Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dajmon na razie się nie drapie, wet ze schroniska wpisał w książeczkę daty odrobaczenia 14 i 24 grudnia, na 26 str w książeczce zapisałam dawkowanie leku ciphin, na ostatniej zapisałam numery telefonu mój Oli-Borówki i Pani Marii (prosiła o mms z dt), w środku są nalepki z numerem chip. Miso jak się go woła to reaguje, ale nie wiem czy na imię czy na wołanie. Na spacerach ładnie chodzi.
Z mojego doświadczenia wynika, że pchły zdychaja nawet do 3 dni, próbuję je wyłapać, ale Misio cholernie się kręci.

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem, czy mogę stosować odpchlacz u mojej Neli, która jest w trakcie leczenia skóry. Neli to westie... Ona i tak bardzo się drapie, jedyny plus to to, że pchły u niej od razu będzie widać, bo ma mało sierści ;)

Posted

ataK napisał(a):
Nie wiem, czy mogę stosować odpchlacz u mojej Neli, która jest w trakcie leczenia skóry. Neli to westie... Ona i tak bardzo się drapie, jedyny plus to to, że pchły u niej od razu będzie widać, bo ma mało sierści ;)

Potraktuj zatem odpchlaczem Misia i Lalkę. Nie musi tak się od razu stać, że Nela załapie całe stado. Obserwuj ją.

Posted

Damy sobie radę - odpchlę Miśka, Laskę i moją Myszkę, a Neli, jeśli złapie, to będę iskać... No i od razu jutro zapytam weta, czy jest coś, co w razie czego można jej dać.

Posted

Jeszcze moja jedna propozycja, jeśli pozwolicie, a mianowicie...

Z chwilą, gdy Lala dotrze do Aty niech ktoś, o co gorąco proszę, założy suni osobny wątek (na którym będą wrzucane info o niej, pewno zbierane pieniążki etc...).
Jeśli na tym wątku będzie pojawiał się raz Misio raz Lala z czasem stracą na tym oba psiaki, bo czytającym (a stron wątku przybywa) ciężko będzie się połapać, kto, co, na kogo zbiórka, czyje potrzeby w danym momencie są rozważane... Krótko mówiąc za duży bałagan się zrobi.

Posted

[quote name='ewatonieja']Dajmon na razie się nie drapie, wet ze schroniska wpisał w książeczkę daty odrobaczenia 14 i 24 grudnia, na 26 str w książeczce zapisałam dawkowanie leku ciphin, na ostatniej zapisałam numery telefonu mój Oli-Borówki i Pani Marii (prosiła o mms z dt), w środku są nalepki z numerem chip. Miso jak się go woła to reaguje, ale nie wiem czy na imię czy na wołanie. Na spacerach ładnie chodzi.
Z mojego doświadczenia wynika, że pchły zdychaja nawet do 3 dni, próbuję je wyłapać, ale Misio cholernie się kręci.
Oj, to niedobrze z tymi pchłami :shake:
Ale oby szybko przeszły:-(
Przepraszam,że nie odpisałam na sms, ale dopiero wróciłam do domu i odebrałam :oops:
[quote name='ataK']Słusznie, Majqa :) Nie wiem, czy Laska będzie oficjalnie dalej podopieczną Medoru, jeśli tak, to chyba najlepiej, żeby wątek założyła Borówka.
Oczywiście nikt nie będzie miał Ci za złe, a wręcz przeciwnie jeśli to Ty założysz wątek ;)
Chip, umowę adopcyjną , na którą wydasz ją przyszłemu DS(zostanie przekazana Ajlii) będzie na Medor ,ale kontakt do ogłoszeń itp. oczywiście na Ciebie :)

Posted

to nie jest oczywista oczywistość, o podawanie kontaktu do ogłoszeń i zakładanie wątku należy poprosić, a nie narzucać
jako, że jesteś niepełnoletnia Borówko, to zastanawiam się kto podpisze umowę o dt z ataK? jest to dość istotna sprawa

Posted

Oczywiście wątek założę i kontakt może być na mnie, nie widzę przeszkód.
Co do umowy, to rzeczywiście powinien ją chyba podpisać ktoś pełnoletni. Nie mam doświadczenia, bo nie podpisywałam jeszcze czegoś takiego ;) A Misiek ma jakiegoś oficjalnego "przedstawiciela"? Bo on chyba nie jest z Medoru...

Posted

Bjuta napisał(a):
Dziś skończyło się drugie allegro Szorstka. Nie odnawiam - bo sytuacja się zmieni i będą nowe, piękne fotki. :)

Słusznie Bjuto. Dziękuję za pamięć i pilnowanie Misiowego allegro.

Posted

ewatonieja napisał(a):
to nie jest oczywista oczywistość, o podawanie kontaktu do ogłoszeń i zakładanie wątku należy poprosić, a nie narzucać
jako, że jesteś niepełnoletnia Borówko, to zastanawiam się kto podpisze umowę o dt z ataK? jest to dość istotna sprawa

No właśnie, kwestia umowy też mnie zastanawia...
Bo ja przecież odpadam, chyba, że p.Aneta ? Co o tym myślicie?

ataK napisał(a):
Oczywiście wątek założę i kontakt może być na mnie, nie widzę przeszkód.
Co do umowy, to rzeczywiście powinien ją chyba podpisać ktoś pełnoletni. Nie mam doświadczenia, bo nie podpisywałam jeszcze czegoś takiego ;) A Misiek ma jakiegoś oficjalnego "przedstawiciela"? Bo on chyba nie jest z Medoru...

