Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majqa']Chciałam Ci to podesłać na PW ale masz zapchaną skrzynkę.

Sporo do poczytania na ten temat na forum Emir:
http://emir.eev.pl/viewforum.php?f=28

Jeden z przykładowych wątków na ten temat na dogo:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwoł-Głów-Lek-Wet-oraz-wywózek-psów-do-Niemiec

JEJUUU!Majqa!Nie odbieraj mi nadziei!:(!!! Ja bardzo pokochałam Dolara tak jak Misia i jest mi ciężko!!!:(Już sama nie wiem co myśleć.

Posted

Ło matko... to ze zmęczenia zmieniłam Dolarkowi defekt. Przepraszam, zatrąbionammm na max. No to nie ma tego złego. I tak mowy nie skuma i tak. ;-)

Posted

[quote name='mira145']JEJUUU!Majqa!Nie odbieraj mi nadziei!:(!!! (...)

Nie odbieram Ci nadziei i daleko mi do mierzenia wszystkich jedną miarą.
Nie znam osób, które stoją za Dolarkiem zatem nijak nie próbuję tym konkretnym przypiąć łatki.
Postaraj się więc być dobrej myśli.

Owszem, mam swój pogląd na adopcje do Niemiec, masowe wywozy psów. Ów pogląd kształtował się w sumie od pierwszej mojej chwili zaistnienia na dogo. A druga sprawa, abstrahując od Dolarka i jego przypadku. Nic nie wskazuje na to, bym była w stanie się z tego poglądu wycofać. Dogo i inne portale społecznościowe oduczyły mnie taplania się w naiwności.

Aha... a tu jest ten drugi z dogo wątek, który również warto, w miarę czasu poczytać:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/89321-Co-powinnismy-wiedzieć-wyadoptowując-poza-granice-Polski!!!?highlight=wellington

Posted

Miśku, podrzucam Cię wysoko - słuchajcie - jeszcze z tydzień mi zajmie wpłacenie deklaracji - mam straszne problemy z byłymi pracodawcami, dziś dowiedziałam się że nie wysyłają moich L4 do ZUSu :/ nie wypłacili mi kasy jeszcze za maj i czerwiec, za lipiec już miałam dostać kasę od ZUSu i coś mnie tknęło bo długo nie dostawałam - no i wyszło szydło z dupy... Sorry, że taki OT ale szlag mnie trafia.

Posted

Na pocieszenie informuję, że na konto Misia wpłynęło 10 złociszów
od Aleksandra.kubiak89
za co serdecznie dziękujemy

:loveu::Rose::Rose::Rose::loveu:

Posted

Jestem obolała wszystkie mięśnie mnie jeszcze bolą przez ostatnie 3 dni było ciężko może do poniedziałku będzie lepiej :-)
Mizianka dla Micholskiego a dla Was spokojnej nocy i radosnych snów

Posted

[quote name='mira145']:calus:to całusy dla Majqi (...)[/QUOTE]

Dziękuję jak nie wiem co. :-) Ależ żal, że Was nie mam bliżej. Chciałoby się choć raz w realu ucałować tego cudnego pycholka.

Posted

No to jeżeli może być to zrobię mu dziś parę ogłoszeń :)

Pomyślmy proszę o fryzjerze dla chłopaka, bo niestety nie wygląda zbyt atrakcyjnie po zimie a i pewno sypie się niesamowicie. Potrzebne mu porządne trymowanie.

Posted (edited)

[quote name='Agucha'](...) Pomyślmy proszę o fryzjerze dla chłopaka, bo niestety nie wygląda zbyt atrakcyjnie po zimie a i pewno sypie się niesamowicie. Potrzebne mu porządne trymowanie.[/QUOTE]
Nie mam nic przeciwko temu. Pytanie tylko, czy i jak Mira stoi z czasem i możliwościami (czy ma kogoś blisko, kto by się podjął tego wyzwania).

Edit:
Tu ważne, jeśli mówimy o osobie odpłatnej, zorientowanie się w kosztach.

Edited by majqa
Posted

[quote name='Iljova']Misiorek został Kadetem a Ciebie nazwiemy ..... Szalona Agucha ;-) może być ?[/QUOTE]
Wypada dyskutować? :lol:

[quote name='majqa']Nie mam nic przeciwko temu. Pytanie tylko, czy i jak Mira stoi z czasem i możliwościami (czy ma kogoś blisko, kto by się podjął tego wyzwania).

Edit:
Tu ważne, jeśli mówimy o osobie odpłatnej, zorientowanie się w kosztach.[/QUOTE]

U mnie trymowanie takiego psiaka oscylowałoby w granicach 80-90zł.
Nie wiem jak kształtują się ceny w Kielcach.

Dałam info na wydarzeniu o poszukiwaniach dobrego duszka, który zrobiłby to po kosztach bądź nieodpłatnie.