Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='*anusia&ajlu*']powiem ze nie widzialam zadnego borzoja do adopcji....

[/QUOTE]
oj są, a forum świat chartów są teraz 4 do adopcji .

a wracając do bohaterki wątku-
[url]http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/Aria/04%20kwiecien%2010/100_3323.jpg[/url]
Pani i Władczyni na Krańcu Świata :)

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[B]Puchu[/B] psiaki bez ogona są lepiej oceniane [sylwetka optycznie jest bardziej kwadratowa]... dla mnie psiak musi mieć COKOLWIEK, choćby taki króciuteńki ogon jak Birma [ona ma jakieś 3/4, może ciut więcej]. Inna sprawa, że na pewno TZ też będzie miał coś do powiedzenia jeżeli chodzi o wybór psiaka - w końcu będzie mieszkać z tym psem pod jednym dachem.
Pokazywałam wczoraj TZowi charty.. patrząc się na mnie znacząco powiedział, że same kości mu się nigdy nie podobały. Ogłaszam wszem i wobec, że w końcu uduszę drania.

Posted

[quote name='Korenia']Puchu jak będziesz chciała sprzedać obroże to pokaż też tutaj ;)[/QUOTE]
Spora częśc jest na 26 cm. Reszta to w stylu sznurówek ok. 1,5 cm szerokości z regulacją do 30paru cm.

[quote name='bonsai_88'][B]Puchu[/B] psiaki bez ogona są lepiej oceniane [sylwetka optycznie jest bardziej kwadratowa]... dla mnie psiak musi mieć COKOLWIEK, choćby taki króciuteńki ogon jak Birma [ona ma jakieś 3/4, może ciut więcej]. Inna sprawa, że na pewno TZ też będzie miał coś do powiedzenia jeżeli chodzi o wybór psiaka - w końcu będzie mieszkać z tym psem pod jednym dachem.
Pokazywałam wczoraj TZowi charty.. patrząc się na mnie znacząco powiedział, że same kości mu się nigdy nie podobały. Ogłaszam wszem i wobec, że w końcu uduszę drania.[/QUOTE]
Nie duś, jeszcze się może przydać ;) :evil_lol: A co mu pokazałaś? Może azawakha zaprezentuj :diabloti:

[quote name='Obama']oj są, a forum świat chartów są teraz 4 do adopcji .

a wracając do bohaterki wątku-
[URL]http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/Aria/04%20kwiecien%2010/100_3323.jpg[/URL]
Pani i Władczyni na Krańcu Świata :)[/QUOTE]
Coś w tym jest. Chociaż Szczurzyna wolałaby by Panią i Władczynią na Stosie Poduszek ;)

Posted

Trafiłaś dokładnie z tym co mu pokazałam - oczywiście musiałam pokazać kompletnego chudzielca, ale za to jakiego pięknego - cudo, nie pies. A oto i jego zdjęcie
[img]http://www.delcantico.pl/images/rasy/5/33/azy02.jpg[/img]

Chłopaczek nazywa się [B]Trory del Cantico delle Creature[/B] .

Posted

Azy to moje marzenie, ale nie wiem czy się kiedyś zdecyduję. Z tego miotu najbardziej mi się z wyglądu podoba Torrabaai, ale Trory ma chyba najfajniejszy charakter.

[url]http://www.youtube.com/watch?v=7SKaA4It4J4[/url]

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Jambi w zębach to mogłoby faktycznie być podejrzane, ale tak na wstążeczce? Pokaż mi tutaj chociaż jedną osobę, która by w to nie uwierzyła ;).

tutaj może takich nie ma, ale u mnie w domu sami tacy... niedowiarki...

bonsai_88 napisał(a):
... ja tam dziwna jestem, bo dla mnie pies może wyglądać kompletnie dowolnie, to charakter się liczy ;).

a ja Ci powiem tak - nie jestes dziwna, bo ja wyznaję dokładnie taką samą zasadę, charakter, to co w głowie - to najważniejsze, wygląd to sprawa drugorzędna, choć nie ukrywam, że preferuję pewne rasy.... no chyba, że ja tez jestem dziwna...

