majqa Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 elik napisał(a):Czytam wątek Misia i po cichu mu kibicuję. Teraz główkuję, jak tu pomóc z ogarnięciem jego finansów. Nie da się ukryć, że to ważna sprawa. Chciałabym pomóc, ale brak mi pomysłu. Marysiu, biorąc pod uwagę to, co napisała Ela, a co, na ile Ją znam, napisała pewno nie bez przyczyny... Czy Ty potrzebujesz jakiejś pomocy w takim podziałaniu, by te Misiowe rozliczenia były przejrzystsze niż są i nie budziły niczyich wątpliwości? Zerknęłam na Eli rozliczenia (A co, nie mogę sobie Eli popodglądać? ;-)) i tam jest to zrobione nieco inaczej niż tutaj. Może rzeczywiście prościej, jaśniej, a jednocześnie precyzyjniej? Może zechcesz skorzystać z jakichś podpowiedzi Eli? Jak się czujesz Maryś w ogarnięciu tego tematu? Pisz śmiało, proszę, jak się widzisz w tym skądinąd niełatwym skarbnikowaniu. Po to tu jesteśmy, żeby coś pozytywnego uradzić. :lol: Dziękuję Elu, że się odezwałaś, że nie dałaś nam dyla z wątku. :lol: Quote
Agucha Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Dopóki nie będzie wyszczególnionych konkretnych wydatków z ostatniego roku popartych rachunkami, do zbierania których są zobligowani wszyscy, którzy zbierają publicznie pieniądze na dogo - porządku w rozliczeniach nie będzie! Podważanie przejrzystości wątku, rozliczeń na nim, i zwalanie winy na osobę, która prowadzi wątek - jest grubo nie na miejscu... na jakiej podstawie ma Ona to rozliczenie uzupełniać kiedy to Opiekunka psa ma w poważaniu rozliczenie się z wydatkowanych pieniędzy które dostała od innych dogomaniaków, bądź uzyskała ze swoich bazarków, na których też nie ma zaznaczone jaka suma jest przekazana do Skarpety Misia? Kolejna sprawa - długi w lecznicy - dziwię się Szami, że robi "na kreskę" cokolwiek przy psach ataK, gdy niejednokrotnie ta zmusiła ją do oczekiwania na zapłatę... Pieniądze na opłaty wet leżą i czekają - wystarczy powiedzieć. Nie ma potrzeby robienia czegoś a-konto, tworzenia długów... resztę pozostawię na razie bez komentarza (...) Quote
emilia2280 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Mariat napisał(a):Zgadzam sie z Toba. Atak powinna jak najszybciej rozliczyc bazarki. Dalej nie rozumiem jak mozna dopuscic do stanu, ze kazdy troszke jest odpowiedzialny za watek i za psa. Wszyscy , czyli nikt osobiscie. Zadajac od innych porzadnego prowadzenia spraw nalezy samemu robic wszystko dobrze. A tu jest kompletny balagan i ....jasnosc pomroczna. Przeciez osoby z tego watku sa starymi dogomaniakami, znaja zasady lepiej ode mnie, a watek wyglada tak jak wyglada. Mario, niestety Misio, co tu duzo mówic, gdyby nie wysilek i prosby Majqi, w koncu namowa Elik zeby do Misia zajechala, sprawdzila, a potem odebrala póki jeszcze psu nic sié nie stalo w tamtej "adopcji", to przypuszczam ze byloby milo i cicho, wátek dawno bylby w archiwum, pies "wyadoptowany" a ze nikt by nawet nie wiedzial kiedy i na co mu sié zmarlo, to po co byloby burzyc spokój na umarlym wátku? Uwierz mi ze tylko i wylácznie dziéki prosbom i koordynacji jak dziecko za ráczké przez Majqé, Misiu jest teraz bezpieczny spowrotem u Aty. Tylko tyle? Chcialabym widziec tyle cierpliwosci i samozaparcia u kazdego zeby przy wielodniowym monologu i gadaniu do sciany dokonac tego odbioru psa. Kazdy machnálby réká - pies ma dom i co? Znam taki wátek, nawet kilka, pies na lancuchu wyadoptowany i co? I gadaj sobie. Spróbuj takiego psa z lancucha sama odbic, to zobaczysz jaka to ciézka akcja wyslac kogos na taká wioché i bezpiecznie psa umiescic w DT. Bádzmy sprawiedliwe - wszystkie tu jestesmy bo Misio zostal porzucony przez Borówké. Co bylo robic? Chyba tylko oddac do schronu. Jest u Aty, wspaniale. Ale dialog musi byc a Ata nawet jak tu pisze, to w ogóle nie odpowiada na czésc pytan, jakby ich nie widziala. Pisze o czymstam, ale konkretów brak. Tak samo jak rozliczen. Wspólczujé kazdemu kto musi sié prosic po 5 razy o rzetelnosc. Znam to dobrze i szczerze po takiej jednej akcji unikam takich osób jak ognia. Czyjas bylejakosc kosztuje za wiele czasu i nerwów zebym chciala z takimi wspólpracowac, stád mój podziw ze to sié jeszcze jako tako trzyma kupy i wiem dobrze ze to zasluga Majqi. Ja powiem wprost- wchodze tu tylko ze wzglédu na Niá, to samo Elik i pewnie kilka innych. Nie mozna pomóc kazdemu psu i nie da sié na kazdym udzielac, dlatego mam taki wybór i z niego korzystam. Quote
