Korenia Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Aaaaaaaaaa oszukujesz :P bo niektóre się powtarzają :P np. łapa 36 i 90 i parę innych jeszcze :P Moja Amy umie: 1.zejdź 2.stój 3.siad (jak chce) 4.waruj (jak chce) No i to byłoby na tyle. Pozdrawiam xDDD Quote
paulaa. Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 No też teraz dopiero zauważyłam, np. 1 i 55 jest dwa razy siad, to samo z 2 i 36 waruj. Ale i tak bardzo dużo umiecie. ;) Quote
puchu Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Musiało się dwa razy wkleić. Na tej liście mam 54 komendy/zachowania, a na tej sprzed awarii było 70 :evil_lol: Quote
*anusia&ajlu* Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 A umie Aria daj głos? Ja nauczyłam Ajlu i teraz to ulubiona komenda mojego siostrzeńca;-) Quote
bonsai_88 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Anusia [FONT=Arial]jak ci się to udało? Parę lat temu zabroniłam Birmie szczekać.... [/FONT][FONT=Arial]jak widać skutecznie, bo teraz za nic nie umiem nauczyć [/FONT][FONT=Arial]je[/FONT][FONT=Arial]j szczekania na komendę. Wyda[/FONT][FONT=Arial]je paszczą wszystkie dźwięki po za właściwym...[/FONT] Quote
puchu Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 (edited) Szczurzątko szczeka tylko na imię chłopaka... Do tej pory nie miałam jej jej tego nauczyć. Szczeka (i dalej to robi, co zresztą w sporej mierze zasługa rodzinki) na domofon, pukanie do drzwi, a także na "podejrzane" jej zdaniem obiekty (ludzie, zwierzaki) i chętnie piłuje mordę przy płotach. Pół dnia u nas pada... Dopisałam jeszcze kilka komend :) Edited May 15, 2012 by puchu Quote
*anusia&ajlu* Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='bonsai_88']Anusia [FONT=Arial]jak ci się to udało? Parę lat temu zabroniłam Birmie szczekać.... [/FONT][FONT=Arial]jak widać skutecznie, bo teraz za nic nie umiem nauczyć [/FONT][FONT=Arial]je[/FONT][FONT=Arial]j szczekania na komendę. Wyda[/FONT][FONT=Arial]je paszczą wszystkie dźwięki po za właściwym...[/FONT] pilnowałąm ją jak wiedziałam że ktoś wejdzie do domu i dawałam komendę po chwili załapała o co chodzi, aż sama się zdziwiłam że tak szybko pojęłą, później zapomniałam o tej komendzie bo stwierdziłam że jak załapała moment to mi się sucz rozszczeka ;) ale teraz jest ok, tylko na komendę szczeknie ;) też wydaje z siebie dziwne dzwięki ale nie daję wtedy pochwały/zabawki- czekam, dopiero jak szczeknie to dostaje nagrodę ;) [quote name='puchu']Szczurzątko szczeka tylko na imię chłopaka... Do tej pory nie miałam jej jej tego nauczyć. Szczeka (i dalej to robi, co zresztą w sporej mierze zasługa rodzinki) na domofon, pukanie do drzwi, a także na "podejrzane" jej zdaniem obiekty (ludzie, zwierzaki) i chętnie piłuje mordę przy płotach. Pół dnia u nas pada... Dopisałam jeszcze kilka komend :) moja też szczeka do płotu jak jesteśmy na działce, albo jak w domu słyszy coś na klatce, domofon i dzwonek do drzwi to normalka ;) ale ogółem nie jest rozszczekanym psem, za to Boogie rzadko kiedy szczeka on tylko warczy i robi takie krótkie bu..bu..bu fajne takie buczenie ;) a zresztą ma przerażający szczek i napewno go nie będę uczyć szczekania ;) Quote
puchu Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 Coś czego się nikt nie spodziewał, czyli filmik ;) http://youtu.be/HJ4z1dyO16g Quote
