Marycha35 Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 (edited) Nooooo, przekopałam się, poprawiłam, uzupełniłam wpisy:) Elu jak tylko prześlesz mi namiary kasiorkę przeluchnę i zawiadomię Deklarantki o zmianach;) I raz jeszcze wielkie dziękóweczki dla Izy i Eli za prezenty dla Misia, a to karma, a to uiszczenie za benzynę, a to podróże do Misia:):):) BUZI DLA WAS DZIEWCZYNKI!!! Mimo wszystko miło się czyta ten wątek, dużo serdeczności nań i pomocy wzajemnej:) Agucha i Zerduszko buziaki dla Was tyż!:) Edited February 14, 2012 by Marycha35 Quote
majqa Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Mrówcza praca Marysiu za Tobą ale dobrze, że się udało to uzupełnić datowo. Quote
elik Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 (edited) [quote name='Marycha35']Nooooo, przekopałam się, poprawiłam, uzupełniłam wpisy:) Elu jak tylko prześlesz mi namiary kasiorkę przeluchnę i zawiadomię Deklarantki o zmianach;) Marysieńko już Ci ślę namiary na konto i bardzo Cię proszę wystąp do moda o "wklejenie" tego jednego postu pomiędzy obecny post pierwszy, a drugi. Dziekuję z góreczki :) [quote name='Marycha35']I raz jeszcze wielkie dziękóweczki dla Izy i Eli za prezenty dla Misia, a to karma, a to uiszczenie za benzynę, a to podróże do Misia:):):) BUZI DLA WAS DZIEWCZYNKI!!! Mimo wszystko miło się czyta ten wątek, dużo serdeczności nań i pomocy wzajemnej:) Agucha i Zerduszko buziaki dla Was tyż!:) Dołączam się do buziaczków. Ogólnie fajnie jest :loveu: Wielka prośba do Ciebie Atak o możliwie jak najszybsze uporządkowanie i rozliczenie wpływów deklaracji na Twoje konto oraz przelanie na moje konto pozostałej kwoty. Zaraz podam Ci na PW nr mojego konta. Edited February 15, 2012 by elik Quote
elik Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Nr konta rozesłany i do Marysi i do AtaK :) Quote
Iljova Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Poszłyście jak błyskawica ;-) od mojego wczorajszego postu tyle się wydarzyło :) Jeśli ja będę mogła w czymś pomóc Izuś, Marysiu ... to pamiętacie, że możecie zawsze prosić :-) Quote
majqa Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Iljova napisał(a):(...) Jeśli ja będę mogła w czymś pomóc Izuś, Marysiu ... to pamiętacie, że możecie zawsze prosić :-) Bardzo, bardzo dziękujemy! :loveu: Quote
majqa Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='Nikaragua']Rozliczenie jakieś powinno się pojawić, ale na pewno nie jest tak, że skoro ataK ma w tej chwili 4 tymczasy to każdemu należy się 25%. Każdy dostaje tyle ile jest mu aktualnie potrzebne, na karmę, weta a nadwyżka pieniędzy może czekać na potrzeby kolejnych tymczasów. tak przeważnie robią dt, które maja więcej niż 1 psa. Być może przeoczyłam jakiś wpis ale gdzie padła informacja o 25%? Uczciwość nakazywałaby jasne określenie w warunkach bazarku, ile, jakiemu psu przypadnie w udziale, jeśli nie miałoby być po równo. Tak się nie stało. Uczciwość nakazywałaby również, by, jeśli tak się nie stało, z chwilą zakończenia danego bazarku dokonać podziału zebranej kwoty pomiędzy wymienione psy i wpisać te kwoty w stan posiadania danego psa (wątek bazarku, wątek zbiorczy tymczasów Aty, wątek psa, jeśli go ma, jak jest w przypadku Misia). Tak też się nie stało. Każdy dostaje tyle, ile jest mu... Czyżby??? Czy aby na pewno tak jest? Gdzie jest jasno wykazany rzeczywisty stan posiadania każdego poszczególnego psa, na którego ataK zbiera pieniądze, w tym i poprzez swoje własne bazarki i to wykazany pod sugerowane dyktando pilności jego potrzeb? Może tu, u Norki?: [quote name='ataK'](...) Kopiuję tu również dane dotyczące pomocy Norce z wątku ogólnego od Ellig - dla szczeniakow BENTO KRONEN HAPPY LIFE JUNIOR 10 kg od Anna O. z FB - pudełko