Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ataK napisał(a):
(...) Marycha, ja się nie obrażam, ale mam nieco dosyć jeżdżenia po mnie jak po łysej kobyle.

Jeśli tak odebrałaś prośbę o rozliczenie zebranych z bazarków na swoje konto pieniędzy na Misia, trudno.
W dalszym ciągu proszę o to rozliczenie.

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nikaragua']Teraz nie zdzierżyłam już i muszę się wtrącić. Bo zasadniczo uciekam z wątków gdzie sa kłótnie, i zaraz tez tak zrobię. Ale...
Wykupiłam pakiet dla Ramzesa i tak ma zostać. Nie rozumiem dlaczego Agucho ma nastąpić zmiana??? Chcesz go ogłaszać - ogłaszaj, albo ogłaszaj innego psa.
Bo pomyślałam, że skoro Norka nie ma ogłoszeń to można wykupiony już pakiet przeznaczyć jej a ja Ramzesowi zrobię za darmo...
[quote name='ataK']
Misiek ma podane przez Izę niedawno... Norce się skończyły, muszę zamówić nowe. Ramzesowi też się skończyły, ma nowe wykupione przez Nikaraguę, tylko zdjęcia chcę dodać te nowe, Daria rzeczywiście ma dryg... Trampek w tej chwili jest tu na miejscu ogłaszany jako znaleziony, bo jest jeszcze szansa, że się komuś po prostu zgubił.

Jeżeli taka Twoja wola - ok, nie wtryniam się w to za co płacisz - jak już kiedyś na mnie wyskoczyłaś...

Posted

Agucha napisał(a):
żeby wkleić zdjęcie - najlepiej mieć je na swoim komputerze, bo wtedy, nawet gdy udostepniasz - pokazuje się duże, a nie jako miniatura.
Tam gdzie masz pasek na górze - "status", "zdjęcie/film", "pytanie" - klikasz wiadomo co i wybierasz zdjęcie ze swojego komputera, które chcesz umieścić :)

Dodałam :) Dziękuję :)

Posted

Agucha napisał(a):
Nie Nadzieja, a Magiaa ;)

Przepraszam, pomyliłam nicki... :oops:

majqa napisał(a):
Jeśli tak odebrałaś prośbę o rozliczenie zebranych z bazarków na swoje konto pieniędzy na Misia, trudno.
W dalszym ciągu proszę o to rozliczenie.

Nie prośbę o rozliczenie, tylko ogólne traktowanie. Jeśli nie siedzę na okrągło na dogo i nie odpowiadam natychmiast na pytania, to nie znaczy, że od razu ma się odbywać lincz i afera na kilku wątkach.

Posted

ataK napisał(a):
(...) Nie prośbę o rozliczenie, tylko ogólne traktowanie. Jeśli nie siedzę na okrągło na dogo i nie odpowiadam natychmiast na pytania, to nie znaczy, że od razu ma się odbywać lincz i afera na kilku wątkach.

Ato, nie obrażaj się ale ileż można? :-( Ilekroć coś się na wątku Misia działo i wiązało się to z prośbą do Ciebie, tylekroć na jednej się nie kończyło i niestety zawsze musiało być to okupione nerwami. Z tego się już zrobił rytuał.
Lincz na kilku wątkach?
Wrzuciłam grzeczną prośbę o wejście na wątek Misia na wątki, na których siłą rzeczy chcesz lub musisz bywać.

Posted

majqa napisał(a):
Agucho, czy to byłby duży nietakt, gdybym Cię poprosiła o zrobienie wydarzenia Misiowi?
Może będziesz miała szczęśliwszą, niż moja, rękę. :-(

Oczywiście, że pomogę :)
Wszystkie info mam brać z pierwszej strony?

ataK napisał(a):

Nie prośbę o rozliczenie, tylko ogólne traktowanie. Jeśli nie siedzę na okrągło na dogo i nie odpowiadam natychmiast na pytania, to nie znaczy, że od razu ma się odbywać lincz i afera na kilku wątkach.

