holly101 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Ale tu niefajnie się zrobiło... Ja jestem bardzo rzadko, ale los Misia bardzo leży mi na sercu i wspieram Majqę i Aguchę w staraniach o to żeby u Misia wszystko grało! Quote
emilia2280 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 poza nazwá preparatu na robaki, której nie ma w necie, nie podano tez chyba daty kiedy mu to podano. albo ja nie widzé. Quote
Agucha Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 emilia2280 napisał(a):poza nazwá preparatu na robaki, której nie ma w necie, nie podano tez chyba daty kiedy mu to podano. albo ja nie widzé. Też pierwsze słysze o tym środku odrobaczającym. poza tym, że jest w tabletkach - nie wiem jakie jest dawkowanie i czy trzeba powtarzać. Quote
majqa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 holly101 napisał(a):Ale tu niefajnie się zrobiło... Ja jestem bardzo rzadko, ale los Misia bardzo leży mi na sercu i wspieram Majqę i Aguchę w staraniach o to żeby u Misia wszystko grało! No niestety... i tak bywa. :-( Dziękuję Holly1, że do nas zajrzałaś. :-) Generalnie to sama stukam się w swój naiwny łeb i śmieję z samej siebie. Fakt, dopiero teraz zerknęłam na bazarki Aty. A w łeb stukam, bo x stron wstecz, gdy dopytywałam o karmę dla Misia, byłam wręcz oburzona, bo nie godziło się w moim przekonaniu, by Ata z własnej kieszeni dokładała do karmy, że trzeba się sprężyć, pomóc etc. Cóż... na Misia i innych swoich podopiecznych Ata robi bazarki, czyli są tu dodatkowe wpływy, tyle, że brak rzetelnego ich rozliczenia, któremu psu i ile przypadło w udziale, na co te pieniądze są wydawane. Quote
majqa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Agucha napisał(a):Też pierwsze słysze o tym środku odrobaczającym. (...) Najwyraźniej jakieś novum. Quote
majqa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 No to sprawa ma się tak, jeśli dobrze, a mam nadzieję, że tak, przejrzałam wątek. Misio jest u Ciebie Ato, z przerwą (06.04.2011 – 18.10.2011) na nieudaną adopcję od 15.12.2010 do dziś włącznie. Poniżej bazarki, które robiłaś m.in. na niego, w trakcie, gdy był pod Twoją opieką. W trakcie, w tym i na Misia: http://www.dogomania.pl/threads/222644-Cienie-tusze-i-pomadki-dla-mojej-gromadki-%28r%C3%B3wnie%C5%BC-m%C4%99skie%29-do-14.II-do-21.00 Zakończony, w trakcie rozliczania. Solidny pieniądz uzbierał się z tego bazarku, Misio oczywiście w nim widnieje: http://www.dogomania.pl/threads/221967-Rozliczam!-Fotografie-dla-koneser%C3%B3w-na-moich-wczasowicz%C3%B3w-do-4.II-godz.21.00 Zakończony? Który pies i ile dostał? Misio się łapie, bo znów mowa o Twoich tymczasach? http://www.dogomania.pl/threads/221531-Do-usuni%C4%99cia.-Mini-bazarek-ksi%C4%85%C5%BCki-filmowe-na-moje-tymczasy.-Do-30.I-godz.-21.00 Kolejny w trakcie rozliczania. Oczywiście na Misia również: http://www.dogomania.pl/threads/220499-Rozliczam!-Umyj-sie-uczesz-sie-i-wybieraj-kogo-chcesz...-do-18-I-do-21.00 A z tego, ile wpadło dla Misia??? Do usunięcia? Gdzie rozliczenie? http://www.dogomania.pl/threads/219278-do-usun%C4%99cia Tu podobnie: http://www.dogomania.pl/threads/199252-Kartki-pocztowe-na-Szorstka-i-Lask%C4%99-do-zamkni%C4%99cia Jeśli coś przeoczyłam na wątku, czyli widniejące rozliczenie, ile z danego bazarku wpadło Misiowi, na co zostały wydane pieniążki, z góry przepraszam i proszę o zwrócenie mi uwagi, natychmiast skoryguję wpis. Quote