z witaminami dla juniorów od Ellig -karma Eukanuba Puppy Small Breed (7,5kg) i gryzak Trixie od Szami - odrobaczenie Norki Na koncie Norki znajduje się 150zł, przekazane przez Ajlii z wpłat na szczenięta Oj, chyba nie, post z rozliczeniem nie został zaktualizowany od dnia założenia wątku Norki. To może tutaj - zbiorczy? [quote name='ataK']Z aktualności - zmieniłam tytuł, bo i tak mowa na tym wątku o moich wszystkich psiakach, a i przejrzyściej będzie ;) (...) Misiek: 7.XI - Ewatonieja - 30zł 9.XI - Holly - 20zł 5.XII - Ewatonieja - 30zł (...) Ramzes: Zbiegły mi się tutaj Cioteczki i pod wodzą Alli Chrzanowskiej zaczęły radzić, jak pomóc maluszkom :) Oto efekty: Alla Chrzanowska - 30,00 Magolek - 15,00 Javena - 20,00 Masza44 - 25,00 Stufinska - 100,00 Mmd - 201,30 (z bazarku) Mmd - 6,00 (z bazarku) Alla Chrzanowska - 70,00 Oj, chyba też nie... Niektóre z bazarków odbijają się już dalekim echem, a stan posiadania psów nie zwiększył się o wpis z rozliczonych bazarków atyK, mimo ostatniej aktualizacji zbiorówki z dnia 11.02.2012. U Misia sprawa ma się identycznie więc bezsensem jest cytować, bo i nie ma czego. Nikaragua, z całym i naprawdę szczerym szacunkiem dla Twoje osoby, napiszę tak... Nie zawsze działo się fajnie na wątku Misia. Cóż, różnica spojrzeń na dopinanie spraw na ostatni guzik zrobiła swoje. Spojrzenie na troskę o los wyadoptowanego psa, także, okazało się, że nas dzieli, nie łączy. Mówi się trudno. Wykazaliśmy się mimo wszystko, mimo rozgoryczenia, emocji złości, rozczarowania postawami ataK dużą tolerancją, łagodząc atmosferę, nie ciągnąc tej złej w nieskończoność, kiedy dany problem się rozwiązywał. Wierzę, że tak się stanie i tym razem... Z jednym, jedynym wyjątkiem, który na pewno, tu za innych się nie wypowiem, dotyczy wyłącznie mnie samej. Przysłowiowego wała pozwalam robić z siebie do czasu. Przymykam oko, udaję, że czegoś nie widzę, fakt... czasami, do momentu aż ktoś lub coś mi nie przetrze oczu nie widzę rzeczywiście. Daj Boże, czego acieK życzę, wyprostuje Ona kwestię bazarków. Mojego zaufania (które zapewne do niczego nie jest Jej potrzebne, co by mnie zupełnie nie zaskoczyło i czego mam świadomość) już nie odbuduje. To, co zobaczyłam, a właściwie czego nie zobaczyłam tam, gdzie powinnam, poszło za daleko. Pozwolę sobie tu przywołać, tak na zakończenie tego postu, osobę irenaka. To Jej zawdzięczam takie, a nie inne spojrzenie na bazarki. To Ona uczuliła mnie, fakt, tu trafiając na podatny grunt, na świętość cudzego, ludzkiego ale i zwierzęcego pieniądza. To była naprawdę dobrze przerobiona przeze mnie, a dzięki Irenie, lekcja. Z czasem i doszli inni nauczyciele, którzy za punkt honoru mają przejrzystość finansową. To też nie lada ostre i wymagające bestyyyje. ;) Dwie z nich są na tym wątku, mam tu na myśli Emilię i Elę. Im też jestem wdzięczna za to (abstrahując od wątku Misia, osoby ataK), co mi do głowy nakładły. I tak już pozostanie. Na miejscu zaś ataK, z chwilą, gdy sprawa się "rypła", na rzęsach bym stanęła, byle tylko czym prędzej wszystko, co mi się obsunęło naprawić, licząc w skrytości ducha na to, że przykryje to za jakiś czas kurz zapomnienia. Quote
Agucha Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 (edited) majqa napisał(a):Być może przeoczyłam jakiś wpis ale gdzie padła informacja o 25%? Uczciwość nakazywałaby jasne określenie w warunkach bazarku, ile, jakiemu psu przypadnie w udziale, jeśli nie miałoby być po równo. Tak się nie stało. Uczciwość nakazywałaby również, by, jeśli tak się nie stało, z chwilą zakończenia danego bazarku dokonać podziału zebranej kwoty pomiędzy wymienione psy i wpisać te kwoty w stan posiadania danego psa (wątek bazarku, wątek zbiorczy tymczasów Aty, wątek psa, jeśli go