Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to na ten moment możemy się znów pokręcić jak bąki wokół własnej niemocy.
Pixie poleciła mi Szami, a Szami, jak czytaliśmy wcześniej, ma mocno okrojony wolny czas. Chyba, że coś się w tej materii zmieniło i może służyć pomocą.
Jak to wygląda jeśli chodzi o Szami?

Borówko, szukaj swoją drogą dalej, przypomnij się tym, do których pisałaś.

Nie ugniesz się z tą zmianą tytułu? :razz: Czchów nie jest tak znany jak Czchów, kiedy dodamy mu rejon (Nowy Sącz, Tarnów, Kraków).

Edit:
Borówko, Pixie podpowiedziała jeszcze andzia69, bo chodzi jej po głowie, że jeździ do Nowego Sącza.

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ewatonieja napisał(a):
warto zaznaczyć, że jesteśmy w stanie oddać za paliwo,w czasach kryzysu to istotna kwestia

To prawda.
Borówki jeszcze nie ma z nami więc... Jeśli Andzia nie zmieniła nr to dotrze do niej moje zapytanie o wizytę poadopcyjną smsem. Przed momentem je wysłałam.

Posted

[quote name='majqa']

Chyba, musisz się bardziej postarać z pomanipulowaniem prawda, że nieistotnymi wątpliwościami. :evil_lol:
A już na poważnie, pytasz o oczywistości, które są dopilnowywane niemalże (to niemalże czyni jak widać różnicę) na wątkach.

Mówimy/ piszemy zatem Skrzeli w tym samym języku ale pomimo tej dogodności zupełnie się nie rozumiemy.

By wyjaśnić te jakże proste i jakże nieistotne wątpliwości należałoby zacząć tak:
[I]Dawno, dawno temu, za siedmioma górami, za siedmioma lasami pojawił się pewien pan (a może i pani, a może i hermafrodyta), który pomyślał, by założyć portal dogo.
Stworzył ów pan regulamin, a ludzie, którzy zagościli w portalowym raju ustanowili mniej czy bardziej pisane prawo głoszące, iż...

Nie chcę niczym manipulować, poprosiłam o wyjaśnienie kwestii - uzyskałam odpowiedź i bardzo dziękuję.
Reszta postu to po prostu ciągnięcie sznureczka w swoją strone - chyba każdy ma tu swój rozum i może pozwólmy mu go użyć.

Cały czas trzymam kciuki, żeby jak najszybciej udało kogoś znaleźć po po/ad.
Na tym wątku byłą prośba?
http://www.dogomania.pl/threads/32052-W%C4%85tek-Krakowskich-Zwierzak%C3%B3w?p=16191223#post16191223

Bo może coś przegapiłam?

Posted

[quote name='skrzeli'](...) każdy ma tu swój rozum i może pozwólmy mu go użyć.
Na tym wątku byłą prośba?
http://www.dogomania.pl/threads/32052-W%C4%85tek-Krakowskich-Zwierzak%C3%B3w?p=16191223#post16191223
(...)
Trudno się z odniesieniem do rozumu nie zgodzić. Wręcz wskazane jest, by każdy używał własnego.

Pytasz o wątek krakowski. Był tu wspominany. Mam nadzieję, że Borówka dopięła sprawy wrzutki info na nim.

Rozmawiałam przed momentem z Andzią. Nowy Sącz w jej wydaniu to rzadkość, że tak to krótko ujmę. Ma myśleć i "lecieć" po nickach osób do rzeczy. Jeśli przyjdzie jej ktoś do głowy da mi znać.

Pamiętajmy, że potrzebujemy wizyty p/a w dobrym wydaniu, osoby, której nie pogoni czas, która ma doświadczenie i zrobi to dobrze, bo przecież nagle może się objawić nam chętna do pomocy osoba, nowa na dogo i trudno nam będzie się odnieść, czy podoła wyzwaniu, a z kolei podziękować i odmówić takiej osobie też byłoby nie halo.

