Marycha35 Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 [quote name='majqa']Dla mnie ważne jest Marysiu, by po prostu dostał wsparcie z tych bazarków. W ich opisach nie było info, jaki nastąpi podział zatem ten zależy już od ataK.[/QUOTE] Rozumiem Izuś, więc czekamy na szczodrą decyzję:) Bo wydatki nas czekają, hotelik płatny przecież. Quote
Marycha35 Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 (edited) Dziewczynki przepraszam nie wiecie czy Policja ma prawo wejść do domu pod nieobecność właściciela, jeśli w tym domu debil taki, właściciel, zostawił zwierzaka narażając go na niebezpieczeństwo? Edited February 25, 2012 by Marycha35 literówki Quote
Agucha Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='Marycha35']Dziewczynki przepraszam nie wiecie czy Policja ma prawo wejść do domu pod nieobecność właściciela, jeśli w tym domu debil taki, właściciel, zostawił zwierzaka narażając go na niebezpieczeństwo?[/QUOTE] Na jakie niebezpieczeństwo? Bo generalnie to jest temat rzeka i można by polemizować :) Quote
Marycha35 Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Aguś na innym wątku taka sytuacja, sunia u debilnych ludzi, niestety porażka adopcyjna, do odbioru wczoraj, dziewczyny poszły a tam nikogo nie ma...Wyjechali do rodziny na trzy dni!!! Sunia po sterylce, miała mieć zdjęte szwy, nie ma, kołnierz na łebku, zamknięta w korytarzyku ciasnym jak cholera, wyje, stoi w odchodach swoich, zero jedzenia, zero picia. Dziewczyny dzwoniły do nich, może jutro wrócą, ale godziny nie znają jeszcze....Doradziłam rozpirzyć korytarzyk!!!! Quote
Agucha Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='Marycha35']Aguś na innym wątku taka sytuacja, sunia u debilnych ludzi, niestety porażka adopcyjna, do odbioru wczoraj, dziewczyny poszły a tam nikogo nie ma...Wyjechali do rodziny na trzy dni!!! Sunia po sterylce, miała mieć zdjęte szwy, nie ma, kołnierz na łebku, zamknięta w korytarzyku ciasnym jak cholera, wyje, stoi w odchodach swoich, zero jedzenia, zero picia. Dziewczyny dzwoniły do nich, może jutro wrócą, ale godziny nie znają jeszcze....Doradziłam rozpirzyć korytarzyk!!!![/QUOTE] Hmmm, a skąd wiadomo że nie ma jedzenia i wody? Policja nie wejdzie sobie ot tak. Muszą być poważne podstawy i dowody do takiej interwencji. Jeżeli wiadomo, że właściciel zmarł czy - zgarnia się go z ulicy do tzw. odsiadki -a zwierzak został w domu - wtedy mogą wejść w sposób mniej inwazyjny - przez powiadomienie rodziny czy np. okno. Wywarzanie drzwi to ostateczność. Tym bardziej, że jest kontakt z "właścicielem" ;/ Zaczęłabym od straży miejskiej. Quote
Marycha35 Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Ok, dzięki:) Oni najpewniej jutro wrócą, ale pogrywają tak od dawna i aż świerzbi, żeby im kłopotów narobić. Tu wątek jak coś: http://www.dogomania.pl/threads/223465-LUNA-u-psychopat%C3%B3w-sama-w-przedsionku-domu-we-w%C5%82asnych-odchodach-!!!/page4 Quote
Agucha Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='Marycha35']Ok, dzięki:) Oni najpewniej jutro wrócą, ale pogrywają tak od dawna i aż świerzbi, żeby im kłopotów narobić. Tu wątek jak coś: http://www.dogomania.pl/threads/223465-LUNA-u-psychopat%C3%B3w-sama-w-przedsionku-domu-we-w%C5%82asnych-odchodach-!!!/page4 No to jak jutro ich nie będzie - zgłaszać... a najlepiej odbierać w asyście straży miejskiej. Zwabić ich np, w sprawie - wyjącego od kilkunastu godzin psa - przyjada ;) Quote
majqa Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='Agucha']No to jak jutro ich nie będzie - zgłaszać... a najlepiej odbierać w asyście straży miejskiej. Zwabić ich np, w sprawie - wyjącego od kilkunastu godzin psa - przyjada ;)[/QUOTE] Widzisz Maryś, dostałaś pokrewną do mojej radę. :-) Quote
Marycha35 Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Dziękuje Dziewczynki, doniosłam tam, podobno dzisiaj wieczorem ci debile wracają!!! Ja bym była za rozpirzeniem korytarzyka wcześniej;) Buziale niedzielne dla Wszystkich:) Quote
eliza_sk Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Szkoda, że ataK nie skontaktowała się z Kasią ws. zdjęć, bo właśnie dostałam maila, że kontakt nie został podjęty. Wydawało nam się, że od przybytku głowa nie boli, ale to chyba ja mam fioła na tym pkcie ... i co tydzień robię naszym nowe, bo te sprzed tygodnia już nieaktualne, bo były ze śniegiem ... No trudno - chciałam. Quote