ma, jak jest w przypadku Misia). Tak też się nie stało. Każdy dostaje tyle, ile jest mu... Czyżby??? Czy aby na pewno tak jest? Gdzie jest jasno wykazany rzeczywisty stan posiadania każdego poszczególnego psa, na którego ataK zbiera pieniądze, w tym i poprzez swoje własne bazarki i to wykazany pod sugerowane dyktando pilności jego potrzeb? Może tu, u Norki?: Oj, chyba nie, post z rozliczeniem nie został zaktualizowany od dnia założenia wątku Norki. To może tutaj - zbiorczy? Oj, chyba też nie... Niektóre z bazarków odbijają się już dalekim echem, a stan posiadania psów nie zwiększył się o wpis z rozliczonych bazarków atyK, mimo ostatniej aktualizacji zbiorówki z dnia 11.02.2012. U Misia sprawa ma się identycznie więc bezsensem jest cytować, bo i nie ma czego. Nikaragua, z całym i naprawdę szczerym szacunkiem dla Twoje osoby, napiszę tak... Nie zawsze działo się fajnie na wątku Misia. Cóż, różnica spojrzeń na dopinanie spraw na ostatni guzik zrobiła swoje. Spojrzenie na troskę o los wyadoptowanego psa, także, okazało się, że nas dzieli, nie łączy. Mówi się trudno. Wykazaliśmy się mimo wszystko, mimo rozgoryczenia, emocji złości, rozczarowania postawami ataK dużą tolerancją, łagodząc atmosferę, nie ciągnąc tej złej w nieskończoność, kiedy dany problem się rozwiązywał. Wierzę, że tak się stanie i tym razem... Z jednym, jedynym wyjątkiem, który na pewno, tu za innych się nie wypowiem, dotyczy wyłącznie mnie samej. Przysłowiowego wała pozwalam robić z siebie do czasu. Przymykam oko, udaję, że czegoś nie widzę, fakt... czasami, do momentu aż ktoś lub coś mi nie przetrze oczu nie widzę rzeczywiście. Daj Boże, czego acieK życzę, wyprostuje Ona kwestię bazarków. Mojego zaufania (które zapewne do niczego nie jest Jej potrzebne, co by mnie zupełnie nie zaskoczyło i czego mam świadomość) już nie odbuduje. To, co zobaczyłam, a właściwie czego nie zobaczyłam tam, gdzie powinnam, poszło za daleko. Pozwolę sobie tu przywołać, tak na zakończenie tego postu, osobę irenaka. To Jej zawdzięczam takie, a nie inne spojrzenie na bazarki. To Ona uczuliła mnie, fakt, tu trafiając na podatny grunt, na świętość cudzego, ludzkiego ale i zwierzęcego pieniądza. To była naprawdę dobrze przerobiona przeze mnie, a dzięki Irenie, lekcja. Z czasem i doszli inni nauczyciele, którzy za punkt honoru mają przejrzystość finansową. To też nie lada ostre i wymagające bestyyyje. ;) Dwie z nich są na tym wątku, mam tu na myśli Emilię i Elę. Im też jestem wdzięczna za to (abstrahując od wątku Misia, osoby ataK), co mi do głowy nakładły. I tak już pozostanie. Na miejscu zaś ataK, z chwilą, gdy sprawa się "rypła", na rzęsach bym stanęła, byle tylko czym prędzej wszystko, co mi się obsunęło naprawić, licząc w skrytości ducha na to, że przykryje to za jakiś czas kurz zapomnienia. Podpisuję się rękoma i nogami! Niestety honor i poczucie przyzwoitości chyba nie należy do głównych przywar atyK... Tyle razy ile dawała słowo i nie wywiązywała się z niego - na prawdę godne podziwu... w szczególności podziwiam cierpliwość osób, które mają z nią do czynienia o wiele dłużej niż ja. Na bazarkach była też wyszczególniana Milka, na którą ataK nie musiała łożyć ani złotówki, bo wszystko miała zapewnione! Przez pierwsze 1,5 miesiąca nie upominała się o karmę, bo niby miała. OK - dosłałam 8 kg, które zostały przez Milkę "zjedzone" w ciągu miesiąca - absurd... Teraz też - Suka wyjechała od ataK 3 lutego, zostało 5kg Milkowej karmy - nie rozliczone. Trzeba się było upominać... Wystarczyła by krzta przyzwoitości... Mi nie zależy na tym żarciu - z chęcią zostawiłabym je Ramzesowi, ale przynajmniej dla własnego spokoju - na miejscu aty- bym zapytała co z tym mam zrobić... Dziś zaczął się 3 dzień kiedy nie odbiera tel stacjonarnego, komórka jest wyłączona - bądź zmieniony nr - zostawiłam wiadomośc na poczcie, na priv nie odpowiada i ... nadal nie dotarła książeczka Milki, którą to obiecała p. Jowicie na privie - wysłać w poniedziałek. Na prawdę wierzycie, że rozliczy Ona ostatni rok? Oby faktycznie miała wszystkie rachunki... Nie podoba mi się to... czy macie ten "stary" nr do niej jeszcze? Edited February 15, 2012 by Agucha Quote
