elik Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='Foksia i Dżekuś']Jestem oczywiscie przygotowana na wyjazd we wtorek zaraz po pracy ,odbiore Ele o 16/15 ze stacji benzynowej w Bochni i ruszamy...[/QUOTE] Tak jak sie umawiałyśmy Beatko, będę czekała. [quote name='Foksia i Dżekuś']...Atak ,Elu czy moglybyscie ustalic komu podlega gmina w ktorej jest Misiu? , bo ja nie wiem w koncu czy to tymowa ,czy zapotocze ,i najlepiej jakbyscie odnalazły nr.telefonu na komisariat policji ,który jest odpowiedzilany za ta miejscowośc. Musimy sie przyggotowa.[/QUOTE] Beatko jak jechałam tam pierwszy raz i miałam nazwisko oraz adres pana - Czchów, to nie mogłam znaleźć. Dopiero jak pytałam mieszkańców Tymowej o tego pana, to mi powiedzieli, że to Zapotocze i dokładnie wytłumaczyli jak jechać. Takie to zagmatwane od samego początku. Nie martw się tym co to je :) ja wiem jak tam dojechać. A posterunek postaram się odnaleźć, ale atgaK, Ty także spróbuj to ustalić. Quote
majqa Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 To jest raczej Czchów choć niewykluczone, że i Brzesko (poniżej wyjaśnienie): Komisariat: Adres: Rynek 2, 32-860 Czchów Tel.: (14) 663-60-07 Powiatowa, naście km. od Czchowa i Zapotocza jest tutaj: http://www.brzesko.policja.gov.pl/ Na stronie wszelkie numery w zakładce kontakt. I ciekawostka, jest tam tzw. zielona strefa, czyli dział dotyczący akcji w sprawie zwierząt: http://www.brzesko.policja.gov.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=56&Itemid=81 Nie sądzę, by odmówili pomocy. Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='majqa']To jest raczej Czchów choć niewykluczone, że i Brzesko (poniżej wyjaśnienie): Komisariat: Adres: Rynek 2, 32-860 Czchów Tel.: (14) 663-60-07 Powiatowa, naście km. od Czchowa i Zapotocza jest tutaj: http://www.brzesko.policja.gov.pl/ Na stronie wszelkie numery w zakładce kontakt. I ciekawostka, jest tam tzw. zielona strefa, czyli dział dotyczący akcji w sprawie zwierząt: http://www.brzesko.policja.gov.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=56&Itemid=81 Nie sądzę, by odmówili pomocy. To juz jestem w domu. wydrukowałam, dzieki wielkie bo teraz juz wiem ,ze to nie Tymowa ,a zapotocze to ulica w Czchowie. I tym sposobem, okazuje sie ,ze to Ela dojedzie do mnie do Rzezaway i ruszamy glowna droga na Brzesko i dalej do Czchowa. Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Tym sposobem jest to okolo 30 km w jedna strone i oklo 30 w druga jak nie bedziemy kluczyc wiec koszty paliwa sa mniejsze o prawie 100 km ode mnie z Krakowa do rzezawy i spowrotem bo tych kilometrow nie licze bo i tak musze dojechac do pracy i z Rzezawy do Krakowa .jak by to byla sobota i musiala bym jechac specjalnie to by bylo razem okolo 160 km. Moj samochod spala okolo 7do 7,5 l. na 100 km./ Quote
elik Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Taaaak tylko dla mnie to duża zmiana, bo w niedzielę lub poniedziałek wracamy do Krakowa - tu z uwagi na bliskość Raby jest już zimno i duża wilgoć :( Tak nie lubię tych powrotów :angryy: Quote
Marycha35 Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 Pięknie dziękuję wszystkim Paniom:):):) Izuś dobrze, że czuwasz:) ATO, ZABIERZ UMOWĘ PROSZĘ!!!! Quote
Bjuta Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Bardzo Was przepraszam, ale nie będę w stanie podjąć starej deklaracji jak już odbierzecie psiaka. W międzyczasie tyle psów wylądowało u mnie w kieszeni, że niestety nie dam rady. Prześlę coś jednorazowo. Quote
majqa Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Bjuto, to zrozumiałe, minęło sporo czasu ale i tak dziękujemy. :-) Quote