Agucha Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Aha, tak calkowicie odbiegając od tematu, mam pytanko: Czy słyszał ktoś może o sterylce robionej laparoskopowo? Quote
majqa Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='Agucha'](...) Czy słyszał ktoś może o sterylce robionej laparoskopowo? No qrczę... gdzieś mi się rzuciły dyskusje na... hm... dogo na pewno też, nie mam pewności tylko, czy w dziale weterynaria. Rzuciły też podobne na innych portalach. Co z nich zapamiętałam? Że zdania były podzielone, odczucia ludzi mieszane. Ja nigdy z tego sposobu nie korzystałam. Mam nadzieję, że inni się odezwą i coś do rzeczy podpowiedzą, poradzą. O... coś mam: http://www.dogomania.pl/threads/199541-Laparoskopia http://www.dogomania.pl/threads/179133-Sterylizacja-laparoskopowa Quote
majqa Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 emilia2280 napisał(a):(...) stád mój podziw ze to sié jeszcze jako tako trzyma kupy i wiem dobrze ze to zasluga Majqi. Ja powiem wprost- wchodze tu tylko ze wzglédu na Niá, to samo Elik i pewnie kilka innych. (...). Eeej... no... Emi... :-( :oops: :-( Ja chyba nie takiego wsparcia potrzebuję (mam na myśli zwłaszcza to, co zacytowałam). Qrczę i tak to, co napisałam nijak nie przystaje do tego, co bym chciała napisać ale wiem, że wiesz, co to. Czujesz to jak mało kto. Dziś mam lekko łzawy dzień no to teraz się już rozlało. No nic.. dziękuję Kochana :loveu:... dziękuję za... kluchę w gardle... :roll: Quote
Agucha Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='majqa']No qrczę... gdzieś mi się rzuciły dyskusje na... hm... dogo na pewno też, nie mam pewności tylko, czy w dziale weterynaria. Rzuciły też podobne na innych portalach. Co z nich zapamiętałam? Że zdania były podzielone, odczucia ludzi mieszane. Ja nigdy z tego sposobu nie korzystałam. Mam nadzieję, że inni się odezwą i coś do rzeczy podpowiedzą, poradzą. O... coś mam: http://www.dogomania.pl/threads/199541-Laparoskopia http://www.dogomania.pl/threads/179133-Sterylizacja-laparoskopowa Wielkie dzięki :Rose: Dziś znajoma mnie zapytała, bo planuje ciachać swoją sunię ale ja pierwsze słyszę. Quote
majqa Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Agucha napisał(a):Wielkie dzięki :Rose: Dziś znajoma mnie zapytała, bo planuje ciachać swoją sunię ale ja pierwsze słyszę. A na kiedy planuje? Jak się czegoś dowiem jeszcze zapodam Ci na PW. Spróbuję pozbierać info. Quote
Agucha Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 majqa napisał(a):A na kiedy planuje? Jak się czegoś dowiem jeszcze zapodam Ci na PW. Spróbuję pozbierać info. Adoptowała sunię nie ciachniętą i jak na złość - tydzień przed planowaną sterylką dostała cieczki... ;/ Myślę, że jeszcze trochę czasu ma na zaplanowanie :) Quote
majqa Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Aha... OK, już PW poszło, a ja zapuszczam wici dalej. Quote
Marycha35 Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 Przeczytałam, nooooo, poszło ostro. Mariat, w tej zaciekłej obronie AtaK nie zabijaj skarbnika, że sparafrazuję powiedzenie;). Zdecydowanie też uważam, że gdyby nie zabiegi Izy to wątek, by umarł, a Miś pewnie wylądowała w kolejnym koszmarnym DS po odwalonej po łebkach adopcji. Co do rozliczeń to wklejam, przeklejam i umieszczam, czym dysponuję. Jak Iza rozpisała ile z bazarku co i komu się należy to widać jak na dłoni, z pozostałych info, czyli tych od AtaK jest jak jest. Też uważam, że mało z tego wynika. Zupełnie bez złośliwości jestem za tym, żeby skarbnikiem Misia została Mariat. Doświadczenie i oddanie sprawie może gwarantować porządek:) Quote