majqa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Agucha napisał(a):(...) Niestety honor i poczucie przyzwoitości chyba nie należy do głównych przywar atyK... Tyle razy ile dawała słowo i nie wywiązywała się z niego - na prawdę godne podziwu... w szczególności podziwiam cierpliwość osób, które mają z nią do czynienia o wiele dłużej niż ja. Na bazarkach była też wyszczególniana Milka, na którą ataK nie musiała łożyć ani złotówki, bo wszystko miała zapewnione! Przez pierwsze 1,5 miesiąca nie upominała się o karmę, bo niby miała. OK - dosłałam 8 kg, które zostały przez Milkę "zjedzone" w ciągu miesiąca - absurd... Teraz też - Suka wyjechała od ataK 3 lutego, zostało 5kg Milkowej karmy - nie rozliczone. Trzeba się było upominać... Wystarczyła by krzta przyzwoitości... (...) Dziś zaczął się 3 dzień kiedy nie odbiera tel stacjonarnego, komórka jest wyłączona - bądź zmieniony nr - zostawiłam wiadomośc na poczcie, na priv nie odpowiada i ... nadal nie dotarła książeczka Milki, którą to obiecała p. Jowicie na privie - wysłać w poniedziałek. Na prawdę wierzycie, że rozliczy Ona ostatni rok? Oby faktycznie miała wszystkie rachunki... Nie podoba mi się to... czy macie ten "stary" nr do niej jeszcze? Zapewne z dobrego serca i na Milkę zbierane były pieniążki. Wiesz Agucha... żeby się znalazła krzta przyzwoitości, jak piszesz, to poczucie tejże przyzwoitości trzeba mieć. Sprawa Milki to jest dla mnie kolejne kuriozum i zlanie tematu na potęgę. Żenada całą gębą. Rozumiem, że Milka to kolejny pies, z którego z bazarków ataK nie było podanego wpływu do Milkowej skarpety? Popraw mnie, proszę, jeśli błądzę. Dla dobra sprawy (przyszłości innych psów, które trafią do tego DT), jeśli jest jak myślę, dla ucięcia tego typu praktyk, zgłoś od siebie sprawę moderatorowi. Nadwyżka kasy, wolą darczyńców lub za zgodą tychże, a wolą jej dysponenta, powinna być przekazana na innego psa i w jego wątku wykazana. Bywa i tak, tak to widziałam praktykowane, że jeśli wpłacający się godzą, a pies ma nadwyżkę to na nową drogę życia kupowana jest mu wyprawka ale jak wspomniałam, to wymaga uzgodnień, jasnego przedstawienia w rozliczeniu. Jak zwał tak zwał zyskać ma ten, czy inny pies. Czy ja wierzę, że... Ostrożnie napiszę, że chciałabym... :roll: Jeśli tak się nie stanie ataK raz wtóry jako DT wyląduje na cz.kw. w dziale psów do da adopcji. Ludzie muszą mieć jasność i wtedy już wolna ich wola, czy zechcą Jej pomagać, czy dwa razy się zastanowią nim to zrobią. Osobno, jeśli trafię kiedykolwiek jeszcze bazarek robiony przez ataK lub inną osobę, która Ją w tym wyręczy, a w podanym na bazarku wątku docelowego psa wpływ pieniędzy nie zostanie wykazany, będę te bazarki zgłaszać do moderacji. Podobnie zgłoszę każdy, nowy, założony przez ataK wątek, jeśli natrafię na nim brak rzetelnych rozliczeń. Tel. - Wątek Norki jest króciutki. Znajdziesz na nim oba podane przez atęK numery. BTW, a wyobrażasz sobie, jak te psy ataK mają znaleźć domy, jeśli skarbnica wiedzy o nich, osoba, której dane kontaktowe są podawane w treści ogłoszeń, notorycznie ma problem z odebraniem telefonu? Quote
elik Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Ponieważ ja nie wiem kto wpłaca do AtaK pieniądze dla Misia, bardzo proszę Marysiu prześlij tym osobom namiary na konto, które Ci posłałam z informacją, żeby tam wpłacały od najbliższej deklaracji. Quote
