Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='katarzyna09']...

Są już wyniki moczu-wałeczków ni ma!
Ale i tak co miesiąc trzeba będzie wykonać badanie,tak dla spokojnosci...;)[/QUOTE]

Badanie, badaniem, najważniejsze, że wszystko w porządku!:multi: Tak trzymać Amiśku!

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i nastał późny wieczór...
Zamówiłam dla Sokołka karmę w Zooplusie-koszt 256,40.-
Opłaciłam również badanie moczu-37zł.
Jest już trzeci marca,a My nie mamy na hotelik.Pierwsza rata została wysłana,ale wisimy ajlii 200zł :roll:
Miejmy nadzieję,ze kolejne bazarki podreperują choć troszkę budżet Sokołka.

Posted

[quote name='katarzyna09']Dzięki Bea :-)[/QUOTE]
Udało się szybko, dobrzy ludzie pomogli zatargać pakę :multi:- poszła dzisiaj priorytetem. Postarałam się, bo to jak widać pilnie u Amisia grosz potrzebny a bazarek potrwa.
Czekam teraz od Ciebie na info jak dojdzie ( i mam nadzieję, w całości...).

Posted

Bea,nie uwierzysz...Paka już u mnie! :lol:
Oczywiście już ją rozpakowałam,jest tego trochę ;)
Super,dzięki!Ja od siebie dorzucę jeszcze kilka fantów na bazarek(książki).Tylko tak jak wcześniej pisałam,nie dam rady szybciej go wystawić-najprędzej jakoś w połowie przyszłego tygodnia.

Posted

[quote name='katarzyna09']Zaszalejemy...będą trzy :Dajlii też wystawia ;)[/QUOTE]

No to kamień z serca, bo u mnie czasowo faaaaaatalnie, nawet nie mam chwilli, żeby swoje popodrzucać, które już wystawiłam :(

Posted

Amiś był dzisiaj w lecznicy. Zrobiła się kolejna zmiana na tyłku, podejrzewaliśmy kaszaka. No i odnawia się co jakiś czas cysta na boku szyi.

Zmiana na tyłku została usunięta. Dziwna sprawa, bo to w torebce kaszaka płynna treść jak przy cyście. Na szyi narazie nie ruszana, bo jest znów mała.

Przy okazji Amiś obejrzany i osłuchany. Na dzień dzisiejszy jedyne co chłopakowi dokucza to... starość. Serce bije ładnie, ale już słychać że jest "zużyte". Tu weterynarz zaleca delikatne wsparcie, np. koenzymem q10. Znów łupież i tłustawa sierść - jak się ociepli, to wznawiamy kąpiele w hexodermie. Zmiany na skórze (kaszaki, cysty) to niestety kwestia złego odżywienia skóry, więc znów suplementujemy Amisia - dobrze na Niego wpływał dermatex więc znów zakupiony. Poza tym kontrola moczu co miesiąc i na chwilę obecną to tyle...

Posted

Na starość nie ma lekarstwa...niestety.
Dzisiejsze wydatki:

- 46 zł - wizyta w lecznicy (wycięcie cysty + dermatex)
- 15 zł - transport do lecznicy (dzielony z innym psem)
Razem:61 zł

Zaraz zrobię przelew
;)

Posted

Tak, na starość się wszyscy sypiemy, i my i nasze psy, niestety...napiszę banał: byle do ciepełka i do wiosny :)

A patrząc na pięknego Amisia wogóle nie widać, że starość mu doskwiera!