Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Misio ma się dobrze.Myślał,że będzie królem po Bakusiu a tu ma nowego kolege.Kolega pokazał zęby Misiowi i ten musiał ustąpić.No to Misiu,żeby pokazać swoje ,,ja'' pogonił moją 18letnią kotke Rysie.Rysia siedzi teraz na sośnie i nie chce zejść:shake: A Miś po całym dniu biegania-śpi w koszu obok spanielek:p

Posted

Spoko!Ryśka zgłodniała i zeszła z drzewa.Teraz śpi przy kominku a Miś wąchał ją noskiem.:lol:.Miś chciał zająć kosz po Bakusiu ale Saba tak go oszczekała,że biedak się wycofał.Jednak dopiął swego,i za którymś razem- choć ze strachem nie uległ Sabie.Teraz śpi smacznie w Bakusiowym posłanku:pchociaż jego kosz jest większy to wybrał ten co jest bliżej mnie.

Posted

mira145 napisał(a):
Spoko!Ryśka zgłodniała i zeszła z drzewa.Teraz śpi przy kominku a Miś wąchał ją noskiem.:lol:.Miś chciał zająć kosz po Bakusiu ale Saba tak go oszczekała,że biedak się wycofał.Jednak dopiął swego,i za którymś razem- choć ze strachem nie uległ Sabie.Teraz śpi smacznie w Bakusiowym posłanku:pchociaż jego kosz jest większy to wybrał ten co jest bliżej mnie.

A jednak Saba pamieta o Bakusiu. Nie pozwalała zająć jego kosza, bo ma nadzieję, że wróci :)
Na Sabcie mają ochotę trzy domki :p

Posted

Jedno jest pewne... Misio w kolejnych odsłonach wygląda znów inaczej. W moim odczuciu, takim wstępnym, bo jeszcze mało czasu minęło od zmiany jego lokum ale... u wiedzącego jak postępować z psiakami człowieka on spokojnie da radę funkcjonować z innymi psiakami. Nie musi być jedynakiem. Czy Wy też to widzicie podobnie czy to tylko ja się rozmarzyłam?

Posted

Elik,bo będę plakać:-(że Sabunia nie jest z Bakusiem!Wybraliśmy chyba dobre rozwiązanie?Jeśli załatwisz Sabie taki domek jak Bakusiowi to ona zapomni.I koniecznie,żeby ten domek lubił babki piaskowe jak Saba hi, hi, hi:evil_lol:

Jeśli chodzi o Misia,to jest przekochany psiak!Wiem co mówie!Moim dziewczynom nic nie mówi a z hotelowym gościem po wtępnym wrrr:diabloti: biegali razem na podwórku-tyle,że nie zostawiałam ich samych.Miś jest mądry i posłuszny,ale też i wystraszony.Kotke pogonił ale potem przyszedł do niej już bez nastawienia bojowego.Jeśli tu troszke pobędzie nabierze manier królewskich jak Bakuś:loveu:

Posted

mira145 napisał(a):
Elik,bo będę plakać:-(że Sabunia nie jest z Bakusiem!Wybraliśmy chyba dobre rozwiązanie?...

Bardzo chciałam, żeby byli razem, ale życie jest twarde :( Była tylko jedna propozycja dla dwóch psiaków w jednym domu, ale jak sama wiesz, nie doszła do skutku. Te domki wydawały mi się za dobre, żeby z nich rezygnować z tego powodu, że nie chcą obu psiaków na raz :)
mira145 napisał(a):
...Jeśli załatwisz Sabie taki domek jak Bakusiowi to ona zapomni.I koniecznie,żeby ten domek lubił babki piaskowe jak Saba hi, hi, hi:evil_lol:...