Agucha Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 (edited) http://www.dogomania.pl/threads/199252-Kartki-pocztowe-na-Szorstka-i-Lask%C4%99-do-zamkni%C4%99cia - dochód: 17zł [22.01.2011] http://www.dogomania.pl/threads/219278-do-usun%C4%99cia - dochód: 225zł [19.12.2011] http://www.dogomania.pl/threads/220499-Rozliczam!-Umyj-sie-uczesz-sie-i-wybieraj-kogo-chcesz...-do-18-I-do-21.00 - dochód: 512zł [18.01.2012] http://www.dogomania.pl/threads/221531-Do-usuni%C4%99cia.-Mini-bazarek-ksi%C4%85%C5%BCki-filmowe-na-moje-tymczasy.-Do-30.I-godz.-21.00 - dochód: 41zł [30.01.2012] http://www.dogomania.pl/threads/221967-Rozliczam!-Fotografie-dla-koneser%C3%B3w-na-moich-wczasowicz%C3%B3w-do-4.II-godz.21.00 - dochód: 2 980zł [04.02.2012] Łączny dochód z wymienionych bazarków (nie wiem czy było więcej) od 22 stycznia 2011 do 4 lutego 2012 - 3 775zł Chyba nic nie pomyliłam... Edited February 10, 2012 by Agucha poprawienie daty bazarku Quote
ataK Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Agucha napisał(a):Tzn, że pozostałe to Twoje psy, czy psy przez Ciebie znalezione i utrzymywane od początku do końca? Robiąc na nie bazarki - musisz mieć przejrzyste rozliczenia z rachunkami do wglądu. Inaczej - nie masz prawa robić bazarków. Moje własne mam dwa i na nie bazarków nie robię. Pozostałe to Norka, Ramzes i Trampek. Norka przyjechała w lipcu z karmą, potem już karmiłam z bazarków, Ramzes również miał wpływy na początku, potem bazowałam na bazarkach, Trampek znaleziony i też jeść musi... holly101 napisał(a):Ale tu niefajnie się zrobiło... Ja jestem bardzo rzadko, ale los Misia bardzo leży mi na sercu i wspieram Majqę i Aguchę w staraniach o to żeby u Misia wszystko grało! Chyba Majqę, bo Agucha była opiekunką Milki, a nie Miśka... emilia2280 napisał(a):poza nazwá preparatu na robaki, której nie ma w necie, nie podano tez chyba daty kiedy mu to podano. albo ja nie widzé. Nazwę podała mi Szami telefonicznie. A datę podano - pisałam 24 stycznia, że były odrobaczone dzień wcześniej. majqa napisał(a):Najwyraźniej jakieś novum. Być może novum, biorę to, co daje Szami. Quote
majqa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Ato, to był, no może niewybredny :oops:, przepraszam, żart z tym novum. Na pewno uda Ci się to wyjaśnić, bo... tak już zupełnie poważnie... jeśli to rzeczywiście novum bardzo mnie zainteresowało. Taka wiedza jak na lekarstwo. Quote
ataK Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='Agucha']http://www.dogomania.pl/threads/219278-do-usun%C4%99cia - dochód: 225zł [19.12.2011] http://www.dogomania.pl/threads/199252-Kartki-pocztowe-na-Szorstka-i-Lask%C4%99-do-zamkni%C4%99cia - dochód: 17zł [22.12.2011] http://www.dogomania.pl/threads/220499-Rozliczam!-Umyj-sie-uczesz-sie-i-wybieraj-kogo-chcesz...-do-18-I-do-21.00 - dochód: 512zł [18.01.2012] http://www.dogomania.pl/threads/221531-Do-usuni%C4%99cia.-Mini-bazarek-ksi%C4%85%C5%BCki-filmowe-na-moje-tymczasy.-Do-30.I-godz.-21.00 - dochód: 41zł [30.01.2012] http://www.dogomania.pl/threads/221967-Rozliczam!-Fotografie-dla-koneser%C3%B3w-na-moich-wczasowicz%C3%B3w-do-4.II-godz.21.00 - dochód: 2 980zł [04.02.2012] Łączny dochód od 19 grudnia do 4 lutego - 3 775zł Chyba nic nie pomyliłam... Owszem, pomyliłaś... Bazarek http://www.dogomania.pl/threads/199252-Kartki-pocztowe-na-Szorstka-i-Lask%C4%99-do-zamkni%C4%99cia był o rok wcześniej... Quote
