Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Są :) Misiek na wstępie pozaznaczał teren, skacze na wszystkich i się ociera, czasem zbijając z nóg ;) Jak skoczył na moją najmłodszą córkę, to w ostatniej chwili się zorientował, że jest trochę za niska i ograniczył się do oparcia na jej ramionach oszczędzając głowę ;) Laska strasznie zestresowana, czeka pod drzwiami na Ajlii...

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Malibo, w rezultacie co z tym odpchleniem? Misiek się drapie, ale nie widzę żadnych "sublokatorów"...

I jeszcze, czy antybiotyk w trakcie jedzenia, przed czy po? Bo nie było tego w zaleceniach, a chcę mu podać...

Posted

na mnie też skakał i na Dajmona i Grześka, taki ma nawyk, trzeba go oduczyć, żeby dzieciom nie zrobił krzywdy, ja obszukiwałam i też nie znalazłam, ale były bo 3 pchły zostały mi na dywanie a jedną w końcu dorwałam, była jakaś ospała :) Misiek obsikiwał kąty? jej paskuda:(

Posted

Ma prawo się drapać nie mając pcheł. Wystarczy, że miał ich na tyle dużo lub na tyle jest wrażliwy, że jest uczulony na ich odchody lub... coś jeszcze innego, a propos drapania, jest na rzeczy. Może przydałaby się Miśkowi porządna kąpiel i dopiero profilaktycznie odpchlenie?

Posted

ataK napisał(a):
Malibo, w rezultacie co z tym odpchleniem? Misiek się drapie, ale nie widzę żadnych "sublokatorów"...

I jeszcze, czy antybiotyk w trakcie jedzenia, przed czy po? Bo nie było tego w zaleceniach, a chcę mu podać...

Misiek został odpchlony.
Antybiotyk podajemy 1/2 godziny przed jedzeniem lub 2 godziny po jedzeniu.

Posted

Dziękuję Malibo :) Dostał antybiotyk, aż się zdziwiłam że tak bezproblemowo pozwolił sobie otworzyć pysk i wsadzić tabletki do gardła... Kiedy przyjechali, Misiek bał się wejść na schody - szybko się jednak do nich przekonał, kiedy się zorientował, że na górze jest kuchnia, a jeszcze wyżej pokoje dzieci, a w tych pokojach łóżka ;)
A Laseczka już urzęduje na kanapie razem z moimi suczkami :)

Posted

Mam nadzieję, że tabl. do gardła to tylko skrót myślowy... ;-) Jak zrobi się tabletce panierkę z paszteciku, taką powłoczkę chociaż, to psiak łyka jak pelikan rybę.

Posted

Izuś kochana, na mojego Maksa żaden pasztecik w formie panierki nie jest przeszkodą w wypluciu tabletki;-) Jak już mam dość , a on zeżre pół kilo pasztetu albo mielonej wołowiny, to łapię szczękę i wsadzam mu tabletkę do gardła. Wet mi pokazał, w które miejsce. Przy odrobinie wprawy idzie, jak po maśle.

Posted

No ja niestety po doświadczeniach z wieloma psami stosuję tę samą metodę, co Malibo, mam wtedy pewność, że tabletka na pewno trafi tam, gdzie trzeba... Nie był to więc skrót myślowy, acz w wypadku obcego psa miałam pewne obawy ;)

Posted

OKI, wyjaśnione, nie chciałam Cię urazić Ato, dla mnie ważne, że to potrafisz robić. (Tesh tak potrafię, a co, ale unikam. Jam histeryk i panikarz pierwsza klasa. ;-))

Posted

Spokojnie, Majqa, nie poczułam się urażona ;)
A w ogóle to Ajlii przywiozła karmę, którą psiaki zaczęły w lecznicy, właściwie nie wiem, czy ona należy do Miśka czy do Laski... Oba pieski pilotuje Borówka, niech więc ona zajmuje się finansami ;) Będzie trzeba kupić obojgu smycze, bo to, co mają, to rachityczne jakieś... Mam obawy, że jak które szarpnie mocniej, to ganiać będę za nimi po całym Sączu...

Posted

ataK napisał(a):
Dziękuję Malibo :) Dostał antybiotyk, aż się zdziwiłam że tak bezproblemowo pozwolił sobie otworzyć pysk i wsadzić tabletki do gardła... Kiedy przyjechali, Misiek bał się wejść na schody - szybko się jednak do nich przekonał, kiedy się zorientował, że na górze jest kuchnia, a jeszcze wyżej pokoje dzieci, a w tych pokojach łóżka ;)
A Laseczka już urzęduje na kanapie razem z moimi suczkami :)

Uff..cieszę się ,że Laseńka się zaaklimatyzowała :loveu::loveu::loveu:
Cyknij fotki psiakom jak będziesz miała chwilkę ;)

I ja jeszcze w kwestii finansów...
Od 2 dni nie mogę wejść z bazę banku i sprawdzić ile mam na koncie, więc jutro udam się osobiście i wyjaśnię tą sprawę.
I jeszcze nie wiem jakie są koszty :
*przewozu
*pobytu w lecznicy