Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

katarzyna09 napisał(a):
Jak się miewa Nasza psina?
Przytulamy i całujemy w pysio:loveu:

A dobrze się miewa :) Przechadza sie po ogrodzie jak sie choć trochę ochłodzi (upał i deszcz to nie jest co lubią Amisie ;) ).

Posted (edited)

Ajlii,Sokołek już zaszczepiony?Wszystko w porządku z Jego zdrówkiem?
Proszę,wyczyść skrzynkę,nie mogłam wysłać wiadomości.

Pojawiły się pieniążki od israel-20zł(stała)
Bardzo dziękujemy :smile:

Edited by katarzyna09
Posted

No to Amiś był dzisiaj w lecznicy. Został zaszczepiony, obejrzany i pokazaliśmy Jego wyniki kontrolnego badania moczu.

I po kolei...
Skóra ok - nie ma stanów zapalnych. Nadal rogowacieje nosek i krawędzie ucha. Zalecony ma płyn wet. hydra-derm do pielęgnacji i musi dostawać suplementy z kwasami omega.
Uszy bez stanu zapalnego, choć nadal produkuje się nadmiernie woszczyna.
Badanie moczu - nie ma śladu zapalenia pęcherza. Ale jest inny problem. Wyszły liczne trójfosforany amonowo-magnezowe. Diagnoza: kamica pęcherza moczowego... Może to być pierwotna przyczyna takich problemów Amisia z pęcherzem (zapalenia, degeneracja śluzówki).
Amiś musi bezwględnie zmienić karmę na urinary. Szkoda, bo kanemaster Mu świetnie służy. Ale nie ma rady :(

A poza tym zaliczył spacer po ulicach Łodzi. I ogólnie czuje się nieźle. Weterynarz uznał Go za psa w przyzwoitej formie, szczególnie biorąc pod uwagę wiek :)

Posted (edited)

Najważniejsze,ze psina czuje się dobrze.Karmę musimy zmienić i to natychmiast.Ajlii zakupi karmę w Krakvecie ze zniżką-bierzemy dwa worki.Wysyłam wszystkie pieniążki jakie Sokół ma na koncie- 424.53zł.

Na Sokołkowym koncie mamy wpłatę od malibo57 -25zł(stała)
Ślicznie dziękujemy:Rose:

Edited by katarzyna09
Posted

Dobrze, że ogólny stan zdrowia w porządku :) Tylko ten nieszczęsny pęcherz moczowy :/
Czy w wypadku kamienicy wystarcza zmiana na urinary czy psiak musi dodatkowo przyjmować jakieś leki?
Czytałam właśnie na wątku bazarkowym, że ta karma dużo droższa od poprzedniej.

Posted

paula_t napisał(a):
Dobrze, że ogólny stan zdrowia w porządku :) Tylko ten nieszczęsny pęcherz moczowy :/
Czy w wypadku kamienicy wystarcza zmiana na urinary czy psiak musi dodatkowo przyjmować jakieś leki?
Czytałam właśnie na wątku bazarkowym, że ta karma dużo droższa od poprzedniej.

Karma którą kupiliśmy (Royal Canin Urinary S/0) ma za zadanie m.in. rozpuścić kamienie. Wg info od producenta może wystarczyć pół roku tylko na tej karmie (choć wydaje mi się to wersją dość optymistyczą).
Oczywiście, będziemy jeszcze się konsultować czym by wspomóc Amisiowi pęcherz, ale narazie leków nie ma żadnych przepisanych - tylko dieta.
Niestety, ta karma jest dokładnie 2 x droższa od kanemastera :( A Amiś do duuuży chłopak. Choć dziś nie zamierzał współpracować przy ważeniu (cały czas jakaś łapę wystawiał z wagi), to liczyć Go trzeba na 40 kg psa.