Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

katarzyna09 napisał(a):
To naprawdę piękny gest!Podziękuj bardzo Pani Uli...:lol:
Bea,porządnie wymiziaj od Nas Naszego Amiśka :loveu:

Podziękuję :) To Pani nie netowa ale Dam jej podziękowanie do przeczytania ;)

Wymiziam, wymiziam, już się nie mogę doczekać :)

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bea100 napisał(a):
Podziękuję :) To Pani nie netowa ale Dam jej podziękowanie do przeczytania ;)

Wymiziam, wymiziam, już się nie mogę doczekać :)

Ale Ci zazdroszczę, że jedziesz odwiedzić to całe stadko, no i naszego Amisia:loveu:
Wyściskaj i wycałuj go od nas!

Posted

No to już jestem w necie i już zdaję relację bo wiem, że czekacie ;).
Amiś wygląda doskonale, sierść błyszcząca i srebrzysta i zadbana . Kochany taki!!! Wygłaskałam łebeczek ((no wytarzanie się zdarza w najlepszej rodzinie ;) ale z tego prozaicznego powodu reszta nie nadawała się do wymiziania, wybaczcie cioteńki ;).
Bardzo kochany i śliczny. Oczy ma wesołe, cały był radosny jak przybiegł się przywitać. Naprawdę niczego mu tam nie brakuje- widziałam szczęsliwego psa w podskokach niemal- napiszę obrazowo: gdyby nie "tył psa" (widać tam już wiek, jak to u owczarów bywa) to "od frontu" widziałam niemal "młodzieżowca" z błyskiem w oku :multi:-

Amiś wygląda i ma się świetnie- kochane moje, robicie wspaniałą robotę wspólnie z ajlii i za to mój wielki szacunek!!!.

Posted

Ani przez moment nie wątpiłam, że Amiś jest u ajlii szczęśliwy- widać to w jego błyszczących się, rozpromienionych oczkach:loveu:
A zdjęcia nam Ciotka jakieś przywiozła?:mad:;)

Posted

Amiś jak na starszego onk-a z uciskami w kręgosłupie, porusza się i tak bardzo sprawnie. Tylko rano lub jak się zależy, trzeba pomóc Mu wstać (no, generalnie podnieść tył i chwilę przytrzymać zanim zdecyduje się zrobić pierwszy krok). Ale jak się rozrusza to drepcze całkiem szybko - szczególnie w stronę jedzenia ;)

Ale znowu ma kaszaka na tyłku :/ Myślę że trzeba będzie się z nim w najbliższym czasie rozprawić. Niestety wrócił też łupież, a kąpiele lecznicze o tej porze roku nie są najlepszym pomysłem.

Posted

Ajlii: ogary są łupieżowe w rasie (dostają łupieżu także ze stresu i to np jadąc pociągiem po 3 godz potrafią dostać i to takiego, że się sypie- nie żartuję)- mamy wypróbowany na to olej z lnu (ten prawdziwy, nie z marketu, ja kupuję w sklepach ze zdrową żywnością)- naprawdę pomaga (za czas jakiś oczywiście). Wiem, że jest to nie tanie. Na Amisia trzeba trzy razy w tyg łyżkę zupową.

Cioteczki- zapomniałam dopisać, że bazarkowa kaska ta od sąsiadki Uli- przekazana ;)

Posted

Z tego co się orientuję, Sokołek dostaje olej lniany.Moja Sana jest na niego uczulona.Po trzech dniach podawania oleju wylądowała w lecznicy.Miała straszny świąd.

Surprise... :p

W tle, chyba bei Suzanka ? ;)

Posted

bea100 napisał(a):
Paula_t: wybaczcie mi...nie mam zdjęć, nie mam aparatu- nie mam mocy przerobowych ani też nie mam zdolności ...ale za to mam oczy ;)

Chciałam tylko nacieszyć oczy naszym kawalerem, ale jak widzę jest mi to dane:loveu:

Posted

Ami się nauczył żebrania ;)
Przychodzi rano do kuchni i nie da w spokoju przygotować śniadania, póki nie dostanie kawałka chleba czy bułki do paszczy. Wtedy ciamka, przełyka i nadal towarzyszy, ale już nie pcha tak nachalnie nosa na blat kuchenny...

Posted

[quote name='katarzyna09']Nie,zawsze zamawiam na bazarku u natie.Aktywuję tylko linki.
Przed chwilką sprawdziłam pocztę, usunęli ogłoszenie z Tablicy :roll:[/QUOTE]

Na tablicy strasznie pilnują, moim zdaniem aż za bardzo, bo trzeba cały tekst zmienić, nie wystarcza kolejność zdań czy trochę tekstu:/
Pytałam, bo w razie czego mogę pomóc z ogłoszeniami :p