majqa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='ataK']Owszem, pomyliłaś... Bazarek http://www.dogomania.pl/threads/199252-Kartki-pocztowe-na-Szorstka-i-Lask%C4%99-do-zamkni%C4%99cia był o rok wcześniej... Czy to coś zmienia w kwestii rozliczenia? Jeśli był rozliczony poproszę o info, gdzie to rozliczenie znajdę na wątku. Quote
Agucha Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='ataK']Owszem, pomyliłaś... Bazarek http://www.dogomania.pl/threads/199252-Kartki-pocztowe-na-Szorstka-i-Lask%C4%99-do-zamkni%C4%99cia był o rok wcześniej... Faktycznie, masz rację. Już poprawiłam. a mialam już wcześniej pytać - ten nr jest do kogo? :) Znalazłam dziś fotkę w moim bajzeliku na kompie i się zastanawiałam czy ten nr jeszcze aktualny. Wstawię na FB, może ktoś zauważy Misiaka... Quote
ataK Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 majqa napisał(a):Czy to coś zmienia w kwestii rozliczenia? Jeśli był rozliczony poproszę o info, gdzie to rozliczenie znajdę na wątku. O tyle, że ten "dochód" rozkłada się na ponad rok, a nie dwa miesiące... Przez ten czas poza obecnymi tymczasami miałam 9, które musiały dostać jeść i niektóre były kastrowane... Nie biorę już pod uwagę choćby środków czystości, których zużywam "nieco" więcej, niż gdybym psów nie miała... Jeśli kogoś kłuje w oczy to, że robię bazarki, to nie mam nic przeciwko temu, żeby ktoś sam zabrał Miśka i utrzymywał go za deklaracje, za pieniądze z bazarków, czy za co kto tam uważa. Szczególnie zachęcam do tego osoby, któe same nie mają tymczasów, a tylko umieszczają je u innych. Quote
majqa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Agucha napisał(a):(...) Znalazłam dziś fotkę w moim bajzeliku na kompie i się zastanawiałam czy ten nr jeszcze aktualny. Wstawię na FB, może ktoś zauważy Misiaka... Mój, w 100% aktualny. Dziękuję za pomoc z fb. :-) Quote
Agucha Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 (edited) majqa napisał(a):Mój, w 100% aktualny. Dziękuję za pomoc z fb. :-) Na razie wstawiłam tylko to zdjęcie na swój profil. Nie wiem czy jest już jakieś wydarzenie? Poza tym - Misio promuje się też na stronie Mikropsiaków :lol: ataK napisał(a):O tyle, że ten "dochód" rozkłada się na ponad rok, a nie dwa miesiące... Przez ten czas poza obecnymi tymczasami miałam 9, które musiały dostać jeść i niektóre były kastrowane... Nie biorę już pod uwagę choćby środków czystości, których zużywam "nieco" więcej, niż gdybym psów nie miała... Jeśli kogoś kłuje w oczy to, że robię bazarki, to nie mam nic przeciwko temu, żeby ktoś sam zabrał Miśka i utrzymywał go za deklaracje, za pieniądze z bazarków, czy za co kto tam uważa. Szczególnie zachęcam do tego osoby, któe same nie mają tymczasów, a tylko umieszczają je u innych. ata, ale z tego bazarku o którym mowa uzbierało się 17zł... ;) Nie wiele to zmienia. Ps. Aluzję zrozumiałam... drugą tego dnia - wydawać by się mogło. ataK napisał(a):Chyba Majqę, bo Agucha była opiekunką Milki, a nie Miśka... Nadal nie wiadomo gdzie i czy w ogóle Twoje tymczasy mają ogłoszenia. Jest gdzieś gotowy tekst i lista? W jaki sposób mają znaleźć dom bez nich? Edited February 10, 2012 by Agucha Quote