Fides79 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 no rewelacja, Aria jest niezwykle zdolna a sztuczka "pif-paf" najlepsza :loveu: Quote
anetta Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Chciałam to samo napisać, pif-paf NAJ! Cały film rozłożył mnie na łopatki :loveu: Gratuluję. Quote
*Monia* Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Fantastyczny filmik! A główna bohaterka suuper zdolniacha :loveu: Quote
puchu Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Cieszę się, ze się podoba :) Moją ulubioną sztuczką jest gra w łapki, która się niestety nie załapała na filmik. Następnym razem ;) Na pokazach zawsze podoba się synchroniczne podnoszenie łapa-noga. Quote
Obama Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 puchu napisał(a):Ktoś pamięta co jeszcze było? siad + optyczna + pstryknięcie palcami waruj + delikatne tupnięcie w ziemię pac (sportowe) + optyczna stój + optyczna do mnie noga (przywołanie) imię + look, z pozycji noga (sportowe chodzenie przy nodze) równaj lewo dża (nasze prawo) przód zostań + optyczna waja (zmiana tępa z inochodu na kłus) myk/biegaj (przyspieszenie) fe/zostaw look (spojrzenie w oczy) hop do góry hop przez nogę hop przez rękę hop przez koło z rąk hop przez koło z ręki i nogi volt (odbicie od ciała) salto (270 st ) slalom między nogami slalom między nogami tyłem ósemka między nogami ósemka między nogami do tyłu obchodzenie mnie tyłem od prawej obchodzenie mnie tyłem z lewej obieg (obchodzenie mnie z prawej) abiegaj (obchodzenie mnie z lewej) chodzenie do tyłu chodzenie do tyłu na tylnych łapach chodzenie do przodu na tylnych łapach wchodzenie tyłem na różne przedmioty wchodzenie tyłem na ścianę obrót w prawo obrót w lewo obrót w prawo w czasie chodzenie przy prawej nodze obrót w lewo w czasie chodzenia przy lewej nodze targetowanie nosem targetowanie łapami łapa druga gra w łapki targetowanie stóp łapami stojąc prze człowiekiem targetowanie stóp stojąc/siedząc między nogami graj na pudełku/bębenku (bardzie przypomina to próbę kopania w tym ;)) pif-paf roll proś (stanie na tylnych łapach) słupek pa-pa wskakiwanie na ręce wskakiwanie na plecy podawanie smyczy aport (od zabawki po upuszczone rzeczy a nawet chusteczki z pudełka ;)) a kuku (opiera łapy o wyciągniętą rękę i chowa głowę między nie) siedząc między nogami, podnoszenie łap równocześnie z podnoszoną przez człowieka nogą zon (tzw. pozycja 2on2off, czyli tylne łapy na podwyższeniu, przednie niżej) zawijanie się w kocyk smutny pies tunel góra (strefówki i wejście pod górę ) dół (miękki tunel) slalom szukaj (węszenie i szukanie na ziemi jedzenia) szukaj + imię znanego człowieka lub psa Skubana!!! Quote
*zaba* Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 wieki mnie tu niebylo. filmik obejzalam i podziwu pelna jestem, brawo! mizianka dla zdolnisi :) Quote
Aleksandrossa Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Co tu tak cicho :D? Powiem że lista robi wrażenie :D Quote
puchu Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 A jakoś weny zupełnie nie mam. Póki chodziłam na spacery tylko z Arią i Bazylem to dało się robić zdjęcia, a jak doszedł jeszcze Miś to czasem trochę ręki brakuje ;) O spacerach z Angusem nie wspominam, bo przy nim trzeba mieć oczy dookoła głowy ;) Teraz przygotowujemy się do wrześniowych zawodów rally-o, a w styczniu może obi w Kaliszu? Pożyjemy zobaczymy :) Chyba się nie chwaliłam, ale magistra bronię najwcześniej w październiku, a najprawdopodobniej w listopadzie. Za to chce się zapisać na podyplomowe na sggw "pies w społeczeństwie" i jednak zawodowo zając się szkoleniami. Szczeniaka jak nie było tak nie ma, a przez te podyplomowe jeszcze się to odwlecze. Na początku przyszłego roku ma być miot bedlingtonów w Polsce i ciekawy miot kotletów, ale cóż... Quote
