katarzyna09 Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 bea100,dziękuję... Cieszę się bardzo,że jest Nas tu coraz więcej. Quote
zuzlikowa Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Wątek gdzieś mi zaginął w zawirowaniach dogo, ale już go mam i ... widzę, że ponownie potrzebne jest szukanie pomocy dla psiaka... Przepraszam, być może za zbędne pytanie, ale chciałabym mieć jasność sytuacji Sokoła: _ kto jest teraz oficjalnym skarbnikiem dziadeczka? Na czyje konto przekazywane są środki dla niego? Kto dokonuje ew. koniecznych regulacji zobowiązań? _ Czy deklaracje ze strony 1 są aktualne? _ Jakie zobowiązania obciążają teraz Sokoła (wysokość długu i z jakiego tytułu)? _ Co potrzebne jest na już? _ Jak wygląda sytuacja zdrowotna Sokoła i potrzeby w tym zakresie? _ Kto jest osobą decyzyjną w sprawach potrzeb Sokoła? _ Czy dziadeczek ma aktualne ogłoszenia adopcyjne? Przepraszam, ale troszkę się zagubiłam, więc pytam, a być może przyda się takie zestawienie dla pełnego uświadomienia sytuacji tego psiaka... Quote
ALMA2 Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 i ja sobie zapiszę, bo chciałam się zapoznać z sytuacją pieska. Quote
zuzlikowa Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 cytuję, by nie umknęło... a jak dziewczyny znajdą czas dla Sokoła, to może rzucą garścią konkretów :)- może głowa, do głowy i coś wymyślimy... Fajnie,że następne osoby interesują się dziadeczkiem :)... zuzlikowa napisał(a):Wątek gdzieś mi zaginął w zawirowaniach dogo, ale już go mam i ... widzę, że ponownie potrzebne jest szukanie pomocy dla psiaka... Przepraszam, być może za zbędne pytanie, ale chciałabym mieć jasność sytuacji Sokoła: _ kto jest teraz oficjalnym skarbnikiem dziadeczka? Na czyje konto przekazywane są środki dla niego? Kto dokonuje ew. koniecznych regulacji zobowiązań? _ Czy deklaracje ze strony 1 są aktualne? _ Jakie zobowiązania obciążają teraz Sokoła (wysokość długu i z jakiego tytułu)? _ Co potrzebne jest na już? _ Jak wygląda sytuacja zdrowotna Sokoła i potrzeby w tym zakresie? _ Kto jest osobą decyzyjną w sprawach potrzeb Sokoła? _ Czy dziadeczek ma aktualne ogłoszenia adopcyjne? Przepraszam, ale troszkę się zagubiłam, więc pytam, a być może przyda się takie zestawienie dla pełnego uświadomienia sytuacji tego psiaka... Quote
katarzyna09 Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 (edited) Bardzo dziękuję za zainteresowanie się sytuacją Sokola. Tak zuzlikowa,potrzebujemy pomocy dla Sokola. -Ja chcialam przejąć funkcje skarbnika.Napisałam już dwa razy do moderatora w tej sprawie,ale jeszcze nie otrzymałam odpowiedzi. -Deklaracje z 1 strony mam nadzieje,ze są aktualne,trzeba wszystko jeszcze raz sprawdzić. -Rozliczenia nie byly wstawiane i naprawdę nie wiem ile Sokół ma na koncie i jak finansowo stoiy.Na pewno mamy zadłuzenie.Będę potrzebowala troszkę czasu,aby z tym wszystkim sie zaznajomić,pouzupelniać wszystko jak nalezy. -Potrzebna przede wszystkim jest pomoc finansowa...Potrzebne są deklaracje stale,jak i jednorazowe na utrzymanie psiaka w hoteliku,na karmę, leki.Zaproszeniami na wątek zajmę się ja. -Sokołek jak wiadomo jest to starszy psiak,ma problemy ze skórą,uszkami,stawami,układem moczowym.Musi przyjmować leki,suplementy.Jest pod dobrą opieką weterynaryjną. -W tej chwili tylko ja i osoba,u ktorej psina przebywa,czyli ajlii. -Niestety ogłoszeń nie ma. Edited June 25, 2012 by katarzyna09 Quote