ataK Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Agucha napisał(a):Na razie wstawiłam tylko to zdjęcie na swój profil. Nie wiem czy jest już jakieś wydarzenie? Podpowiedz, proszę, jak to się robi, bo ja potrafię tylko wejść na gotowe wydarzenie czy album i kliknąć lubię, udostępniam, czy zaprosić... Co do reszty, to trzeba mi jak krowie na granicy... Agucha napisał(a):ata, ale z tego bazarku o którym mowa uzbierało się 17zł... ;) Nie wiele to zmienia. Niewiele, rzeczywiście. Po prostu wielokrotnie zdarzało się, że najpierw wydawałam kasę na jedzenie czy kastrację, a dopiero potem "odbierałam" z bazarku, zrobionego dużo później. Kiedy mi kobieta podrzuciła w piątek sunię w zaawansowanej ciąży, to pojechała na sterylkę od razu w poniedziałek i nie czekałam, aż mi się coś z bazarku uzbiera. Chodzi o Nusię, obecnie w DS w Rabce... Agucha napisał(a):Nadal nie wiadomo gdzie i czy w ogóle Twoje tymczasy mają ogłoszenia. Jest gdzieś gotowy tekst i lista? W jaki sposób mają znaleźć dom bez nich? Misiek ma podane przez Izę niedawno... Norce się skończyły, muszę zamówić nowe. Ramzesowi też się skończyły, ma nowe wykupione przez Nikaraguę, tylko zdjęcia chcę dodać te nowe, Daria rzeczywiście ma dryg... Trampek w tej chwili jest tu na miejscu ogłaszany jako znaleziony, bo jest jeszcze szansa, że się komuś po prostu zgubił. Quote
majqa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 ataK napisał(a):O tyle, że ten "dochód" rozkłada się na ponad rok, a nie dwa miesiące... Przez ten czas poza obecnymi tymczasami miałam 9, które musiały dostać jeść i niektóre były kastrowane... Nie biorę już pod uwagę choćby środków czystości, których zużywam "nieco" więcej, niż gdybym psów nie miała... Jeśli kogoś kłuje w oczy to, że robię bazarki, to nie mam nic przeciwko temu, żeby ktoś sam zabrał Miśka i utrzymywał go za deklaracje, za pieniądze z bazarków, czy za co kto tam uważa. Szczególnie zachęcam do tego osoby, któe same nie mają tymczasów, a tylko umieszczają je u innych. Miałaś 9 tymczasów poza obecnymi i co to ma do rozliczenia zbiórki na Misia? Dla mnie, niestety, nic. BDT dla psów z dogo stałaś się dobrowolnie. Co prawda nie trafiłam na tym portalu wrzucania środków czystości do rozliczenia ale cóż, jeśli darczyńcy się zgodzą to nie widzę przeszkód byś wykazywała również zużycie chusteczek do nosa, jeśli z racji spacerów z Misiem w słotną lub mroźną pogodę nabawisz się kataru. Pewno nie uwierzysz ale nie mam nic do tego, że robisz bazarki. Odnoszę jednak wrażenie, że coś Ci po drodze ich robienia umknęło i nadal, patrząc na tok rozumowania, umyka. W kwestii zabrania Misia... Jeśli tylko przyjdzie mi do głowy ktoś, kto zechciałby się podjąć opieki nad Misiem na pewno dam znać. Bardzo mi przykro, że nie jestem tą osobą. Zwierząt, którym dałam dom (głównie spoza dogo choć i z dogo również) mam przytłaczająco więcej niż Ty, stąd też fizycznie, choć moce przerobowe by się znalazły, po prostu miejsca brak. Pragnę więc żywić głębokie przekonanie, że to nie mnie dotyczy sugestia ucieszenia się Misiem. Quote
