Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem po rozmowie z ajlii i sprawa wygląda następująco.Karmy do końca miesiąca wystarczy.Trzeba będzie niedługo kolejną porcyjkę zakupić.Sokołek ma już opłacone kontrolne badanie moczu-koszt 14zł,z wynikami moczu poczekajmy na ajlii;)
Psina wkrótce będzie też odrobaczona
Wpłaciłam stałą za kolejne 5 miesięcy (5x20zł)+ 10zł jednorazowej.Na koncie Sokołka mamy 259.63zł.Całe szczęście mamy na karmę.Co będzie w przyszłym miesiącu,nie wiem.Przydałby się bazarek cegiełkowy.Dziewczyny,pomyślcie,kto mógłby taki bazarek wystawić?Paula,trzymaj pieniązki,będą na hotelik.
Paczuszki zostały juz wysłane-razem 32kg:)

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super, że tak wszystko szybko ustaliłaś :)
W takim razie wstrzymuję się z wpłatą do czasu kiedy wszystko rozliczę.
Przeraża mnie ta waga- eksmitują mnie z domu za te bazarkowe rzeczy ;)

Posted

Amiś miał w poniedziałek kontrolnie zbadany mocz - ma kamicę, ale też długo zmagał się zapaleniem pęcherza z powodu zdegenerowanej śluzówki. Żeby jak najszybciej wyłapać ew. zakażenie, konieczna jest ciągła kontrola niestety.
Tym razem jest ok - nie ma zapalenia. Za to jest ciekawostka... Ami ma bowiem kamienie struwitowe. A na tych wynikach ich nie ma, za to są szczawiany wapnia. Czyli inny rodzaj kamieni. Na szczęście przy obydwu ta sama karma jest wskazana.

A poza tym kosmita ma się dobrze :) i szpanuje srebrnymi uszyskami...

Posted

[quote name='Iljova']Dobrze o Amiśku napisałaś i wiemy co i jak.
Napisz jak z Tobą co z tą Twoja kontuzja ? Ajlii nie unikaj odpowiedzi .....[/QUOTE]

Czyli widzę że wieści się rozchodzą :P
Wczoraj byłam na ostrym dyżurze - powiedzieli że rzepka jest na swoim miejscu, płynu nie ma, tylko opuchlizna i ograniczona ruchomość. I że to może być problem z łękotką :/ Narazie szukam usg prywatnie, bo płacąc co miesiąc ZUS mogę liczyć na wizytę u ortopedy za miesiąc.
Oczywiście w szpitalu radośnie oznajmiłam że nie wiem co to łękotka, bo psy zasadniczno nie mają nią problemu. Oraz by mi zdiagnozowali spondylozę albo zesp. końskiego ogona, to będę wiedziała co mam z sobą zrobić :/

Ogólnie psiaki zadowolone z tej sytuacji. Tyłki już marzną im na dworze, więc wolą być w domu. I tak sobie siedzimy razem w dużym pokoju, psy okupuję kanapę, wszystkie kołdry, tulą się i podsypiają.

Posted

[quote name='Iljova']Paula nie będzie tak źle ;-)[/QUOTE]

Już przygotowałam psychicznie rodzicielkę ;)

Ajlii, uważaj na siebie.
Psiaki pewnie zadowolone, bo Pańcia obok, całe dnie z nimi spędza w domku, ale to nie są żarty.
Ściskam Amisia:loveu:

Posted

Hahaha, ubiegłaś mnie o kilka sekund, bo miałam właśnie to pisać :) Dzisiaj do mnie dotarły 2 pudła, dziękuję pięknie dziewczyny:loveu:

I mam od razu pytanie: czy mogę kolejny bazarek zrobić pół na pół dla Amisia i malutkiego Rubisia ( http://www.dogomania.pl/forum/threads/232395-SPARALI%C5%BBOWANY-SZCZENIAK-ma-DT%21%21-Potrzebna-POMOC-FINANSOWA%21 )? Część fantów pewnie będzie ode mnie, ale większość na pewno od Was, bo już nawet mi się nie chce tych pudeł wynosić do piwnicy, skoro w weekend będę musiała wszystko obfotografować i pomierzyć ;)

Posted

A więc jutro zamówię karma dla Amiśka :) Chłopaki apetyt dopisuje, a jak przyjdą chłody to pewnie jeszcze bardziej. Póki co w dzień wyleguje się na słoneczku jeszcze, dziś u nas ciepło i baaardzo słonecznie w dzień.

Posted

Teraz też mają być fajne dni najbliższe, przynajmniej u mnie, to chłopaczek jeszcze będzie miał (mam nadzieję) okazję do wylegiwania się na słoneczku:)
Z bazarku wyszło 180zł!!!:multi: Poproszę o numer konta, jak tylko wpłyną mi wszystkie wpłaty od razu przeleję :)

Posted

[quote name='Iljova']Cześć Amiśku, serduszko kochane :-) śliczności nasze :-)[/QUOTE]

Śliczności kosmiczne wybyczyło się dziś na śpiworku, na słońcu. Zaległ na większość dnia. Raczył zwlec się dopiero w okolicach kolacji :)