O innym nie może być mowy, a ten dla Sabci zostanie dodatkowo przetestowany na okoliczność stosunku do babki piaskowej, za którą Sabcia tak przepada, że kradnie z narażeniem życia :diabloti:

mira145 napisał(a):
Jeśli chodzi o Misia,to jest przekochany psiak!Wiem co mówie!Moim dziewczynom nic nie mówi a z hotelowym gościem po wtępnym wrrr:diabloti: biegali razem na podwórku-tyle,że nie zostawiałam ich samych.Miś jest mądry i posłuszny,ale też i wystraszony.Kotke pogonił ale potem przyszedł do niej już bez nastawienia bojowego.Jeśli tu troszke pobędzie nabierze manier królewskich jak Bakuś:loveu:

Mira Misia wyprowadzi na ludzi. Będzie z niego super pies :loveu:

Posted

mira145 napisał(a):
(...) Miś jest mądry i posłuszny,ale też i wystraszony.Kotke pogonił ale potem przyszedł do niej już bez nastawienia bojowego.Jeśli tu troszke pobędzie nabierze manier królewskich jak Bakuś:loveu:

Dziękuję... :-)

Posted

hehe, ale wiesci :) Misiu jednak awansowal na alfa samca po Bakusiu. Powoli ale skutecznie. Kosz maly ale lepszy po Bakusiu ;ppp I kotce Ryszardzie odpuscil i gosciowi samcowi. Dobry z niego chlopak :)

Posted

Hej AtoK, czas leci, a wraz z nim reszta zaległości/ powinności posuwa się męcząco powolutku:

Odnośnie bazarków AtoK, na których widniał Misio:

Ten został zamknięty przez Piankę:
http://www.dogomania.pl/threads/222644-Cienie-tusze-i-pomadki-dla-mojej-gromadki-%28r%C3%B3wnie%C5%BC-m%C4%99skie%29-do-14.II-do-21.00

.......................................................................................................

Z tego:
http://www.dogomania.pl/threads/221967-Rozliczam!-Fotografie-dla-koneser%C3%B3w-na-moich-wczasowicz%C3%B3w-do-4.II-godz.21.00

Rozliczenie wygląda następująco:
Nette
– nr 1, nr 18, nr 25, nr 26 - 400zł
Jaguska - nr 2, nr 3, nr 5, nr 8, nr 12, nr 13, nr 16, nr 17, nr 29, nr 31, nr 34, nr 35, nr 36, nr 37, nr 38, nr 39 - 1510zł
Anonim – nr 7 - 260zł
Ojciec Nikaragui – nr 9 - 100zł
Sleepingbyday – nr 11, nr 28, nr 30, nr 32 - 660zł
Docha – nr 33 - 10zł
Alaa – nr 40 - 40zł

Podlicz zatem słupki, podaj kwotę końcową i dokonaj podziału na poszczególne psy.
To chyba nic trudnego. Mylę się? Nie mylę?

...................................................................................................

Podobnie rzecz ma się z podliczeniem z tego bazarku:
http://www.dogomania.pl/threads/221531-Do-usuni%C4%99cia.-Mini-bazarek-ksi%C4%85%C5%BCki-filmowe-na-moje-tymczasy.-Do-30.I-godz.-21.00

Rozliczenie
Alla Chrzanowska - nr 1, nr 2 - 20zł - wysłane, zapłacone, doszło
_Dunaj_ - nr 3, nr 6, nr 8 - 13zł - wysłane, zapłacone, doszło
Maryna - nr 5, nr 9 - 8zł - wysłane, zapłacone, doszło

.......................................................................................................

I jak wyżej:
http://www.dogomania.pl/threads/220499-Rozliczam!-Umyj-sie-uczesz-sie-i-wybieraj-kogo-chcesz...-do-18-I-do-21.00