Marycha35 Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 O cholera Dziewczynki, przeczytałam na szybko, jutro w domu będę na spokojnie doczytam, ale widzę, że kwas jest. AtKo nie obrażaj się proszę, wszystkim nam zależy na dobru psiaków:) Podaj proszę rozliczenie od weta, wkleję na pierwszą stronę, Misia będziesz miała z głowy;) Izuś Misio zaiste zarąbisty:):):) Dziękujemy za foty pycha!!!!! AtKo, a Misio ile ma wzrostu, tzn. jak duży to jest psiak? Raczej taki jak Cocer czy raczej jak Onek???? Quote
ataK Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='majqa']Co prawda nie trafiłam na tym portalu wrzucania środków czystości do rozliczenia ale cóż, jeśli darczyńcy się zgodzą to nie widzę przeszkód byś wykazywała również zużycie chusteczek do nosa, jeśli z racji spacerów z Misiem w słotną lub mroźną pogodę nabawisz się kataru. Wyraźnie napisałam, że nie biorę pod uwagę środków czystości, zatem ów sarkazm jest nie na miejscu. [quote name='majqa'] Zwierząt, którym dałam dom (głównie spoza dogo choć i z dogo również) mam przytłaczająco więcej niż Ty. Ja pisałam tutaj tylko o tymczasach z dogo. Nie są to moje pierwsze psy, więc wcale tej przytłaczającej różnicy nie jestem pewna... Quote
Agucha Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 ataK napisał(a):Podpowiedz, proszę, jak to się robi, bo ja potrafię tylko wejść na gotowe wydarzenie czy album i kliknąć lubię, udostępniam, czy zaprosić... Co do reszty, to trzeba mi jak krowie na granicy... żeby wkleić zdjęcie - najlepiej mieć je na swoim komputerze, bo wtedy, nawet gdy udostepniasz - pokazuje się duże, a nie jako miniatura. Tam gdzie masz pasek na górze - "status", "zdjęcie/film", "pytanie" - klikasz wiadomo co i wybierasz zdjęcie ze swojego komputera, które chcesz umieścić :) ataK napisał(a):Niewiele, rzeczywiście. Po prostu wielokrotnie zdarzało się, że najpierw wydawałam kasę na jedzenie czy kastrację, a dopiero potem "odbierałam" z bazarku, zrobionego dużo później. Kiedy mi kobieta podrzuciła w piątek sunię w zaawansowanej ciąży, to pojechała na sterylkę od razu w poniedziałek i nie czekałam, aż mi się coś z bazarku uzbiera. Chodzi o Nusię, obecnie w DS w Rabce... Zadbaj proszę o rozliczenia, bo później powstają niepotrzebne scysje a co najgorsze - bardzo dużo ludzi się wykrusza, bo tracą zaufanie. Dysponując cudzymi pieniędzmi trzeba się troszkę poświęcić i być niemalże przezroczystym. Wiem coś o tym ;) ataK napisał(a):Misiek ma podane przez Izę niedawno... Norce się skończyły, muszę zamówić nowe. Ramzesowi też się skończyły, ma nowe wykupione przez Nikaraguę, tylko zdjęcia chcę dodać te nowe, Daria rzeczywiście ma dryg... Trampek w tej chwili jest tu na miejscu ogłaszany jako znaleziony, bo jest jeszcze szansa, że się komuś po prostu zgubił. Miśkową listę widziałam. Cioteczki dbają o jego interesy :) Martwię się Ramzesikiem i powiem szczerze, że najchętniej sama bym go wzięła. Chętnie zrobię pakiet ogłoszeń dla niego, a te wykupione przeznaczcie na Norkę... chyba, że ogłoszenia Ramzesa już się ukazały? Tramperk jest śliczny i bez problemu powinien znaleźć dom. Moim zdaniem z pyszczka ma coś z terriera :) Quote