Marycha35 Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Bjuto dziękuję za odzew i oczywiste jest, że nie ma sprawy:) Szorstuś CHYBA od wtorku będzie wolny!!!! Quote
elik Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Jutro od rana obowiązuje mocne trzymanie kciuków i modlitwy od św. Franciszka o pomooc :) Quote
zula131 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='elik']Jutro od rana obowiązuje mocne trzymanie kciuków i modlitwy od św. Franciszka o pomooc :)[/QUOTE] TAK JEST !!! Czuję, że to będzie TEN DZIEŃ :lol: Quote
majqa Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='zula131']TAK JEST !!! (...)[/QUOTE] Z odrobiną niepewności się przyłączam. Kciuki zaciśnięte już dziś. Quote
nika28 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 A gdzie Szorstek trafi po ew. odebraniu ? Nie mogę znaleźć :oops: Quote
majqa Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='nika28']A gdzie Szorstek trafi po ew. odebraniu ? Nie mogę znaleźć :oops:[/QUOTE] O ile nic się nie zmieniło... Ata zadeklarowała, że go przyjmie z powrotem. Quote
dycha Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Trzymam kciuki!! I modlitwy już zaczynam odprawiać. Quote
Marycha35 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Dziękuję Wam za kibicowanie, ja w dygocie...niech ten koszmar się zakończy wreszcie!!!! ATO, ZABIERZ UMOWĘ PROSZĘ!!!! Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='Marycha35']Dziękuję Wam za kibicowanie, ja w dygocie...niech ten koszmar się zakończy wreszcie!!!! ATO, ZABIERZ UMOWĘ PROSZĘ!!!! To ja dzisiaj zabieram Elik i jedziemy ,tylko martwie sie ,ze Atak nie potwierdza swojego przybycia ,ale chyba by cos napisala jak by sie rozmysliła? i dziewczyny czy dograłyscie z Atak ,ze zabierze psa jak go sie uda odebrać? bo na razie to wy piszecie o tym ,Atak tego nie potwierdza. w ostatnich postach pisla ,ze nie wyobraza sobie zabrac psa i jechac z nim busem , ja niestety nie deklarowalm i nie moge jechac do N. sacza zawiesc psa ,nie mam tyle czasu. mam nadzieje ,ze przez tak dlugi czas załatwiła sobie jakis transport ,ze gdzies na forum poprosila jakies wolontariuszki z Sacza o pomoc? Quote
majqa Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='Foksia i Dżekuś']To ja dzisiaj zabieram Elik i jedziemy ,tylko martwie sie ,ze Atak nie potwierdza swojego przybycia ,ale chyba by cos napisala jak by sie rozmysliła? i dziewczyny czy dograłyscie z Atak ,ze zabierze psa jak go sie uda odebrać? bo na razie to wy piszecie o tym ,Atak tego nie potwierdza. w ostatnich postach pisla ,ze nie wyobraza sobie zabrac psa i jechac z nim busem , ja niestety nie deklarowalm i nie moge jechac do N. sacza zawiesc psa ,nie mam tyle czasu. mam nadzieje ,ze przez tak dlugi czas załatwiła sobie jakis transport ,ze gdzies na forum poprosila jakies wolontariuszki z Sacza o pomoc?[/QUOTE] Też mam nadzieję, że gdyby.... to dałaby znać. AtaK pisała na wątku, że zabierze psa do siebie (w znaczeniu, że Misio ma gdzie się zakotwiczyć na czas ponownego szukania domu). Czy i jak rozwiąże to technicznie niestety nie wiem. Brak info na wątku, nie mam ich też żadną inną drogą (PW, tel.). Quote
majqa Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='elik']Nr telefonu do ataK plizzzzzzz[/QUOTE] Masz na PW i smsem Elu. Quote
elik Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='majqa']Masz na PW i smsem Elu.[/QUOTE] Już odebrałam, bardzo dziękuję. Muszę zadzwonić i przypomnieć :) Quote
emilia2280 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 o kurka, mam nadziejé ze obejdzie sié bez niespodzianek ;/ Majqus, pisz pls jak cos sié zwiesz od dziewczyn zanim wrócá do domów. Quote
Recommended Posts