Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Szami napisał(a):
Melduję ,że dzisiaj dotarł przelew za badanie krwi i szczepienia Miśka , jutro prześlę skan rachunku tak jak prosiłyście , nie wiem tylko komu przesłać oryginał .

Czy u Aty jest wszystko, czyli książeczka i jakieś jeszcze dokumenty, czy tylko książeczka? Chodzi mi o to, czy Ata ma jakieś oryginały rachunków? Jeśli tak, to lepiej żeby tego nie rozpirzać po różnych ludziach, czyli do Aty, a jeśli nie, ja mogę przyjąć ten oryginał.

Posted

Marycha35 napisał(a):
Na konto opłat wet, jak w pierwszym poście stoi:)

Kurcze... zakręciłam się totalnie.
Za szczepienia i badania zapłaciłaś ostatnio Ty, tak? :)

A te 40zł, które miało być na weta dalej leży u ataK?

Posted

ataK napisał(a):
Melduję, że doszło 40zł na badania, dziękuję :)
A powiedzonko - no cóż, te zamienne literki blisko w alfabecie, to i pomylić się łatwo ;)

Tu meldunek, że dotarło.
Nie Agucho, uzgodniłyśmy na wątku, że AtaK potrzebuje 40zł z pieniędzy Misia, które są jeszcze na moim koncie, a pozostałą kwotę uiści z tych, które dostała w postaci deklaracji na swoje konto.

Posted

ataK napisał(a):
U weta ja zawsze coś tam wiszę ;) Za Miśkowe badania zostało 40zł, na resztę mam z deklaracji. W tym tygodniu chcę się całkiem porozliczać, to jak wolisz - jak pójdę płacić rachunki, wziąć od Szami numer konta i przelejesz jej bezpośrednio, czy przelejesz mnie te 40zł i zaniosę wszystko razem.
Wczoraj kupiłam jeszcze tabletki na robale, ale to mi też jeszcze z deklaracji starczyło, bo na Miśka poszło ich za 7,50. Od razu wczoraj dostały, dziś żadnych reminiscencji na dworze nie zaobserwowałam ;)

Wpis z 24 stycznia:)

Posted

Marycha35 napisał(a):
Tu meldunek, że dotarło.
Nie Agucho, uzgodniłyśmy na wątku, że AtaK potrzebuje 40zł z pieniędzy Misia, które są jeszcze na moim koncie, a pozostałą kwotę uiści z tych, które dostała w postaci deklaracji na swoje konto.

Aha, tak więc 50zł miala ata z deklaracji, Ty "dopłaciłaś" jej 40zł, żeby zapłaciła za jednym razem całość? :lol:

Posted

Agucha napisał(a):
Aha, tak więc 50zł miala ata z deklaracji, Ty "dopłaciłaś" jej 40zł, żeby zapłaciła za jednym razem całość? :lol:

Agucha, luz..., ja już doszłam do tego, że tłuk jezzzdem niemożebny :eviltong:..., bo żeby tak oczywistych wpisów nie pojąć... no jedno, co do mnie przemówiło to koszt wymordowania robali. :roll:

Aaaa... mam już odpowiedź na zadane pytanie i... z Szami krótka piłka, oryginał leci do mnie. Na pewno nie zginie. :lol: Dziękuję Szami. :loveu:

Posted

:) Bo tam nie było 40zł do zapłacenia, ale 40 plus 50, o ile dobrze pamiętam:) Za co Agucho nie pytaj, czekamy na Aty doniesienie ciągle...ogólnie wet plus szczepienia. Tyle wiem, resztę wie Ata i może Marit, jak coś, niechaj wali śmiało z doniesieniami:)
Izuś dzięki za przejęcie oryginału:)

Posted

Kochana Marysieńko nie czytałam wątku od początku pod kątem śledzenia sposobu prowadzenia rozliczeń i ewentualnych wpłat i wypłat. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale odnoszę wrażenie, że są co najmniej 2 kasy - u Ciebie z wpłat deklaracji i u Aty z bazarków. Może żle interpretuje wcześniejsze wypowiedzi więc będę Cię bardzo prosić o konsultacje fachowe :) Czy Ty masz może skype ? Byłoby najłatwiej się porozumieć, bo pisanie PW, czy e-maili znacznie wydłuża czas dogadania się.

