Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ataK napisał(a):
Chyba wszystko :)

Super ale, Ato, dopytam jeszcze. Co znaczy, że lubi się bawić? Z człowiekiem? Jak? Sam się bawi? Czym? Co robi jak zajmuje się sam sobą?

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Szczęście i on chadzają innymi drogami. Misio

Urzeka szorstkowłosą urodą, kusi zawadiackim błyskiem w oku. Oto on - zdrowy, około 4 letni wulkan energii, kochający dzieci i zabawę, doskonale funkcjonujący w warunkach domowych - Misio. Łagodny wobec ludzi, zazdrośnie strzegący ich przed innymi psiakami, wciąż niczyj, szuka tego jednego, jedynego serca, które zechce zabić wspólnym rytmem z jego własnym. Może czasami jego nieokrzesanie i odrobina nieposłuszeństwa potrafią podnieść ciśnienie, może i zdenerwuje fakt, że pociągnie na smyczy z siłą smoka. Cóż z tego? Czy nie warto włożyć nieco pracy w oszlifowanie tak wyjątkowego, cudnego diamentu? Misio poznał już smak głodu, strachu, zimna i... beznadziei. Nie wie, co znaczy, należeć do kogoś, być kochanym prawdziwą, odpowiedzialną miłością, czuć się potrzebnym. Może to właśnie ktoś z Państwa zechce ofiarować Misiowi cud odmiany jego losu? Gorąco o to prosimy!

Danymi kontaktowymi w sprawie adopcji Misia są: 0-664279913, ogi@izet.pl

Posted

ewatonieja napisał(a):
(...) a ja dalej potrzebuje konta :))

Domyślam się... Ja też go potrzebuję... Wysyłałam Marysi już wcześniej prośbę na PW, pisałam tu na wątku i dziś jeszcze puściłam smsa.
Maryś, help!!!

Posted

majqa napisał(a):
Super ale, Ato, dopytam jeszcze. Co znaczy, że lubi się bawić? Z człowiekiem? Jak? Sam się bawi? Czym? Co robi jak zajmuje się sam sobą?

Z człowiekiem, z innymi psami, ewentualnie sam, jeśli ma coś do pogryzania.

Posted

ataK napisał(a):
Z człowiekiem, z innymi psami, ewentualnie sam, jeśli ma coś do pogryzania.

Aha, OK, byle tym, do podgryzania, nie był inny psiak przy Misiowym wybuchu zazdrości. ;-)

Posted

Dziewczynki niestety ja raczej będę bywać teraz na Dogo, nie dam rady utrzymać regularności lookania. Podałam konto swoje do wpłat, ale jeśli Ata się zgodziła to przeslę namiary na Nią do Natki. Będzie szybciej.
A obraz Misia rzeczywiście trochę kiepskawy. Miałam wrażenie, że jak był pierwszy raz u AtaK to grzeczniej się zachowywał. Czyżby konsekwencje DSu do bani...:(
Izuś dzięki za tekst, supero:) Oby wreszcie go ktoś fajocha wypatrzył! Zakochał się w nim, ułożył go i żeby sobie żyli długo i szczęśliwie.

Posted

Powysyłam dziś jeszcze zaproszenia do ludzi, może ktoś dołączy do ewatonieja i deklaracji dla Misia:)
AtKo jak możesz prześlij foty i należność za badania. Czy możesz mi przypomnieć czy Misio miał szczepienia? Cholera to my bez książeczki zdrowia Misiowej jesteśmy.
Izuś wywaliłam stare teksty i wstawiłam Twój na pierwszą stronę, dzięki:)
Cały czas stan konta Misia to 125zł:)

Posted

mam takie skrzywienie humanistyczne i dlatego sie zastanawiam, czy w ogloszeniu nie byłoby lepiej zmienić fragmentu: szuka tego jednego, jedynego serca, które zechce zabić wspólnym rytmem z jego własnym.
ja bym nawet nie dawała "zechce bić" :evil_lol: tylko może "które go pokocha", otworzy sie dla niego , czy jakos tak.. :p

Posted

Ago, celowo wstawiłam zgrzyt dla oka i ucha - zechce zabić ale nie mam nic przeciwko zmianom (zmieniajcie proszę tekst według własnego uznania, piszcie własne, od przybytku Misia głowa nie rozboli, wszelka nadwyżka może mu tylko pomóc :-)). By Cię już dalej to nie raziło zmienię wiadomy zwrot na zacznie bić ale nie na pokocha, bo inaczej cały tekst utonie w różnych formach kochania. Za dużo tego by było.

Holly1, dziękujemy! :-)

Marysiu, wstaw deklarację Holly1 na pierwszą, usuń mój tekst, ja go wstawię po poprawce niżej opisu Misia.

Posted

ataK napisał(a):
W poniedziałek będę miała fakturę za badania.

Aha, OK.

Co do kasy z bazarku. Skoro Marysia ma teraz problemos to...

Zbiorę ją na własne konto, kupię za nią karmę z dostawą do Twojego Ato domku (podam też, kupując, tel. kontaktowy do Ciebie - a propos kuriera), a co zostanie ponad... przeleję na Twoje konto z właściwym dopiskiem, byś mogła się zorientować, o co biega i którzy to nasi. ;-)

Posted

Szybka akcja i dobry jej efekt.

Dzięki dobroczynności użytkowniczki *zaba* i sprzedaży poza dogo fantów od Niej (co do których miała wątpliwości, czy i co się uda zdziałać) zebrałam kwotę 150zł. Pieniążki te przed momentem przelałam na konto Marysi.
*Zabo* dziękujemy z całego serca. :loveu:

Posted

Izuś uzupełniłam wpłaty, zaznaczyłam, że deklaracje płyną wprost do AtaK, zaś jednorazowe do mnie. Na moim koncie jest więc 125zł plus 150 z bazarku, co daje(a dokładnie da, jak dotrze kasiorrra) ładne 275zł, DZIĘKI Zabo i Izuś:):):)
Co do tekstu to zostawiłam go, by nie było łyso, poprawiłam zabiło na biło:) Mnie się podoba ten akcent przemocy sercowej;)
Edit:
Ups, sprawdzałam właśnie, jeszcze na koncie nie ma 150zł od Izy.

Posted

ataK napisał(a):
W poniedziałek będę miała fakturę za badania.

AtKo to skoro Iza jest tak kochana, że zamówi jedzonko dla Misia i jeszcze przeleje końcówkę kasiorrry to jak podasz ile wyszło za badania to skorygujemy czy ja mam z jednorazowych wpłat coś dosłać jeszcze:)

Posted

Marycha35 napisał(a):
AtKo pamiętaj proszę o zdjęciach Misia, mamy tylko te stare, już oblookane tysiąc razy:) Porozsyłałam trochę wątek, może deklaracje jakoweś przybędą:)

Jak beda nowe zdjecia to poprosze na maila oraz krotki opis bo nie mam za bardzo czasu znowu przegladac watku. Ustawie Misia w kolejce do gazety

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Jak beda nowe zdjecia to poprosze na maila oraz krotki opis bo nie mam za bardzo czasu znowu przegladac watku. Ustawie Misia w kolejce do gazety

Dziękujemy. :-)