Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wracają.
Serwis informacyjny - w punktach będę pisać;-)
1. Sokół widzi i to całkiem nieźle:) Siatkówka w dobrym stanie, jest zaćma ( wiek) - trzeba podawać preparat z czarnych jagód z luteiną.
2. Pies waży 35 kg.
3. Uszy - tak brudne, że ciężko dobrze obejrzeć, ale świerzbowca nie widać. Będą czyszczone przez Ajlii, bo Sokół bardzo sobie nie życzył dalszych manewrów, płakał i chciał do domu.
4. Serce - do badania, rytm zbyt wolny.
5. Śledziona podejrzana - wskazane usg
6. Stawy biodrowe sprawiają ból, ograniczona ruchomość - do sensownego suplementowania. Doraźnie zastrzyk p.bólowy/p.zapalny.
7. Pazury koszmarnie przerośnięte - podcięte częściowo - do systematycznego podcinania.
8. Krew pobrana - czekamy na wyniki.

Plan:
Wizyta u dra Nizołka w Wawie lub dra Korzeniowskiego w Łodzi (echo serca)
Wizyta u dra Marcińskiego w Wawie - usg
Wizyta u dra Garncarza w Wawie.
Nie wiemy, czy uda się to zebrać w ramy jednego wyjazdu - co byłoby pożądane ze względu na koszty transportu i organizację. Trudna logistyka.

Kochani, Sokół potrzebuje pieniędzy na diagnostykę i leczenie, być może na leki nasercowe. Na pewno na suplementy stawowe: kolagen, boswellię, mirystyniany.

Posted

[quote name='malibo57']Wracają.
1. Sokół widzi i to całkiem nieźle:) Siatkówka w dobrym stanie, jest zaćma ( wiek) - trzeba podawać preparat z czarnych jagód z luteiną.
2. Pies waży 35 kg.
3. Uszy - tak brudne, że ciężko dobrze obejrzeć, ale świerzbowca nie widać. Będą czyszczone przez Ajlii, bo Sokół bardzo sobie nie życzył dalszych manewrów, płakał i chciał do domu.
6. Stawy biodrowe sprawiają ból, ograniczona ruchomość - do sensownego suplementowania. Doraźnie zastrzyk p.bólowy/p.zapalny.
7. Pazury koszmarnie przerośnięte - podcięte częściowo - do systematycznego podcinania.

Plan:
Nie wiemy, czy uda się to zebrać w ramy jednego wyjazdu - co byłoby pożądane ze względu na koszty transportu i organizację. Trudna logistyka.

Kochani, Sokół potrzebuje pieniędzy na diagnostykę i leczenie, być może na leki nasercowe. Na pewno na suplementy stawowe: kolagen, boswellię, mirystyniany.[/QUOTE]Jesteście niesamowici.
trochę tego sie uzbierało
ale nie jest na szczęscie kosmicznie źle.
Najgorsza kasa:(

Posted

Ale u Campari pisze morisowa
ze Fundacje tak chętnie biora psy od Czarodziejki
bo to psy medialne
i teraz bedziecie kasę na nich tłuc.
Dlatego podobno Fundacja bernardyn chciała campari!
Moze im napisz malibo jak zarabiacie.
Bo mnie sie nogi ugieły:(
Morisowa uznała
ze u Czarodziejki jest dla campari
najlepsze miejsce:(

Posted

Malizna, tu ciężko o komentarz - ja finansuję moją gromadkę z prywatnych środków, nie biorę grosza od Fundacji, raczej ja wspomagam, jak mogę. Nie będę się wypowiadać na temat dochodów fundacyjnych i sposobów ich zdobywania.

Posted

[quote name='malibo57']Malizna, tu ciężko o komentarz - ja finansuję moją gromadkę z prywatnych środków, nie biorę grosza od Fundacji, raczej ja wspomagam, jak mogę. Nie będę się wypowiadać na temat dochodów fundacyjnych i sposobów ich zdobywania.[/QUOTE]
no ok, a czarodziejskie miejsce
jako najlepsze dla campari?
edit
przepraszam, to wątek Sokoła
poniosło mnie bardzo
wiecej niz bardzo:(
już milknę tutaj.

