kawichos Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 W dniu 2 listopada na ul. Wrzosowej (os. Bukowiec) w Legionowie błąkał się mały rudy szczeniak. Wiek oceniam na 4 miesiące (?). Pomimo rozwieszenia licznych ogłoszeń, do tej pory właściciel nie zgłosił się. Może zajrzy tutaj? Chętnie zamieszczę zdjęcie pieska - ale nie wiem jak :) Quote
karolina_g_k Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 podeślij mi na karolina_g_k@tlen.pl to wstawię na wątek Quote
kawichos Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Niestety doszły do mnie informację, że suczka została wyrzucona z samochodu. Pomimo rozwieszenia kilkudziesięciu ogłoszeń + informacji w internecie, właściciel się nie odezwał. Bardzo proszę o Waszą pomoc. Jestem tutaj nowa i nie mam zbyt dużej siły przebicia... Weterynarz określił wiek suczki na 2,5-3 miesięcy. Jest zdrowa, zadbana, umie chodzić na smyczy i nie brudzi w domu. Może osiągnąć wagę ok. 20 kg. I... jest naprawdę urocza. Dzięki uprzejmości Karoliny, wkrótce pojawią się tu fotki. Nie mam warunków, żeby ją zatrzymać. Nikt ze znajomych nie może jej przygarnąć. PROSZĘ O POMOC, NIE CHCE ODDAWAĆ JEJ DO SCHRONISKA, a to ją czeka, jeśli do poniedziałku nie znajde jej nowego domu... Quote
kawichos Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 http://picasaweb.google.com/kawichos/UntitledAlbum# - fotki suczki Quote
karolina_g_k Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 A czemu dom tymczasowy mozesz dac suni tylko do poniedzialku? Może możemy jakos pomóc? Jak są zdjęcia to można porobić suni ogłoszenia ale znalezienie domu stałego albo choćby tymczasowego w kilka dni nie jest niestety takie proste. Już ładuja się fotki. Quote
karolina_g_k Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Sunia jest bardzo ładna, adopcyjna. Jesli jeszcze jest tak grzeczna i urocza jak piszesz to ma bardzo duze szanse na dom. Trzeba jej tylko dać trochę czasu. Quote
kawichos Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Codziennie nie ma mnie w domu ok. 11-12h. Nie mam możliwości wyrwania się z pracy i powrotu do domu w ciągu dnia. Do poniedziałku mam urlop, nie chce zostawiać jej na tak długo samej w małym mieszkaniu. Zabierając ją do domu, byłam pewna, że właściciel wkrótce się znajdzie (jest b. zadbana i miała na sobie obrożę). Bardzo Was proszę o rozesłanie informacji o mojej przybłędzie. Może ktoś z Waszych znajomych chciałby ją przygarnąć? Jestem w stanie podwieść ją na odległość do ok. 100 km w promieniu Warszawy, pod warunkiem, że trafi do dobrego domu... Quote
kawichos Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Karolina, czy mogłabyś mi podpowiedzieć, gdzie takie ogłoszenie powinnam zawiesić? Do tej pory rozwiesiłam kilkadziesiąt ogłoszeń: u weterynarzy, na szkołach/przedszkolach, słupach ogłoszeniowych, pobliskim schronisku, w centrum miasta, ale były to ogłoszenia skierowane do dotychczasowych właścicieli. Obawiam się, że nikt nie odpowie na znalezione na mieście ogłoszenie pt."piesek szuka domu". Czy mogłabym prosić o jakieś wskazówki? Co można jeszcze zrobić w sieci? Quote
lokalamuka Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Ja mogę dać na facebook ;) Śliczna sunia :) Quote
karolina_g_k Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='kawichos']Karolina, czy mogłabyś mi podpowiedzieć, gdzie takie ogłoszenie powinnam zawiesić? Do tej pory rozwiesiłam kilkadziesiąt ogłoszeń: u weterynarzy, na szkołach/przedszkolach, słupach ogłoszeniowych, pobliskim schronisku, w centrum miasta, ale były to ogłoszenia skierowane do dotychczasowych właścicieli. Obawiam się, że nikt nie odpowie na znalezione na mieście ogłoszenie pt."piesek szuka domu". Czy mogłabym prosić o jakieś wskazówki? Co można jeszcze zrobić w sieci?[/QUOTE] Koniecznie allegro. Największy odzew przynosi też alegratka, adopcjapsa, gumtree, morusek. Allegro mam chwilowo przyblokowane ale resztę moge jej jutro zrobić. Tylko potrzebuję namiary na Ciebie. Jesli nie chcesz tu, podeślij mi numer telefonu na maila. Razem coś poradzimy ;) Quote
kawichos Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Karolina, jesteś wielka! :) Namiary na mnie: 501 432 765 kawichos@gmail.com Allegro zrobiłam. Podaj mi proszę nr konta na maila - przeleje Ci pieniądze na pozostałe ogłoszenia. BARDZO, BARDZO CI DZIĘKUJE! Czy jest jakiś sposób żeby sprawdzić osobę, które ewentualnie się po nią zgłosi? O co powinnam zapytać poza podstawowymi pytaniami: - czy ktoś miał już wcześniej psa? - czy jest to przemyślana decyzja? - czy pies nie będzie ani w kojcu ani na łańcuchu? Quote