Posted

[quote name='ataK']40zł za badania, 50zł za szczepienia.
Foty zrobiła Nadziejaa, rzeczywiście, są rewelacyjne :)
Miśkowi bliżej do ONka niż do spaniela, ale jest sporo drobniejszy, sięga mi w kłębie do kolan, waży około 15kg.
Marycha, ja się nie obrażam, ale mam nieco dosyć jeżdżenia po mnie jak po łysej kobyle.
Taki wpis jest...

Posted

Według mnie to jest tak:
AtaK - deklaracje stałe i wielka niewiadoma z bazarków
Marycha35 - wsio inne, jednorazówki i np. bazarki inne niż AtyK

W moim odczuciu, prostując to wszystko jedna osoba winna trzymać całą kasę i regulować płatności, przy czym zdecydowanie spokojna bym była, gdyby tą osobą nie była AtaK.

Posted

Elu kochana niestety nie mam:( Już pisze jak jest, do mnie wpłynęły pieniądze od Borówki, zdaje się, że od Ciebie łańcuszkiem przelane:) Dokładnie jak zmykała z wątku to przelała co zostało na jej koncie z uzbieranych dla Misia pieniędzy. To dotarło do mnie i na moim koncie jest trzymane. Do tego doszły wpłaty zapisane w pierwszym poście, od Ingi, Izy z bazarków. Wydatki były odejmowane od pieniędzy z mojego konta. Do Aty docierają deklaracje. W pierwszym poście zapisywane, uiszcza ewatonieja i holly101. Zaraz sprawdzę jaką dokładnie kwotę otrzymałam w spadku po Borówce.

Posted

majqa napisał(a):
Według mnie to jest tak:
AtaK - deklaracje stałe i wielka niewiadoma z bazarków
Marycha35 - wsio inne, jednorazówki i np. bazarki inne niż AtyK

W moim odczuciu, prostując to wszystko jedna osoba winna trzymać całą kasę i regulować płatności, przy czym zdecydowanie spokojna bym była, gdyby tą osobą nie była AtaK.

Popieram !

Brakuje mi dat w rozliczeniu dotychczasowym. Ciężko sie połapać co do czego :)

Posted

Tak, daty by to znacznie ułatwiły. I tu mea culpa, bo na czymś innym się skupiałam, Marysia pisała, że dane info wrzuca na 1 stronę, a winnam była Jej to ujęcie datowe podpowiedzieć. Przepraszam Marysiu... :-(

Posted

Izuś daj spokój, przepraszam, tego nie zrobiłam przy każdej info, fakt.
Co do kwoty, która otrzymałam od Eli, która uczestniczyła w przelewach to to było dokładnie 113,10zł:) Post od 2015 naszego wątku do 2032:)
Edit:
do 2036!

Posted

Przerzuciłam z postu 3 wsio i uporządkowałam do postu 7, zatem post 3 jest do wyczyszczenia i przechwycenia przez Ciebie Marysiu lub przez Elę, a za pomocą oczywiście moda.

Posted

Maryś i... spokojnie można usunąć te linki z dawnych ogłoszeń, bo przecież i tak są robione. Wystarczy więc o tym zdanie informacyjne.
Tekst ogłoszeniowy też fruuu, bo zbędnie zajmuje Ci miejsce, a wszystkie trzy są w poście 7. :-)

Posted

Wpisałam co się aktualnie dzieje, może jeszcze dołożę info o tym jaki stan konta przejęłam, bo tego nie napisałam. Oczywiście w momencie wyjaśnienia rozliczeń Aty odnotuję w pierwszym poście to z największą przyjemnością:)