Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Na koncie mam 60zł(jednorazówka) od Wiesia.
Dzięki! :loveu:

Wpłacam 40zł -dwie stałe i rozliczamy się już z ajlii.

Stan konta Sokoła:11,35zł :roll:

Edited by katarzyna09
Posted

[quote name='katarzyna09']Na koncie mam 60zł(jednorazówka) od Wiesia.
Dzięki! :loveu:

Wpłacam 40zł -dwie stałe i rozliczamy się już z ajlii.

Stan konta Sokoła:11,35zł :roll:[/QUOTE]

Kasiu, Ciotki nigdy nie zwodzą, jak zwykle, jak co miesiąc wspólnymi siłami damy jakoś radę

Posted

[quote name='katarzyna09']I już mi lepiej... :loveu:[/QUOTE]
Oczywiście a w sobotę wymiziam Amisia specjalnie od Ciebie za uszkami, więc już się nie martw :)

Posted

Amiś ma stan zapalny w jednym oczku. Już wczoraj dostał od weterynarza krople z antybiotykiem.
Niestety, Amiś ma tendencje do takich problemów, a przez te nagłe lato zaraz po wiośnie jest mnóstwo kurzu (trawa jeszcze nie wyszła) i rośliny pylą jak wściekłe.

Posted

[quote name='katarzyna09']Bidulek...oby jak najszybciej ustało zapalenie :roll:

Z bazarku: Zabaweczki,ceramika i wiele ciekawych książek dla Sokołka i Suzanki do 30.03 do 21.00

dla Sokołka mam 250,35gr! :lol:
Biedne oczka Amisiowe, ale to taka cholera, że nawraca :shake:

Co do bazarku to bardzo się cieszę :multi:, brawo katarzyna09 za dzielne prowadzenie bazarku :loveu: zobacz, że dużo grosza się udało uzyskać dla obu psiaczków :multi:

Posted

Kasiu, spokojnie kochana, ja poczekam choć też wiem, że ile by człek nie uzbierał to przy starym i chorym psie to mało, ale na ten moment oba psinki mają coś w skarpetkach ;)

Posted

katarzyna09 napisał(a):
Bea,nie masz wyjścia :-D
Mam nadzieję,że i ten bazarek również będzie udany...

Ano nie bardzo ;)
I ja mam taką nadzieję...zobaczymy :)

Posted

Byłam, zostałam przyjęta po królewsku :)
To cudowne i ciepłe miejsce, wyjątkowe :)
Wczoraj już nie miałam siły pisać, więc dopiero relacja dzisiaj :)

Byłam parę godzin. Amiś sobie spał cały czas, więc na koniec mojej wizyty ajlii obudziła psinkę bym mogła Go zobaczyć i wygłaskać. Miałam głaski do przekazania od Was dla Amisia :)
Taki zaspaniec kochany, ładnie wygląda i jest zadbany...rozczulił mnie widok Amisia...ale cioteńki, muszę Wam napisać szczerze - wiemy, że czas płynie dla psa inaczej ale odniosłam ogólne wrażenie, że Amiś bardzo się postarzał od mojej ostatniej tam wizyty, niby nic się nie dzieje ale tak jakby skurczył się w sobie, czas dla Amisia nie stoi w miejscu :-(.

Posted (edited)

Dzięki bea za wieści :-)
Fajnie,ze mogłaś przyjemnie spędzić ten czas wśród wszystkich psinek i ogonków.Przyznaję,troszkę zazdroszczę ;)
Co do starości.To smutne,ale to naturalna kolej rzeczy.Czas ciągle płynie ...:sad:Starość, jak wiemy ,jest nieunikniona...nic na to nie poradzimy,ale dzięki Naszej pomocy,Sokołek może godnie przez nią przejść-w cieple,bez bólu ,wśród ludzi ,którzy sprawują nad Nim należytą opiekę.

Jutro lub pojutrze będą wyniki moczu Sokołka.Miejmy nadzieję,że wyniki będą zadowalające.

Edited by katarzyna09
Posted

Wyniki moczu odbieram jutro i od razu pokażę weterynarzowi.
Ale... dziś brzydko zapachniał mocz Amisia. Obawiam się że tak czy inaczej coś znowu się przyplącze :(

Oczko ok :) Nie ma wydzieliny, stan zapalny opanowany.

Jeszcze jedna rzecz mnie niepokoi. Amiś jest starszym panem i niestety zaczyna wykazywać już zachowania typowe dla starszych psów. Przestawił się na tryb życia wieczorno-nocny. Ale też zaczyna wykazywać dezorientację w znanych miejscach. Szczególnie gdy się obudzi np. w ogrodzie lub jest wyprowadzony zaraz po drzemce (potrafi "zgubić" się w przedpokoju). Oczywiście na codzień radzi sobie świetnie - zna wszystkie ścieżki do ogrodu, po pokojach itp. Amiś dodatkowo bardzo źle widzi, ma zniszczoną siatkówkę.

Rozmawiałam już Katarzyną09. Amisia można wspomóc suplementem Brainactiv Balance, który poprawia funkcjonowanie układu nerwowego u starszych psów.

A przy okazji Amiś zaprasza na bazarek dla swojego kolegi Niuńka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/242569-Wszystki-za-5-zł!-dla-Konara-do-06-05-godz-22

Posted

Lecę na bazarek :)

Święte słowa Kasiu....Niestety starość nie radość, zarówno ludzi, jak i zwierzaki dopadają różnego rodzaju dolegliwości, choroby, to jest nieuniknione, ale najważniejsze, żeby mieć obok siebie kogoś, kto pomoże, zajmie się kiedy będzie potrzeba :(

Troszkę to niepokojące co piszesz ajlii:roll: Miejmy nadzieję, że to nie będzie postępować....

Posted

paula_t napisał(a):
Lecę na bazarek :)

Święte słowa Kasiu....Niestety starość nie radość, zarówno ludzi, jak i zwierzaki dopadają różnego rodzaju dolegliwości, choroby, to jest nieuniknione, ale najważniejsze, żeby mieć obok siebie kogoś, kto pomoże, zajmie się kiedy będzie potrzeba :(

Troszkę to niepokojące co piszesz ajlii:roll: Miejmy nadzieję, że to nie będzie postępować....

Dlatego Amiś dostanie wsparcie układu nerwowego. A jak nie pomoże suplementacja, to zawsze pozostaje nam wsparcie farmakologiczne.