Posted

Jambi ja właśnie po rozmowie ze sporą częścią znajomych [którzy proszą o pomoc w dobrzeniu psiaka] doszłam do wniosku, że jakaś dziwna jestem, bo dla mnie, jeżeli psiak ma idealny charakter, to może mieć nawet 10 nóg i fioletową sierść :D. Bo to z charakterem muszę się dogadać, a nie z wyglądem psa ;).
Dla większości ludzi liczy się, żeby pies WYGLĄDAŁ, nawet jeżeli ma charakter kompletnie nie dla nich - nieważne, że taki pies może się męczyć całe życie :(.

Posted

jasne! mam dokładnie taki sam pogląd! wszem i wobec obwieszczam zawsze, że mój pies może mieć 5 łap, 13 zębów i uszy bardziej, byle psychicznie spełniał pokładane w nim oczekiwania.
Piszę, że preferuje pewne rasy, bo pewne rasy mi sie podobają bardziej niż inne - i chodzi tu w pierwszej kolejności o cechy charakteru, dopiero za tym stoi wygląd psa.
Gdybym miała wybierać dla siebie szczenie jakiejś okreżślonej rasy, zdecydowanie bez znaczenia byłby dla mnie eksterier tego psa, jego przyszłość wystawowa - mam to w nosie, wolałabym psa, który wygląda gorzej, za to ma równo pod sufitem :)

Posted

Puchu, nie wiem czy byłaś w niedzielę czy nie - mam nadzieję,że uda nam się jeszcze kiedyś spotkać bez specjalnych okazji ;-)
na zwykły spacer po tych pięknych PM.
Czy można liczyć na zdjęcie Ariuli w pewnych 2 kombinacjach.... ?? :-)

Posted

Byłam w niedziele, nawet was widziała przelotem w tłumie, ale później nie mogłam na was trafić.

Na spacer bardzo chętnie :) Może kiedyś zapuszczę się w wasze okolice :)

Jak w końcu wyciągnę aparat to będą zdjęcia. Obróżki są śliczne i wygodne i na pewno nie ostatnie od Ciebie :diabloti:

Zdjęcia z DCDC
http://picasaweb.google.com/pusia84/DCDC10#

Posted

huhu,
Puchu, będzie mi bardzo miło :-)

zapomniałam napisać o Ariuli - pierwszy raz istotkę małą widziałam. bardzo fajna delikatna taka... jak jej sierść :-)
bardzo miła suczynka :-) w porównaniu do moich dużych suk - jak puch :-)

Posted

[quote name='jambi_']ależ się dziewczyna lansuje w tych obróżkach :) a tak przy okazji - one są piękne! Mając taką kolekcję trudno się nie lansować;) A, że piękne to wiem :) Ach ta skromność ;)

[quote name='bonsai_88']W razie czego Aria je trochę porozciąga :D.
:lol:

[quote name='Mudik']Piękne,ale i jak Ariula pozuje hohohohohoho!
Tyle razy ją męczyłam z aparatem, że się w końcu przyzwyczaiła, do tego pudełka ;)

Posted

wow,ogromnie dziękuję za zdjęcia ;-) Modelka fiu fiu, profesjonalna :-)

obróżki jak się znudzą i za szarpaczek mogą porobić.. albo szmaciane ringo :evil_lol::evil_lol:
wielofunkcyjne :p

Posted

ponieważ są to rzeczy unikatowe szyte na miarę,cena każdej rzeczy jest inna.
najlepiej zatem zacząć od pomierzenia wstępnie zwierza i skierowania się na adres mailowy podany na blogu ;-)

Puchu... eghm, eghm... dziękuję bardzo za rekomendacje :-)