ajlii Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 zuzlikowa napisał(a): _ Jakie zobowiązania obciążają teraz Sokoła (wysokość długu i z jakiego tytułu)? _ Co potrzebne jest na już? _ Jak wygląda sytuacja zdrowotna Sokoła i potrzeby w tym zakresie? Właśnie odebrałam wyniki moczu Sokoła. Jest bardzo duża poprawa w stosunku do poprzednich wyników - leczenie przynosi efekt :) Niestety, nadal w osadzie są "nieliczne bakterie" oraz krwinki białe (2-4 wpw) oraz krwinki czerwone (świeże 0-2 wpw). Będę dziś rozmawiać z lekarzem weterynarii na temat dalszego leczenia psiaka. Sytuacja zdrowotna Sokoła wygląda następująco: to starszy, zniszczony życiem psiak. Obecne problemy: 1) układ moczowy - zapalenie pęcherza i zniszczona śluzówka. W moczy wyszły bakterie e.coli, normalnie bytujące jelitach. Wg weterynarza przyczyną tego stanu jest bardzo przewlekły stan zapalny pęcherza, który doprowadził do degerancji śluzówki. Niestety, im gorszy stan śluzówki tym większe ryzyko zakażenia górnych dróg moczowych (nerki). 2) skóra - jest bardzo krucha, delikatna i podatna na uszkodzenia. Taki stan ujawnił się dopiero po usunięciu sfilcowanego podsierstka. Obecnie nawet jak się psiak podrapie, to skóra jest podrażniona i pojawiają się kropelki krwi. 3) nietolerancja pokarmowa - Sokół na gorszej jakościowo karmie miał problemy ze skórą. Pojawiły się wyłysienia, łupież, świąd. 4) uszy - Sokół miał inwację drożdżaków w uszach 5) stawy - to starszy, duży pies. Nie było wykonane rtg, więc nie wiadomo co dokładnie jest przyczyną (prawdopodobnie zwyrodnienie, stan zapalny?). Jak do nas przyszedł, chodził źle - ale nie miał takich problemów z podnoszeniem się. Obecnie chodzi lepiej, nie drżą Mu łapy - ale gorzej jest z wstawaniem. 6) okresowo też łzawią psiakowi oczy, wzrok też już kiepski (30% widzenia w jednym oku, światło-cień w drugim). Potrzeby na obecnie: - leczenie układu moczowego (antybiotyk, furgagin, wspomaganie regeneracji śluzówki, osłona antybiotykowa) oraz regularne badania kontrolne moczu - wizyta u weterynarza kontrolna skóry i uszu - rtg stawów biodrowych i odcinka lędźwiowego kręgosłupa - suplementy stawowe i/lub leki (obecnie dostaje gelacan oraz inflamex) - wspomaganie regenaracji skóry i dobra nie-alergizująca karma Stan majątkowy Sokoła: - dwa worki karmy Kanemaster (zapas na prawie 2 m-ce) - kończąca się butelka Inflamexu - gelacan - pół listka furaginu i kilka kapsułek trilacu - 1 dawka enrobiofloksu (antybiotyk) Stan skarpety + 11,24 zł. Dziś prawdopodobnie dojdzie zakup kolejnej dawki antybiotyku. Trzeba też kupić na dniach inflamex oraz oti free do pielęgnacji uszu. Quote
katarzyna09 Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 Dzięki ajlii za obszerne opisanie sytuacji w jakiej znajduje się Sokół. Quote
zuzlikowa Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Katarzyna09... mam dobre doświadczenia z Maupa4... szybko i sprawnie załatwia i porządkuje sprawy formalne na wątkach... Pisałaś do niej? Jeśli nie, spróbuj... Dobra, wiemy co konkretnie jest potrzebne... Katarzyna, jeśli możesz porozsyłaj zaproszenia jak najszybciej na wątek z prośbą o zapoznanie się z postami #979 i #980... i prośbą by zapraszani zaprosili osoby zaprzyjaźnione oraz onkolubne... dobrze byłoby wrzucić też zaproszenie/info o potrzebach Sokoła na wątek Onków ogólny, na wątek staruszków... pomyslę co jeszcze można zrobić by ściagnąć więcej osób do dziadeczka... bo tylko tak znajdziemy pieniądze dla niego... Quote
baster i lusi Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 (edited) napisałam na tarnobrzeskim wątku i taką dostałam odpowiedż. [quote name='baster i lusi']cioteczki czy ma ktoś kontakt z Luzią http://www.dogomania.pl/forum/members/17736-Luzia. A to wątek psiaka na który nie zagląda. http://www.dogomania.pl/forum/threads/195738-ONek-Sokół-zostaje-w-PDT-PILNIE-POTRZEBNE-DEKLARACJE-(450-zł-karma-)!! [quote name='Paulina_mickey'] Z Luizą nie utrzymujemy kontaktów już od bardzo dawna... w ogłoszeniach Sokoła jest taki kontakt. [FONT=tahoma]Licząc na serce i odpowiedzialność, prosimy o kontakt osoby zainteresowane adopcją:[/FONT] [FONT=tahoma]Luiza Golonka[/FONT] [FONT=tahoma]tel: [/FONT][FONT=Tahoma] 722-196-142 [/FONT] [FONT=tahoma]e-mail: luziek@gmail.com[/FONT] Edited June 25, 2012 by baster i lusi Quote
katarzyna09 Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 Znamy nr.telefonu do Luzi-tylko,ze problem leży gdzie indziej:roll: Quote