Z rozliczeniem ma się sprawa tak:
TOGO B.W. - 19zł - wysłane, zapłacone, doszło
Jaasmin - 35zł - wysłane, zapłacone, doszło
Maria1957 - 9zł - wysłane, zapłacone, doszło
tu_ania_tu - 45zł - wysłane, zapłacone,
Mysza2 - 16zł - wysłane, zapłacone, doszło
Maryna - 36zł - wysłane, zapłacone
Juldan - 30zł - wysłane, zapłacone
Norel - 59zł - wysłane, zapłacone, doszło
Alla Chrzanowska - 119zł - wysłane, zapłacone, doszło
Magolek - 32zł - wysłane, zapłacone, doszło
wiol1982 - 10zł - wysłane, doszło
Kiwiątko - 12zł - wysłane, zapłacone, doszło
_Dunaj_ - 29zł - wysłane, zapłacone, doszło
sleepingbyday - 15zł - wysłane, zapłacone, doszło
mariusz pp - 11zł - wysłane, zapłacone, doszło
eski - 24zł - wysłane, zapłacone, doszło

.........................................................................................

To się staje smutno nudne ale cóż, kolejny link:
http://www.dogomania.pl/threads/219278-do-usun%C4%99cia

Rozliczenie
agrazka - nr 2 - 23,00 zł
Alla Chrzanowska - nr 4a - 10,00 zł
Alla Chrzanowska - nr 13 - 25,00 zł
Alla Chrzanowska - nr 16 - 15,00 zł
Alla Chrzanowska - nr 18a - 7,00 zł
_Dunaj_ - nr 18c - 7,00 zł
_Dunaj_ - nr 19b - 7,00 zł
_Dunaj_ - nr 20a - 2,00 zł
Javena - nr 3 - 17,00 zł
Magolek - nr 19a - 7,00 zł
Magolek - nr 23 - 7,00 zł
Masza44 - nr 22b - 7,00 zł
megii1 - nr 12 - 17,00 zł
megii1 - nr 18b - 7,00 zł
monigad - nr 4b - 10,00 zł
monigad - nr 8 - 11,00 zł
Norel - nr 10 - 17,00 zł
Norel - nr 11 - 17,00 zł
Norel - nr 17 - 3,00 zł
Norel - nr 22a - 7,00 zł
Norel - nr 25a - 7,00 zł
ZZPON - nr 1a - 18,00 zł

......................................................................................

I ostatni, bo czemu by nie:
http://www.dogomania.pl/threads/199252-Kartki-pocztowe-na-Szorstka-i-Lask%C4%99-do-zamkni%C4%99cia

Wpłaty niemal groszowe ale trzymajmy się zasady:

Monika z Katowic - wpłata wpłynęła, dziś wysyłam :lol: - a propos, jaka wpłata???
Nr 2c "Kotek w oknie" - 2 złote
Nr 3a "Dwa białe persiki" - 2 złote
Nr 3d "Sześć kociaków na pniaku" - 2 złote
Nr 5a "Kotek" - 3 złote
Nr 5d "Pies z kotem..." - 2 złote
Nr 6d "Kociak w pościeli" - 2 złote
Nr 12 "Dwa persiki w koszyku" - 2 złote
Nr 14 kartka koreańska. - 2 złote

Skąd ten nacisk albo innymi słowy próba nacisku, by raz na zawsze rozwiązać sprawę rozliczeń Misiowych?
Powód jest oczywisty. Misio trafił do płatnego hoteliku, co za tym idzie wszelkie środki na niego zdobyte, o co staramy się również zawalczyć, są potrzebne.

Wyświadcz nam również przysługę i usuń Misia ze swojego wątku zbiorowego. Misio opuścił Twoją krainę szczęśliwości i do niej nie wróci. Podobnie ma się rzecz chyba z Norką ;-) ale... tu... no cóż... jeden zwrot był więc rozumiem Twoją ostrożność. Niemniej od 26.02.2012 minął już ładny kawałek czasu. Po co więc wprowadzać ludzi w błąd? Szkoda, że nie znam odpowiedzi na to pytanie. ;)

Posted

emilia2280 napisał(a):
no to ja doláczé do prosby Majqi o rzetelnosc :)

A ja prosić nie będę, bo czegoś tu chyba nie rozumiem. Misiowi należą się te pieniądze jak psu buda za przeproszeniem, skoro w I poście bazarków był jednych z jego beneficjentów, to dlaczego ich jeszcze nie otrzymał ? Może Kowalska, Kwiatkowska i inne licytowały tylko i wyłącznie z myślą o pomocy Misiowi, a nie pozostałym.

