ajlii Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Iljova napisał(a):A może tak jakieś zdjęcie na tym materacyku ? :loveu: Próbowałam :/ Wziął sobie i poszedł. To jeden z nielicznych psiaków, który totalnie nie chce być fotografowany. Ale mogę wstawić zdjecia Falka, który na widok aparatu zaczyna pozować :D Rozmawiałam dziś z wetem na temat leczenia Amisiowych dróg moczowych. Antybiotyk kontynujemy, a już niedługo robimy kontrolne badanie moczu (zwykłe, głównie chodzi o ilość leukocytów). Quote
Iljova Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Ale dowcipniś no ...łobuz... a może się wstydzi ;-) To tak jak u ludzi jedni unikają aparatów a inni pozują Quote
katarzyna09 Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 W imieniu Luizy podaję wpłaty, które wpłynęły do wczoraj na jej konto. malibo -25zł Kasia.S-150zł rencia42-30zł BUDRYSEK-30zł selenga-10zł katarzyna09-70zł(stała+jednorazówka) alice midnight(bazarek)-142,55zł wiesiek-20zl Razem: 477,55zł Bardzo dziękujemy za wpłaty!:smile: Pieniążki zostały już wysłane na konto ajlli. Quote
Iljova Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Może zechce ktoś zobaczyć http://www.youtube.com/watch?v=oC8ZK6m6_-M&feature=youtu.be Quote
ajlii Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Na moje konto dotarł przelew od Luzi: 477,55 zł. Po wyrównaniu zaległości w skarpecie pozostaje + 215,12 zł. Z tego musimy w najbliższym czasie wydać na kontrolne badanie moczu (15 zł) i zakup kolejnej dawki antybiotyku (ok. 60 zł). Furagin wyłudziłam od rodziny ;) więc chwilowo mamy. Potrzebna jest też kontrola skóry i uszu w niedługim czasie... Niestety, kończy się też karma, szybciej niż przypuszczaliśmy (Amiś zwiększa masę). Quote
katarzyna09 Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 Żeby tylko Nam się tłuścioszek z niego nie zrobił:D,apetycik... to on ma...:smile: Kurcze,niedługo karma,no i opłata za DT:roll: Quote
katarzyna09 Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 W środę,lub czwartek alfaLS rusza z bazarkiem:) Quote
Cantadorra Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Mam nadzieję, że Sokół wybaczy. Zapraszam serdecznie na srebrny bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/228307-Kolekcja-Swarovski-oraz-wyroby-artystyczne-ze-srebra-na-Rudego-i-Sare-do-24-06-br Quote
ajlii Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Próbowałam dziś upolować Amisia, jak rano słodko wylegiwał się na słońcu. Zwinął się w kłębek w na poduszce kodurowej i tak sobie leżał z 15 minut... póki nie przyszłam z aparatem. Natychmiast sobie poszedł. Z serii fotek tylko na kilku jako tako widać Amiśka... W kwestii finansów Sokoła - w zeszłym tygodniu wziełam z lecznicy kolejną dawkę antybiotyku. Koszt - ok. 40 zł (nie płaciłam jeszcze, ale taniej niż przypuszczałam). W tym tygodniu mamy jeszcze zrobić badanie moczu. Po tych wydatkach zostanie w skarpecie ok. 160 zł... A kończy się karma sucha. Nie wystarczy na zakup nastepnych worków (30 kg kanemaster = ok. 280 zł). Zrobiłam przegląd karmy moich psów (adopcyjne i bdt) - ŻADNA karma nie nadaje się nawet na chwilę dla Amiśka. Albo specjalistyczna, której nie potrzebuje. Albo zwykła i ryzykujemy nawrót problemów skórnych. Nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji. Quote
katarzyna09 Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Ajlii,przykro mi,ale nie jestem już w stanie pomóc finansowo,a kontaktu z Luizą nie mam i już mieć nie będę. Quote
AlfaLS Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Kochani bazarek z darami od Katarzyny09 i Malibo57 jest już w sporej części gotowy, jutro rano chyba udami się go skończyć. Jednak już dziś zapraszam Was i bardzo proszę zapraszajcie wszystkich innych :lol:. http://www.dogomania.pl/forum/threads/228487-Pomóż-Sokołowi-kup-coś!-Dla-Ciebie-dziecka-i-zwierzaka!-Do-06-07-12r-godz-22-00 Quote