Agucha Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 majqa napisał(a): Rozumiem, że Milka to kolejny pies, z którego z bazarków ataK nie było podanego wpływu do Milkowej skarpety? Popraw mnie, proszę, jeśli błądzę. Dla dobra sprawy (przyszłości innych psów, które trafią do tego DT), jeśli jest jak myślę, dla ucięcia tego typu praktyk, zgłoś od siebie sprawę moderatorowi. Zgadza się - ataK wyszczególniała Milkę w bazarkach, ale jak widzisz na jej wątku - nie podawała nic co miałoby być ujęte w jej rozliczeniu. Na swoim wątku zbiorczym - również tego nie wpisywała. majqa napisał(a): Nadwyżka kasy, wolą darczyńców lub za zgodą tychże, a wolą jej dysponenta, powinna być przekazana na innego psa i w jego wątku wykazana. Bywa i tak, tak to widziałam praktykowane, że jeśli wpłacający się godzą, a pies ma nadwyżkę to na nową drogę życia kupowana jest mu wyprawka ale jak wspomniałam, to wymaga uzgodnień, jasnego przedstawienia w rozliczeniu. Jak zwał tak zwał zyskać ma ten, czy inny pies. Rzecz jasna - pieniążki po Milce będą przekazane na Mikro-Bank-Śląski i Skarpetę Rybniczaków, ale dopiero wtedy gdy ataK zamknie "rachunek" suni u siebie i dośle jedyny dokument Milki jakim jest książeczka... majqa napisał(a):Tel. - Wątek Norki jest króciutki. Znajdziesz na nim oba podane przez atęK numery. BTW, a wyobrażasz sobie, jak te psy ataK mają znaleźć domy, jeśli skarbnica wiedzy o nich, osoba, której dane kontaktowe są podawane w treści ogłoszeń, notorycznie ma problem z odebraniem telefonu? Ja od początku wklejałam do ogłoszeń swoje namiary... Nie wiem co się u atyK dzieje w ostatnim czasie. Uważam, że należy to gruntownie i najszybciej sprawdzić, a przede wszystkim żywo zainteresować się wszystkimi (!) psami tam przebywającymi... Quote
majqa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='elik']Ponieważ ja nie wiem kto wpłaca do AtaK pieniądze dla Misia, bardzo proszę Marysiu prześlij tym osobom namiary na konto, które Ci posłałam z informacją, żeby tam wpłacały od najbliższej deklaracji. Wpłacają osoby, jak poniżej (skopiowane z postu Marysi z 1 strony): Deklaracje stałe wpływające do AtaK: ewatonieja - 30zł: od XI, XII, 60zł II, holly101 - 20zł: od XI, 60zł I, czyli: ewatonieja i holly101. W post 3 wstawiłam otrzymany wczoraj skan faktury. Oryginał Szami wyśle do mnie pocztą. Quote
Agucha Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 (edited) Od poniedziałku - 13 lutego - w małopolsce są ferie zimowe... może to jest powód milczenia? Ze swojej strony, żeby nikt mnie nie posądził o brak przejrzystości w moich rozliczeniach: [SIZE=3][SIZE=2][SIZE=3][SIZE=4]OŚWIADCZAM, że... Pieniążki pozostałe po Milce będą przekazane po połowie - na Mikro-Bank-Śląski i Skarpetę Rybniczaków, ale dopiero wtedy gdy ataK zamknie "rachunek" suni u siebie i dośle jedyny dokument Milki jakim jest książeczka... ponad to, ataK robiła bazarki również na Milkę... wychodzi na to, że pieniążków do przekazania będzie więcej kiedy zrobi Ona rozliczenie, podzieli je między poszczególne psy i przeleje przydział Milki. [SIZE=2]Żeby nie być gołosłowną - wklejam screeny: 1) dochód: 225zł [19.12.2011] [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/threads/219278-do-usun%C4%99cia http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/Bazaratak-5styczen2011-1.jpg 2) tutaj nie są wyszczególnione poszczególne imiona, ale i Miś i Milka były wtedy tymczasami atyK - dochód: 41zł [30.01.2012] [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/threads/221531-Do-usuni%C4%99cia.-Mini-bazarek-ksi%C4%85%C5%BCki-filmowe-na-moje-tymczasy.-Do-30.I-godz.