kadet Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Własnie jak go drapałam to o tych jego kołach myślałam to łezka mi się zakręciła, że nie trafił do mnie od razu - ale jego widok wczoraj był bezcenny. Zrobiłambym fotkę ale jak bym się ruszyła to wybudziłabym go:) Quote
Marycha35 Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 I oby takich zakończeń pełno była!!! U Pimpka z banerka mojego tragedia:( Quote
kadet Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 szkoda Pimpusia :( Wstawiłam na fb może coś pomoze... Quote
kadet Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Miśkowi opcja z usypianiem go ewidentnie się spodobała i wczoraj też przydreptał do mnie pod kołderkę i tak sobie zasnęliśmy - Misiek łapkami mnie objął, ja się przytuliłam do niego i go drapałam po brzusiu:) Gioia chyba skapitulowała z braku naszego zainteresowania jej fochami i też przydreptała pod kołderkę Quote
majqa Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Gioia, nie fochaj się Kochana... Pańcia wciąż jest Twoja. :-) Quote
Marycha35 Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Elu dziękuję za FB:):):) Gioia mądra sunieczka, niechaj też się przytula, Pańcia dłużej jej jest;) Misiaku jak ty dobrze trafiłeś, nieustająco się cieszę:):):) Quote
kadet Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Gioia ma swój świat i swoje klocki jak to się mówi - to jest wielka indywidualistka. Od małego wychowywałam ją tak, że mogła rozwijać swój charakter( czyli inni mówią, że jest rozpieszczona:D) Po prostu ona ma swoje ulubione pieszczoty, czy swoje zachowania, których nie widziałam wcześniej u innych psów. Ona się fochała zanim Misiek do nas przyjechał:) jak ją głaszcze po łepku to nie kładzie się jak Misiek od razu na podłogę gotowy do drapania. Czasami mam wrażenie, że jakbym mogła się jej spytać co robiła w ciągu dnia to by mi odpowiedziała, że to to i to bo cały dzień biega, wygląda przez okno i drepcze w tą i we wtą:) Natomiast Misiek ewidentnie kanapuje cały dzionek albo je obżartuszek jeden:) Wczoraj wieczorem podczas usypiania to oprócz wzdychania, że tak mu dobrze to po prostu zaczął chrapać i zasnął. I nie było to chrapanie takie sobie - słychać to było w całym mieszkaniu :D Rozczulak kochany:) Quote
kadet Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Wiecie co kochane ciocie??:) Co prawda ostatnio mam bardzo dużo pracy i jestem przemęczona, ale to chyba skłania do obserwacji moich psiaków. I tak obserwuje Miśka z racji jego przeżyć, ale doszłam do kilku ciekawych spostrzeżeń. gioia jest psem bardzo dynamicznym, szczekajacym, i czasem mogłabym się zabłagać(bo o proszeniu czy kazaniu to już nie ma mowy:)) a ona i tak mnie zignoruje jak ma swoje wizje:) Natomiast Misiek ewidentnie się do mnie przywiązał już. Cały czas widzę, że monituje to co robię, gdzie idę, na spacerze wystarczy pół mojego słowa albo wogóle i on wie, ze czegoś nie ma robić - zawsze jak go zawołam bo np. idzie tam gdzie nie ma to od razu wraca i idzie chwile przy nodze patrząc na mnie i niemo jakby dając znak, że mnie rozumie i słyszy:) Głosu wogóle nie podnosi, chyba, że Gioia przegina z przeszkadzaniem:) W domu nic nie niszczy, nie dobiera się do śmieci, jest spokojny, zrównoważony, grzeczny - słowem idealny psiaczek:D Dzisiaj rano jak oba wpakowały mi się do łóżka i na mnie bo chciały już wyjść na spacer to razem też się bawiły na łóżku i się poczułam jak prawdziwa mama - Gioia ewidentnie w naszej rodzinie jest starszą dokazującą siostrą, a Misiek młodszym braciszkiem- takim pieszczochem, któremu czasami starsza siostra dokucza(wiecznie Gioia Miśka podgryza i zaczepia:)) Przy szaleństwach Gioi miło jest teraz jak Misiek chce się przytulać do mnie:) I tak sobie myślę, że Miśka w naszym domku brakowało do pełnego kompletu - w tym roku to mój najlepszy prezent od Św. Mikołaja i nie oddam go nikomu:) Zresztą Misiek już ewidentnie w 200% jest pełnoprawnym domownikiem i tak się zachowuje co cieszy - i widze, że cały czas przybiera na wadze:) idę zrobić psiakom jajecznice bo sobie dzisiaj zażyczyły:*buziole:* Quote