Nikt nie wymaga automatycznych odpowiedzi ;)
Ale jeżeli przez parę dni widać Cię na dogo, piszesz na innych wątkach a konkretne pytania n.t. swoich tymczasowiczów omijasz to zapala się lampka.
ja nie pytam i nie wymagam pewnych rzeczy po to, żeby zabić nudę - tylko, żeby wszystko miało ręce i nogi.
Sama przyznasz, że ostatnie Milkowe sprawy nie były należycie zgrane...

Ale dość już o tym... idę robić wydarzenie Misiowi.
Tekst do ogłoszeń jest w pierwszych postach?

Posted

Agucha napisał(a):
Oczywiście, że pomogę :)
Wszystkie info mam brać z pierwszej strony? (...)

O matko... dziękuję! :mdleje::Rose:
Tekst do ogłoszeń - dół postu 3.
Fotki - najlepiej te ostatnie.

Ato, czy byłabyś w stanie poudzielać się na wydarzeniu? Chodzi mi o to, że ktoś może mieć jakieś pytania, a poza tym byłoby super, gdyby pojawiały się wieści o Misiu z pierwszej ręki.

Posted

majqa napisał(a):
Lincz na kilku wątkach?

To nie dotyczy Ciebie...

majqa napisał(a):
Wrzuciłam grzeczną prośbę o wejście na wątek Misia na wątki, na których siłą rzeczy chcesz lub musisz bywać.

A poskutkowała wiadomość w profilu, bo to, że mam wiadomość pokazuje mi się po wejściu na dogo.

Agucha napisał(a):
piszesz na innych wątkach

To, że piszę na innych wątkach, nie znaczy, że wchodzę na wszystkie...

Posted

majqa napisał(a):
O matko... dziękuję! :mdleje::Rose:
Tekst do ogłoszeń - dół postu 3.
Fotki - najlepiej te ostatnie.

Ato, czy byłabyś w stanie poudzielać się na wydarzeniu? Chodzi mi o to, że ktoś może mieć jakieś pytania, a poza tym byłoby super, gdyby pojawiały się wieści o Misiu z pierwszej ręki.

DOKŁADNIE!
Misia osobiście nie znam i ciężko będzie mi o nim opowiadać :)

jak coś spłodzę - od razu wkleję link i czekam na konstruktywne uwagi ;)

Posted

majqa napisał(a):

Tylko o dokładne instrukcje proszę, bo, jak już pisałam, słabo się orientuję na fb. Nie bardzo wiem, jak się "poudzielać"...

Posted

[quote name='ataK']Tylko o dokładne instrukcje proszę, bo, jak już pisałam, słabo się orientuję na fb. Nie bardzo wiem, jak się "poudzielać"...
Ato, ja rzadko wrzucam w profil info więc nie wiem, co poskutkowało, czy to, czy offy. Tyle w kwestii profilu...

Dziękuję, że chcesz pomóc. :-)
Agucha zrobi wydarzenie, poda link i wtedy...
Jeśli będziesz chciała wpisać coś od siebie to np. wrzucisz tekst w pole - udostępnij. Będzie on widoczny wtedy na białym tle. Jeśli ktoś np. o coś zapyta i ten ktoś wrzuci tekst w pole udostępnij to chcąc odpowiedzieć klikniesz w pole napisz komentarz i tam wpiszesz tekst.
Zawsze też będziesz miała widoczny iksik przy swojej wypowiedzi więc jeśli będziesz chciała ją usunąć, powtórnie wstawić, bo coś Ci do głowy przyjdzie tę, co Ci się nie podoba usuniesz iksikiem.

Zobaczysz jak to działa jak wydarzenie ruszy. Na pewno dasz radę, też się tego fb bardzo obawiałam.

Posted

majqa napisał(a):
Może tylko rejonizację zmienić z podkarpackiego na małopolskie?

Nowy Sącz jest w Małopolskim? :oops::oops::oops:
Ło matulu... pędzę zmieniać!

Posted

majqa napisał(a):
Wobec tego spokojnej nocy życzę i dziękuję za kawał pożytecznej, Misiowej roboty. :-)

Oby przyniosła jakiekolwiek efekty :)

Dobranoc Misiakowa Ekipo.

