Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Co do obroży, to kupno jakiejś porządniejszej będzie priorytetem, bo u mnie teren na razie z jednej strony nieogrodzony, więc dezerterzy wyprowadzani są na smyczy :( Przymierzałam się do "dogrodzenia" choćby części, żeby bezpośrednio z domu nie było możliwości nawiać, bo to jakieś 20 metrów siatki by wystarczyło, ale na razie przekracza to moje możliwości finansowe :oops:
Reasumując - jeśli wyjazd w niedzielę, to czy aktualny nocleg w Krakowie? Wtatara pytała, a przy poprzednim terminie zgłosiła gotowość przenocowania Miśka. No i kiedy dotarłby do Sącza? Bo jeśli w poniedziałek, to muszę choć w przybliżeniu wiedzieć, o której, bo to dzień roboczy...

Posted

[quote name='ataK']Co do obroży, to kupno jakiejś porządniejszej będzie priorytetem, bo u mnie teren na razie z jednej strony nieogrodzony, więc dezerterzy wyprowadzani są na smyczy :( Przymierzałam się do "dogrodzenia" choćby części, żeby bezpośrednio z domu nie było możliwości nawiać, bo to jakieś 20 metrów siatki by wystarczyło, ale na razie przekracza to moje możliwości finansowe :oops:
Reasumując - jeśli wyjazd w niedzielę, to czy aktualny nocleg w Krakowie? Wtatara pytała, a przy poprzednim terminie zgłosiła gotowość przenocowania Miśka. No i kiedy dotarłby do Sącza? Bo jeśli w poniedziałek, to muszę choć w przybliżeniu wiedzieć, o której, bo to dzień roboczy...[/QUOTE]
Atko , jeśli jechałby z niedziele to prosto do Nowego Sącza , u Ciebie byłby koło 19.
Tak mi Ajla mówiła ;)

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/members/103750-Bor%C3%B3wka16"]Borówka16[/URL] wyślij mi na pw adres domu gdzie jedzie psiak to prześlę tam smycz i obrożę a Wy na drogę mu po prostu coś pożyczycie,albo zapraszam jutro do mnie po odbiór osobisty :cool3:

Posted

[quote name='ciapuś'][URL="http://www.dogomania.pl/members/103750-Bor%C3%B3wka16"]Borówka16[/URL] wyślij mi na pw adres domu gdzie jedzie psiak to prześlę tam smycz i obrożę a Wy na drogę mu po prostu coś pożyczycie,albo zapraszam jutro do mnie po odbiór osobisty :cool3:[/QUOTE]
AtaK Ci prześle ,bo ja gdzieś w PW zapodziałam jej adres ;)

Posted

Majqa, Ty tu jednak najlepiej wiesz, po co Ci głowa na karku ;) Czasem dopiero Twoje sugestie popychają sprawy do przodu. Chciałabym mieć taką umiejętność podejścia do sytuacji...

Posted

[quote name='ataK']Majqa, Ty tu jednak najlepiej wiesz, po co Ci głowa na karku ;) Czasem dopiero Twoje sugestie popychają sprawy do przodu. Chciałabym mieć taką umiejętność podejścia do sytuacji...[/QUOTE]
Ja także.

[quote name='ewatonieja']dziękuję obu cioteczkom za namiary, na 100% będziemy musieli podjechać z Misiem do schroniska, żeby dostać bezpłatnego chipa, tyle osób ma samochody kurna a nikt nie może pomóc w sobote :/[/QUOTE]
A nie ma jakiejś lecznicy , bliżej Ciebie ,która prowadzi akcję bezpłatnych chipów?

Posted

"Psa można zaczipować w godzinach pracy lecznicy od 20 marca do 10 grudnia 2010 r.
Każdy właściciel pragnący zaczipować swojego psa powinien mieć ze sobą [U]dowód osobisty oraz książeczkę zdrowia psa, pies powinien być zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i być na smyczy[/U]."
[URL]http://www.czystemiasto.uml.lodz.pl/zapobieganie_bezdomnosci_zwierzat.php?article_id=637[/URL]

sprawdzę w Dogu czy mają jeszcze chipy

mam dzwonić do Pani z Zadzimia po 14 tak? mój TŻ dał sie ubłagać, pojedzie ze mną po psa

Posted

Kolonia [I]Rzeczyca[/I] – osada w Polsce położona w województwie łódzkim, w powiecie poddębickim, w [I]gminie Zadzim[/I].

[URL="http://img696.imageshack.us/i/beztytuurbg.jpg/"][IMG]http://img696.imageshack.us/img696/6693/beztytuurbg.jpg[/IMG][/URL]
wycinek mapy Google

Posted

[quote name='Borówka16']Atko , jeśli jechałby z niedziele to prosto do Nowego Sącza , u Ciebie byłby koło 19.
Tak mi Ajla mówiła ;)[/QUOTE]

Swoją drogą szkoda, że ten piątkowy transport nie wypalił :( Psiak przyjedzie w niedzielę wieczorem, a w poniedziałek rano będę musiała zostawić zwierzyniec na co najmniej półtorej godziny, żeby odwieźć dzieciaki do szkoły... Właściwie to nawet nie wiem, czy on jest przyzwyczajony do przebywania w domu czy to pies typowo podwórzowy? Ja nawet żadnej budy nie mam, więc będzie musiał urzędować w domu...

Posted

[quote name='ataK']Swoją drogą szkoda, że ten piątkowy transport nie wypalił :( Psiak przyjedzie w niedzielę wieczorem, a w poniedziałek rano będę musiała zostawić zwierzyniec na co najmniej półtorej godziny, żeby odwieźć dzieciaki do szkoły... Właściwie to nawet nie wiem, czy on jest przyzwyczajony do przebywania w domu czy to pies typowo podwórzowy? Ja nawet żadnej budy nie mam, więc będzie musiał urzędować w domu...[/QUOTE]
Raczej nie powinno być kłopotów z zamknięciem w domu <tak mi ciocia p.Anety mówiła>.

Posted

[quote name='ewatonieja']a ja zadzwoniłam i dowiedziałam się, że misio został zamknięty w stodole[/QUOTE]
Do czasu, jak rozumiem, przechwycenia go przez Ciebie.