malizna78 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Chyba tak nie do końca wizyta kontrolna. Skoro było zalecenie wizyty, chyba jest jakis powód: FUNDACJA BERNARDYN ........ Ze względu na warunki bytowe nie dostosowane do prowadzenia tzw hospicjum dla zwierząt oraz realne możliwości opieki p. Diany nad większą ilością psów specjalnej troski uzgodniono: - Lutuś został odebrany przez Fundację BERNARDYN, - Misiek zostaje przeniesiony do domu p. Diany, - Sokół we wtorek jedzie do lecznicy na badania (konsultacje, rtg stawów biodrowych i kręgosłupa, morfologia), sugeruję dalszy sposób opieki uzależnić od diagnozy jaką postawi lekarz, ...... Quote
bela51 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Malizna, ide o zaklad, ze z Sokołem Ci sie nie uda. Quote
malizna78 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='bela51']Malizna, ide o zaklad, ze z Sokołem Ci sie nie uda.[/QUOTE] Obys miała rację. Pokornie bym sobie tego życzyła. Quote
Luzia Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 (edited) [quote name='malizna78']Chyba tak nie do końca wizyta kontrolna. Skoro było zalecenie wizyty, chyba jest jakis powód: FUNDACJA BERNARDYN ........ Ze względu na warunki bytowe nie dostosowane do prowadzenia tzw hospicjum dla zwierząt oraz realne możliwości opieki p. Diany nad większą ilością psów specjalnej troski uzgodniono: - Lutuś został odebrany przez Fundację BERNARDYN, - Misiek zostaje przeniesiony do domu p. Diany, - Sokół we wtorek jedzie do lecznicy na badania (konsultacje, rtg stawów biodrowych i kręgosłupa, morfologia), sugeruję dalszy sposób opieki uzależnić od diagnozy jaką postawi lekarz, ...... Na wątkach nie musi być o wszystkim pisane Jako opiekun Sokoła wiem o wielu rzeczach. Tak samo znam warunki w których przebywa Sokół i to nie z forum, ponieważ byłam tam osobiście i to niejednokrotnie. Nie mam zastrzeżeń co do warunków w których przebywa "mój" pies. Diana jest dla mnie osobą wiarygodną i szczerą, dlatego jej ufam i wiem, że gdyby z Sokołkiem działo się coś złego da znać. Tak tu na forum jak i telefonicznie. Więc moją decyzją jest by Sokół pozostał u niej, do czasu znalezienia DS ( jeśli któraś z osób która płaci na niego deklaracje ma coś przeciwko proszę o informacje ). Czytałam całą opinie Fundacji Bernardyn, znam ją, rozmawiałam z Dianą i dla mnie jest OK - Wiem - Wiem - I trzecią pauzę również wiem. Wiem również jaki jest tego powód. Dlatego pragnę podkreślić. Dla mnie Diana jest osobą wiarygodną, ufam jej i wiem, że z Sokołowi jest tam najlepiej jak się da. Pozdrawiam Edited February 23, 2012 by Luzia usunięcie emotek Quote
lika1771 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Luizo Ty mowisz o warunkach?no wcale sie nie dziwie,ze Tobie odpowiadaja....osobie ktora wyadoptowala psa na lancuch.EOT na ten temat. Quote
Luzia Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='lika1771']Luizo Ty mowisz o warunkach?no wcale sie nie dziwie,ze Tobie odpowiadaja....osobie ktora wyadoptowala psa na lancuch.EOT na ten temat. Z tego co wiem to nie jest to wątek Kamyka. Na wątku Kamyka było wszystko z mojej strony wyjaśnione. Jeśli ktoś ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem, to bardzo mi przykro, ale nie jest to wina moja tylko jego nauczyciela z podstawówki. Pragnę podkreślić, że jest to wątek Sokoła, który ma na pomoc psu, wszelkie posty nie na temat, mające na celu publiczne pranie brudów i oczernianie osób, będą z mojej strony po prostu ignorowane ( nie będę prosić moderatorów o "sprzątanie" bo i tak ostatnimi czasy im się nie nudzi :evil_lol: ). Jeśli ktoś chce wspomóc psiaka w jakikolwiek sposób, to będziemy bardzo wdzięczni. Niestety z doświadczenia wiem, że lepiej klepać w klawisze niż czynnie pomagać ;) Tyle z mojej strony w tym temacie. Doszła deklaracja od Beli - 15 zł z 3 m/c :) Zaraz wklepię do postu rozliczeniowego. Quote
malizna78 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Jaki sposób pomocy masz na mysli? Tylko finansowy? Quote
kasiek. Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 zapisuje Jest info ,ze karma jest potrzebna dla psów ,bo w czasie kontroli jej nie było... Quote
bela51 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='kasiek.']zapisuje Jest info ,ze karma jest potrzebna dla psów ,bo w czasie kontroli jej nie było...[/QUOTE] Jest tez inne info, ze Czarodziejka miała 8 kg ugotowanego miesa. Ale wygodniej podawac wszystkim tamto info. Quote