majqa Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='eliza_sk']Szkoda, że ataK nie skontaktowała się z Kasią ws. zdjęć (...)[/QUOTE] Ano, szkoda... :-( Natomiast, czy jestem zaskoczona? Zgadnij. Eluś, podaj mi powtórnie dane wpłatowe. Jak Ci pisałam wcześniej pożarło mi część PW po serwisowaniu dogo. Quote
zerduszko Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Ale się dzieje u Was, oby tylko dobrze... Quote
Agucha Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='zerduszko']Ale się dzieje u Was, oby tylko dobrze...[/QUOTE] U Was też :( [quote name='eliza_sk']Szkoda, że ataK nie skontaktowała się z Kasią ws. zdjęć, bo właśnie dostałam maila, że kontakt nie został podjęty. Wydawało nam się, że od przybytku głowa nie boli, ale to chyba ja mam fioła na tym pkcie ... i co tydzień robię naszym nowe, bo te sprzed tygodnia już nieaktualne, bo były ze śniegiem ... No trudno - chciałam.[/QUOTE] ... a ataK jak zwykle olała ważne sprawy... w dodatku te, których sama nie załatwiała... Kto tym razem oczami świeci? Żenada... inaczej już się nie wyrażę... Quote
zerduszko Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='Agucha']U Was też :([/QUOTE] Nic mi nie mów. Gdzie nie zajrzę, to się pierniczy... to i u nas. Quote
Iljova Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Szkoda bo chciałam coś stworzyć z tych nowych zdjęć (miałam taką nadzieję ) :( Quote
elik Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='majqa']Ano, szkoda... :-( Natomiast, czy jestem zaskoczona? Zgadnij. Eluś, podaj mi powtórnie dane wpłatowe. Jak Ci pisałam wcześniej pożarło mi część PW po serwisowaniu dogo.[/QUOTE] Sie robi ;) Podam na PW. Quote
elik Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Iljova']Szkoda bo chciałam coś stworzyć z tych nowych zdjęć (miałam taką nadzieję ) :([/QUOTE] Zdjęcia będą i to piękne, ale dopiero w niedzielę. Romi robi bardzo dobre zdjęcia i obiecał, że Misiowi zrobi. Romi jest niezawodny :) Quote
majqa Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Od użytkowniczki *zaba* dostałam rzeczy z poleceniem, by zrobić z nich użytek (o zgrozo, co piszę bardziej w konwencji żartu, nawet z sugestią wyściółki w moich budach). Tak też się stało. Udało mi się kogoś, komu się bardzo nie przelewa wspomóc podarunkiem ale jednocześnie udało mi się coś z tych rzeczy sprzedać. Z tej sprzedaży, przed momentem, 40zł poleciało na Eli konto. :lol: *Zabo* kolejny raz pięknie dziękuję za pomoc i zaufanie! :Rose: Quote
Iljova Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='elik']Zdjęcia będą i to piękne, ale dopiero w niedzielę. Romi robi bardzo dobre zdjęcia i obiecał, że Misiowi zrobi. Romi jest niezawodny :)[/QUOTE] Po tym co widziałam to wierzę że będą wspaniałe :-) Będę cierpliwie czekać :) Quote
Zoli36 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Czytałam o Misiu, bo mam ztego samego DT sunię Milusię. Zrobiłam mu ogłoszenie, nie wiem czy dobrze, bo pierwszy raz. Mogę powrzucać więcej, tylko podajcie imię osoby do kontaktu i jakie miasta preferujecie dla Miśka??? link do ogłoszenia: http://tablica.pl/oferta/pokochaj-misia-bo-do-teraz-szczescie-i-on-chadzaja-innymi-drogami-IDO8bx.html Quote
Agucha Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Zoli36']Czytałam o Misiu, bo mam ztego samego DT sunię Milusię. Zrobiłam mu ogłoszenie, nie wiem czy dobrze, bo pierwszy raz. Mogę powrzucać więcej, tylko podajcie imię osoby do kontaktu i jakie miasta preferujecie dla Miśka??? link do ogłoszenia: http://tablica.pl/oferta/pokochaj-misia-bo-do-teraz-szczescie-i-on-chadzaja-innymi-drogami-IDO8bx.html Bardzo dziękujemy :Rose: Miś na razie ma bardzo dużo ogłoszeń, ale może akurat to jedno mu przyniesie szczęście ;) Quote
majqa Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Zoli, dziękujemy za pomoc! :-) Już wszystko podaję na PW. :-) Quote
Iljova Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Misiaku dobranoc a Wam wszystkim życzę spokojnej nocy Quote
Marycha35 Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 Dziewczynki przepraszam, gapa ze mnie!!!! 26 lutego odpisała mi ewatonieja, czyli Natka, że podtrzymuje deklarację na Misia:) i namiary na nową kasjereczkę otrzymała:) Co do wtopy z fotami, szkoda Misia, tu przecież on najważniejszy. Widać nie dla wszystkich. Wrrr, sromota!!!!!! Quote
Recommended Posts