Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sokół tak pociesznie mamla podczas jedzenia, że Julka, jej koleżanki i wszyscy, którzy nawiedzają mój dom wciąż mu coś podsuwają. Żeby zamamlał, bo robi to nadzwyczaj głośno i namiętnie " am am am am" "mlam mlam mlam" :-? ;) Dziwak.

Posted

Ono je zadziwia, mnie tez zresztą :D
Ostatnio Sokół stoczył potyczkę z inwalidą Rafim bez łapy i koślawym małym Bejkiem. O miejsce pod drzwiami, bo teraz on je okupuje i jest nieporuszalny. Skutkiem, jest nieco oskubany z sierści ogon - dzieło Beja. Sokół z Rafim za bary, a małe goovno do roboty. Teraz leży z tym oskubańcem, a reszta patrzy na niego z szacunkiem. Sokół jest żarłokiem i uwielbia okazje ;) A pod drzwiami zawsze się coś trafi. Problem w tym, że nie on jeden to zauważył...

Posted

Sokół i Paris zostali dziś całkiem przyzwoicie wyczesani ;) Sokół ma poza tym obrzydliwie zasyfiałe uszyska i już niestety ich los jest przesądzony, czyli będą czyszczone. Po wyczesce nasz błędny rycerz prezentuje się bardzo wytwornie, a po kilkudziesięciu minutach spędzonych w domowym gabinecie odnowy jak wyrwał w świat po otwarciu drzwi, truchtem, truchtem i nagle mu płot przed oczami wyrósł :D Wyhamował, ale w ostatniej chwili. Myślę, że poczuł się młodo i lekko, bo sfilcowany już był i nieświeży, a u nas miło i wiosennie. Ogon perwersyjnie wyskubany dodaje mu teraz uroku ;)

Posted

Pomagaj Renciu, pomagaj :)
Sokołek nie robi już podchodów do bramy, żeby dać se łapę w momencie ludzkiej nieuwagi. Na spacerki go jednak nie zabieram, bo mimo wszystko ślepaczek jest i nie daj Panie Boże gdzieś się zamyśli, a że raczej nie chodzi a biega, to mógłby się gdzieś zagubić. Biega więc sobie po ogrodach.

Posted

Dziadzio Sokół pozdrawia adoratorów. Już względnie wyczesany. Ślepaczek kochany. Ugryzł Julkę w rękaw od kurtki, ale ma wybaczone, bo celował w skórkę od chleba ;)

Budę sobie przywłaszczył, ale odstępuje w szczególnych przypadkach lub użycza metraż ;)

Z Carmen.

Posted

Sokół ma niesamowite wielkie szklane oczyska. Moja Julka na początku nieco się go obawiała, bo tak się na nią wytrzeszczał. A on niedowidzi...Na szczęście jest jak widać solidnie ukształtowany i nie widzę częstych u owczarków zwyrodnień stawów. Chodzi prościutko, a biega jak model. Na ostatniej fotce Sokół celuje wzrokiem w obiektyw ;) Gdzieś z przodu stoję, więc patrzy niebożę, patrzy. I patrzy obok.

Posted

Sokół na moich oczach skręcił łapę...:-?
Gdzieś truchtał przed siebie i źle ją postawił, potknął się i wyręciła się do środka. Powlókł się do swojej budy. Myślałam, że ją złamał. Wyciągnęłam biedaka i wygniotłam, ale nie piszczał, więc kamień z serca. Masowałam go i gniotłam aż chrupnęło paskudnie i łapa wróciła do stanu pierwotnego. Jest już dobrze, ale stracha mi chłopak napędził...

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Sokół na moich oczach skręcił łapę...:-?
Gdzieś truchtał przed siebie i źle ją postawił, potknął się i wyręciła się do środka. Powlókł się do swojej budy. Myślałam, że ją złamał. Wyciągnęłam biedaka i wygniotłam, ale nie piszczał, więc kamień z serca. Masowałam go i gniotłam aż chrupnęło paskudnie i łapa wróciła do stanu pierwotnego. Jest już dobrze, ale stracha mi chłopak napędził...

A dzisiaj,jak łapka?Jak on się czuje?

Posted

Dziękujemy za odwiedziny. Mamy teraz słoneczną wiosenną pogodę i Sokół wyleguje się w swoim ulubionym miejscu. Zauważyłam, że łzawią mu oczyska. Jest tak od początku, ale teraz przy wiosennych wiatrach jakoś bardziej jest to widoczne. Tę samą przypadłość ma Carmen. I tak już pewnie zostanie. Taki psa urok. Ale chyba nie przeszkadza mu to za bardzo.