Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Mam jeszcze chyba dwie osoby, ktore potrzebuja nr. konta to jak bedzie to tez prosze, zebym mogla przeslac.
Ja napewno tez cos wplace, postaram sie stala, ale ostatnio mamy przestoj w biznesie, wiec jak by to powiedziec nie chce obiecywac i nie moc wykonac ........
Czyli ile jeszcze brakuje ??

Posted

UBOCZE napisał(a):
Szorstek patrzy, co się dzieje...
Szorstek ciągle ma nadzieję...
Ma nadzieję dziś, a juści,
Że go dogo nie opuści...

Szorsetk prosi o gorsik bo po 30 juz go nie bedzie :(:(

Posted

Super, że się ruszyło.
Borówko, czy pisałaś do Adama (czy już coś u niego drgnęło autkowo/ pomocowo)? Nie można zapomnieć o kwestii transportowej, czyli kiedy, kto + osobno kasa na paliwo.

Posted

Isiak napisał(a):
Melduję sie na wątku, ale póki co mogę tylko podnieść...

Witamy, witamy i prosimy o pomoc, w podnoszeniu jak najbardziej, a i w rozpropagowaniu wątku. :-)

Posted

Borowka z katem nam gdzies przepadla ........:(:(

Pytano mnie czemu pies ma zginac, wiec tu jest historia i to wszystko co wiadomo na temat psa:

"Piesek mieszka na wsi jakieś 40 km od Łodzi, ma właścicieli, którzy nie widzą powodu, dla którego mieliby go karmić ani dać mu dach nad głową. Sami otwarcie mówią, że nie chcą żadnego psa a jak pies do nich wróci jako do właścicieli to cytuję "...po prostu go zabiją i po sprawie".
Piesek przebywa tymczasowo u mojej cioci, która za kilka tygodni na zimę, jedzie do Łodzi, gdzie będzie mieszkać u swojej siostrzenicy, która absolutnie nie wyraża zgody na to by w jej domu zamieszkał pies. Ciocia i my wszyscy nazywamy go Misiu chociaż tak na prawdę nie wiemy jak ma imię. Uważamy, że to imię najlepiej do niego pasuje, ponieważ piesek jest kochany- taka przytulanka. Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do wszystkich ludzi i zwierząt. Sądzimy, że jest bardzo młodym psiakiem (tak na oko) i zachowuje się jak młody pies (jest bardzo żywy, lubi się bawić).
Może znajdzie się dla niego dobry dom- najlepiej na stałe, a jeśli nie to chociaż na zimę.
Błagam , on nie może zginąć.
"

Posted

ponadto odezwała się z prośba o konto Asik1 której poleciłam wątek i też chce pomóc grosiwem ale nie wie gdzie ma wpłacić
podałam jej dane z pierwszego postu

Posted

Przepraszam, ale muszę wycofać się z deklaracji. Nie doczytałam, że psiak ma iść do hoteliku SOZ gdzie działa Eliza_sk. Po ostatniej nagonce na kikou ... nie chcę mieć nic wspólnego z tymi osobami. Bardzo mi przykro.... Pisałam już o tym na wątku Żuka. Nie chcę, aby i mnie ścigał Urząd Skarbowy za pomoc psiakom.

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Przepraszam, ale muszę wycofać się z deklaracji. Nie doczytałam, że psiak ma iść do hoteliku SOZ gdzie działa Eliza_sk. Po ostatniej nagonce na kikou ... nie chcę mieć nic wspólnego z tymi osobami. Bardzo mi przykro.... Pisałam już o tym na wątku Żuka. Nie chcę, aby i mnie ścigał Urząd Skarbowy za pomoc psiakom.

Hm... Każdy ma wolny wybór.
W moim odczuciu jednak pomoc miała być ukierunkowana na psa, nie na osobę, w tym przypadku Elizę.
Przypomnę, że na psa czeka miejsce, a ów pies na ratunek ma zaledwie niecałe 8 dni przy braku pełni deklaracji i braku opcji transportowej.
Alternatywnego miejsca, na ten moment przynajmniej, brak.
Co więc lepsze? Schowanie dumy w kieszeń i przyczynienie się do uratowania zwierzaka, po czym na spokojnie, zgodnie z wolą wycofanie deklaracji lub jej podtrzymanie na okoliczność zmiany hoteliku, czy w tak palącej okoliczności wycofanie się od razu?