Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ataK']A ile waży Laska?[/QUOTE]
Hmmm...to malizna totalna , może 3-4kg ;)
Tylko przyznam szczerze ,że Laska to taka trochę charakterna panienka i lubi sobie psiaki ustawić.
Jak to mały psiak ma swoje chimerki.
Więc mam małe obawy, a Ty Ato co o tym sądzisz?

Posted

Moja Myszka też sobie w kaszę nie daje dmuchać, a jest niewiele większa ;) Neli prawdopodobnie ustąpi każdemu... Nie wiem jeszcze, jak Misiek, ale to już pewnie w drodze by się dograli. Jak dla mnie, można próbować, poradzimy sobie :) A jeszcze - w jakim wieku jest Laska i czy jest wysterylizowana, szczepiona itp?

Posted

[quote name='ataK']Moja Myszka też sobie w kaszę nie daje dmuchać, a jest niewiele większa ;) Neli prawdopodobnie ustąpi każdemu... Nie wiem jeszcze, jak Misiek, ale to już pewnie w drodze by się dograli. Jak dla mnie, można próbować, poradzimy sobie :) A jeszcze - w jakim wieku jest Laska i czy jest wysterylizowana, szczepiona itp?[/QUOTE]
Aha.Czyli Ty przygotowana na jej wybryki też byś była , super ;)
Laska ma 2-3 latka , jest zachipowana , zaszczepiona , wysterylizowana :)

Posted

[quote name='ataK']Hmmm... No to chyba czekam jutro na dwójkę ;) Mam nadzieję, że Ajlii się zgodzi...[/QUOTE]
Z Ajlii już ustaliłam , o ile droga do Zgierza będzie przejezdna zabierze Laseńkę :multi:
Atko , podwójne dzięki , dzięki , dzięki :iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Posted

[quote name='Marycha35']Boróweczko jak coś daj znać, jak rozmawiałyśmy:) Cieszę się, że ataK jeszcze psinkę przygarnie, duuuuża buźka dla Ciebie i merdanko mojej Filki:)[/QUOTE]
Ok , jak coś będę dzwonić :)

Posted

[quote name='Marycha35']dobrze:) byle nie ranną barbarzyńsko porą, hi ;) buźka w nos:)[/QUOTE]
Dla mnie nawet 9 rano to środek nocy :evil_lol:
Przyzwoita pora do wstania , wg mnie to koło 12 :evil_lol: :diabloti:
Buźki :)

Posted

Ciekawe, o której wstają Misiek i Laska... Bo moje suńki przejęły domowe zwyczaje i kiedy odwożę dzieciaki rano do szkoły, to one się dopiero na drugi bok przewracają ;) Zdarza się, że kiedy wracam po niemal dwóch godzinach, to jeszcze śpią...

Posted

[quote name='ataK']Ciekawe, o której wstają Misiek i Laska... Bo moje suńki przejęły domowe zwyczaje i kiedy odwożę dzieciaki rano do szkoły, to one się dopiero na drugi bok przewracają ;) Zdarza się, że kiedy wracam po niemal dwóch godzinach, to jeszcze śpią...[/QUOTE]
Misiek to nie wiem, ale Lasencja to jest czujna sunia i zawsze musi jako jedna w pierwszych w schronisku wstać i poustawiać towarzycho ;)

Posted

Misiek wrócił z brr spacerku gryzie kostkę ze ścięgien, szuka innych smakołyków, chciał nawet do śmietnika zaglądać, zabrałam wszelkie jedzenie jutro nic niestety rano nie dostanie
nie wiem jaką temperaturę w aucie będzie miała Ajlii, ale mam nadzieję, że weżmie ze soba miske na wodę, bo może być potrzebna
życzymy wam dobrej nocy!

Posted

[quote name='majqa']Bida pewno dodatkowo przeciera oczęta, bo nie wierzy, czy to sen, czy...
Spokojnej nocki Wszystkim!!! :-)[/QUOTE] nie dziwota, że przeciera ... toż 'przeca' szkoda się budzić z takiego cudnego snu :)

Posted

dzisiaj obudziło mnie warczenie tuz przy mojej głowie, Dajmon się stęsknił i wskoczył przez poduchę do mnie na kołdrę (spałam w "salonie") a Misio obrońca obwarczał Dajmona po 7 poszliśmy na spacer, przez drzwi wyjściowe musiałam Misia przenosić, wchodzenie i wychodzenie z windy i klatki opanowane. Sika jak normalny pies, w wielu miejscach. Ciekawy przechodzących ludzi, do psiaków zawsze przyjacielski. Nadal nie wiem o której zostanie odebrany. Czekamy, on umila sobie czas podgryzając ostatnie cm kostki ze ścięgien.

Posted

[quote name='ataK']Będziemy się docierać :) I jeszcze jedno, czy Ajlii mam przenocować, czy ona od razu wraca?[/QUOTE]
Aljlii wraca od razu ;)
[quote name='ewatonieja']dzisiaj obudziło mnie warczenie tuz przy mojej głowie, Dajmon się stęsknił i wskoczył przez poduchę do mnie na kołdrę (spałam w "salonie") a Misio obrońca obwarczał Dajmona po 7 poszliśmy na spacer, przez drzwi wyjściowe musiałam Misia przenosić, wchodzenie i wychodzenie z windy i klatki opanowane. Sika jak normalny pies, w wielu miejscach. Ciekawy przechodzących ludzi, do psiaków zawsze przyjacielski. Nadal nie wiem o której zostanie odebrany. Czekamy, on umila sobie czas podgryzając ostatnie cm kostki ze ścięgien.[/QUOTE]
Odebrany zostanie już niedługo, bo rozmawiałam przed chwilą z Ajlii i zaraz wyjeżdża z Wawy.

Posted

Zaraz powinnam ruszyć do Łodzi... ale nadal nie mam adresu, gdzie mam psiaki dostarczyć.

Nie rusze z domu, jesli nie wiem gdzie mam psy dowieźć. W razie czego nie mam co z nimi zrobić. O adres proszę od kilku dni.

Jesli do 10.00 nie dostanę adresu w Nowym Sączu - NIE JADĘ.

Nie zaryzykuję błąkania się w nocy z psami po obcym mieście, bo skoro to tej pory nie mam namiarów - to nie mam pewności czy je wogóle dostanę. Nie wiem czy DT będzie mógł odebrać psy wieczorem. Generalnie to wiem jedynie skąd mam psy zabrać i tyle.

Po 10 nie ma sensu ruszać, bo trasa jest długa - a muszę jeszcze wrócić do domu. O zapowiadanych opadach śniegu nie wspominając. Przede mnie min. 8 godzin do Nowego Sącza (przy dobrych drogach, zakładając że nie będę się wykopywać z zasp lub stać w korkach z powodu śniegu), a potem kilka kolejnych powrotu.

Posted

[quote name='ewatonieja']do tej pory nikt nie ustalił adresu ataK? ja nie jestem w stanie trzymać Misia do kolejnego terminu[/QUOTE]
Mam nadzieję, że to tylko kwestia tel. AtaK i zaraz go włączy ;/
Ajlo , ew. jutro mogła byś ich przewieźć ? A Ty go przetrzymać do jutra?