majqa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 ataK napisał(a):(...) Misiek ma podane przez Izę niedawno... (...) Pozwolę sobie sprostować, że obecne ogłoszenia to kolejny Miśkowy pakiet. Kiedy miałam więcej możliwości przeklepywania wrzucałam ich od diabła i trochę. Na fb wydarzenie kiedyś było. Podobnie allegro i jeśli dobrze pamiętam również widniał w paru grupach na goldenline. Ato, jeśli chodzi o rozliczenia... Ja rozumiem, że coś wykładasz ze swoich pieniążków, a potem chcesz to odebrać z bazarku ale wtedy pisze się np.: - na psa.... na rzecz x wydano kwotę y (to jest zapisywane jako minus) - kolejno wchodzą pieniądze z bazarku, dopisuje się je do rozliczenia danego psa, zapisuje stan rzeczywisty posiadania, dążąc do tego, by redukować wspomniany minus. Ma to wtedy jakieś przysłowiowe ręce i nogi. Quote
ataK Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Marycha35 napisał(a):O cholera Dziewczynki, przeczytałam na szybko, jutro w domu będę na spokojnie doczytam, ale widzę, że kwas jest. AtKo nie obrażaj się proszę, wszystkim nam zależy na dobru psiaków:) Podaj proszę rozliczenie od weta, wkleję na pierwszą stronę, Misia będziesz miała z głowy;) Izuś Misio zaiste zarąbisty:):):) Dziękujemy za foty pycha!!!!! AtKo, a Misio ile ma wzrostu, tzn. jak duży to jest psiak? Raczej taki jak Cocer czy raczej jak Onek???? 40zł za badania, 50zł za szczepienia. Foty zrobiła Nadziejaa, rzeczywiście, są rewelacyjne :) Miśkowi bliżej do ONka niż do spaniela, ale jest sporo drobniejszy, sięga mi w kłębie do kolan, waży około 15kg. Marycha, ja się nie obrażam, ale mam nieco dosyć jeżdżenia po mnie jak po łysej kobyle. Quote
NikaEla Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Agucha napisał(a): Martwię się Ramzesikiem i powiem szczerze, że najchętniej sama bym go wzięła. Chętnie zrobię pakiet ogłoszeń dla niego, a te wykupione przeznaczcie na Norkę... chyba, że ogłoszenia Ramzesa już się ukazały?Teraz nie zdzierżyłam już i muszę się wtrącić. Bo zasadniczo uciekam z wątków gdzie sa kłótnie, i zaraz tez tak zrobię. Ale... Wykupiłam pakiet dla Ramzesa i tak ma zostać. Nie rozumiem dlaczego Agucho ma nastąpić zmiana??? Chcesz go ogłaszać - ogłaszaj, albo ogłaszaj innego psa. Quote
majqa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 ataK napisał(a):(...) Ja pisałam tutaj tylko o tymczasach z dogo. Nie są to moje pierwsze psy, więc wcale tej przytłaczającej różnicy nie jestem pewna... Ja raczej pewna jestem. :evil_lol: Ponadto, ja nie piszę, ile w życiu miałam zwierząt tylko, że zawsze ich miałam od groma, a na obecną chwilę mam ich 23. Jeśli jeszcze mogę rozwiać jakieś Twoje wątpliwości, służę. :evil_lol: Quote
Agucha Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 ataK napisał(a): Foty zrobiła Nadziejaa, rzeczywiście, są rewelacyjne :) Nie Nadzieja, a Magiaa ;) ataK napisał(a):Marycha, ja się nie obrażam, ale mam nieco dosyć jeżdżenia po mnie jak po łysej kobyle. ato, wydaje mi się, że każdemu przychodzi taki czas kiedy musi przysiąść i zastanowić się - dlaczego tak jest? ;) Nikt bez powodu się nie czepia. Wydaje mi się, że do tej pory padały konstruktywne zapytania i ewentualne zarzuty. Quote
Recommended Posts