Borówka16 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Dziewczyny, czyli mogę tak zrobić? Malibo, Ajlii mi na PW pisała, że może być w dwóch ratach. Quote
ajlii Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Borówka16 napisał(a):Dziewczyny, czyli mogę tak zrobić? Malibo, Ajlii mi na PW pisała, że może być w dwóch ratach. Owszem, pisałam o dwóch ratach - pierwszej przelanej w czwartek lub max. w piątek. Borówko, czy zrobiłaś juz przelew na moje konto? Zaproponowałam 2 raty, bo widzę że na koncie psiaków nie ma pełnej kwoty, a są inne wydatki - pobyt w lecznicy, niezbędne zakupy w DT. Ale na zwrot pozostałej sumy nie mogę też czekać w nieskończoność. Quote
ewatonieja Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 a o co tu chodzi? [FONT=Verdana][SIZE=2]Łącznie w "skarpecie Miśka" jest : 492zł ( na koncie) - 544zł (u AtaK). co to za 544 zł? Misiek ma ogólnie ponad 1000 zł? [/FONT] Quote
ajlii Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Ewatonieja - myślę że tu chodzi o literówkę. 544 zł - 492 zł = 52 zł (te 52 zł ma AtaK). Mój mąż- Jubu - rozmawiał przed chwilą z Borówką i obiecała zrobić przelew jeszcze dziś. Nr konta wysyłałam 2 dni temu na pw. W poniedziałek mój mąż wiezie sunię na drugi koniec Polski, na którą czeka z utęsknieniem domek stały. Sunia musi opuścić DT jak najszybciej, bo nie jest akceptowana przez inne psy. A żadna ze stron nie ma możliwości pokrycia kosztów transportu w całości. Bardzo mi zależy żeby sunia pojechała (znam DS osobiście), dlatego też dorzucam się do kosztów. Ale jeśli nie będę miała pieniedzy na koncie, nie będę miała z czego zalać samochodu i sunia nie pojedzie. Quote
Borówka16 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 ajlii napisał(a):Ewatonieja - myślę że tu chodzi o literówkę. 544 zł - 492 zł = 52 zł (te 52 zł ma AtaK). Mój mąż- Jubu - rozmawiał przed chwilą z Borówką i obiecała zrobić przelew jeszcze dziś. Nr konta wysyłałam 2 dni temu na pw. W poniedziałek mój mąż wiezie sunię na drugi koniec Polski, na którą czeka z utęsknieniem domek stały. Sunia musi opuścić DT jak najszybciej, bo nie jest akceptowana przez inne psy. A żadna ze stron nie ma możliwości pokrycia kosztów transportu w całości. Bardzo mi zależy żeby sunia pojechała (znam DS osobiście), dlatego też dorzucam się do kosztów. Ale jeśli nie będę miała pieniedzy na koncie, nie będę miała z czego zalać samochodu i sunia nie pojedzie. Tak, zrobiłam literówkę- już zmieniam :oops: 400zł poszło na Twoje konto, tak jak pisałam , kasa od Miśka została pożyczona dla Laski (str. wstecz wyjaśnione). Quote
Borówka16 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 EDIT : Kasa nie poszła, bo nie mam Twojego dokładnego adresu, a mój bank tego wymaga :-( Podaj mi proszę na Pw. Quote
malibo57 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Słuchajcie, koszty lecznicy biorę na siebie z dwóch powodów. Po pierwsze, jeszcze ich nie znam, po drugie Szorstek ma debet. Zapłać, Borówko za transport maksymalnie, ile możesz, żeby następna psina nie dreptała w miejscu. Quote
majqa Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 W górę psiaku, może jednak tu komuś wpadniesz w oko... Quote
Borówka16 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Malibo :loveu: Bardzo dziękujemy !!! :) :multi: Quote
ewatonieja Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 uff ta kwota by mnie dobiła zapewne :) serdecznie dziękujemy Malibo57 :Rose::cool2: postaram się Miśka codziennie wystawić na cafeanimal, może ogłoszenie w gazecie pomoże Quote
