paula_t Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Ciotki, sorry za off'a, ale dzisiaj znalazłam taki przerażający wątek na miau (bez odzewu) i poleciłam dziewczynie, żeby napisała tutaj, wejdźcie proszę: http://www.dogomania.pl/forum/threads/229997-Szukam-domu-dla-psa-bo-ma-zosta%C4%87-zabity Quote
katarzyna09 Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Jak się miewa Nasza psina? Przytulamy i całujemy w pysio:loveu: Quote
cisowianka Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Od czasu do czasu zaglądam ,podrzucę (kilka stron wątków potrzebujących momentami nie ogarniam :shake:) Quote
paula_t Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Ja powoli tak samo:shake: Ale dla Amisia zawsze znajdę czas ;) Quote
ajlii Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 katarzyna09 napisał(a):Jak się miewa Nasza psina? Przytulamy i całujemy w pysio:loveu: A dobrze się miewa :) Przechadza sie po ogrodzie jak sie choć trochę ochłodzi (upał i deszcz to nie jest co lubią Amisie ;) ). Quote
katarzyna09 Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 Ajlii,wysłałam wczoraj pieniążki za hotelik 450.-,na szczepienie i badanie moczu Sokołka 100.- Razem:550.- A teraz lecę na bazarek;) Quote
baster i lusi Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 dziś ostatni dzień głosowania w krakvecie. bezdomne psy z szydłowca mogą wygrać karmę ale potrzebne są głosy, bo przegrywają ze "zbieraczką" kotów :-( [FONT=Arial] [/FONT]proszę, zagłosuj na szydłowiec! http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15498 Quote
katarzyna09 Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 (edited) Głos oddany na bezdomne psy;) Post nr 3 zaktualizowany.Sokołek ma na koncie 379,53.-:multi: Edited July 31, 2012 by katarzyna09 Quote
katarzyna09 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 (edited) Ajlii,Sokołek już zaszczepiony?Wszystko w porządku z Jego zdrówkiem? Proszę,wyczyść skrzynkę,nie mogłam wysłać wiadomości. Pojawiły się pieniążki od israel-20zł(stała) Bardzo dziękujemy :smile: Edited August 2, 2012 by katarzyna09 Quote
ajlii Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 No to Amiś był dzisiaj w lecznicy. Został zaszczepiony, obejrzany i pokazaliśmy Jego wyniki kontrolnego badania moczu. I po kolei... Skóra ok - nie ma stanów zapalnych. Nadal rogowacieje nosek i krawędzie ucha. Zalecony ma płyn wet. hydra-derm do pielęgnacji i musi dostawać suplementy z kwasami omega. Uszy bez stanu zapalnego, choć nadal produkuje się nadmiernie woszczyna. Badanie moczu - nie ma śladu zapalenia pęcherza. Ale jest inny problem. Wyszły liczne trójfosforany amonowo-magnezowe. Diagnoza: kamica pęcherza moczowego... Może to być pierwotna przyczyna takich problemów Amisia z pęcherzem (zapalenia, degeneracja śluzówki). Amiś musi bezwględnie zmienić karmę na urinary. Szkoda, bo kanemaster Mu świetnie służy. Ale nie ma rady :( A poza tym zaliczył spacer po ulicach Łodzi. I ogólnie czuje się nieźle. Weterynarz uznał Go za psa w przyzwoitej formie, szczególnie biorąc pod uwagę wiek :) Quote
katarzyna09 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 (edited) Najważniejsze,ze psina czuje się dobrze.Karmę musimy zmienić i to natychmiast.Ajlii zakupi karmę w Krakvecie ze zniżką-bierzemy dwa worki.Wysyłam wszystkie pieniążki jakie Sokół ma na koncie- 424.53zł. Na Sokołkowym koncie mamy wpłatę od malibo57 -25zł(stała) Ślicznie dziękujemy:Rose: Edited August 2, 2012 by katarzyna09 Quote
paula_t Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Dobrze, że ogólny stan zdrowia w porządku :) Tylko ten nieszczęsny pęcherz moczowy :/ Czy w wypadku kamienicy wystarcza zmiana na urinary czy psiak musi dodatkowo przyjmować jakieś leki? Czytałam właśnie na wątku bazarkowym, że ta karma dużo droższa od poprzedniej. Quote
ajlii Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 paula_t napisał(a):Dobrze, że ogólny stan zdrowia w porządku :) Tylko ten nieszczęsny pęcherz moczowy :/ Czy w wypadku kamienicy wystarcza zmiana na urinary czy psiak musi dodatkowo przyjmować jakieś leki? Czytałam właśnie na wątku bazarkowym, że ta karma dużo droższa od poprzedniej. Karma którą kupiliśmy (Royal Canin Urinary S/0) ma za zadanie m.in. rozpuścić kamienie. Wg info od producenta może wystarczyć pół roku tylko na tej karmie (choć wydaje mi się to wersją dość optymistyczą). Oczywiście, będziemy jeszcze się konsultować czym by wspomóc Amisiowi pęcherz, ale narazie leków nie ma żadnych przepisanych - tylko dieta. Niestety, ta karma jest dokładnie 2 x droższa od kanemastera :( A Amiś do duuuży chłopak. Choć dziś nie zamierzał współpracować przy ważeniu (cały czas jakaś łapę wystawiał z wagi), to liczyć Go trzeba na 40 kg psa. Quote
katarzyna09 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 Uzupełniłam post rozliczeniowy i Sokołek jest na minusie ponad 50zł :-( Quote
cisowianka Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 katarzyna09 napisał(a):Uzupełniłam post rozliczeniowy i Sokołek jest na minusie ponad 50zł :-( Kurcze te ciągłe minusy na kontach, ech... Quote
katarzyna09 Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 Podrzucę wątek Naszego psiaka :smile: Ajlii,karmę przywiozą w poniedziałek,tak? Quote
ajlii Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 katarzyna09 napisał(a):Podrzucę wątek Naszego psiaka :smile: Ajlii,karmę przywiozą w poniedziałek,tak? Tak, już ma status "wysłane" :) Quote
Ewa i flatki Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Przejrzyjcie sklepy internetowe, bo karmy lecznicze są w różnych cenach, zależy od sklepu Quote
katarzyna09 Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 Ewa i flatki napisał(a):Przejrzyjcie sklepy internetowe, bo karmy lecznicze są w różnych cenach, zależy od sklepu Sprawdzałyśmy-w Krakvecie jest najtaniej;) Quote
paula_t Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 A czy ta kamica przeszkadza mu w takim codziennym funkcjonowaniu? Ma chłopak problemy z sioosianiem? Quote
bea100 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Zaglądam do Amisia i uzupełniłam zaległości w czytaniu :) Zdrówka chłopaczku!!! Quote
Recommended Posts