katarzyna09 Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 (edited) W związku z tym,że osoba odpowiedzialna za Sokoła nie odzywa się od dłuższego czasu,chciałabym dla dobra psiaka przejąć rolę skarbnika i zajać się dalszym prowadzeniem watku-oczywiscie jezeli nie macie nic przeciwko temu. Dzięki Luzi każdego miesiąca wpływalo na konto Sokoła 150zł.Jeżeli Luiza Nam nie pomoże z deklaracjami ze swojej strony,to odpadnie Nam te 150,- i stalych deklaracji będzie tylko 185,-,w związku z czym trzeba będzie szukać nowych deklaracji na utrzymanie Sokoła w obecnym DT,gdzie ma zapewnioną należytą opiekę. Luizo,czy możemy nadal liczyć na te deklaracje?Wiesz,ze to bardzo istotne... Zwracam się z prośbą do osób chcących pomóc o zorganizowanie bazarków,zbieranie fantów na w/w bazarki. Każda pomoc jest mile widziana. Za każdą pomoc serdecznie z góry dziękuję! Dziewczyny,pomóżcie w rozkręceniu Naszego bazarku:-) http://www.dogomania.pl/forum/thread...12r-godz-22-00 Edited June 21, 2012 by katarzyna09 Quote
malibo57 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Sytuacja Sokoła nie zmieniła się w zasadzie od dawna. Luzia nie prowadzi wątku, nie stara się o pieniądze dla psa, nie podpisała umowy z hotelem - starannie unika wszelkiej odpowiedzialności. Popieram zmianę skarbnika oraz zmianę osoby prowadzącej wątek. Nie po raz pierwszy Luzia zasłania się brakiem dostępu do netu - tak samo było z jej bazarkiem ogłoszeniowym. Wtedy, po pół roku przyjeto jej tłumaczenie, ale sprawa nie została wyjaśniona do dziś. Linki do ogłoszeń tez nie pojawiły się u wszystkich psów, dla których ogłoszenia były zamawiane ( i opłacone). Brzydka sprawa. Quote
ajlii Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Prawdę mówiąc nie widzę innego wyjścia. Pies potrzebuje opiekuna, który będzie znał i troszczył się o Jego potrzeby. Wątek a szczególnie rozliczenia powinny być aktualizowane - co nie jest czynione od dwóch miesięcy. Nie widzę żadnego powodu, dla którego Katarzyna09, nie mogłaby przejąć prowadzenia wątku i funkcji skarbnika. Szczególnie że jest to osobą, która utrzymuje ze mną kontakt w sprawie Sokoła - pyta się o Jego zdrowie, samopoczucie, preferencje, problemy i widze że wyraźnie troszczy się o Jego dobro. Quote
Iljova Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Ja uważam że to najlepsze dla Sokoła ajlii napisał(a):Prawdę mówiąc nie widzę innego wyjścia. Pies potrzebuje opiekuna, który będzie znał i troszczył się o Jego potrzeby. Wątek a szczególnie rozliczenia powinny być aktualizowane - co nie jest czynione od dwóch miesięcy. Nie widzę żadnego powodu, dla którego Katarzyna09, nie mogłaby przejąć prowadzenia wątku i funkcji skarbnika. Szczególnie że jest to osobą, która utrzymuje ze mną kontakt w sprawie Sokoła - pyta się o Jego zdrowie, samopoczucie, preferencje, problemy i widze że wyraźnie troszczy się o Jego dobro. I po tym wpisie nie powinno być żadnych sprzeciwów :-) Quote
katarzyna09 Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 Mam nadzieję,ze sobie z tym wszystkim poradzę;) Quote
Iljova Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Jasne że sobie poradzisz :-) a jakby co to piszesz na wątku w czym problem będziemy go wspólnie rozwiązywać :-) Quote
Iljova Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Posłuchaj sobie czegoś fajnego i zrobi Ci się jeszcze lepiej :-) Quote
katarzyna09 Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 Właśnie słucham Queensryche i wysyłam Ci linka,również posłuchaj;) Quote
Iljova Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Już słuchałam i jest super ;-) znalazłam sobie na You Tube, ale zajrzę co ty mi przysłalaś Quote
bea100 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Katarzyna09- odetchnęłam wiesz? - na razie mogę wesprzeć tylko słownie bo kasy brak- ale masz mój szacunek i wspieram i całym sercem jestem przy Amiśku! Quote
baster i lusi Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Czytam i własnym oczom nie wierzę.Jak można zaniedbywać tak wątek psiaka za którego jest się odpowiedzialnym.tu jest wątek tarnobrzeskich psiaków .Może ktoś ma kontakt z Luizą. http://www.dogomania.pl/forum/threads/204245-Nasi-podopieczni-Happy-Garden-Tarnobrzeg-Prosimy-o-og%C5%82oszenia-dla-psow%21/page33 Quote
Recommended Posts