karolina_g_k Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 kawichos, ogłoszenia zrobię bezpłatnie, to żaden problem. Jeśli możesz wstaw link do aukcji allegro ;) Przeczytaj to co jest zawarte w drugim poście tego watku http://www.dogomania.pl/threads/25135-ABC-ADOPCJI-PRZEZ-DOGO-w-zarysie!VADEMECUM-ADOPCYJNE-jak-ustrzec-sie-przed-bledami Ja od siebie dodam, że koniecznie musisz naciskac na sterylizację suni kiedy przyjdzie juz na to czas. Weterynarz zazwyczaj chce poczekac i wysterylizowac sunię po pierwszej cieczce. To nie tylko zapobiega kolejnym niechcianym szczeniętom ale również chroni sunie przed np ropomaciczem czy rakiem sutka. Ponieważ to szczenię (całe szczeście już nie 8 tygodniowe) to trzeba szczególnie uważać. Ludzie zakochują się w zdjęciach zapominając, że to żywe stworzenie. Dopiero po jakimś czasie dociera do niech, że to duża odpowiedzialność, różne wyrzeczenia itp. Na wstępie pytaj dlaczego chcą psiaka, czy biora pod uwagę, że może brudzić, niszczyć, płakac podczas nieobecności właściciela. To, że u Ciebie jeszcze sie tak nie zdażyło nie przesadza o całej przyszłości. Jesli sunia jest w tym wieku to przed nia jeszcze wymiana ząbków na stałe, a więc i największa potrzeba gryzienia. Przypomnij o wakacjach i spytaj czy mają jakąs alternatywę dla psiaka na czas wyjazdu. Powiedz, że wydasz sunie po podpisaniu umowy adopcyjnej, w której przyszły właściciel zobowiąże się do sterylizacji. My staramy sie robic wizyty przedadopcyjne. Jeśli ktoś dobrze brzmi przez telefon to umawiamy się z nim na taka wizytę, ja czasem jadę juz razem z psiakiem i jesli wszystko gra to na miejscu podpisujemy umowę i psisko zostaje. Jesli chętny na sunie byłby spoza Warszawy to możemy poprosić kogos kto mieszka niedaleko o taka wizyte i kombinować transport (np za zwrot kosztów). W podanym linku jest Ankieta przedadopcyjna, która na pewno ułatwi Ci rozmowy telefoniczne z zainteresowanymi. Mogę pomóc Ci w wizytach przedadopcyjnych ;) Quote
karolina_g_k Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Gratka w dwóch miejscach: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/8424915_szukam_domu_dla_slicznej_mlodziutkiej.html http://ale.gratka.pl/ogloszenie/8425113_przepiekna_mlodziutka_sunia_do_adopcji.html gumtree: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Przepiekna-mlodziutka-sunia-szuka-domu-W0QQAdIdZ240372202 adopcjapsa: http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,22242,Lw==.html darmobranie: http://www.darmobranie.pl/oddam_za_darmo/zwierzeta/6610/mlodziutka_przesliczna_sunia_szuka_domu.php morusek: http://www.morusek.pl/ogloszenie/35345/Przepiekna-mlodziutka-sunia-szuka-domu/ To tyle, przynajmniej na razie. A teraz czekamy na odzew :) Quote
kawichos Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Karolina jesteś wielka! naprawdę bardzo Ci dziękuje. Dziś miałam jeden odzew. Niestety musiałam odmówić. Pani chciała suczkę do domu, ale jej dwa pozostałe psy są na dworzu w kojcu ("w tym jeden tymczasowo na łańcuchu"). Poniżej przesyłam link do ogłoszenia na allegro: http://allegro.pl/3-miesieczna-urocza-suczka-wyrzucona-z-samochodu-i1305338651.html Wciąż czekamy na dobry dom! Quote
karolina_g_k Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Mała śliczna, ogłoszenia wiszą, znajdzie się dom. Na pewno :) Quote
kabaja Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 malutka jest prześliczna i aż trudno uwierzyć ,że ktoś ją wyrzucił .Czy są dalsze odzewy z ogłoszeń ?Ona nie może trafic do schronu . Może ktoś zgodziłby się zaopiekować nią na czas Twojej nieobecności .Może jakaś emerytka za drobną opłatą . Dla tak ślicznego storzonka napewno szybko znajdzie się domek.Mocno trzymam kciuki za małą . Quote
kawichos Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 wczoraj spotkałam się ze wspaniałymi ludźmi. Bardzo poważnie podchodzą do adopcji. Oglądali wczoraj kilka szczeniaków. "Mój" rudzielec ma cztery konkurentki, dzisiaj mają zadzwonić z decyzją, na którego spa się decydują. Trzymajcie proszę kciuki, bo mała miała by u nich naprawdę bardzo dobry dom. Quote
kawichos Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Nieaktualne. Proszę usunąć post. Mała znalazła wspaniały dom u bardzo ciepłych i wrażliwych ludzi. Będzie mieszkać w domu, spać w łóżku właścicielki, a do dyspozycji będzie miała mały przydomowy ogródek. 3 osobowa rodzina od kilku tygodni szukała psa, ponieważ ich poprzedni psiak odszedł (adoptowali go ze schroniska). Serdecznie dziękuje za pomoc. Karolina, czy mogłabym Cię prosić o usunięcie pozostałych ogłoszeń? Quote
Recommended Posts