Ok, super i przepraszam ,że może mój post wyglądał jako narzucenie, ale to nie miało mieć takiego kontekstu.
Nie, Miesiek nie ma nic wspólnego z Medorem.

Posted

Borówka16 napisał(a):
No właśnie, kwestia umowy też mnie zastanawia... Bo ja przecież odpadam, chyba, że p.Aneta ? Co o tym myślicie? (...)

Z całym szacunkiem dla p.Anety ale nie wiem, czy to najlepszy pomysł, podpisać umowę to jedno, a egzekwować jej postanowienia to drugie. Jeśli taka ewentualność miałaby mieć sens dobrze by było, gdyby p.Aneta zarejestrowała się na dogo, uczestniczyła w wątku, była w stałym kontakcie z Atą (poprzez wątek, PW, mail, tel.) i pilotowała sprawę Misia. Podpisanie umowy do takiego, bądź co bądź, pilotażu zobowiązuje.

Posted

P.Aneta jest osobą w porządku , na pewno ,ale na dogo raczej się nie zaloguje, bo niestety czasowo leży i nawet tel. odebrać często nie może :(
Jako pierwsza wpadła mi do głowy, ale faktycznie, lepiej jeśli byłby to ktoś z dogo.

Posted

dzwoniła ajlii
nie pojada do nowego sacza, bo warunki na drogach uniemolziwia im powrot do domu na czas
sa pare kilometrów od zgierza
i pytanie czy maja zabrac psy do hotelu pod wa-wa u astaroth i zabrac je do dt za 2 dni? przy czym koszty dzisiejszego transportu tak czy siak pokrywamy ze skarbonki Miśka, hotel tez ale po cenach po znajomości
przyznam:załamka

Posted

Dzwonił do mnie TŻ Ajlii, jest pod Zgierzem, do Nowego Sącza w stanie nie jest dojechać :-(
Ale wykombinował, że jak już jest prawie pod Medorem to weźmie Laskę i Miśka do Wawy , tak pójdą na 1 dzień do hotelu - koszt tego pobytu to 30zł.
Też uważam, że to jest najlepsza opcja.No i chyba najtańsza.
A Wy co o tym myślicie?

Posted

mam nadzieję, że Medor albo jego sympatycy pomogą zebrac środki na opłacenie transportu do nowego sącza, w końcu jest to szansa dla ich psa
maż Ajlii ma wolną środę i czwartek więc planuje transport na środę teraz trzeba zebrać się do roboty i szukać kasiory, będzie bardzo potrzebna
Majqa też nie widzi innej opcji, mam tylko nadzieję, że boksy u astaroth są w pomieszczeniu, bo Misiek chory a Laska nie puchata przecie

Posted

Borówka16 napisał(a):
Dzwonił do mnie TŻ Ajlii, jest pod Zgierzem, do Nowego Sącza w stanie nie jest dojechać :-(
Ale wykombinował, że jak już jest prawie pod Medorem to weźmie Laskę i Miśka do Wawy , tak pójdą na 1 dzień do hotelu - koszt tego pobytu to 30zł.
Też uważam, że to jest najlepsza opcja.No i chyba najtańsza.
A Wy co o tym myślicie?

ewatonieja napisał(a):
mam nadzieję, że Medor albo jego sympatycy pomogą zebrac środki na opłacenie transportu do nowego sącza, w końcu jest to szansa dla ich psa
maż Ajlii ma wolną środę i czwartek więc planuje transport na środę teraz trzeba zebrać się do roboty i szukać kasiory, będzie bardzo potrzebna
Majqa też nie widzi innej opcji, mam tylko nadzieję, że boksy u astaroth są w pomieszczeniu, bo Misiek chory a Laska nie puchata przecie

Moje kochane dziewczyny, ja czytam ten wątek i czegoś dalej nie rozumiem.
Po pierwsze, pytanie na temat warunków w tym hotelu u Astaroth.
Misiek jest chory, czy będzie mu ciepło? Ma za 30,00 dziennie zagwarantowane godne warunki? Bo cena jest powalająca.
Po drugie, proszę o wyjaśnienie kosztów transportu i kosztów hotelowania tej suczki.
Czy te koszty idą z konta Miśka, czy są pokrywane przez opiekunów suni?
Może ja czegoś nie doczytałam, to z góry przepraszam.

Posted

Ups... Odśnieżyłam podjazd, żeby mogli wygodnie stanąć :( No w takiej sytuacji chyba rzeczywiście hotel to jedyne rozwiązanie, zwłaszcza, że w środę jechaliby od razu z Warszawy, mieliby krótszą drogę. Co będzie z antybiotykiem Miśka i odrobaczeniem, które miało być jutro?

Posted

Cena 30zł jest za dwa psy (tak mówił TŻ Ajlii).
Na razie nie wiem jak będzie z lekami , za ok.0,5 godziny zadzwonię do nich.
I niestety nie wiem jak z pokryciem kosztów?Czy 30zł będzie wzięte ze skarbonki Misia?
Co o tym sądzicie?