Zaraz napiszę jeszcze prośbę o polecenie kogoś do Frotki i do Biafry.

Borówko, tak czy owak, przypomnij się proszę, jeśli już pisałaś, karusiap. Może ona kogoś poleci? Może jednak poleci kogoś również Asior?

Posted

majqa napisał(a):

Zaraz napiszę jeszcze prośbę o polecenie kogoś do Frotki i do Biafry.

Borówko, tak czy owak, przypomnij się proszę, jeśli już pisałaś, karusiap. Może ona kogoś poleci? Może jednak poleci kogoś również Asior?

Borówka16 napisał(a):
Na wątek krakowski wrzucony ;) Karusiap nie odpisała jeszcze...Asior podesłała mi wątek na który mam wrzucić apel (zrobiłam to), ale Asior nikogo nie kojarzy stamtąd.

majqa napisał(a):
Mail do Frotki wysłany, do Biafry PW.

Jak już Asior nikogo nie jest w stanie polecić, to może być ciężko.
Biafra rzadko na dogo, bo mocno zapracowana, ale mam nadzieję, że coś odpisze.
Karuśkę spróbuje jeszcze dopaść na gg.

Zgadzam się w zupełności, że osoba do po/ad musi być z odpowiednim doświadczeniem, ale mam nadzieję, że właśnie taką się znajdzie;)

Posted

Co do Szami, z tego co wiem, ma jakieś problemy z atestem butli z gazem czy coś w tym rodzaju, więc nie będzie przez jakiś czas mogła korzystać z samochodu.

Posted

ataK napisał(a):
Co do Szami, z tego co wiem, ma jakieś problemy z atestem butli z gazem czy coś w tym rodzaju, więc nie będzie przez jakiś czas mogła korzystać z samochodu.

Dzięki Ato za info. :-) To tu już mamy jasność.

Do Asior i Biafry puściłam smsa z zapytaniem.

Edit:
Biafra poleciła - MagdaNS - Nowy Sącz i Ulka18 - Tarnów.

Borówko, napiszesz do tych osób?

Posted

majqa napisał(a):
Dzięki Ato za info. :-) To tu już mamy jasność.

Do Asior i Biafry puściłam smsa z zapytaniem.

Edit:
Biafra poleciła - MagdaNS - Nowy Sącz i Ulka18 - Tarnów.

Borówko, napiszesz do tych osób?

Napiszę zaraz...:)

Posted

ataK napisał(a):
Prawdopodobnie greg24

o - chyba tak...wiedziałam, ze cos na G

i jeszcze Amiga z Krakowa ma dobrych znajomych z NS więc można do niej napisać i zapytać...Mosia ma miasto Jasło/Kraków - więc też może jeździ na tej trasie...

Posted

No a ja oczywiscie sobie wmowilam,ze odpisalam...przepraszam.
Niestety tez kurcze nie kojarze nikogo;/kiedys mi ktos przejazdem robil wizyte w N.Saczu.
Jesli ja bym dala rade dam znac od razu,ale ostatnio niestety nawet w domu jestem gosciem:(

Posted

Tak czy owak, to jeszcze kawałek czasu, a ja już się nauczyłam, żeby się nie cieszyć na zapas (bo przypadki chodzą po ludziach i nie daj Boże, coś Frotce wypadnie) nie rezygnujmy z poszukiwania innej jeszcze osoby.

Posted

Borówka16 napisał(a):
Super :):):)

majqa napisał(a):
Popisałam z ludźmi i efekt na ten moment jest taki... 23.05. postara się tam na wizytę podjechać Frotka.

majqa napisał(a):
Tak czy owak, to jeszcze kawałek czasu, a ja już się nauczyłam, żeby się nie cieszyć na zapas (bo przypadki chodzą po ludziach i nie daj Boże, coś Frotce wypadnie) nie rezygnujmy z poszukiwania innej jeszcze osoby.

Świetna wiadomość - 23 tuż tuż !!
Oby wizyta doszła do skutku :)