-21.00 http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/Bazaratak-21styczen2011.jpg 3) dochód: 2 980zł[04.02.2012] [SIZE=2] http://www.dogomania.pl/threads/221967-Rozliczam!-Fotografie-dla-koneser%C3%B3w-na-moich-wczasowicz%C3%B3w-do-4.II-godz.21.00 http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/Bazaratak-28styczen2011.jpg 4) dochód: 512zł [18.01.2012] [SIZE=2] http://www.dogomania.pl/threads/220499-Rozliczam!-Umyj-sie-uczesz-sie-i-wybieraj-kogo-chcesz...-do-18-I-do-21.00 http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/Bazaratak-5stycze2011.jpg 5) Ten na kastrację Misia - dochód: 17zł[22.01.2011] [SIZE=2] http://www.dogomania.pl/threads/199252-Kartki-pocztowe-na-Szorstka-i-Lask%C4%99-do-zamkni%C4%99cia http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/Bazaratak-namisia.jpg Edited February 15, 2012 by Agucha Quote
majqa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='Agucha']Zgadza się - ataK wyszczególniała Milkę w bazarkach, ale jak widzisz na jej wątku - nie podawała nic co miałoby być ujęte w jej rozliczeniu. Na swoim wątku zbiorczym - również tego nie wpisywała. (...) Ja od początku wklejałam do ogłoszeń swoje namiary... (...) Czas więc i za pełne rozliczenie Milki się wziąć. Ogłoszenia... tak, owszem, rozumiem, tyle, że co można ugrać, nawet jeżeli podaje się swoje namiary, jeśli dalsze ogniwo i to najważniejsze się rwie? Milka miała szczęście. Ogłoszenia np. Norki były na ataK. Norka wróciła z adopcji, DS wypowiedział się na wątku i jeśli prawda jest taka, jak pisze, to z tej suni kroi się wieczny tymczas, o ile, podkreślę to o ile, ataK z nią i nad nią nie pracuje. Łysy Ramzes to kolejne kuriozum. Czy on jest leczony? Badany? Są efekty dotychczasowego leczenia? Jakie? Jest to leczenie na bieżąco korygowane, a jeśli nie przynosi pożądanych efektów modyfikowane? Konia z rzędem temu, kto mając trochę oleju w głowie zaryzykuje danie domu psu, który nie z powodu swoje rasowości wygląda jak wygląda. To pachnie solidnymi schodami, a potencjalnych chętnych, jeśli nie dowiedzą się o gruntownym przebadaniu psa, eliminującym zaraźliwość problemu, najzwyczajniej w świecie takie ryzyko nie pociągnie. Quote
majqa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Żądanie rozliczenia bazarków, na których widniała Milka powinnaś wrzucić na zbiorówkę tymczasów ataK. (Być może pomocne będą Ci podane przeze mnie linki, tu jednak zwróć uwagę, że w Misiu była przerwa w pobycie u ataK więc na jakimś bazarku może nie być Misia ale będzie Milka. Po prostu gruntownie to sprawdź, by zgadzały Ci się czasokresy bazarków, wyszczególnienie na nich Milki lub trop zbiorówki z okresu, gdy Milka była u ataK). Wyadoptowana została, super ale pieniądze były na nią zbierane. Poznaj ich przydział kwotowy i niech zasili on podane przez Ciebie miejsca, a jeśli nie miałby zasilić niech zostanie rozliczony poprzez pokazane wydatki. Quote
elik Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 (edited) [quote name='majqa']Wpłacają osoby, jak poniżej (skopiowane z postu Marysi z 1 strony): Deklaracje stałe wpływające do AtaK: ewatonieja - 30zł: od XI, XII, 60zł II, holly101 - 20zł: od XI, 60zł I, czyli: ewatonieja i holly101... Czyli .30,- zł - ewatonieja - zapłacone za XI-XII.2011, brak wpłaty za I i II.2012 .30,- zł .20,- zł - holly 101 - zapłacone za XI-XII.2011 i I.2012, brak wpłaty za II.2012 .20,- zł .20,- zł ====== 120,- zł Z takiej kwoty AtaK powinna przedstawić rozliczenie z wydatków za okres XI.2011 - II.2012 r. AtaK bardzo proszę powiedz kiedy możemy się spodziewać rozliczenia z powyższej kwoty. Czy to wszystkie pieniądze jakie wpłynęły na konto AtaK jako deklaracje, czy były może wcześniejsze, nie rozliczone jeszcze wpłaty ? Edit Powyższe wyliczenie jest nieprawidłowe. Błąd powstał wskutek złego zrozumienia przeze mnie zapisu w pierwszym poście: Deklaracje stałe wpływające do AtaK: ewatonieja - 30zł: od XI, XII, 60zł II, holly101 - 20zł: od XI, 60zł I, Poprawne wyliczenie kwot, jakie wpłynęły na konto AtaK w formie deklaracji: 120,00 zł - ewatonieja po 30,00 zł za okres XI.2011 -II.2012 czyli 4 x 30 = 120,00 zł .80,00 zł - holly11 po 20,00 zł za okres XI.2011-II.2012 czyli 4 x 20 = 80,00 zł ========== 200,00 zł razem Edited February 17, 2012 by elik Quote
