Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i wszystko co opisałam z życia Amisia, dogo mi wcieło przy wylogowywaniu :(

Więc na szybko - Ami czuje się dobrze. Dzielnie towarzyszy mi w pracach ogrodowych, ale widać że już kości grzeje sobie w domu tak jesiennie.
Znowu zmienia sierść... idzie sie załamać :/ Tym razem wyłazi z szyi, klatki piersiowej i spodu ogona.

Posted

katarzyna09 napisał(a):
Witaj malibo :)Miło Cię widzieć!
A miałabys jakieś rzeczy?Ja bazarku nie wystawię,bo nie umiem,ale możesz wysłać do mnie.Ja przekażę fanty Twoje i swoje- osobie,która sie tego podejmie.Paula zaproponowała Nam wczesniej pomoc.Mam nadzieję,ze to jeszcze aktualne.

Piekny Dobry Wieczór:)
Dzięki ogromne, wiem, że to kłopot. W najbliższym czasie zmontuje paczuszkę i wyślę do Ciebie, Katarzyno.

Posted

paula_t napisał(a):
A Sokołek w miarę dobrze przechodzi jesień i zimę czy raczej ma problemy ze stawami i z samopoczuciem?

Niestety nie wiem. Amiś przyszedł do mnie na przełomie lutego i marca. Wcześniej nie był w warunkach domowych. Miał zapalenie pęcherza i trudności z chodzeniem spowodowe wg weterynarza bólem stawów. Tą jesień spędzi w domu, więc mam nadzieję że będzie dobrze się czuł nawet w gorszą pogodę.

Posted

Aaaa, czyli to pierwsza zima niuńka w domu. Dobrze, że już nie będzie musiał spędzać czasu na zewnątrz, bo ostatnio są taki anomalie pogodowe, że spodziewam się naprawdę niskich temperatur zimą. A tak chłopaczek będzie grzał dupkę pod kocykiem ;)

Posted

paula_t napisał(a):
Aaaa, czyli to pierwsza zima niuńka w domu. Dobrze, że już nie będzie musiał spędzać czasu na zewnątrz, bo ostatnio są taki anomalie pogodowe, że spodziewam się naprawdę niskich temperatur zimą. A tak chłopaczek będzie grzał dupkę pod kocykiem ;)

A w pokoju, który Amiś najbardziej lubi jest dodatkowo piec :D
W całym domu jest centralne i normalne grzejniki, ale ten jeden piec zostawiliśmy. Różnie to może być zimą, w domu zawsze lepiej mieć alternetywne ogrzewanie. Zimą ten piec traktujemy jak kominek - siadamy przed nim i gapimy się jak się pali albo grzejemy o niego po się po spacerach. A psy porozkładane na kołdrach wokół źródła ciepła pochrapują... fajne są takie zimowe wieczory :)

Posted

ajlii napisał(a):
A w pokoju, który Amiś najbardziej lubi jest dodatkowo piec :D
W całym domu jest centralne i normalne grzejniki, ale ten jeden piec zostawiliśmy. Różnie to może być zimą, w domu zawsze lepiej mieć alternetywne ogrzewanie. Zimą ten piec traktujemy jak kominek - siadamy przed nim i gapimy się jak się pali albo grzejemy o niego po się po spacerach. A psy porozkładane na kołdrach wokół źródła ciepła pochrapują... fajne są takie zimowe wieczory :)

Masz rację ajlii piec ma swój urok i czar żywy ogień dający ciepło ma w sobie wiele romantyzmu i magii
już widzę Was w mojej wyobraźni w taki zimny wieczór ...wspaniały widok ;-):loveu:

Posted

paula_t napisał(a):

to jest genialne, wspaniałe i cudowne. Wreszcie:)!

Posted

Charly napisał(a):
to jest genialne, wspaniałe i cudowne. Wreszcie:)!

Jak sobie przypomnę ten garaż bez drzwi wejściowych i betonową podłogę.... i ponad -20 stopni mrozu w lutym...

Posted

katarzyna09 napisał(a):
Czesanko...?Czy na pieszczoty Mu się zebrało?:)
Paula zrobi bazarek dla Sokołka.Już wysyłam PW.

Nie wiem. Po prostu przyszedł gdy czesałam na ganku innego psa i się nadstawił. Po ponad miesiecznym odczulaniu na szczotkę wiosną, to baaardzo duże zaskoczenie dla mnie.

Skrzynka odblokowana.