katarzyna09 Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 Otrzymałam już wiadomość od moderatora:-)Bardzo dziękuję Wam za zaufanie i zgodę,abym mogła zostać skarbnikiem i mam nadzieję,ze nie zawiodę.Nigdy nie zajmowałam się podobną sprawą,dlatego proszę Was o zrozumienie i rady jak coś nawalę:oops:Z Waszą pomocą powinno być dobrze...;)Dajcie mi troszkę czasu na zaznajomienie się i ogarnięcie tego wszystkiego.Postaram się jak najszybciej wysłać nowy numer konta do wpłat na Sokołka do wszystkich deklarujących pomoc .Chciałabym również jak najszybciej uaktualnić wątek Sokoła i porozsyłać zaproszenia na wątek. Quote
ajlii Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Rozmawiałam wczoraj z lekarzem weterynarii na temat wyników moczu Amiśka. Są na pograniczu normy - czyli leczenie okazało się skuteczne :) Antybiotyk ma przedłużony na jeszcze tydzień. Później trzeba regularnie kontrolować stan pęcherza (badania moczu) i regenerować śluzówkę. Niestety, przy takim stanie śluzówki pęcherza jest duże ryzyko niestety kolejnych zapaleń. Ale przynajmniej na chwilę obecną mamy opanowaną sytuacją. Dokupiłam Amisiowi antybiotyk na kolejny tydzień. Zakupiłam też preparat wspomagający regenrację skóry - dermatex. Zawiera kwasy omega 3 i 6, cynk, witaminy z grupy B. Na ten preparat mam obiecane pieniądze spoza dogo (20 zł), więc w żaden sposób nie obciąży to budżetu psa. U nas dziś mało słońca, i kiepskie to lato się wydaje. Za chwilę Amiś jedzie na spacer na łąki :) Quote
zuzlikowa Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='katarzyna09']Otrzymałam już wiadomość od moderatora:-)Bardzo dziękuję Wam za zaufanie i zgodę,abym mogła zostać skarbnikiem i mam nadzieję,ze nie zawiodę.Nigdy nie zajmowałam się podobną sprawą,dlatego proszę Was o zrozumienie i rady jak coś nawalę:oops:Z Waszą pomocą powinno być dobrze...;)Dajcie mi troszkę czasu na zaznajomienie się i ogarnięcie tego wszystkiego.Postaram się jak najszybciej wysłać nowy numer konta do wpłat na Sokołka do wszystkich deklarujących pomoc .Chciałabym również jak najszybciej uaktualnić wątek Sokoła i porozsyłać zaproszenia na wątek. Katarzyna09, mam propozycję: nim będziesz miała czas na zaktualizowanie, to może na teraz wklej info z postów #979 i #980 w pierwszy post- dość dobrze oddają aktualną sytuację i potrzeby Sokoła...ja dołożyłabym i fragment postu ajlii(987)... Potem na spokojnie i sukcesywnie sobie wszystko będziesz mogła dogrywać, a nowe osoby wchodzące na wątek już od razu będą miały dokładne info co do potrzeb Sokoła... Ale to tylko sugestia :) Quote
ajlii Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Zuzlikowa... daj nam chwilę na ogarnięcie wątku. Wczoraj wisiałyśmy z Katarzyną09 dwie godziny na telefonie (niech żyją darmowe minuty!), by zacząć to wszystko jakoś układać. Narazie jest bałagan w rozliczeniach (nie są aktualizowane i zestawiane z wpłatami od kwietnia), totalne zamieszanie w deklaracjach z ostatnich dwóch miesięcy (są wpłaty - ale bez opisów). Jak dzisiaj Katarzyna09 będzie miała czas, to popracujemy nad pierwszym postem. Choć różnie może być, ja spędziłam wczoraj nieplanowane popołudnie z psem w lecznicy :/ A teraz od 40 minut mąż i psy przebierają mi łapami pod drzwiami, bo mają obiecany wypad na łąki... a ja robie zestawienie wpłat na nie moje konto i wydatków ;) Quote
baster i lusi Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 kopiuję z wątku czarodziejki. mariamc napisał(a):Nie mam czasu na przeglądanie wątku Sokoła,jestem rzadko na Dogo. Mogę podesłać leki na stawy ( Carprodyl) i na serce. Proszę podać na jaki adres. Quote
Ewa i flatki Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 11 czerwca poszedł mój przelew za kolejne 3 miesiące, czyli VI, VII, VIII na podane przez L.G. konto. Czy te pieniądze dotarły do opiekunki Sokoła ?Mogę przesłać potwierdzenie przelewu e-mailem Quote
