Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kiepsko u nas z pogodą nadal. Psiaki umęczone - śpią cały dzień. Po nocnej burzy wilgotność powietrza jest okropna :/ Nawet nie jest bardzo gorąco, tylko duszno.
Myślę że nie ma sensu pakować dziś Amisia do samochodu, jest i tak umęczony pogodą. Nie chce wogóle wychodzić na dwór, tylko szybkie siku i z powrotem do chłodu. Mimo że ogólnie to On lubi wygrzewać się na słońcu, w ciepełku.
Myślę że możemy spokojnie przełożyć wizytę kontrolną na środę, ma być podobno chłodniej.

Posted (edited)

Norel,wiem... tyle tych bid wokoło...fajnie,ze zajrzałaś;)
Doris66,jeszcze raz bardzo Ci dziękuję:-)
Dziewczyny ,cieszę się,ze zaglądacie na wątek:lol:

Pojawiły się pierwsze wpłaty na Sokołkowym koncie:
ewu - 30zł(jednorazowa)
p.Aldona J-100zł(za lipiec i sierpień)
Kasia S -100zł( za lipiec i sierpień)
Ewa i flatki - 45zł(za czerwiec,lipiec i sierpień)
rencia42 - 30zł(kolejna deklaracja stała)
ania shirley - 120zł(za kolejne 4 miesiące)

W imieniu Sokoła bardzo,bardzo Wam dziękuję!:Rose:

Uzupełniłam już post nr4-sprawdźcie proszę,czy wszystko się zgadza.

Edited by katarzyna09
Posted

Witam! Przepraszam za nieobecność, ale praktycznie nie bywam obecnie na Dogo. Sytuację Sokoła znam, jestem w kontakcie z Katarzyną09 i Ajlii.
Proponuje jednak skontaktować się z Mariamc - Carprodyl powinien sie znaleźć w apteczce hotelowej. To chyba najmniej szkodliwy z NLPZ. Czasami podany przez kilka dni potrafi wygasić problem ze stawami na dłużej. Nie wiem, jaki lek nasercowy ma w dyspozycji Mariamc, ale może warto spytać? Jeśli nie Sokół, to może inny hotelowy pies w sile wieku skorzysta z tej propozycji?
Mam prośbę do Ajlii o zamówienie 3 preparatów:
1. Otodine ( uszy)
2. Otifree ( uszy)
3. Iryplus ( oczy)
Proszę o podanie kosztów wraz z przesyłką - prześlę na konto "skarpetkowe".

Posted (edited)

Dziękuję Wam wszystkim za okazaną pomoc i zainteresowanie Naszym pieskiem:)
Pojawiły się kolejne wpłaty na koncie:
Budrysek 30zł(20zł stała+10zł dopłata )
Pola53 20zł(jednorazowa)

Sokołek pięknie dziękuje:loveu:

Post nr3 i nr4 zaktualizowany.

Po opłaceniu czynszu za hotelik i wysłaniu zaliczki na rtg,na koncie Sokołka pozostaje 72,69zł.
Bardzo proszę o pomoc,obawiam się,ze pieniążków nie wystarczy,możliwe też ,ze trzeba będzie kupić pieskowi nowe leki,suplementy...
Pod koniec lipca Sokołek musi zostać zaszczepiony przeciw wściekliźnie.Proszę,pomóżcie:oops:

Edited by katarzyna09
Posted

I oto jestem ;)
**Cioteczki, za 3 godziny wyjeżdżam na tydzień,nie będę miała dosepu do internetu, więc choćbym chciała, to nie przeczytam dzisiaj wątku, ale dajcie numer konta, to chociaż jednorazowo przeleję grosik za chwilkę, a po powrocie jak już się bardziej wgłębię w temat będziem kombinować jak tu *chłopaka finansowo poratować:)

Posted (edited)

Sokołek ,jak i reszta psiaków z chęcią wracają do domu,nie za bardzo im ta pogoda służy...

paula_t na ten moment 285zł,pomyliłam się.Niektóre deklaracje się wykruszyły...
Potrzebujemy 450,-na hotelik,140,- na karmę no i jeszcze na leki i suplementy.

Edited by katarzyna09
Posted

katarzyna09 napisał(a):
Sokołek ,jak i reszta psiaków z chęcią wracają do domu,nie za bardzo im ta pogoda służy...

*paula_t na ten moment 335zł.Niektóre deklaracje się wykruszyły...
*

Domyśliłam się, że niestety tak jest...
Ostatnio było wyciąganie Badiego, który miał 1500zł długu, udało się, teraz ma kilka stówek na plusie, ale ile czasu, pracy i zaangażowania to wymagało od wielu osób.*Póki co nie ma tragedii, ale super, że już działacie- nie można dopuścić do sytuacji, żeby psiak zaczął mieć długi, był na minusie, bo to już jest tylko równia pochyła.

Ściskam cię Sokołku z całych sił i wrócę do Ciebie za tydzień:loveu:*

*Edit:Pieniążki poszły przed chwilką.

Posted

katarzyna09 napisał(a):
Dziękuję Ci bardzo:lol:
*Przepraszam,ale wysyłam zaproszenia na wątek,dlatego mój wpis był troszkę później.Gubię się jeszcze,dlatego proszę o zrozumienie.
*

Nic się nie dzieje :) Widziałam, że tam w finansach cały czas jakieś zmiany z deklaracjami, dlatego sama wolałam zapytać.
Czyli tak naprawdę hotelik można liczyć z karmą, skoro ta karma jest niezbędna. 450zł+140zł to 590zł, a jest tylko 285zł,, brakuje 305zł miesięcznie, nie mówiąc już o innych wydatkach, jak np.wet...Nie jest ciekawie :/

Posted

Tak sobie :/ Amiś lubi się powygrzewać na słońcu, ale ostatnie dni tylko w domu spędza. Wychodzi do ogrodu na szybkie siku i zaraz wraca.
Ale od weekndu jest naprawdę fatalnie - duszno, parno. Nie czuje się tej temperatury, bo słońca nie ma. Dobrze że mam dom z cegły, to jest miło i przyjemnie wewnątrz.

A nam właśnie dogorywa burza taka, że dawno nie widziałam :/ Pioruny momentami tak waliły, że jasno jak w dzień. Latarnie zdechły. Syrena straży wyła aż miło. Deszcz taki, że rynny przestały odbierać wodę. Naprawdę nie fajnie, i potrwa pewnie jeszcze parę godzin.
Niektóre psiaki przerażone bardzo. Inne zupełnie nic sobie nie robiły z deszczu i grzmotów. Taki Amiś na przykład... Przespał cześć burzy. W końcu wstał, rozprostował kości i skierował sie w stronę dzwi. Deszcz zdradziecko napadał Mu na nos, więc Amiś zrobił tył zwrot i poszedł do kuchni mlaskać przy lodówce :)

Posted

katarzyna09 napisał(a):
Dałaś mu coś?:razz:
Trzymajcie się tam wszyscy;)

Oczywiście :) Wszystkie psiaki dostały nadprogramowe gryzaki - żucie pozwala lepiej radzić sobie ze stresem. A kilka naprawdę ciężko przeżyło dzisiejsze atrakcje pogodowe :/