ania shirley Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 A ja sobie zajrzę do Sokoła. Tj. Amisia. [COLOR=#808080](Przykro mi , że na zagladaniu muszę poprzestać)[/COLOR] Quote
katarzyna09 Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 Aniu,nawet jak nie piszesz to i tak wiemy,ze zaglądasz ;)Masz kochane serduszko,dbaj o nie... :loveu: Quote
katarzyna09 Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 (edited) Na koncie mam 60zł(jednorazówka) od Wiesia. Dzięki! :loveu: Wpłacam 40zł -dwie stałe i rozliczamy się już z ajlii. Stan konta Sokoła:11,35zł :roll: Edited April 17, 2013 by katarzyna09 Quote
paula_t Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='katarzyna09']Na koncie mam 60zł(jednorazówka) od Wiesia. Dzięki! :loveu: Wpłacam 40zł -dwie stałe i rozliczamy się już z ajlii. Stan konta Sokoła:11,35zł :roll:[/QUOTE] Kasiu, Ciotki nigdy nie zwodzą, jak zwykle, jak co miesiąc wspólnymi siłami damy jakoś radę Quote
bea100 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='katarzyna09']I już mi lepiej... :loveu:[/QUOTE] Oczywiście a w sobotę wymiziam Amisia specjalnie od Ciebie za uszkami, więc już się nie martw :) Quote
katarzyna09 Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 [quote name='bea100']Oczywiście a w sobotę wymiziam Amisia specjalnie od Ciebie za uszkami, więc już się nie martw :)[/QUOTE] Wymiziaj tak porządnie :lol: Och,jak ja Ci zazdroszczę... Quote
ajlii Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Amiś ma stan zapalny w jednym oczku. Już wczoraj dostał od weterynarza krople z antybiotykiem. Niestety, Amiś ma tendencje do takich problemów, a przez te nagłe lato zaraz po wiośnie jest mnóstwo kurzu (trawa jeszcze nie wyszła) i rośliny pylą jak wściekłe. Quote
katarzyna09 Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 Bidulek...oby jak najszybciej ustało zapalenie :roll: Z bazarku: [h=1]Zabaweczki,ceramika i wiele ciekawych książek dla Sokołka i Suzanki do 30.03 do 21.00[/h]dla Sokołka mam 250,35gr! :lol: Quote
bea100 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='katarzyna09']Bidulek...oby jak najszybciej ustało zapalenie :roll: Z bazarku: Zabaweczki,ceramika i wiele ciekawych książek dla Sokołka i Suzanki do 30.03 do 21.00 dla Sokołka mam 250,35gr! :lol: Biedne oczka Amisiowe, ale to taka cholera, że nawraca :shake: Co do bazarku to bardzo się cieszę :multi:, brawo katarzyna09 za dzielne prowadzenie bazarku :loveu: zobacz, że dużo grosza się udało uzyskać dla obu psiaczków :multi: Quote
katarzyna09 Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 (edited) Brakuje kilku potwierdzeń,ale mam nadzieję,że wszystkie przesyłki zostały jednak dostarczone ;) Bazarek Nam się udał! :) Edited April 19, 2013 by katarzyna09 Quote
paula_t Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='katarzyna09']Bidulek...oby jak najszybciej ustało zapalenie :roll: Z bazarku: Zabaweczki,ceramika i wiele ciekawych książek dla Sokołka i Suzanki do 30.03 do 21.00 dla Sokołka mam 250,35gr! :lol: Wspaniale, gratuluję!:multi: Quote
katarzyna09 Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Miałam bazarek dla Sokołka i Karo wystawić w sobotę,ale nie dam rady-ruszę w poniedziałek. Normalnie brakuje mi czasu... Quote
bea100 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Kasiu, spokojnie kochana, ja poczekam choć też wiem, że ile by człek nie uzbierał to przy starym i chorym psie to mało, ale na ten moment oba psinki mają coś w skarpetkach ;) Quote
katarzyna09 Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Bea,nie masz wyjścia :-D Mam nadzieję,że i ten bazarek również będzie udany.Wiadomo,pieniążków nigdy dość ;) Quote
bea100 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 katarzyna09 napisał(a):Bea,nie masz wyjścia :-D Mam nadzieję,że i ten bazarek również będzie udany... Ano nie bardzo ;) I ja mam taką nadzieję...zobaczymy :) Quote