mira145 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 No proszę , co ja tu czytam !? Jajecznica i pewnie na boczku:eviltong: ,co? Super,że Misio przybiera na wadze bo u mnie był niejadkiem! Ale nie wpadłam na pomysł ,żeby mu robić pierogi albo jajecznice czy inne pyszności:evil_lol::roll: Ale Misio musi być rozpieszczany po jego tułaczce na maksa! Należy mu się:loveu:i taki domek też mu się nalezy i kazdemu biednemu psiakowi! Quote
Marycha35 Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Święte słowa Mireczko:) Elu, tak się cieszę, że się z Misiem namierzyliście wreszcie! Dwie połówki i już:):):):):) A Gioia to kochana sunia, która też miała duuuużo szczęścia!!! Quote
kadet Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 pomyślmy...no jajecznica oczywiście, że na boczku:) Ostatnio też były racuchy, czasami chcą jogurcik to też daje. No jak proszą to co? Nie dać, nie zrobić?? Jak kupuje czasami typu dwa devolaje i jakby panie w sklepie wiedziały, że to dla psiaków to chyba za głowę by się złapały :D Właśnie też uważam, że Miśkowi nalęzy się życie królewskie po tym co przeszedł...I w tym roku to ilość prezentów dla Miśka i Gioi jest porażająco duża :D Quote
kadet Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 p.s. dziś dla odmiany są jajka na miękko:) Quote
majqa Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='kadet'](...)I w tym roku to ilość prezentów dla Miśka i Gioi jest porażająco duża :D[/QUOTE] Szaleniec jesteś ale to już wiesz! :-) :loveu: Quote
kadet Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Ja się pytam jak to Misiek nie je?? :D Właśnie skończył pałaszować jajko na miękko, rybkę śledzika, kanapkę z pasztetem, 3 plastry sera, na deser krówkę plus wszystko ze swojej miseczki i przyszedł do sypialni z miseczką w mordce pustą z minką pt."Za malo, chce dokładkę" :D No i dostał oczywiście :) Quote
Marycha35 Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 WESOŁYCH I SMACZNYCH ŚWIĄT DZIEWCZYNKI:):):) A dla Eli, Misia i Gio specjalny prezencik;) http://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI Quote
majqa Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Przyłączam się do życzeń dla cudnej pary psiaków i ich Pańci, życzeń świąt niezapomnianych, tych jednych, jedynych w rodzaju!!! :-) Quote
kadet Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Dziękuję za życzenia w imieniu swoim oraz mordek kochanych:) Wszystkim ciociom też życzymy wspaniałych świat!!! Te dla mnie napewno będą wyjątkowe - pierwsze wspólnie spędzone z Miśkiem:) p.s. wiecie co? Wchodzę do sypialni a tam : Misiek lezy sobie na pleckach i drzemie a Gioia obok niego siedzi i mu pazurki ząbkami skraca :D Quote
Marycha35 Posted December 23, 2012 Author Posted December 23, 2012 Dziękujemy, ha ha, psiaki kochane, to Gioia łapikur robiła Misiowi:) Quote
mira145 Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Dla wszystkich cioteczek z Misiowego watku,dla Misia i jego nowej RODZINKI---WESOŁYCH ŚWIĄT !:tree1::tree1::bye::bye: Quote
Nicola Daniłowska Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 mira145 napisał(a):Dla wszystkich cioteczek z Misiowego watku,dla Misia i jego nowej RODZINKI---WESOŁYCH ŚWIĄT !:tree1::tree1::bye::bye: Życzę Wam..........Spokoju i radości,tylko miłych gości!!! Smacznej Wigilii i całusów MOC - w tę najpiękniejszą w roku noc!!!! SZCZĘŚCIA kilogramów, ze sniegu bałwanów!!! ŻYCZLIWYCH LUDZI WOKÓŁ, ŻADNEJ ŁEZKI W OKU.... DLA WSZYSTKICH WSPANIAŁYCH OSÓB, KTÓRE TOWARZYSZYŁY KADECIKOWI W DRODZE DO JEGO WYMARZONEGO DOMKU!!! POZDRAWIAM ŚWIĄTECZNIE.... Quote
Marycha35 Posted December 24, 2012 Author Posted December 24, 2012 Dziękujemy za piękne życzenia:) Ekipka tu była wyborowa, więc tylko WESOŁYCH I SMACZNYCH ŚWIĄT:):):):):):) Quote
Recommended Posts