katarzyna09 Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 baster i lusi-dzięki śliczne za pomoc,ale piesek nie ma problemów z serduszkiem,a na stawy przyjmuje inny dobry preparat. Ewa i flatki.Na pewno pieniążki są na koncie Luizy,jutro wszystkiego się dowiem i dam znać na wątku. Jutro wyślę do wszystkich deklarowiczów pw z nowym nr. konta. Zaczęłam porządkować już wątek i w tej chwili plan jest taki: -w 1 poście będzie historia Sokoła oraz aktualny opis jego sytuacji i potrzeb.Tam też można znaleźć banerki i przepiękny plakat zrobiony przez Iljove :lol: -w 2 poście zdjęcia z etapów życia Sokoła. -w 3 poście będą rozliczenia bieżące i stan finansów Sokoła(proszę o cierpliwość,jeszcze nie uporządkowałam wszystkiego) -w 4 poście zamieściłam rozliczenia wpłat deklaracji( deklarowicze!-"trzymajcie rękę na pulsie" ;)) Post nr5-przeznaczony na rozliczenia archiwalne. Dzisiaj już nie dam rady więcej uzupełnić,jutro się tym zajmę.Bardzo proszę o cierpliwość. Quote
ajlii Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 (edited) Wczoraj były w planach prace nad uzupełnieniem pierwszych postów. Ale dogo nie działało kiedy Katarzyna09 i ja mogłyśmy jednocześnie zajrzeć na forum :( Może dzisiaj się uda. Wrzucam fotki Amiśka z ostatniego spaceru po łące. Niestety, mam coraz większy problem ze zdjęciami. Mogę je przesyłać jedynie po północy, ze względu na ograniczenia transferu w ciągu dnia. A zazwyczaj po całym dniu pracy ciężko mi doczekać do tej godziny :/ Teraz jeszcze pojawił się problem z albumem do zdjęć, którego używam od dawna. Wcześnie na Picassę mogłam wrzucić jednym kliknięciem od razu kilka czy nawet kilkadziesiąt zdjęć. Obecnie każde zdjęcie trzeba wgrać osobno, a zanim się wgra mija czasem kilka minut... i nie jestem w stanie wrzucić wszystkich zdjęć które zrobiłam bez zarwania nocy. Czy ktoś zna dobry album - czyli bez większych ograniczeń i z możliwością wgrywania od razu dużej ilości zdjęć? A może ktoś mógłby umieszczać na forum zdjęcia psiaka, które przesłałabym mailem? A teraz Sokół pozdrawia wycieczkowo :) Edited June 27, 2012 by ajlii Quote
katarzyna09 Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 Oficjalnie przejmuję rolę opiekuna Sokoła i w jego sprawach jestem osobą decyzyjną.Rozmawiałam o tym z Luizą,zgodziła się. Ajlii,dziękuję za zdjęcia:lol: Quote
katarzyna09 Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 (edited) Ewa i flatki napisał(a):11 czerwca poszedł mój przelew za kolejne 3 miesiące, czyli VI, VII, VIII na podane przez L.G. konto. Czy te pieniądze dotarły do opiekunki Sokoła ?Mogę przesłać potwierdzenie przelewu e-mailem Ewa i flatki-tak ,pieniążki są na koncie Luizy. Deklaracja Renci(30zł)również. Otrzymaliśmy od Luizy znajomej także deklarację w wysokości 50zł za miesiąc lipiec i sierpień(razem 100zł) Bardzo dziękujemy p.Aldono :-) Na koncie Luizy jest także wpłata od Kasi.S za kolejne dwa miesiące(razem 100zł) Najpóźniej w poniedziałek wszystkie pieniążki zostaną przesłane na moje konto. Edited June 28, 2012 by katarzyna09 Quote
katarzyna09 Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 Na poniedziałek zaplanowana jest wizyta u weterynarza,zobaczymy jak postępy w leczeniu skóry i uszu.Będzie też miał zrobione rtg kręgosłupa i stawów.Na dzień dzisiejszy Sokół ma na koncie 71,69zł,obawiam się,ze nie wystarczy pieniążków...:shake: Pod koniec lipca musimy też zaszczepić Sokoła przeciw wściekliźnie. Quote
_Goldenek2 Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Nie ten sam psiak na tych zdjęciach .... Niewiarygodne. Quote
katarzyna09 Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 Prawda...?Dziękujemy za odwiedzinki;) Quote
cisowianka Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Otrzymałam zaproszenie na wątek, zapisuję, ale (moja) sytuacja finansowa do bani. Quote
katarzyna09 Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 Dziękuję cisowianko,ze zajrzałaś.Zostań z Nami,proszę podrzuć czasem wątek Naszego Sokołka. Quote
Recommended Posts