Majqa, skoro już wniknęłaś w meandry księgowe możesz policzyć ile z powyższego powinien otrzymać Miś ? Czy modzi od bazarków wiedzą o tej sytuacji, bo od zamknięcia już chyba chwila minęła.

Posted

eliza_sk napisał(a):
A ja prosić nie będę, bo czegoś tu chyba nie rozumiem. Misiowi należą się te pieniądze jak psu buda za przeproszeniem, skoro w I poście bazarków był jednych z jego beneficjentów, to dlaczego ich jeszcze nie otrzymał ? Może Kowalska, Kwiatkowska i inne licytowały tylko i wyłącznie z myślą o pomocy Misiowi, a nie pozostałym.

Majqa, skoro już wniknęłaś w meandry księgowe możesz policzyć ile z powyższego powinien otrzymać Miś ? Czy modzi od bazarków wiedzą o tej sytuacji, bo od zamknięcia już chyba chwila minęła.

Błahahahaha... przepraszam, że się zaśmiałam. Z myślą o pomocy Misiowi, powiadasz... tak różowo bym tego nie widziała.
Sęk w tym, że jak ruszyłam kwestię rozliczenia to padł pomysł owych Kowalskich i Kwiatkowskich, by wirtualnie odkręcać bazarki - czyli.... ataK oddaje kupującemu kasę, a on fant. Czujesz bluesa? ;-)

Z modów - zareagowała Pianka.

Nie mogę policzyć, ile powinien dostać Misiek, bo w zasadach bazarków nie było wzmianki, jak ma wyglądać podział zatem szczodrość leży w rękach ataK. :cool1:

Posted

Ja tak po cichu radzę... napiszcie do ataK maila albo zadzwońcie - sama sobie tego życzyła...przecież nie ma czasu oblatywać wszystkich wątków SWOICH tymczasowiczów... Mając na uwadze jej zapowiedź o dodawaniu ludzi, których komentarze jej nie leżą (ja na pierwszym miejscu) na listę ignorowanych - może Ona w ogóle tych PRÓŚB nie widzi...? ;/

albo to ja JAK ZWYKLE jestem czepliwa, nudzi mi się, szukam sensacji bądź sposobu żeby kogoś pogrążyć, ewentualnie szukam dziury w d... :angryy:

Posted

Agucha napisał(a):
Ja tak po cichu radzę... napiszcie do ataK maila albo zadzwońcie - sama sobie tego życzyła...przecież nie ma czasu oblatywać wszystkich wątków SWOICH tymczasowiczów... (...)

Na upartego mail może też zniknąć w koszu, sms może nie zostać przeczytany, a połączenie nie odebrane...
A tak już nieco poważniej...
Mam nadzieję, że mimo wszystko ataK tu zajrzy oraz, że do listy ignorowanych nie dodała moda (tu z kolei liczę na to, że mod znów zareaguje).
Widzisz Agucha... ja się już wyleczyłam (niemalże ;-)) z uzgodnień, których nie będę potrafiła oficjalnie na wątku potwierdzić.
Cytaty z cudzej korespondencji odpadają, a przekaz słowny z efektu rozmowy telefonicznej może zostać zanegowany.

