Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasiu, pieniądze z mojego bazarku dla Sokoła będą tylko trudno mi powiedzieć kiedy :angryy:. Jedna osoba nie odpowiedziała na PW z kontem i nie wpłaciła, wysłałam jej po raz drugi wiadomość. Inna dopiero teraz odetkała skrzynkę i mogłam wysłać konto. Na razie nie mam od niej odpowiedzi z adresem... Tak więc jeszcze troszkę muszę poczekać z zamknięciem i końcowym rozliczeniem...
Przepraszam, choć to nie ode mnie zależy...

Posted

Mam już wyniki badania moczu Amiśka (narazie przedyktowane przez telefon).

Z dobrych wieści - nie ma śladu kamieni w moczu :) Dieta działa.

Z gorszych... znów leukocyty w moczu. Czyli nawraca stan zapalny :( Niestety, przy zniszczonej śluzówce ciągle coś się przyplątuje.
Wracamy na furagin i antybiotyk (enrobioflox).
W moczu wyszły też moczany bezpostaciowe. Wg weterynarza mogą mieć związek z wątrobą, ale też z kamicą pęcherza.
Jeszcze będzie rozmawiać i badać ten temat.

Sam Amiś czuje się dobrze. Ogólnie zimno na dworze (nawet -8 w dzień). Więc większość czasu przesypia w domu, z dupskiem pod grzejnikiem :) Uwielbia przytulać się do "źródła ciepła".

Posted

Te wyniki nie są tragiczne (myślę o wynikach jakie miewał Bochnarek) ale nie są też za dobre- niestety takie cholerstwo lubi powracać- leki doskionałe są i pomogą, jestem pewna! A Amiś u ajlii nie będzie cierpiał, nie ma mowy takiej!

Posted

[quote name='paula_t']Amisiek chyba do końca życia będzie musiał być na lekach, skoro to cały czas powraca?[/QUOTE]

Mam nadzieję że nie...
Amiś ma zniszczoną śluzówkę pęcherza. Kamica dodatkowo utrudniała regenerację. Mam nadzieję że gdy uda się rozpuścić kamienie, to i śluzówka pęcherza będzie się regenerować. Ale póki co trzeba działać i leczyć każde zapalenie pęcherza, by nie objęło także nerek. No i dalej nie niszczyło śluzówki pęcherza.
Myślę że wprowadziny stałą suplementację żurawitem oraz urosept profilaktycznie.

Posted

Bea,zaraz i ja tam się zamelduję;)

Na Sokołkowe konto wpłynęła deklaracja stała od Wiesia-20zł i Selengi -10zł.
Psina otrzymała od Selengi jeszcze dyszkę jednorazowej na święta!
Bardzo,bardzo dziękujemy:lol:

Opłacone zostały już leki dla Sokołka-antybiotyk i Furagin.Koszt-90zł
Trzymaj się Nasz staruszku...