Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tego co ja czytałam widziałam na różnych wątkach (także psiaków Klaudii) to uważam że u Lilu jest bardzo dobrze
Kiedyś przyjdzie taki dzień że zawitam na Dolny Śląsk aby odwiedzić kilka osób i ich zwierzaki między innymi i Lilu ;-)

Posted

Wyjeżdża jutro razem z Rafim. To jest ustalone od kilku dni i nic sie nie zmieniło.
Trafi do Ajlii na przechowanie, tam zrobimy mu przegląd medyczny, zrobimy podstawowe badania i, jeśli taka będzie wola opiekunek, to pojedzie do LILUtosi. O ile wszystko jest dogadane, bo tego nie wiem:)

Posted

[quote name='malibo57']Wyjeżdża jutro razem z Rafim. To jest ustalone od kilku dni i nic sie nie zmieniło.
Trafi do Ajlii na przechowanie, tam zrobimy mu przegląd medyczny, zrobimy podstawowe badania i, jeśli taka będzie wola opiekunek, to pojedzie do LILUtosi. O ile wszystko jest dogadane, bo tego nie wiem:)[/QUOTE]Super wiadomośc!
Jednak sklerozy nie mam.
W takim razie kolejny juz będzie bezpieczny.
Strasznie sie ciesze.

Posted

Numer konta dla osób chcących wspomóc Sokoła:

FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a
03-772 Warszawa

DnB NORD 54 1370 1109 0000 1706 4838 7310
NIP: 525-21-91-290
KRS 0000135274
Regon: 016409834

KONIECZNIE W TYTULE : " MLB - Sokół "

Posted

Ewentualnie wpłaty mogą nadal wpływać na moje konto, każda wpłata będzie odnotowana na wątku oraz na pierwszej stronie.
Tyle, że ta namiary mogę podać tylko na PW.

Wstępnie zarezerwowałam miejsce u LILUtosi. Choć nadal rozglądam się za czymś bliżej Łodzi. Mamy 2 tygodnie żeby coś znaleźć.

Posted

A co tu tak cicho?! Sokół rozpiera się na salonach, a ciotki nic?;-)
Po kolei - Sokół już u Ajlii od popołudnia. Chodzi sobie, mlaska, znalazł lodówkę ( natychmiast), jest bardzo kontaktowy i ciekawski. Ajlii zamierza go od jutra uczyć komunikacji dotykowej. Sokół nie jest specjalnie wypasiony, ale nie jest też zagłodzony. Niestety, sierść totalnie sfilcowana, do solidnej pielęgnacji.
Niepokoją też oczy - jest wyciek. Tył tez kiepsko - łapki drżą, jakby nie mogły utrzymać ciężaru ciała. W środę wizyta u weta, badanie kliniczne, pobranie krwi - dowiemy się więcej o kondycji psa.
Na razie mam 2 fotki - będzie więcej.

Kochane Cioteczki, pomóżcie Luzi "rozkręcić wątek i event na FB. Sokół jest w kiepskiej sytuacji finansowej - brak funduszy na jakikolwiek hotel, nie mówiąc o diagnostyce, leczeniu, czy suplementach należnych starszemu panu.
Gorąca prośba o działanie - tyle, ile kto może:)

Posted

Melduję się.
Oczywiście pomogę jak umiem.
FB nie mam ale mam "znajomosci",
polecę jej na pewno do rozkręcenia.
Rozumiem, ze Sokól jest pod patronatem
Fundacji Viva?
ps
bardzo się ciesze, że już bezpieczny
i śliczny jest bardzo!
tylko te łapinki.

Posted

[quote name='Iljova']Dzięki za link. :-)
i mam taka małą sugestię że może by zmienić tytuł wątku ? Bo w końcu ten jest nieaktualny[/QUOTE]

Jestem za! Czekamy na Luzię - tylko ona może to zrobić.

Posted

[quote name='malibo57']Sokół był w potrzebie, więc dostał DT tymczasowe, transport i obsługę wet. Użyczamy mu też konta do zbiórki na FB.
Ale jego opiekunką jest nadal Luzia:)[/QUOTE]
Rozumiem.
dziękuję za odpowiedź.
mam nadzieję, że Sokól będzie miał kase
na leczenie i diagnostyke.
No i na ten hotelik musimy uzbierac:(

Posted

[quote name='malibo57']A co tu tak cicho?! Sokół rozpiera się na salonach, a ciotki nic?;-)
Po kolei - Sokół już u Ajlii od popołudnia. Chodzi sobie, mlaska, znalazł lodówkę ( natychmiast), jest bardzo kontaktowy i ciekawski. Ajlii zamierza go od jutra uczyć komunikacji dotykowej. Sokół nie jest specjalnie wypasiony, ale nie jest też zagłodzony. Niestety, sierść totalnie sfilcowana, do solidnej pielęgnacji.
Niepokoją też oczy - jest wyciek. Tył tez kiepsko - łapki drżą, jakby nie mogły utrzymać ciężaru ciała. W środę wizyta u weta, badanie kliniczne, pobranie krwi - dowiemy się więcej o kondycji psa.
Na razie mam 2 fotki - będzie więcej.

Kochane Cioteczki, pomóżcie Luzi "rozkręcić wątek i event na FB. Sokół jest w kiepskiej sytuacji finansowej - brak funduszy na jakikolwiek hotel, nie mówiąc o diagnostyce, leczeniu, czy suplementach należnych starszemu panu.
Gorąca prośba o działanie - tyle, ile kto może:)

http://img43.imageshack.us/img43/1211/s1kopia.jpg

http://a.imageshack.us/img21/561/skopia.jpg

Bardzo dziękuję za relację na wątku. Co do oczek to od samego początku tak mu łzawiły, pytałam weterynarza pod opieką którego się znajdował to stwierdził, że przy niedowidzącym psie to nic niezwykłego szczególnie gdy mieszka na zewnątrz.

W tej sytuacji każda pomoc na wagę złota.

Sokołek jak zwykle na zdjęciach wyszedł jak typowy zrównoważony starszy Pan. Taki miś :loveu:

[quote name='Charly']Luzia to ja poproszę o pw z nr konta.

Nie wiem czy aktualne, czy nadal mam wysyłać?

[quote name='malizna78']Rozumiem.
dziękuję za odpowiedź.
mam nadzieję, że Sokól będzie miał kase
na leczenie i diagnostyke.
No i na ten hotelik musimy uzbierac:(

Ja również mam taką nadzieję choć jak na razie ciężko to widzę.

[quote name='BUDRYSEK']bedziemy udostepniac fb do bolu! :)

Bardzo dziękuję!

Posted

Ponieważ Misiowi, ktoremu składalam deklaracje
jest już niepotrzeba, bo ma prywatnego sponsora
swoją deklarację oddam Sokołowi.
Niestety to na razie tylko 5 zl miesięcznie od marca.
Więcej nie mogę, ale będę pamiętała.
Będę wysylala na konto Fundacji Viva oczywiscie