Posted

A Miś ma ma się dobrze:lol:Uczy się kochać inne psiaki i koty a ,że jest pojętnym uczniem wychodzi mu to całkiem niezle:lol:Saba tylko wygoniła go z kosza Bakusia lecz on i tak jej ustępuje.Ale Misia lubi Lolka,która uwielbia z nim zabawy.Od psa hotelowego trzyma się z daleka.Jest bardzo grzeczny,ten Miś...i tylko szczęście gdzieś go opuściło:shake:

Posted

mira145 napisał(a):
A Miś ma ma się dobrze:lol:Uczy się kochać inne psiaki i koty a ,że jest pojętnym uczniem wychodzi mu to całkiem niezle:lol:Saba tylko wygoniła go z kosza Bakusia lecz on i tak jej ustępuje.Ale Misia lubi Lolka,która uwielbia z nim zabawy.Od psa hotelowego trzyma się z daleka.Jest bardzo grzeczny,ten Miś...i tylko szczęście gdzieś go opuściło:shake:

Miro, nie masz pojęcia jak bardzo się cieszę czytając takie relacje, to raz. Dwa, że są optymistyczniejsze w tym znaczeniu, że dają nieco inny obraz psiaka niż dotąd nam znany (tu chodzi mi o relacje z innymi psiakami). Fakt, drżę, że nagle przeczytam coś niefajnego, że Misio dał jakiś występ i co zerknę to czuję ulgę. Wyściskaj go od nas, proszę i szepnij na ucho, że psiaki i kociaki (ze wskazaniem na Rysię) są nietykalne. ;-)

Posted

Obiecałam banerek jakiś czas temu.
Takie coś na szybko zrobiłam.

Ten, który ja mam - absolutnie - nie jest wycelowany w hotelik i chciałabym, żeby Mira o tym wiedziała :)

Posted

Dziewczynki napisałam do AtaK na PW, zapytałam jaką kwotę przeznaczyła na Misia.
A wieści o naszym Przyjacielu pycha, tak się cieszę, że to normalny, kochany smoczek, który pod dobrą opieką ogarnia się i zachowuje coraz lepiej:) Tylko ten domek jeszcze......

Posted

Hi, hi,hi:evil_lol:,,MÓJ KONIEC CORAZ BLIŻEJ'':lol:Tak-koniec tułaczki i czas na domek,który tak MISIA pokocha jak w hoteliku!Ja mu daje miesiąc i do kochającego domku wyślę i będę płakać tak jak za spanielami,no ze szczęścia:multi:Misiu daje dużo ciepła i radości on znajdzie domek!!!Wierzę w to!

Posted

mira145 napisał(a):
Hi, hi,hi:evil_lol:,,MÓJ KONIEC CORAZ BLIŻEJ'':lol:Tak-koniec tułaczki i czas na domek,który tak MISIA pokocha jak w hoteliku!Ja mu daje miesiąc i do kochającego domku wyślę i będę płakać tak jak za spanielami,no ze szczęścia:multi:Misiu daje dużo ciepła i radości on znajdzie domek!!!Wierzę w to!

:loveu:

a "koniec" to będzie jak kasiorki nie uzbieramy na ten cud, miód hotelik w którym w końcu Misio czuje się dobrze i może w spokoju poczekać na swój domek :loveu: ;)

Posted

Aguś, błagam... nie strasz mnie z tą kasą..., bo mnie się złotówki po nocach śnią... :-(
Boję się, jak tu sobie poradzić z Misiem, bo na Poli popłynęłam (ale oczywiście mój to był wybór ;-)).

Banerek lux!!!!!!!! :-)

Posted

majqa napisał(a):
Miro, nie masz pojęcia jak bardzo się cieszę czytając takie relacje, to raz. Dwa, że są optymistyczniejsze w tym znaczeniu, że dają nieco inny obraz psiaka niż dotąd nam znany (tu chodzi mi o relacje z innymi psiakami). Fakt, drżę, że nagle przeczytam coś niefajnego, że Misio dał jakiś występ i co zerknę to czuję ulgę. Wyściskaj go od nas, proszę i szepnij na ucho, że psiaki i kociaki (ze wskazaniem na Rysię) są nietykalne. ;-)

Mówisz i masz!Poszłam wyściskać Misia od ciotek:loveu:ale zrobił minę:eviltong:!Mając tyle kochających serc to tylko jeden skok do jego domku!A szepnęłam mu na ucho,że jest baaarrrdzo kochany:loveu:!I ,że dużo cioteczek walczy o jego przyszłość!!!