bea100 Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Byłam, zostałam przyjęta po królewsku :) To cudowne i ciepłe miejsce, wyjątkowe :) Wczoraj już nie miałam siły pisać, więc dopiero relacja dzisiaj :) Byłam parę godzin. Amiś sobie spał cały czas, więc na koniec mojej wizyty ajlii obudziła psinkę bym mogła Go zobaczyć i wygłaskać. Miałam głaski do przekazania od Was dla Amisia :) Taki zaspaniec kochany, ładnie wygląda i jest zadbany...rozczulił mnie widok Amisia...ale cioteńki, muszę Wam napisać szczerze - wiemy, że czas płynie dla psa inaczej ale odniosłam ogólne wrażenie, że Amiś bardzo się postarzał od mojej ostatniej tam wizyty, niby nic się nie dzieje ale tak jakby skurczył się w sobie, czas dla Amisia nie stoi w miejscu :-(. Quote
katarzyna09 Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 (edited) Dzięki bea za wieści :-) Fajnie,ze mogłaś przyjemnie spędzić ten czas wśród wszystkich psinek i ogonków.Przyznaję,troszkę zazdroszczę ;) Co do starości.To smutne,ale to naturalna kolej rzeczy.Czas ciągle płynie ...:sad:Starość, jak wiemy ,jest nieunikniona...nic na to nie poradzimy,ale dzięki Naszej pomocy,Sokołek może godnie przez nią przejść-w cieple,bez bólu ,wśród ludzi ,którzy sprawują nad Nim należytą opiekę. Jutro lub pojutrze będą wyniki moczu Sokołka.Miejmy nadzieję,że wyniki będą zadowalające. Edited April 21, 2013 by katarzyna09 Quote
ajlii Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Wyniki moczu odbieram jutro i od razu pokażę weterynarzowi. Ale... dziś brzydko zapachniał mocz Amisia. Obawiam się że tak czy inaczej coś znowu się przyplącze :( Oczko ok :) Nie ma wydzieliny, stan zapalny opanowany. Jeszcze jedna rzecz mnie niepokoi. Amiś jest starszym panem i niestety zaczyna wykazywać już zachowania typowe dla starszych psów. Przestawił się na tryb życia wieczorno-nocny. Ale też zaczyna wykazywać dezorientację w znanych miejscach. Szczególnie gdy się obudzi np. w ogrodzie lub jest wyprowadzony zaraz po drzemce (potrafi "zgubić" się w przedpokoju). Oczywiście na codzień radzi sobie świetnie - zna wszystkie ścieżki do ogrodu, po pokojach itp. Amiś dodatkowo bardzo źle widzi, ma zniszczoną siatkówkę. Rozmawiałam już Katarzyną09. Amisia można wspomóc suplementem Brainactiv Balance, który poprawia funkcjonowanie układu nerwowego u starszych psów. A przy okazji Amiś zaprasza na bazarek dla swojego kolegi Niuńka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/242569-Wszystki-za-5-zł!-dla-Konara-do-06-05-godz-22 Quote
katarzyna09 Posted April 22, 2013 Author Posted April 22, 2013 ajlii,nie strasz... Całe szczęście,ze z oczkiem już wszystko dobrze. Jak tylko zakupisz ten suplement-Brainactiv Balance,wyślę pieniążki. Quote
bea100 Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Taka smutna ta starość i smutno czytać co pisze ajlii, ale ja wierzę, że Amiś z tych co to łatwo się nie poddają!!! Quote
katarzyna09 Posted April 22, 2013 Author Posted April 22, 2013 Wszyscy wierzymy!!! Amiś to twardziel ;) Zapraszamy serdecznie na bazarek dla Sokołka i Karo :-) http://www.dogomania.pl/forum/threads/242586-Psie-zabawki-%C5%9Bwietna-ceramika-i-inne-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-Soko%C5%82ka-i-Karusia-do-03-05-do-21 Quote
katarzyna09 Posted April 22, 2013 Author Posted April 22, 2013 Zajrzałam na konto Sokołka,a tu niespodzianka:bigcool: Sokołek dostał od Wujka 50zł!!! Wielkie dzięki Israel :) Quote
paula_t Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Lecę na bazarek :) Święte słowa Kasiu....Niestety starość nie radość, zarówno ludzi, jak i zwierzaki dopadają różnego rodzaju dolegliwości, choroby, to jest nieuniknione, ale najważniejsze, żeby mieć obok siebie kogoś, kto pomoże, zajmie się kiedy będzie potrzeba :( Troszkę to niepokojące co piszesz ajlii:roll: Miejmy nadzieję, że to nie będzie postępować.... Quote
ajlii Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 paula_t napisał(a):Lecę na bazarek :) Święte słowa Kasiu....Niestety starość nie radość, zarówno ludzi, jak i zwierzaki dopadają różnego rodzaju dolegliwości, choroby, to jest nieuniknione, ale najważniejsze, żeby mieć obok siebie kogoś, kto pomoże, zajmie się kiedy będzie potrzeba :( Troszkę to niepokojące co piszesz ajlii:roll: Miejmy nadzieję, że to nie będzie postępować.... Dlatego Amiś dostanie wsparcie układu nerwowego. A jak nie pomoże suplementacja, to zawsze pozostaje nam wsparcie farmakologiczne. Quote
Recommended Posts