Posted

Wydaje mi się, że moje zdanie na ten temat jest ogólnie znane, bo je przedstawiłam.
Wyłożyłam też krótko swoją filozofię na wątku o Hotelikach do Omijania.
I zajęłam się robotą:grins:

Posted

[quote name='malibo57']Wydaje mi się, że moje zdanie na ten temat jest ogólnie znane, bo je przedstawiłam.
I zajęłam się robotą:grins:[/QUOTE]
Tak, to prawda.
Dlatego wielki szacun.
I wielkie dzięki.

Posted

[quote name='malibo57']Sokól właśnie wyruszył na badania.
Psina uznała na biegu, że człowiek, w tym wypadku Ajlii, to gwarant pełnej miski, ciepła i bezpieczeństwa i nawet na siusiu nie należy się oddalać i spuszczać tego człowieka z oka. W wolnym tłumaczeniu - Sokół postanowił nie wychodzic dzis do ogrodu sam, a, że siuu się chciało, to postanowił ( trudno) siknąć w kuchni. Ajlii natychmiast się zorientowała w czym rzecz i poleciała z chłopakiem do ogrodu, chwaląc za załatwienie potrzeby na zewnątrz.
Ogólnie Sokół wręcz upaja się pobytem w domu - wszystko jest normalne i psu się należy. Ale pilnować trzeba, bo pewności, że te dobra nie znikną jeszcze w psie nie ma. Ale będzie:)

[quote name='malibo57']Wracają.
2. Pies waży 35 kg.

Plan:

Kochani, Sokół potrzebuje pieniędzy na diagnostykę i leczenie, być może na leki nasercowe. Na pewno na suplementy stawowe: kolagen, boswellię, mirystyniany.

Bardzo dziękuję za dokładny opis na wątku :)

[quote name='bea100']Jestem > przybiegłam tu po rozmowie z Ajlii.
Zapisuję (na ten moment)
Luzia- podaj mi na PW dane i konto do wpłat (na zaś)

Witamy i dziękujemy. Konto za chwilkę wyślę.

[quote name='malibo57']Wydaje mi się, że moje zdanie na ten temat jest ogólnie znane, bo je przedstawiłam.
I zajęłam się robotą:grins:

I od razu widać rezultaty :razz: :)

[quote name='scorpio133']zapisuje watek

Witam serdecznie! :)

[quote name='BUDRYSEK']przekazuje swoja deklaracje 20 zł/mies na Sokołka

Bardzo dziękuję i za chwilkę ślę konto.

[quote name='zuzlikowa']Wstawiłam informację o domatorze Sokole na wydarzenie... może nieco środków i tu uda się zdobyc.

Miejmy nadzieję bo na razie jest cieniutko.

[SIZE="3"]Rozliczyłam pobyt Sokoła u Czarodziejki i wrzuciłam do #5 postu.
Aktualne rozliczenie od 01.03.2012 znajduje się w poście numer #3.
Na koncie Sokoła znajduje się na chwilę obecną 203 zł. Zaraz dopiszę deklarowiczów. :loveu:

Malizna78 nie chcę być niemiła bo doceniam Twoją pomoc, ale bardzo Cię proszę ( po raz kolejny), żebyś nie robiła zamieszania na tym wątku. Jest to wątek Sokoła, a NIE ogólny psów pod opieką Czarodziejki. Więc jeśli można to takie rzeczy gdzie indziej.

Posted (edited)

Deklaracje na dzień dzisiejszy:

Kasia B. - 100 zł
Kasia S. - 50 zł.
Bela51 - 5 zł.
Katarzyna09 - 20 zł.
Rencia42 - 30 zł. nie potwierdzone
Malizna78 - 5 zł ( płatne na konto Fundacji )
Ewa i flatki - 15 zł.
Wiesiek - 20 zł.
Selenga - 10 zł.
BUDRYSEK - 20 zł.
Malibo57 - 25 zł.

Łącznie - 300 zł

Jeśli kogoś pominęłam to proszę krzyczeć :)

Edited by Luzia
Posted

[quote name='malibo57']Dołuje mnie ta kwota - bo za graniczną ( opłata za DT, hotel) uważa się obecnie 300,-
To ja dorzucę 25 stałej, żeby przekroczyć tę magiczną granicę.[/QUOTE]

Bardzo dziękuję :) I już zapisuję.