anetta Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Myślę, myślę i nie wiem co to za kotlety? whippety=kotlety?? :evil_lol: :roflt: :-D hahaha leżę Quote
paulaa. Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='anetta']Myślę, myślę i nie wiem co to za kotlety? whippety=kotlety?? :evil_lol: :roflt: :-D hahaha leżę[/QUOTE] Też nie wiedziałam o co chodzi :D Mi się kiedyś strasznie bedlingtony podobały, są takie wyjątkowe. :loveu: O rally-o coś słyszałam, ale nie rozumiem zbytnio o co w tym właściwie chodzi. Chyba coś w stylu agility, tak ? Quote
anetta Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='puchu']australian cattle dog ;)[/QUOTE] aaaa hahahahahah, nie wiedziałam że to kotlet :-D Na dogo jest prawie klon Arii, chyba trochę większa. Bazarek był na nią zrobiony, zostawiłam go sobie bo chciałam Ci ją pokazać i przez przypadek wyłączyłam stronkę, shit, Szukam teraz ale nie mogę jej znaleźć, nie wiem skąd była, kto założył ten bazarek...nic. Quote
puchu Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 (edited) paulaa. napisał(a):Też nie wiedziałam o co chodzi :D Mi się kiedyś strasznie bedlingtony podobały, są takie wyjątkowe. :loveu: O rally-o coś słyszałam, ale nie rozumiem zbytnio o co w tym właściwie chodzi. Chyba coś w stylu agility, tak ? anetta napisał(a):aaaa hahahahahah, nie wiedziałam że to kotlet :-D Na dogo jest prawie klon Arii, chyba trochę większa. Bazarek był na nią zrobiony, zostawiłam go sobie bo chciałam Ci ją pokazać i przez przypadek wyłączyłam stronkę, shit, Szukam teraz ale nie mogę jej znaleźć, nie wiem skąd była, kto założył ten bazarek...nic. "Kotlet" szybciej się mówi niż pełną nazwę czy nawet skrót ACD ;) Rally-o to posłuszeństwo na wesoło, gdzie stawia się przede wszystkim na komunikację pies-człowiek, a nie dokładność wykonywanych zadań. Polecenia też są tak skonstruowane, że maksymalnie przypominają sytuacje, które można spotkać na codziennych spacerach. http://www.rally-o.pl/ Sporo czasu temu też znalazłam jej kolna na dogo - 16 babuleńka ze schronu. Wielkość ta sama, nawet umaszczenie identyczne. Zeszły tydzień siedziałyśmy (i mokłyśmy) na dziakłce chłopaka w Radziejach na Mazurach. Szczur był przeszczęśliwy - mogła prawie bez karnie burkować pod płotem. Najlepsza zabawa była z chłopakiem: szczeknął pies sąsiadów, szczekną Szczur, chłopak puszczał się biegiem do płoty szczegając, a za nim biegło wrzeszczący Szczur. Cały czas zastanawiam się kto miał lepszą zabawę ;) Obi jednak Szczurowi odpuszczam. Nie mam do niej tyle cierpliwości żeby dłubać przy szczegółach... W to można się bawić z psem któremu się chce, a nie z takim który po dwuch nieudanych próba ma ochotę spierdzielić jak najdalej od tej strasznej właścicielki, która zmusza do myślenia... Edited July 24, 2012 by puchu Quote
puchu Posted July 26, 2012 Author Posted July 26, 2012 Coby udowodnić, że Szczur jednak żyje 3 zdjęcia z wczorajszego wypadu do Czułego Barbarzyńcy (kawiarnia na Powiślu) Quote
Recommended Posts