paula_t Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='AlkaM']Też bym chętnie tą siwą mordkę zobaczyła ale zdaję mi się,że ajla/dobrze napisałam?/ ma teraz niezłą zadymkę.Ja cierpliwie poczekam:lol:[/QUOTE] W takim razie cierpliwie poczekamy, nie spieszy się, są rzeczy ważne i ważniejsze :) Quote
katarzyna09 Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='AlkaM']Iloma psiakami się opiekuje?[/QUOTE] Wiem,że ma dużo,ale ile dokładnie to naprawdę nie wiem. Quote
Cantadorra Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Poprawiam źle wstawiony link do bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238973-Torebki-Guess-pasek-Calvin-Klein-i-in-na-bazarku-Cantadorry-do-31-01-2013-r Dziękuję Kasiu:) Quote
katarzyna09 Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Chciałabym serdecznie Was zaprosić na kolejny bazarek :p;) [h=1]Różności dla Sokołka i Ogonków:)do 05.02 do godz.21.00[/h] Proszę,bądźcie tam ze mną... :roll: Quote
katarzyna09 Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Trochę się denerwuję... :roll: No nic...z Wami dam radę!:lol: Quote
paula_t Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='katarzyna09']Trochę się denerwuję... :roll: No nic...z Wami dam radę!:lol:[/QUOTE] Nic się nie denerwuj, dobrze będzie :) Quote
bea100 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 To pierwszy Twój bazarek? Piękny!!! Trzymam kciuki by świetnie poszedł! Będę pędziła. PS Ja nie mam odwagi jak dotąd, zresztą nie mobilna jestem i wiem, że bym nie dała rady :oops: Quote
katarzyna09 Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 Dzięki Bea.Trzy dni go tworzyłam...:-D Paula mi dużo pomogła,za co bardzo Jej dziękuję! No to lecimy na bazarki :-) Quote
paula_t Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Nic nie pomogła, tylko podpowiedziała, a bazarek to Twoje własne dzieło :) Zawsze musi być ten pierwszy raz:eviltong: Quote
katarzyna09 Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 Ale niespodzianka! :lol::lol::lol: Dzięki malibo57. Quote
ajlii Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 To jeszcze letnie fotki Amisia, znalezione przy okazji porządków na dysku. Dziękuję Malibo57 za wstawienie :) Zimowych nie ma narazie, ostatni tydzień był bardzo ciężki. Jeszcze porwaliliśmy się na wymianę podłogi w kuchni, by łatwiej było wstawać starszym psom. Dziś natomiast zrobiliśmy jak zwykle badanie kontrolne moczy Amiśka. Niby ostatnio nie wychodzą już kamienie (jest na karmie RC Urinary), ale ciągle jakieś zapalenie się tli (naruszona śluzówka pęcherza). Tym razem nawet ok, nie ma leukocytów a bakterie nieliczne (są zazwyczaj nawet u zdrowego psa, bo przecież susiak nie jest sterylny ;) ). Natomiast weterynarza zaniepokoiły wałeczki szklisto-ziarniste pojedyńcze w polu widzenia. To parametr nerkowy, więc trzeba się temu bliżej przyjrzeć i w razie czego działać. Narazie weterynarz proponuje zrobienie posiewu z moczu, jeśli wyjdzie jakaś bakteria która uwikłała się w drogach moczowych to będzie trzeba przeleczyć Amiśka wg antybiogramu. Wg usg z końca października nerki są ok, ale napewno jeszcze przegadamy ten temat. Quote
katarzyna09 Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 Trzeba szybko działać,żeby nie daj Boże nie miał problemów z nerkami:roll: Quote
ajlii Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Mocz Amisia już wczoraj oddany na posiew. Wyniki za ok. 3-5 dni. Cena ok. 60 zł. Nie wiem dokładnie, bo mocz przyjmował inny weterynarz - rozliczę się przy odbiorze wyników. Quote
katarzyna09 Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 [quote name='ajlii']Mocz Amisia już wczoraj oddany na posiew. Wyniki za ok. 3-5 dni. Cena ok. 60 zł. Nie wiem dokładnie, bo mocz przyjmował inny weterynarz - rozliczę się przy odbiorze wyników.[/QUOTE] Dobrze ajlii,na razie wysłałam 60zł-może wystarczy;) Quote
paula_t Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Kurczę, Amisiu, już tak pięknie wyszły badania, a tu kolejna być może (tfu, tfu) rzecz się przypałętała:shake: Oby tylko nic nie wyszło z nerkami niepokojącego.... Quote
katarzyna09 Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 Na chorego to On nie wygląda...Trzyma się Nasze psisko,trzyma...:lol: Quote
ajlii Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Udało się zamieścić fotki :) Wiecie co ja dzisiaj miałam z Amisiem żeby je pstryknąć... :shake: Łaziłam za nim z komórką, prosiłam, ustawiałam, głaskałam żeby sie kręcił. W końcu zrezygnowałam i zajęłam się czyszczeniem obróżki. No i Ami wreszcie klapnął na drybecie (nie swoim zresztą - podsiadł kolegę, który z trudem wstał). Widzicie jak Mu śmiesznie sierść odrasta? Ta jaśniejsza plama na boku to jeszcze wygolenie po jesiennym usg... Tam nie ma długiego ciemnego włosa, tylko mięciutki jasny podsierstek. Quote
katarzyna09 Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 Ale te łapusie ma "obłędne" :lol: Quote
katarzyna09 Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 (edited) Dla słodziaka zamówiona została karma,koszt-230,76zł.Opłacone zostało wcześniejsze kontrolne badanie moczu(14zł) i posiew(45zł)-razem:59zł. Jak zwykle opłatę za hotelik zapłacimy w dwóch ratach.Pierwsza już poszła,wisimy stówkę. Jest już wpłata BUDRYSEK -60zł(stała za I,II,III)Bardzo dziękujemy!:lol: Edited January 31, 2013 by katarzyna09 Quote
paula_t Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Ajlii, Amisiek po prostu z tych wstydliwych, nie lubi się chwalić swoją urodą:razz: Czy on ma kocyk w łapusie?:loveu: Quote
Recommended Posts