Posted

Przepraszam że nie dopilnowałam, ale tyle smutnych wydarzeń mi się nagromadziło w ostatnio czasie i tak wiele potrzebujących pomocy nie tylko zwierząt ale i ludzi, ludzi o wielkich sercach przez co umknęła mi końcowa data Miśkowego wydarzenia na FB i nie mogłam już przedłużyć.
Przepraszam ....

Posted

Iluś, no daj spokój... :-( Dzięki Agucha kwestia fb drgnęła na powrót. :-)
Odczekamy jeszcze ciutkę, oferowała pomoc z "odpaleniem" ogłoszeń Misiowi Emilka, pchniemy i te ogłoszenia.
Nie mam poczucia, by coś w kwestii ogłaszania Misia zostało zaniedbane.
Smutne to, że jeszcze nikomu nie wpadł w oko. (Gdyby był Misiową pewno poszłabym na ryzyko ale chłopaków bojowych zrobiło mi się aż nadto, a i od naszego spotkania przybyły, o ile pamiętam, dwa stwory.)
Smutne też to, że Misio idzie nie w takim, w sensie zachowania, jakbym chciała, kierunku. O rozumny dom będzie więc trudno, bo jeśli dojdzie do innego psa, suni, a ludzie nie będą mieli doświadczenia, sporej dawki samozaparcia, tolerancji, jak zwał tak zwał, i... Misio zastartuje do ich pupila to zwrot z adopcji murowany.

Posted

[quote name='majqa']Jeśli będziesz chciała wpisać coś od siebie to np. wrzucisz tekst w pole - udostępnij. Będzie on widoczny wtedy na białym tle. Jeśli ktoś np. o coś zapyta i ten ktoś wrzuci tekst w pole udostępnij to chcąc odpowiedzieć klikniesz w pole napisz komentarz i tam wpiszesz tekst.
Zawsze też będziesz miała widoczny iksik przy swojej wypowiedzi więc jeśli będziesz chciała ją usunąć, powtórnie wstawić, bo coś Ci do głowy przyjdzie tę, co Ci się nie podoba usuniesz iksikiem.
Zobaczysz jak to działa jak wydarzenie ruszy. Na pewno dasz radę, też się tego fb bardzo obawiałam.

Tę instrukcję sobie skopiowałam i mam na pulpicie...

[quote name='Agucha']Wydarzenie spłodzone:
http://www.facebook.com/events/170725233038845/?context=create

Dołączone, udostępnione...

Posted

Dziękuję Ato. :-)

Jeśli mogę Ci służyć jakąś pomocą/ podpowiedzią w kwestii ogarnięcia sprawy bazarków, pisz: tu, na PW, jak chcesz.
Oczywiście, co wolę dodać, treść PW, nawet jeśli mi w niej nawtykasz ;-), zostanie do mojej wiadomości.

Osobno, pozwól, że podpowiem, po prostu i chyba najrozsądniej będzie, jeśli sama napiszesz do jakiegoś moda od bazarków, kto jak kto ale modzi wiedzą, czy i coś w tych bazarkach kuleje. Mam tę pokorną świadomość, że być może moje spojrzenie na sprawę jest błędne. Ważne, by to po prostu zostało to ogarnięte, tylko i aż tyle, byśmy mieli jasność, co i ile przypadło w udziale Misiowi, na czym w jego ogólnym bilansie stoimy.

Masz wydatki związane z Misiem, jakieś potrzeby pisz o tym, proszę.
Wrzucaj te wydatki, rachunki. Na te od Szami czekamy. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie się pojawią.

Posted

ataK napisał(a):
40zł za badania, 50zł za szczepienia.

majqa napisał(a):
Na te od Szami czekamy. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie się pojawią.

Pisałam wczoraj...

Posted

ataK napisał(a):
Pisałam wczoraj...

Ato, wiem ale prosimy o rachunek, czyli takie rozliczenie, jakie wrzucają inni, nie słowną, wpisaną informację.
Może znów się mylę ale dotąd uważałam (nauczona m.in. obserwacjami rozliczeń na różnych wątkach) takie rozliczenie za właściwe rozliczenie.