Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Agucha']No to podziwiam jak dałaś radę wykąpany i wyodżywkowany włos trymować :evil_lol:
Owszem - wszystko się jakoś da, ale jest na pewno trudniej bo włos się ślizga... o fruwaniu wszędzie niewyczesanych kłaków podczas suszenia - nie wspomnę :lol:

Swoją drogą... ale jestem ciekawa efektu piątkowego! :)[/QUOTE]
Mnie właśnie o ten poślizg chodziło, bo widzisz... u mnie większość psów jest po przejściach - w tym kąpielowe strachulce, a kiedy się z nimi bunkruję w gigant kabinie to tam wpadają w rodzaj poddania się zabiegom. Właśnie ślizgający się włos wyciąga mi się cudnie, wychodzi go masa, potem spłukanie i chodu z kabiny. Kolejno suszenie lub samoistne wysuszenie u antysuszarkowców i znów osaczenie skazańca na ograniczonej powierzchni łazienkowej. Na mokro, po odżywce te usuwane włosy psa mniej ciągną, co zauważyłam przynajmniej u swoich bidusiów, na mokro również mniej mają zapędów z użarciem mnie. Ot, taki mój i jak widać tylko mój ;-) domowy patent i wyłącznie na moje psy. ;-) Z zasadami jednak fryzjerskimi Boże broń nie dyskutuję ani swoich racji nie będę próbować forsować. U mnie się to sprawdza i idę wtedy hurtem (psim hurtem) jak burza.
Inny przykład... Kotów dachowców na ogół się nie goli. ;-) No cóż... a u mnie wręcz przeciwnie. :eviltong:

[IMG]http://s17.postimage.org/qy9q4sfwv/image.jpg[/IMG]

[IMG]http://s13.postimage.org/n2xa9m6nr/image.jpg[/IMG]

[IMG]http://s12.postimage.org/njqmg5kvx/image.jpg[/IMG]

[IMG]http://s11.postimage.org/xqiikoh77/image.jpg[/IMG]

Edited by majqa
  • Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A no toż pewnie, że jeżeli Ci się sprawdza tak a nie inaczej to trzeba robić jak wygodniej :)

Chociaż jeżeli włos jest dojrzały do "wydzieranka" to prościej go usunąć właśnie jak jest nieco brudny, bo łapiesz za kłaczory i bez zbędnego szarpania je wyciągasz. U włosa śliskiego nieco trudniej go uchwycić i usunąć od razu...Druga rzecz to to jak/czym trymujesz i jaki konkretnie włos - ale to tak tylko informacyjnie rzecz jasna ;)

Koty "dachowce" NIE wychodzace można strzyc, ja nie widzę nic na przeciwko. Szczególnie u tych silnie sypiących się.
Na szczęście moje są z tych drugich :lol:

Posted (edited)

Pisz Aguś, pisz [I]specowo - fryzjerstwowo [/I]a ja sobie w łepetynie te wszelkie info układam, bo zawsze może się okazać niezbędne.
(Taaak... u mnie kiciaki są niewychodzące, słownie żaden.)

Edit:
Elu, z chipem to będzie tak. Mira nie płaciła za niego. Do mnie przyjdzie faktura, a wtedy, coby niczego nie poknocić, zrobię Ci parę czytelnych jej zdjęć i wyślę na mail, byś widziała dane doktora. Jak to dostaniesz, poproszę, zrób przelew 50zł za chip Misia.

Edited by majqa
Posted

O matko!Ale się naczytałam u Was o trymowaniu:smhair2:!!!Dlatego nie lubie trymować psów bo myślę,że ich boli i to niestety dłuuugi zabieg!A pies biedny,niecierpliwy i pewnie najchętniej odgryzł:evil_lol:by Wam rękę:diabloti:

Posted

mira145 napisał(a):
O matko!Ale się naczytałam u Was o trymowaniu:smhair2:!!!Dlatego nie lubie trymować psów bo myślę,że ich boli i to niestety dłuuugi zabieg!A pies biedny,niecierpliwy i pewnie najchętniej odgryzł:evil_lol:by Wam rękę:diabloti:

No i zapomniałam napisać:jutro fryzjerka dopiero go zobaczy czy Miś nadaje się do trymowania a jesli nie to co z nim można zrobić.Jestem umówiona na 8.00.Wysłałam jej jego zdjęcia,odpisała ,że Miś jest uroczy:lol:

Posted

Hej, znowu wpadam jak po ogień i znowu z fatalnymi wieściami... 12 dni temu zaginął mój Fletcher. Uciekłz posesji bo ktoś nie zamknął furtki, owszem zdarzało mu się to ale zawsze wracałpo góra dobie... Jestem w rozsypce, prawie nie śpię, jeżdżę szukam... W dodatku zepsuł mi się komputer ze wszystkimi fotami i dysponuję tylko tymi z facebooka. Nie mogę już. Fletcher jest dla mnie... Ech :( Cały czas wierzę że go znajdę - bo rqaczej nie ma go nigdzie w okolicy - myślę, że ktoś go wziął. Jestem w kontakcie ze Strażą Miejską, schroniskami itp. nie bylo wypadków z takim psiurem... Wariuję już. A Misiakowa ofensywa facebookowa - robi wrażenie!

Posted

Iljova napisał(a):
WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!! Iza ale zrobiłaś cudo w czym Ty to robisz w jakim programie ???

Ilonko, to akurat w FotoMix. Dopiero go sobie rozgryzam.