Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

katarzyna09 napisał(a):
Luziu,co Ty na to?Damy radę...;)

No... Nie chce zapeszać ale jak się uda to jeszcze w tym tygodniu Sokół będzie grzał dupcię u Czarodziejki ;)

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Napiszcie mi jeszcze, czy dziadzio jest bezkonfliktowy, czy lubi sobie warknąć?

W klatce siedzi z 2-3? innymi psiakami i dogaduje się z nimi bez problemu. Do ludzi też zero agresji, wręcz przeciwnie jest baaardzo miziasty :) Taki duży misio tylko całować i głaskać. Jak go załapałam to na dzień dobry całą gębę mi wylizał, a jak potem pakowaliśmy go do samochodu to go podnosiłam i nawet nie burkną. :)

Posted

Ja też zaglądam, kiedy mogę się chłopaka spodziewać.
Dziś przywiozłam ze sterylki Kaję, która jak się okazało, jest w środku cała zrakowaciała :( Wycięto jej macicę wraz z guzami i guzki z listwy mlecznej. Są złośliwe. Sunia ma całkowicie zmienioną śledzionę i prawdopodobnie przerzuty do płuc. Biedulka. W poniedziałek jadę z Rafim na operację bądź amputację łapki, a w środę na sterylkę siostry Kajki - Misi i mam nadzieję, że ona jest w środku czysta.

Posted

Dziadunio już u mnie od wczoraj. Jego przyjazd zbiegł się z naszym powrotem z lecznicy z Rafim po amputacji łapki. Biedaczek taki okaleczony, biedny i nieszczęśliwy zaraz zabrał się za pokazaniu starszemu panu, kto tu rządzi rzucając się na niego z kłami 8)
Sokół jest kochanym bezkonfliktowym ślepiutkim staruszkiem. Widzi chyba tylko z daleka, z bliska nie był w stanie wziąć do pyska dużego gnata. Kłapał obok zanim go trafił, a może jest to jakieś zaburzenie błędnika. Apetyt ma wspaniały. Pożarł swoją kolację stękając i sapiąc. Doniosłam mu jeszcze to, czego inne psy nie dojadły - wyczyścił wszystkie gary, ale już suchej karmy nie ruszył. Sokół śmiesznie stęka jedząć i mamlając kość. Myślałam, że mi kota wykańcza tak nad gnatem sapał. Uśmiałam się z nieboraka do łez. Nockę spędził w dużej budzie, do której go na siłę wepchnęłam, żeby nie zmarzł. Posłusznie się w niej ulokował. Dostał jeszcze na noc gnacik i pracował nad nim stękając i rąbiąc nim w ściany budy ;) Dziś sobie chadza tu i tam, ale jest to raczej samotnik. Woli sobie na uboczu w kłębuszek się zwinąć. Gnaciki dziś też obrabiał, bo dostałam dużo i już nie nadążam ich wszystkich obgotować, tak więc surowe i podśmierdłe wjechały na psie stoły.

Posted

Luiza przekazała mi wczoraj 80 zł. za pobyt za styczeń i 20 zł. na kołderkę i jakąś miskę, bo przyjechał bez. Nic jeszcze nie kupiłam, bo dziś pojechałam z Rafim na przegląd do Łasku. Jutro jadę na sterylkę z Paris i odwiedzę lumpeks w celu nabycia kołderki dla Sokoła.

Posted

Witam,
przepraszam za opóźnienie ale komputer mi się zbuntował i odmówił posłuszeństwa.

Podróż minęła bardzo spokojnie, psiak co prawda przez większą część podróży nie mógł znaleźć sobie miejsca, ale mimo wszystko okazał się bardzo spokojnym pasażerem.
Teraz kilka fotek:

Sokół w samochodzie:

Przerwa w podróży

A tu już u Czarodziejki:

Posted

nie wiem czy któraś z Was grała w "The Sims 2 zwierzaki" ale na tym zdjęciu Sokół skojarzył mi się z Wilkiem Alfa z tejże gry :diabloti::diabloti:

Tak jak Czarodziejka pisała, dałam jej 100 zł ( 80 za styczeń i 20 na kołderkę i miseczkę ).
Teraz zbieramy pieniążki żeby opłacić luty.
Za transport zwracać nie trzeba :loveu: I w tym miejscu bardzo pragnę podziękować Mariuszowi ;)

Posted

Luziu, na twoich fotach wszystkie psy mają kosmiczne oczy :D

Sokół daje radę. Już nie je tak łapczywie, chyba pojął, że żarcie jest i będzie. Całe dnie sobie leży w ustronnym miejscu. Moja córcia go uwielbia ;)

Posted

Sokołek jest idealnie symetryczny ;) Kochany staruszeczek, śpi sobie w wielkiej budzie sam. Ma tam futerko, żeby mu było cieplej. W dzień leży w drugim garażu - sam, albo w kącie ogrodu. Jest bardzo czujny. Kiedy wychodzę na werandę zerknąć, czy wszystko ok i zy które się gdzieś nie szwęda nocą - wychodzi z budy i patrzy pytająco :)