majqa Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Ewatonieja, a może pokusiłabyś się, jeśli mogę Cię prosić, o tekst dla niego? Inny ton niż w moim, inny tytuł? Może to by chwyciło? Nie do wiary, taki piękny psiak, nic mu dodać, nic ująć i ni jednego telefonu? Zresztą, nie powinno mnie to dziwić, adopcje stoją. :-( Quote
ewatonieja Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 http://www.cafeanimal.pl/index.php/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Misio,29082 zerknij tutaj na tyle mnie dzisiaj było stać :) przykro mi rozczulających tekstów nie umiem pisać, tylko konkrety Quote
majqa Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='ewatonieja']http://www.cafeanimal.pl/index.php/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Misio,29082 zerknij tutaj na tyle mnie dzisiaj było stać :) przykro mi rozczulających tekstów nie umiem pisać, tylko konkrety Daj spokój, nie zawsze trzeba tropu rozczulania, zresztą, pewno nie uwierzysz ale mnie się ulewa to, co piszę, a czego oczekują Ci, którzy o tekst mnie proszą... Mdławe blablanie, z jakim jestem kojarzona to zdecydowanie nie mój klimat... To tak na marginesie. ;-) Z tego, co przeczytałam usunęłabym tylko alkohol, bo nie przypominam sobie takiej informacji na wątku (choć może bredzę z racji niepamięci :roll:)... Zrobiłabym ten tekst tak, mikro przeróbka, by uniknąć niektórych powtórzeń, np. imienia... Zerknij proszę, czy na coś takiego się zgodzisz i podsuń mi tytuł, dostawię. Alternatywny tekst: Urodą i charakterem podbije niejedno serce! Misio Misio ma niespełna rok, a już poznał, co to głód, przeszywające zimno, brak schronienia i opieki. Wszystko to za sprawą pseudo opiekunów, w ich sercach i domu zabrakło dla niego miejsca, miał więc... zginąć. Dzięki pomocy i poświęceniu wielu dobrych ludzi Misiek tymczasowo zamieszkał u wspaniałej rodziny w Nowym Sączu. Tam okazał się psiakiem spragnionym kontaktu z człowiekiem (ufnym nawet wobec obcych, a swoich nieodstępującym na krok), niezwykle przyjacielskim wobec dzieci (jedynie stanowiącym drobne zagrożenie dla małych dzieci z racji wielkości, żywiołowości i chęci do zabawy = możliwość przewrócenia) oraz wspaniałym kompanem dla trzech suczek. Toleruje inne pieski, na spacerach ładnie chodzi na smyczy, nie brudzi w domu, jest do tego stopnia czystym psiakiem, że nie załatwi się nawet na chodniku. Wychował się na wsi, lecz nie przeraża go zgiełk miasta. Jest psem radosnym i ciekawym otoczenia. Mimo przykrych i bolesnych doświadczeń kocha ludzi, potrzebuje ich dotyku, dobrego słowa, miłości. Misio ma książeczkę zdrowia, niedawno został zaszczepiony, odrobaczony, zabezpieczony przeciwko pchłom. Z utęsknieniem czeka na własnego człowieka. Z czystym sercem polecamy Misia do domu z ogródkiem,a także do mieszkania. Misio nie zostanie wydany do kojca ani do budy. Kontakt w sprawie adopcji : 784 464 016, 503 759 557 Quote