Marycha35 Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 (edited) Zarobiłam na bułki to wpadam jeszcze na chwil parę. Zapewne Mariat nie zechce przejąć skarbnikowania, coś tak czuje;), więc powiem jak ja to widzę. Nie pozwolę zwalić na siebie odpowiedzialności za niedociągnięcia AtKi w kwestii rozliczeń, to rzecz oczywista:) Nawet rozumiem i popieram ładny gest Mariat, która bronić chciała AtKi, jakoś wstawić się za Nią, kwas załagodzić, ale darujcie, nie takimi sposobami!!! Najładniej się AtKa wybroni wstawiając rozliczenia, wklejając wszelkie potrzebne rachunki, krótko mówiąc, zrobi wreszcie to, co do Niej należało. Ja nadal biorę pełną odpowiedzialność za rozliczenie pieniędzy, które trzymam na moim koncie. Jeśli istnieje możliwość poprawienia czytelności wydatków zrobię to chętnie. Izuś, Elu oczywiście, że looknę jak to można inaczej, lepiej zrobić:) Wszystkie podpowiedzi chętnie przyjmuję, zero dąsów;) AtKo rozliczaj wpłaty, które do Ciebie trafiają, czyli deklaracje stałe, bazarkowe zarobki na Misia, gdy trzeba oddać za weta, wklej na wątku fakturę, rachunek, ja na dany adres prześlę pieniądze, jeśli zaistnieje taka potrzeb. Zaznaczę wyraźnie na pierwszej stronie, kto odpowiada za deklaracje, kto za sumę na koncie zebraną. Dziękuję wszystkim pozostałym Dziewczynkom za miłe słowo i za to, że można kwestie śmierdliwe załatwić w normalny sposób. Izuś zawsze chętnie przyjmuję Twoje sugestie, co do tego jak wątek ulepszyć:) Gdyby jednak był ktoś kto chciałby przejąć funkcję skarbnika, czy prowadzącego wątek walcie śmiało:) Tu najważniejszy jest przystojniacha o wdzięcznym imieniu Misiek, dąsy, ambicyjki, zwalanie winy na bok proszę. Edit: Dziewczynki rozmawiałyśmy z Elą i ustaliłyśmy, że Ona przejmie kwestie finansowe Misia:) Elu dziękuję, Twoja pomoc nieoceniona!!!!!!! Oczywiście we wszystkich kwestiach jestem do dyspozycji:) Cieszę się, że udaje nam się tu mimo kwaszenia innych fajocha współpracować. Elu podaj mi proszę na PW konto, przeleje całą kwotę, którą mam u siebie, czyli: 337zł:) Edited February 13, 2012 by Marycha35 Quote
Iljova Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Ależ się tu dzieje Misiaku u Ciebie ale dziewczyny sobie radzą całkiem dobrze ;-) jeśli coś wykonuje więcej mły jedna osoba to żeby było dobrze zrobione muszą się uzupełniać, wtedy wszystko pójdzie gładko :) ale jeśli jedna zwolni lub nawet się zatrzyma to nic z tego nie wyjdzie Marysiu dobrze Ci idzie ;-) Iza + ;-) Wprawdzie Emi, Elik, Aguchy nie znam, ale cieszę się że tutaj są :-) Quote
Marycha35 Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 Iluchna dzięki:) Ja dziękuje Najwyższemu, że są tu miłe osoby, które chcą współpracować i pomagać sobie. W kupce siła, czyż nie?;) Quote
majqa Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Marycha35 napisał(a):(...) W kupce siła, czyż nie?;) Ano jasne!!! :-) Quote
Marycha35 Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 W takiej kupce, aż miło:):);) Quote
Agucha Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Kupka, nie kupka - grunt, żeby smrodek rozgonić ;) Quote
elik Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Łaaaaaaaałłłłł aż nie wiem co powiedzieć :lol: Quote
Szami Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Melduję ,że dzisiaj dotarł przelew za badanie krwi i szczepienia Miśka , jutro prześlę skan rachunku tak jak prosiłyście , nie wiem tylko komu przesłać oryginał . Quote
Marycha35 Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 ;):):) Dziękuję Elu kochana raz jeszcze za ofertę pomocy:) Oby duch współpracy ogarnął wszystkich:) Quote
Agucha Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Szami napisał(a):Melduję ,że dzisiaj dotarł przelew za badanie krwi i szczepienia Miśka , jutro prześlę skan rachunku tak jak prosiłyście , nie wiem tylko komu przesłać oryginał . Chociaż tyle... :) To już wszystkie zaległości czy jeszcze coś wisi? Quote
Marycha35 Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 Szami dzięki za info, teraz to i ja zgłupiałam, bo nie mam aparatu i nie wstawię fotek na wątek. Quote
Agucha Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Marycha35 napisał(a):Szami dzięki za info, teraz to i ja zgłupiałam, bo nie mam aparatu i nie wstawię fotek na wątek. Szami wyśle skan to będzie można z maila zapisać i wkleić tu ;) Pytanie do kogo ma polecieć wersja papierowa? Quote
Marycha35 Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 Ja przelałam 40zł do AtaK 25 stycznia. Elu czy do Ciebie wersja papierowa ma wędrować??? Czy do mnie?:) Quote
Agucha Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Marycha35 napisał(a):Ja przelałam 40zł do AtaK 25 stycznia. Na konto oplat wet. czy na co innego? Quote
Recommended Posts