xyz Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Lola to prawie 3 letnia wyjątkowo energiczna suczka. Ktoś może powiedzieć, że z wyglądu to zwykły kundel, a ja ja Wam powiem, że jej usposobienie bije wszystko na głowę! Do człowieka podchodzi z ogromną radością, jest najwyżej skaczącym ze szczęścia psem jakiego aktualnie znam :lol: To cwana bestia, która szybko łapie wszelkie szkoleniowe nauki. Celująco opanowała podstawowe komendy: siad, leżeć, do mnie. Załapała tez kozacką sztuczkę "przybij piątkę!":laugh2_2: Lolka ciągnie na smyczy, wynika to jednak z braku ruchu - idzie przy nodze, gdy tylko ma szansę wcześniej się wyszaleć. Bez problemu reaguje na imię, pilnuje się opiekuna, nawet puszczona ze smyczy przybiega na wołanie i raczej nie ma tendencji do ucieczek. Jest wielkim kanapowcem, uwielbia smyranie po brzuchu i leżenie na plecach. Jej jedynym problemem jest agresja w stosunku do niektórych suk - z niewiadomych powodów nie wszystkie jej się podobają. Do ludzi (w tym również dzieci) nie wykazuje agresywnych zachowań. Jeśli szukasz towarzysza do długich spacerów, górskich wycieczek, prowadzisz aktywny tryb życia - ta suczka z pewnością dotrzyma Ci tempa i nigdy nawet nie zaskomle z niezadowolenia. Odwdzięczy Ci się miłością, parą wpatrzonych w Ciebie oczu, zadba o Twoją idealną figurę i maratońską kondycję!:loveu: Schronisko niechcianych uczuć Jeśli kiedyś duma nadmierna z człowieczeństwa w tobie zagości, pójdź do schroniska niechcianych uczuć, przechowalni niepotrzebnych miłości. W każdej klatce mieszka ciężka dola. Między pręty smutek wciska nos, a w spojrzeniu pytanie bolesne: "Czemu spotkał mnie taki los?"... Może kiedy tam się wybierzesz, smutne oczy zawładną twym sercem i już będzie miłość potrzebna, jednej stanie się kres poniewierce. Potem będziesz miał już samą radość: psa z milionem merdających ogonów. I z pewnością szybko się przekonasz, że to lepsze od nieszczerych ukłonów. Barbara Borzymowska Quote
xyz Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: 510 110 630 - opiekunka DEEDEE100@interia.pl gg 4897557 PS. Wybaczcie, że post pod postem, ale opcja edytowania na dogo u mnie na każdym komputerze nie działa, nie mam pojęcia czyja to wina... Quote
woźniak Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Noo Lola!!:D Jesteś!!!!:D suuper:) w końcu moge napisac: najlepsze grube uszy na swiecie!!! :D Quote
xyz Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 [quote name='woźniak']najlepsze grube uszy na swiecie!!! :D Ma grube uszy, żeby Cię lepiej słyszeć!!! a potem skutecznie ignorować woźniakowe głupoty:evil_lol: Quote
woźniak Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 ejj ejj! jakie głupoty!!:P wypraszam sobie:P poza tym to wydaje mi się, że ja się zawsze tak wydzieram, że Lola słyszałaby mnie nawet z normalnymi uszami :P Quote
xyz Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 u Loli nic nowego, dalej siedzi i wygląda zza krat aż ktoś przyjdzie i ją zabierze... Quote
xyz Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Podnoszę i dodaje nowe zdjęcia: Heej, czy nikt nie chce Loli? :shake: Quote
saphira18 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 dotarłam dopiero teraz do Loli:) ale to wszystko przez Karoline :P Quote
soboz4 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Zapisuję wątek ślicznej Loli i jej bardzo sympatycznej pańci! Quote
czaku Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Hej Hej!:) witamy wśród żywych:) znaczy na dogo:P Quote
xyz Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Witamy wszystkich i przepraszamy, że się same nie zgłosiłyśmy, że mamy swój wątek:modla: Quote
dara9 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Przez przypadek tu trafiłam...Lola jest śliczna! Będę do niej zaglądać i kibicować! Dziewczyny widzę, że jesteście z Katowic, podsyłam więc wątek zaginionej Onki - Katowice-Panewniki, proszę roglądajcie się! Suczka jest bardzo chora :( http://www.dogomania.pl/threads/200890-Zaginęła-suczka-owczarek-niemiecki-katowice-stare-panewniki Quote
Istar19 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 dziś Lola wyszła z Piotrkiem :) poszła na dłuższy spacerek po lesie i mieście...pogryzła się z Juki...ale...nikt nie został poważnie ranny i nie było źle na wspólnym spacerze :D Quote
dara9 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Śliczna :) ale ma charakterek widzę... na pewno cieszyła się ze spaceru Quote
soboz4 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Lola, gdyby nie lubiła się podgryźć z innymi dziewczynkami zostałaby mistrzem w skokach w agiliti, szkoda że nie ma konkurencji w agiliti w skokach wzwyż, bo Lola ma sprężynki zamiast łapek, ale to chyba od opiekunki przejęła, bo to tez wesoła i bardzo energiczna dziewczyna! Quote
Akadna Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 "Weź mnie, weź mnie!" :modla: http://img25.imageshack.us/img25/4488/p220111102201.jpg Quote
xyz Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 soboz4 napisał(a):Lola, gdyby nie lubiła się podgryźć z innymi dziewczynkami zostałaby mistrzem w skokach w agiliti Wiem, też żałuję, że nie mogłyśmy się zgłosić:-( Lola ma duże predyspozycje do pokonywania przeszkód i szybko się uczy. Uczymy się teraz tarzać i turlać i coraz lepiej nam idzie:lol::lol: Zna ktoś jakieś metody hamowania psiej agresji? Kaganiec jest tylko środkiem doraźnym, a ja w chwili desperacji chyba zabiorę ją do domu na resocjalizację..... Quote
saphira18 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 na stałe zabierz na stałe:D i karolina jak ją uczysz tarzać się? pokazujesz jej na sobie?;) chciałabym to widzieć:eviltong::evil_lol: Quote
soboz4 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Spróbujemy w czwartek pogadać z naszą behawiorystką jak można obniżyć jej poziom agresji w stosunku do innych suczek, może nam coś poradzi? Choć rzeczywiście najlepszym lekarstwem jest dom, tylko gdzie go znaleźć??? Quote
xyz Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 saphira18 napisał(a):i karolina jak ją uczysz tarzać się? pokazujesz jej na sobie?;) chciałabym to widzieć:eviltong::evil_lol: dlatego chodzimy do lasu:p A z tą jej agresją jest taki problem, że w schronisku pewnie się nie wygra, a w domu zniknie jak ręką odjął... Quote
saphira18 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 musze się z wami kiedyś przejść:P może Tajdze też pokażesz:) Quote
woźniak Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 ja tez chciałabym widzieć jak Karola się tarza:D chodzę z nią do lasu ale jeszcze nie widziałam:D:D:P Quote
Recommended Posts