paula_t Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Cieszę się, że już nie ma tych paru złotych na koncie i Amiśkowy stan konta jako tako się poprawił :) Trzymam mocno kciuki! Quote
katarzyna09 Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Ajlii da Nam na pewno znać ;) Quote
bea100 Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Mam nadzieję, że wyniki będą dobre...oby!!! Quote
paula_t Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [quote name='bea100']Mam nadzieję, że wyniki będą dobre...oby!!![/QUOTE] Wszyscy wierzymy w to z całych sił!!! Quote
katarzyna09 Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Musi być dobrze! Koszt badania moczu-15zł.Zaraz wyślę ajlii pieniążki. Quote
AlfaLS Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Kasiu, pieniądze z mojego bazarku dla Sokoła będą tylko trudno mi powiedzieć kiedy :angryy:. Jedna osoba nie odpowiedziała na PW z kontem i nie wpłaciła, wysłałam jej po raz drugi wiadomość. Inna dopiero teraz odetkała skrzynkę i mogłam wysłać konto. Na razie nie mam od niej odpowiedzi z adresem... Tak więc jeszcze troszkę muszę poczekać z zamknięciem i końcowym rozliczeniem... Przepraszam, choć to nie ode mnie zależy... Quote
katarzyna09 Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Alfa,spokojnie,nie denerwuj się...Sokołek ma pieniążki w tej chwili na koncie ;) Już wysyłam PW. Quote
ajlii Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Mam już wyniki badania moczu Amiśka (narazie przedyktowane przez telefon). Z dobrych wieści - nie ma śladu kamieni w moczu :) Dieta działa. Z gorszych... znów leukocyty w moczu. Czyli nawraca stan zapalny :( Niestety, przy zniszczonej śluzówce ciągle coś się przyplątuje. Wracamy na furagin i antybiotyk (enrobioflox). W moczu wyszły też moczany bezpostaciowe. Wg weterynarza mogą mieć związek z wątrobą, ale też z kamicą pęcherza. Jeszcze będzie rozmawiać i badać ten temat. Sam Amiś czuje się dobrze. Ogólnie zimno na dworze (nawet -8 w dzień). Więc większość czasu przesypia w domu, z dupskiem pod grzejnikiem :) Uwielbia przytulać się do "źródła ciepła". Quote
katarzyna09 Posted December 10, 2012 Author Posted December 10, 2012 Zmartwiłaś mnie tym wpisem... Quote
edek Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [FONT="]BiednyAmiś [/FONT]:-([FONT="], dobrze, że go nic nie boli...[/FONT] Quote
bea100 Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Te wyniki nie są tragiczne (myślę o wynikach jakie miewał Bochnarek) ale nie są też za dobre- niestety takie cholerstwo lubi powracać- leki doskionałe są i pomogą, jestem pewna! A Amiś u ajlii nie będzie cierpiał, nie ma mowy takiej! Quote
katarzyna09 Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 [quote name='bea100'] Amiś u ajlii nie będzie cierpiał, nie ma mowy takiej![/QUOTE] Tego akurat to jestem pewna;) Że to cholerstwo się przyplątało... Quote
paula_t Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Amisiek chyba do końca życia będzie musiał być na lekach, skoro to cały czas powraca? Quote
ajlii Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [quote name='paula_t']Amisiek chyba do końca życia będzie musiał być na lekach, skoro to cały czas powraca?[/QUOTE] Mam nadzieję że nie... Amiś ma zniszczoną śluzówkę pęcherza. Kamica dodatkowo utrudniała regenerację. Mam nadzieję że gdy uda się rozpuścić kamienie, to i śluzówka pęcherza będzie się regenerować. Ale póki co trzeba działać i leczyć każde zapalenie pęcherza, by nie objęło także nerek. No i dalej nie niszczyło śluzówki pęcherza. Myślę że wprowadziny stałą suplementację żurawitem oraz urosept profilaktycznie. Quote
bea100 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Proszę zajrzyjcie na mini bazarek Sylwestrowy dla Su- koleżanki Amisia na DT u ajlii oraz ogonków u niej na leczeniu...i wieeelka moja prośba o pomoc w podrzucaniu... http://www.dogomania.pl/forum/thread...6#post20130496 Quote
katarzyna09 Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 Bea,zaraz i ja tam się zamelduję;) Na Sokołkowe konto wpłynęła deklaracja stała od Wiesia-20zł i Selengi -10zł. Psina otrzymała od Selengi jeszcze dyszkę jednorazowej na święta! Bardzo,bardzo dziękujemy:lol: Opłacone zostały już leki dla Sokołka-antybiotyk i Furagin.Koszt-90zł Trzymaj się Nasz staruszku... Quote
bea100 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Ja też, to taki wspaniały pies, w pełni już adopcyjny...byłam widziałam głaskałam...żeby jeszcze domek się znalazł...ech... Quote
magdyska25 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 a psiaczek ma aktualne ogłoszenia? Quote
bea100 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 OT Ajlii popatrz czy jest i potwierdź na bazarku Magdyska25 plizz http://www.dogomania.pl/forum/thread...4#post20129804 Quote
katarzyna09 Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 [quote name='magdyska25']a psiaczek ma aktualne ogłoszenia?[/QUOTE] Ma aktualne.Pod koniec miesiąca znowu zamówię u natie. Quote
paula_t Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Ostatnio jak robiłam pakiet ogłoszenia dla Reksa, to widziałam właśnie Amisiowe ogłoszenia....że też ten telefon nie dzwoni....:( Quote
paula_t Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Myślałyście o gazecie? Może są na tamtym (albo i nie tylko) terenie gazety, które darmowo albo za grosze umieszczają ogłoszenia? Quote
Recommended Posts