Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Jestem oczywiscie przygotowana na wyjazd we wtorek zaraz po pracy ,odbiore Ele o 16/15 ze stacji benzynowej w Bochni i ruszamy...[/QUOTE]
Tak jak sie umawiałyśmy Beatko, będę czekała.

[quote name='Foksia i Dżekuś']...Atak ,Elu czy moglybyscie ustalic komu podlega gmina w ktorej jest Misiu? , bo ja nie wiem w koncu czy to tymowa ,czy zapotocze ,i najlepiej jakbyscie odnalazły nr.telefonu na komisariat policji ,który jest odpowiedzilany za ta miejscowośc. Musimy sie przyggotowa.[/QUOTE]
Beatko jak jechałam tam pierwszy raz i miałam nazwisko oraz adres pana - Czchów, to nie mogłam znaleźć. Dopiero jak pytałam mieszkańców Tymowej o tego pana, to mi powiedzieli, że to Zapotocze i dokładnie wytłumaczyli jak jechać. Takie to zagmatwane od samego początku. Nie martw się tym co to je :) ja wiem jak tam dojechać.
A posterunek postaram się odnaleźć, ale atgaK, Ty także spróbuj to ustalić.

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

To jest raczej Czchów choć niewykluczone, że i Brzesko (poniżej wyjaśnienie):

Komisariat
:
Adres: Rynek 2, 32-860 Czchów
Tel.: (14) 663-60-07

Powiatowa, naście km. od Czchowa i Zapotocza jest tutaj:
http://www.brzesko.policja.gov.pl/
Na stronie wszelkie numery w zakładce kontakt.

I ciekawostka, jest tam tzw. zielona strefa, czyli dział dotyczący akcji w sprawie zwierząt:
http://www.brzesko.policja.gov.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=56&Itemid=81

Nie sądzę, by odmówili pomocy.

Posted

[quote name='majqa']To jest raczej Czchów choć niewykluczone, że i Brzesko (poniżej wyjaśnienie):

Komisariat
:
Adres: Rynek 2, 32-860 Czchów
Tel.: (14) 663-60-07

Powiatowa, naście km. od Czchowa i Zapotocza jest tutaj:
http://www.brzesko.policja.gov.pl/
Na stronie wszelkie numery w zakładce kontakt.

I ciekawostka, jest tam tzw. zielona strefa, czyli dział dotyczący akcji w sprawie zwierząt:
http://www.brzesko.policja.gov.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=56&Itemid=81

Nie sądzę, by odmówili pomocy.

To juz jestem w domu. wydrukowałam, dzieki wielkie bo teraz juz wiem ,ze to nie Tymowa ,a zapotocze to ulica w Czchowie. I tym sposobem, okazuje sie ,ze to Ela dojedzie do mnie do Rzezaway i ruszamy glowna droga na Brzesko i dalej do Czchowa.

Posted

Tym sposobem jest to okolo 30 km w jedna strone i oklo 30 w druga jak nie bedziemy kluczyc wiec koszty paliwa sa mniejsze o prawie 100 km ode mnie z Krakowa do rzezawy i spowrotem bo tych kilometrow nie licze bo i tak musze dojechac do pracy i z Rzezawy do Krakowa .jak by to byla sobota i musiala bym jechac specjalnie to by bylo razem okolo 160 km.
Moj samochod spala okolo 7do 7,5 l. na 100 km./

Posted

Taaaak tylko dla mnie to duża zmiana, bo w niedzielę lub poniedziałek wracamy do Krakowa - tu z uwagi na bliskość Raby jest już zimno i duża wilgoć :( Tak nie lubię tych powrotów :angryy:

Posted

Bardzo Was przepraszam, ale nie będę w stanie podjąć starej deklaracji jak już odbierzecie psiaka. W międzyczasie tyle psów wylądowało u mnie w kieszeni, że niestety nie dam rady. Prześlę coś jednorazowo.

Posted

[quote name='elik']Jutro od rana obowiązuje mocne trzymanie kciuków i modlitwy od św. Franciszka o pomooc :)[/QUOTE]
TAK JEST !!! Czuję, że to będzie TEN DZIEŃ :lol:

Posted

[quote name='nika28']A gdzie Szorstek trafi po ew. odebraniu ? Nie mogę znaleźć :oops:[/QUOTE]
O ile nic się nie zmieniło... Ata zadeklarowała, że go przyjmie z powrotem.

Posted

[quote name='Marycha35']Dziękuję Wam za kibicowanie, ja w dygocie...niech ten koszmar się zakończy wreszcie!!!!
ATO, ZABIERZ UMOWĘ PROSZĘ!!!!

To ja dzisiaj zabieram Elik i jedziemy ,tylko martwie sie ,ze Atak nie potwierdza swojego przybycia ,ale chyba by cos napisala jak by sie rozmysliła? i dziewczyny czy dograłyscie z Atak ,ze zabierze psa jak go sie uda odebrać? bo na razie to wy piszecie o tym ,Atak tego nie potwierdza. w ostatnich postach pisla ,ze nie wyobraza sobie zabrac psa i jechac z nim busem , ja niestety nie deklarowalm i nie moge jechac do N. sacza zawiesc psa ,nie mam tyle czasu. mam nadzieje ,ze przez tak dlugi czas załatwiła sobie jakis transport ,ze gdzies na forum poprosila jakies wolontariuszki z Sacza o pomoc?

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']To ja dzisiaj zabieram Elik i jedziemy ,tylko martwie sie ,ze Atak nie potwierdza swojego przybycia ,ale chyba by cos napisala jak by sie rozmysliła? i dziewczyny czy dograłyscie z Atak ,ze zabierze psa jak go sie uda odebrać? bo na razie to wy piszecie o tym ,Atak tego nie potwierdza. w ostatnich postach pisla ,ze nie wyobraza sobie zabrac psa i jechac z nim busem , ja niestety nie deklarowalm i nie moge jechac do N. sacza zawiesc psa ,nie mam tyle czasu. mam nadzieje ,ze przez tak dlugi czas załatwiła sobie jakis transport ,ze gdzies na forum poprosila jakies wolontariuszki z Sacza o pomoc?[/QUOTE]
Też mam nadzieję, że gdyby.... to dałaby znać.

AtaK pisała na wątku, że zabierze psa do siebie (w znaczeniu, że Misio ma gdzie się zakotwiczyć na czas ponownego szukania domu).
Czy i jak rozwiąże to technicznie niestety nie wiem. Brak info na wątku, nie mam ich też żadną inną drogą (PW, tel.).