ataK Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Malibo, wielkie, wielkie dzięki :multi: Przeczytałam tekst o Miśku - nie widzę, żeby bał się zamkniętych pomieszczeń, a na noc psiaki są zamknięte, ale być może to kwestia tego, że zawsze jest ktoś w domu, no i nocują w pokoju z człowiekiem... Po schodach też śmiga bez problemu, windy nie miałam możliwości sprawdzić. Jest bardzo czujny, za człowiekiem chodzi krok w krok :) Trzeba nieco uważać podczas zabawy z dziećmi, bo zbyt pobudzony łapie od tyłu za ubranie i może poszarpać lub przewrócić, ale to tylko podczas wyjątkowych szaleństw (których mu tu nie brakuje ;) ) Wczoraj bawił się z piątką dzieciaków i zauroczył całkowicie 12-letnią dziewczynkę, gdyby nie to, że ma ona w domu boksera, mieszka w bloku i ma tyle zajęć, że wraca do domu wieczorem, to chyba by rodziców namówiła ;) Zaczęła się natomiast zastanawiać, która z jej koleżanek jeszcze nie ma pieska, żeby Misiek był w pobliżu... Jeśli chodzi o jedzenie, to jako jedyny zostawia "ceremonię" :) Quote
majqa Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Ato, a jesteś w stanie sprawdzić jakby to było, gdyby został sam? Jest to wykonalne? Druga sprawa, oczywiście nic na gwałt. Nowe zdjęcia do ogłoszeń by się zdały. Quote
ataK Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Majqa, przy takiej pogodzie moja mama nie wychodzi z domu... Mam zepsuty samochód, więc odpada zawiezienie jej gdziekolwiek, a pieszo nie dojdzie nawet do przystanku :( Tak więc na razie nie mam możliwości sprawdzenia Miśka... Zdjęć trochę porobiłam, tyle że nie mam czasu przysiąść i zgrać na dysk. Zbliżają się Święta i mam sporo zamówień na książki pod choinkę, trwa sezon kolęd, więc przychodzą uczniowie ćwiczyć, no i w rezultacie nawet zakupów nie mam żadnych zrobionych (pomijam już to, że i tak nie mam za co ;) ). W czasie Świąt może porobię więcej zdjęć, jak się uda, to również z maluchami, bo będą u mnie, to chyba do ogłoszeń dobre :) Aha - pani Marii wysłałam mms, chyba się trochę uspokoiła, że Miśkowi nie dzieje się krzywda :) Quote
majqa Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 OKI - zostawienie Miśka rozumiem. Na zdjęcia poczekam. :-) Quote
ewatonieja Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 to w takim razie trzeba cos dopisac o tych zachowaniach wobec dzieci, że lepiej, żeby trafił do domu ze starszymi ja miałam problem z wchodzeniem do bloku i do windy, wychodzeniem z mieszkania, bardzo duży opór był, musiałam wnosić na rękach, ale minęło na sam koniec Quote
majqa Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Zaraz to jakoś zmodyfikuję, a Ty plizzz, umyśl jakiś tytuł. :-) Edit: Zmienione nieco, zerknijcie, proszę. Quote
ataK Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Majqa, zupełnie jakbym o Miśku czytała ;) Quote
majqa Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Dawać mi tu wysyp tytułów do wyboru! ;-) Quote
Borówka16 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 majqa napisał(a):Dawać mi tu wysyp tytułów do wyboru! ;-) Moja propozycja, wiem, że mało ambitna :evil_lol: : Misio miał już umrzeć, dostał szansę, czeka na dom. Quote
ataK Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 A ja się przymierzam do bazarku, bo widzę, że z finansami kiepsko, a karma się niedługo skończy... Quote
ewatonieja Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Misiek oryginalna uroda i wspaniały charakter- skradnie Ci serce! ni cholery :( chcecie coś graficznego proszę, ale limit tekstów i tytułów do ogłoszeń został u mnie przekroczony, jak dla mnie to te kilka słów nie odda nawet minimalnie tego, jak oni jest cudny, ja już nawet nie mam co dać na bazarek, porozdawałam na inne psy, co miały puste konto Quote
majqa Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='ewatonieja']Misiek oryginalna uroda i wspaniały charakter- skradnie Ci serce! (...) A może na bazie tego, co w cytacie, tak? Urodą i charakterem podbije niejedno serce! Misio Quote
Recommended Posts