Agucha Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 uzupełniłam swój poprzedni post, żeby było prościej. [quote name='majqa']Czas więc i za pełne rozliczenie Milki się wziąć. Ogłoszenia... tak, owszem, rozumiem, tyle, że co można ugrać, nawet jeżeli podaje się swoje namiary, jeśli dalsze ogniwo i to najważniejsze się rwie? Milka miała szczęście. Ogłoszenia np. Norki były na ataK. Norka wróciła z adopcji, DS wypowiedział się na wątku i jeśli prawda jest taka, jak pisze, to z tej suni kroi się wieczny tymczas, o ile, podkreślę to o ile, ataK z nią i nad nią nie pracuje. Łysy Ramzes to kolejne kuriozum. Czy on jest leczony? Badany? Są efekty dotychczasowego leczenia? Jakie? Jest to leczenie na bieżąco korygowane, a jeśli nie przynosi pożądanych efektów modyfikowane? Konia z rzędem temu, kto mając trochę oleju w głowie zaryzykuje danie domu psu, który nie z powodu swoje rasowości wygląda jak wygląda. To pachnie solidnymi schodami, a potencjalnych chętnych, jeśli nie dowiedzą się o gruntownym przebadaniu psa, eliminującym zaraźliwość problemu, najzwyczajniej w świecie takie ryzyko nie pociągnie. Zaraz poczytam wątek Norki, bo szczerze powiem, że nie orientuję się niestety. Pytałam ostatnio o szczegóły leczenia Ramzesa... ponoć został znaleziony w takim stanie, nie wiadomo jaka była jego przeszłość, nie ma wykształconych pazurów i nie wiadomo czy to efekt genetyki czy innych schorzeń... Nie jest leczony. Wklejam post atyK, którym mi odpowiedziała: [quote name='ataK'] Ramzes jest wyleczony z nużycy, ale żadna z nas (Szami ani ja) nie widziała go przed chorobą. Nie wiadomo zatem, czy brak sierści jest spowodowany wyłącznie nużycą, czy jakąś wadą genetyczną. Poza sierścią bowiem ma jeszcze niewykształcone pazury i prawdopodobnie brak czucia w ogonie. W tej chwili waży około 7kg. Szami, która go leczyła, twierdzi, że raczej nie... (chodzi o odrastanie) Nic nie kiełkuje (chodzi o odrastanie)... Rzeczywiście, oryginał - Ramzes jest super wyjątkowym psiakiem ;) Oczywiście że rasa psów faraonów - nie na darmo nosi imię Ramzes ;) [quote name='majqa']Żądanie rozliczenia bazarków, na których widniała Milka powinnaś wrzucić na zbiorówkę tymczasów ataK. (Być może pomocne będą Ci podane przeze mnie linki, tu jednak zwróć uwagę, że w Misiu była przerwa w pobycie u ataK więc na jakimś bazarku może nie być Misia ale będzie Milka. Po prostu gruntownie to sprawdź, by zgadzały Ci się czasokresy bazarków, wyszczególnienie na nich Milki lub trop zbiorówki z okresu, gdy Milka była u ataK). Wyadoptowana została, super ale pieniądze były na nią zbierane. Poznaj ich przydział kwotowy i niech zasili on podane przez Ciebie miejsca, a jeśli nie miałby zasilić niech zostanie rozliczony poprzez pokazane wydatki. Cioteńko, pooglądaj screeny, które wkleiłam :) Quote
majqa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Są wyniki badań nużycy Ramzesa? Wyszła ta nużyca w badaniu? Zostały powtórzone badania po leczeniu? Zbadano hormony, m.in. tarczycy? Pobrano zeskrobinę w kierunku bakterii i grzybów? Genetyka genetyką ale taki upośledzony łysiną biedak ma wszelkie szanse łapać wszystko, stąd moje pytania. (Pytam, bo widzę, że orientujesz się w zbiorówce. Ja się lada moment w nią wczytam.) Tak, widziałam screeny, słusznie zrobiłaś. Quote
