Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Iljova napisał(a):
A może tak jakieś zdjęcie na tym materacyku ? :loveu:

Próbowałam :/ Wziął sobie i poszedł. To jeden z nielicznych psiaków, który totalnie nie chce być fotografowany.

Ale mogę wstawić zdjecia Falka, który na widok aparatu zaczyna pozować :D

Rozmawiałam dziś z wetem na temat leczenia Amisiowych dróg moczowych. Antybiotyk kontynujemy, a już niedługo robimy kontrolne badanie moczu (zwykłe, głównie chodzi o ilość leukocytów).

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W imieniu Luizy podaję wpłaty, które wpłynęły do wczoraj na jej konto.
malibo -25zł
Kasia.S-150zł
rencia42-30zł
BUDRYSEK-30zł
selenga-10zł
katarzyna09-70zł(stała+jednorazówka)
alice midnight(bazarek)-142,55zł
wiesiek-20zl
Razem: 477,55zł

Bardzo dziękujemy za wpłaty!:smile:
Pieniążki zostały już wysłane na konto ajlli.

Posted

Na moje konto dotarł przelew od Luzi: 477,55 zł.

Po wyrównaniu zaległości w skarpecie pozostaje + 215,12 zł.
Z tego musimy w najbliższym czasie wydać na kontrolne badanie moczu (15 zł) i zakup kolejnej dawki antybiotyku (ok. 60 zł).
Furagin wyłudziłam od rodziny ;) więc chwilowo mamy.
Potrzebna jest też kontrola skóry i uszu w niedługim czasie... Niestety, kończy się też karma, szybciej niż przypuszczaliśmy (Amiś zwiększa masę).

Posted

Próbowałam dziś upolować Amisia, jak rano słodko wylegiwał się na słońcu. Zwinął się w kłębek w na poduszce kodurowej i tak sobie leżał z 15 minut... póki nie przyszłam z aparatem. Natychmiast sobie poszedł. Z serii fotek tylko na kilku jako tako widać Amiśka...

W kwestii finansów Sokoła - w zeszłym tygodniu wziełam z lecznicy kolejną dawkę antybiotyku. Koszt - ok. 40 zł (nie płaciłam jeszcze, ale taniej niż przypuszczałam). W tym tygodniu mamy jeszcze zrobić badanie moczu. Po tych wydatkach zostanie w skarpecie ok. 160 zł...
A kończy się karma sucha. Nie wystarczy na zakup nastepnych worków (30 kg kanemaster = ok. 280 zł). Zrobiłam przegląd karmy moich psów (adopcyjne i bdt) - ŻADNA karma nie nadaje się nawet na chwilę dla Amiśka. Albo specjalistyczna, której nie potrzebuje. Albo zwykła i ryzykujemy nawrót problemów skórnych. Nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji.

Posted (edited)

W związku z tym,że osoba odpowiedzialna za Sokoła nie odzywa się od dłuższego czasu,chciałabym dla dobra psiaka przejąć rolę skarbnika i zajać się dalszym prowadzeniem watku-oczywiscie jezeli nie macie nic przeciwko temu.
Dzięki Luzi każdego miesiąca wpływalo na konto Sokoła 150zł.Jeżeli Luiza Nam nie pomoże z deklaracjami ze swojej strony,to odpadnie Nam te 150,- i stalych deklaracji będzie tylko 185,-,w związku z czym trzeba będzie szukać nowych deklaracji na utrzymanie Sokoła w obecnym DT,gdzie ma zapewnioną należytą opiekę.
Luizo,czy możemy nadal liczyć na te deklaracje?Wiesz,ze to bardzo istotne...
Zwracam się z prośbą do osób chcących pomóc o zorganizowanie bazarków,zbieranie fantów na w/w bazarki.
Każda pomoc jest mile widziana.
Za każdą pomoc serdecznie z góry dziękuję!

Dziewczyny,pomóżcie w rozkręceniu Naszego bazarku:-)
http://www.dogomania.pl/forum/thread...12r-godz-22-00

Edited by katarzyna09
Posted

Sytuacja Sokoła nie zmieniła się w zasadzie od dawna.
Luzia nie prowadzi wątku, nie stara się o pieniądze dla psa, nie podpisała umowy z hotelem - starannie unika wszelkiej odpowiedzialności.
Popieram zmianę skarbnika oraz zmianę osoby prowadzącej wątek.
Nie po raz pierwszy Luzia zasłania się brakiem dostępu do netu - tak samo było z jej bazarkiem ogłoszeniowym. Wtedy, po pół roku przyjeto jej tłumaczenie, ale sprawa nie została wyjaśniona do dziś. Linki do ogłoszeń tez nie pojawiły się u wszystkich psów, dla których ogłoszenia były zamawiane ( i opłacone).
Brzydka sprawa.

Posted

Prawdę mówiąc nie widzę innego wyjścia. Pies potrzebuje opiekuna, który będzie znał i troszczył się o Jego potrzeby.
Wątek a szczególnie rozliczenia powinny być aktualizowane - co nie jest czynione od dwóch miesięcy.
Nie widzę żadnego powodu, dla którego Katarzyna09, nie mogłaby przejąć prowadzenia wątku i funkcji skarbnika. Szczególnie że jest to osobą, która utrzymuje ze mną kontakt w sprawie Sokoła - pyta się o Jego zdrowie, samopoczucie, preferencje, problemy i widze że wyraźnie troszczy się o Jego dobro.

Posted

Ja uważam że to najlepsze dla Sokoła

ajlii napisał(a):
Prawdę mówiąc nie widzę innego wyjścia. Pies potrzebuje opiekuna, który będzie znał i troszczył się o Jego potrzeby.
Wątek a szczególnie rozliczenia powinny być aktualizowane - co nie jest czynione od dwóch miesięcy.
Nie widzę żadnego powodu, dla którego Katarzyna09, nie mogłaby przejąć prowadzenia wątku i funkcji skarbnika. Szczególnie że jest to osobą, która utrzymuje ze mną kontakt w sprawie Sokoła - pyta się o Jego zdrowie, samopoczucie, preferencje, problemy i widze że wyraźnie troszczy się o Jego dobro.

I po tym wpisie nie powinno być żadnych sprzeciwów :-)

Posted

Katarzyna09- odetchnęłam wiesz? - na razie mogę wesprzeć tylko słownie bo kasy brak- ale masz mój szacunek i wspieram i całym sercem jestem przy Amiśku!