Agucha Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 majqa napisał(a):Są wyniki badań nużycy Ramzesa? Wyszła ta nużyca w badaniu? Zostały powtórzone badania po leczeniu? Zbadano hormony, m.in. tarczycy? Pobrano zeskrobinę w kierunku bakterii i grzybów? Genetyka genetyką ale taki upośledzony łysiną biedak ma wszelkie szanse łapać wszystko, stąd moje pytania. (Pytam, bo widzę, że orientujesz się w zbiorówce. Ja się lada moment w nią wczytam.) Tak, widziałam screeny, słusznie zrobiłaś. Chyba zaraz jeszcze raz przelecę cały wątek zbiorowy... bo ja się żadnych wyników nie dopatrzyłam. Być może późna godzina nocna rzuciła się na me oczy... Quote
elik Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 elik napisał(a):... Czy to wszystkie pieniądze jakie wpłynęły na konto AtaK jako deklaracje, czy były może wcześniejsze, nie rozliczone jeszcze wpłaty ? Cioteczki kochane, czy mogę liczyć na odpowiedź ? Czy jesteście zorientowane w tym temacie ? Quote
majqa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Jeśli dobrze pamiętam to... Najpierw kasę miała tylko Borówka16. Kolejno przekazała ją Marysi. Jednocześnie nastąpił podział: deklaracje stałe do ataK, inne wpływy do Marysi. AtaK dysponowała więc: kasą z deklaracji, kasą ze swoich bazarków i tym, co po ustaleniach z Marysią Ta Jej przekazała. Quote
elik Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 (edited) majqa napisał(a):Jeśli dobrze pamiętam to... Najpierw kasę miała tylko Borówka16. Kolejno przekazała ją Marysi. Jednocześnie nastąpił podział: deklaracje stałe do ataK, inne wpływy do Marysi. AtaK dysponowała więc: kasą z deklaracji, kasą ze swoich bazarków i tym, co po ustaleniach z Marysią Ta Jej przekazała. A od kiedy nastąpił podział, bo rozumiem, że wcześniej wszystko wpływało do Borówy i do momentu przekazania kasy Borówa rozliczyła wpływy i wydatki. Kwota, którą przekazała jest jakby stanem początkowym, od którego należy zacząć rozliczenie. Edit Już wiem, poszłam do pierwszego postu :) 15.07.2011 r. Mod już zadziałał, już jest post rozliczeniowy. Będę w nim "tworzyć" dotychczasowe rozliczenie i bardzo proszę zaglądajcie tam często i korygujcie ewentualne błędy głównie te merytoryczne, ale i finansowe, bo takowe mogą się zdarzyć. Bardzo tez proszę o ewentualne uwagi, co do sposobu prowadzenia rozliczeń. Zrobiłam prowizoryczne rozliczenie i bardzo proszę zerknijcie czy jest ok. Majquś wkleiłaś skan rachunku na kwotę 90 zł z dnia 14.02.br. Czy to już zostało uregulowane, czy jest do uregulowania i za jaki okres porady są w nim ujęte, bo 25.01.br. AtaK dostała 40 zł na weterynarza i nie jest napisane za jakie usługi więc nie wiem czy ten rachunek to jakieś nowe usługi i trzeba zapłacić 90 zł, czy też te 40 zł, to częściowa zapłata za tą fakturę i tylko trzeba dopłacić 50 zł. Uważam, że w rozliczeniu należy pisać za jakie usługi wet. jest zapłata i tak zamierzam obić, żeby nie było niejasności, czy aby czegoś podwójnie nie policzono w rozliczeniach. Edited February 15, 2012 by elik Quote
majqa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 elik napisał(a):(...) Mod już zadziałał, już jest post rozliczeniowy. Będę w nim "tworzyć" dotychczasowe rozliczenie i bardzo proszę zaglądajcie tam często i korygujcie ewentualne błędy głównie te merytoryczne, ale i finansowe, bo takowe mogą się zdarzyć. Bardzo tez proszę o ewentualne uwagi, co do sposobu prowadzenia rozliczeń. Dziękuję bardzo modowi, jak domyślam się, Piance. :-) Taaa, oczywiście, już się szykuję do pilnowania Ciebie, Elu. :evil_lol: :loveu: No masz moje słowo, dam z siebie max :eviltong: ale roboty wielkiej przy tym się nie spodziewam. Quote
Recommended Posts