kasiek. Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='bela51']Jest tez inne info, ze Czarodziejka miała 8 kg ugotowanego miesa. Ale wygodniej podawac wszystkim tamto info.[/QUOTE] Ja podaje to info ,które ja mam,co w zwiazku z tym w sprawie psa ? Quote
zuzlikowa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='bela51']Malizna, ide o zaklad, ze z Sokołem Ci sie nie uda. ...maliźnie nie, ale komuś innemu sie uda. Tylko co wtedy z Sokołem? Jak chcesz postepować wg zasady: na złość , komuś tam , odmrożę sobie uszy... to ryzykuj swoim zdrowiem i życiem, nie psów. To Twój wybór. Ale psy oszczędź! [quote name='Luzia'] Pragnę podkreślić, że jest to wątek Sokoła, który ma na pomoc psu, wszelkie posty nie na temat, mające na celu publiczne pranie brudów i oczernianie osób, będą z mojej strony po prostu ignorowane ( nie będę prosić moderatorów o "sprzątanie" bo i tak ostatnimi czasy im się nie nudzi :evil_lol: ). Jeśli ktoś chce wspomóc psiaka w jakikolwiek sposób, to będziemy bardzo wdzięczni. Niestety z doświadczenia wiem, że lepiej klepać w klawisze niż czynnie pomagać ;) Tyle z mojej strony w tym temacie. . Nie bedę powtarzać wielokroć powtarzanych argumentów... groch o scianę. Wklejam informację, niejako pokontrolną z wczoraj... Przeklejam z FB... bo tu jest furtka i jasna odpowiedź co bedzie jak jej nie wykorzystamy! Każdy sobie odbierze tę informacje jak chce... i zrobi z nią co chce... A jak w tym będzie się miał pies? ... Teraz już i... jeszcze to tylko od Was zależy. "Jesli wlasciciele psow nie odbiorą ich PRZED przekazaniem do Wojtyszek przez gmine, PRZED podpisaniem wniosku przez wojta o czasowy odbior, konsekwencje poniasa dwie strony(psy niestety tez): Cz i Ci co psy jej dawali. Do wyroku sadu, ktory zadecuduje o dalszym losie psow, psy beda musialy byc w Wojtyszkach. I nie sadze aby p. S wrzucil je do zagrody gdyz te psy bylyby tam czasowo do dyspozycji sadu. Za drastyczne zaniedbania psow bedzie odpowadala Cz a prawni wlasciciele psow jesli ich nie odbiora j.w. beda odpowiadali za porzucenie psow! Sad oceni czy sa to czyny o kalibrze podobnym. Jak dla mnie tak. I teraz to WASZ wybor i wasze decyzje opiekunki dogomaniczki, "wyciaganych" pieskow ze schronisk. W kazdej sytuacji, "wyciagania" pieskow trzeba sie liczyc z tym: co zrobie jak cos by sie stalo, gdzie psa umieszcze(...) Przyslaniane sie tym, ze czesc psow jest psami Cz, nic nie da tylko ją pognebi; poswiaczanie nieprawdy, co jak wiemy jest latwe do udowodnienia.." Quote
Luzia Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Jako, że od wczoraj sytuacja Sokoła diametralnie się zmieniła, pragnę poprosić wszystkie osoby którym nie jest obojętny jego los o pomoc. Pierwszą i najważniejszą na chwilę obecną sprawą jest znalezienie hotelu który przyjmie go za podobną ewentualnie niewiele wyższą cenę. Mile widziana będzie również pomoc finansowa ( wszelkie stałe czy jednorazowe wpłaty ). Sokół na dzień dzisiejszy ma 155 zł deklaracji. Ja również cały czas będę się starała coś znaleźć jak i również "kombinować" jego ewentualny transport. Wieczorem po powrocie do domu napiszę co udało mi się załatwić. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Quote
lilk_a Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 decyzja PIW w sprawie psów [quote name='Fundacja BERNARDYN']Decyzja PIW: - psy będące własnością p. Diany (zgodnie z oświadczeniem zawartym w protokole) mogą pozostać - pozostałe psy muszą w terminie 7 dni od dnia kontroli wrócić do właścicieli Dobrostan psów prywatnych p. Diany, które pozostają na posesji będzie podlegał kontrolom i miał charakter ciągły, w przyszłym tygodniu przewidziane 2-3. W tym tygodniu również należy się spodziewać. Zakaz przyjmowania na czasową opiekę jakichkolwiek psów, ponieważ nie ma zarejestrowanej działalności (hotel). Jeśli p. Diana w przyszłości chciałaby ubiegać się o taką rejestrację musi najpierw zwrócić się do piw o wskazania. Zakaz przebywania na terenie posesji większej ilości psów prywatnych niż określona w protokole, ponieważ tylko na tę ilość są spełnione warunki bytowe i piw wyraża zgodę. Na dzień kontroli nie ma odpowiednich warunków dla kolejnego psa. Na terenie posesji mogą przebywać jedynie zwierzęta bez widocznych oznak chorobowych (zdrowe), ponieważ nie ma możliwości na zapewnienie odpowiednich warunków (źródło ciepła i przy tej ilości zwierząt odpowiednia opieka). Jeśli warunki bytowe prywatnych psów p. Diany i opieka nad nimi podczas kontroli dobrostanu zostaną uznane za niewystarczające to psy zostaną odebrane bez wskazań do poprawy, bo takie już były i umieszczone w miejscu wskazanym przez wójta gminy Widawa. Ilość psów prywatnych 8 szt. Warunkowo może zostać Campari, jeśli natychmiast (do kolejnej kontroli) zostaną dla niej stworzone właściwe warunki (m.in musi dojść ósma buda, ocieplana, dostosowana dla psa). Campari zostanie natychmiast odebrana podczas kontroli, jeśli warunki zostaną uznane za niewystarczające. Zostało 6 dni. Prosimy właścicieli o odebranie psów.[/QUOTE] Quote
bela51 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Zuzlikowa, zawsze pelnisz tu funcje adwokata diabła, jak nie Budryska to malizny. Przypomne Ci tylko, ze to Ty i Twoje kolazaneczki zgotowaly tym psom ten los. Luzia była u Czarodziejki wielokrotnie i wie, ze Sokołowi nie dziala sie tam zadna krzywda. Ale teraz nie ma wyjscia i musi szukac mu innego miejsca. Quote
zuzlikowa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='bela51']Zuzlikowa, zawsze pelnisz tu funcje adwokata diabła, jak nie Budryska to malizny. Przypomne Ci tylko, ze to Ty i Twoje kolazaneczki zgotowaly tym psom ten los. Luzia była u Czarodziejki wielokrotnie i wie, ze Sokołowi nie dziala sie tam zadna krzywda. Ale teraz nie ma wyjscia i musi szukac mu innego miejsca. ...cóż, coś nie tak z Twoją pamięcią...ale masz rację- jestem nadzwyczaj konsekwentna jeśli chodzi o warunki w jakich trzymane są psy i o opiekę jaką są objęte. Nigdy też nie zakładałabym się o niczyje życie... a psa tym bardziej. Odpowiedzialność za obecną ich sytuację Sokoła ponosi min. jednoznacznie ta osoba, która patrzy na Ciebie z lustra. I tyle w tym temacie. Wracam do Sokoła. Nie będę powtarzała pytania Cajusa... już padło i jest ważkie. Czy możliwe jest wstawienie tekstu z kontaktem, który mógłby być wykorzystany do ogłoszeń Sokoła i ew. wydarzenia na FB? Czy takie wydarzenie byłoby dla Was przydatne? Rozumiem także,że potrzebna jest pomoc w szukaniu deklaracji i pieniędzy dla psiaka? Quote
bela51 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Klania sie motto emirowe, nie bede tu cytowac, wszyscy znają. Quote
malizna78 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='bela51']Zuzlikowa, zawsze pelnisz tu funcje adwokata diabła, jak nie Budryska to malizny. Przypomne Ci tylko, ze to Ty i Twoje kolazaneczki zgotowaly tym psom ten los. Luzia była u Czarodziejki wielokrotnie i wie, ze Sokołowi nie dziala sie tam zadna krzywda. Ale teraz nie ma wyjscia i musi szukac mu innego miejsca. Wypraszam sobie! Jesli już o diable mowa i jego adwokacie, to najlepiej to obrazują posty skierowane do ciebie na wątku hospicjum. Myślałam,ze zamknęły Ci buzię. Okazuje sie, że nie, więc je przypomnie. Nic tam dodać i nic ująć: "???? Słucham? Gdyby nie m.in., Twoje posty i podgrzewanie "racjonalizującej" dyskusji, "częstochowska obrona" Czarodziejki, być może, dziś nie byłoby już u niej psów, które z powodu zaniedbań, braku karmy, złych warunków trafią do Wojtyszek. Nie czujesz się winna? Może to zamiatanie pod dywan, które zarzucasz opiekunom, a sama stosujesz, jest powodem nieszczęścia tych psów? " "Nie wiesz , że najlepszą obroną swojej dupy , jest atak ? to takie nasze polskie. Bela51 , to dzięki Tobie , te psy pojadą do Wojtyszek .. te psy które są obecnie , bo to Ty klaskałaś w dłonie i się cieszyłaś z opisów Czarodziejki .. w których pisała jasno , że psy to to tamto ..... wymagają natychmiastowej pomocy , w tłumaczeniu na nasz. Ty jesteś winna temu , że jest ten wątek , bo sama w porę nie zareagowałaś. Nie pisz , że to MY ... nie nie , to TY i osoby które na wątkach tych psów piały z zachwytu. Dzięki temu wątkowi , już nie będzie piania nad zaniedbywanymi psami. Obecne psy dzięki TOBIE pojadą do Wojtyszek , ale kolejne dzięki NAM nie pojadą. kapisz i ?" Kapiszi bela51? jeśli nie, naucz się na pamięc słow powyżej Quote
zuzlikowa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Anja2201']Dziewczyny gdyby jeszcze było potrzebne miejsce to u mnie właśnie się jedno zwolniło , (żeby nie był kaja już zabezpieczona ) . Trzymałam rezerwację z której opiekun psa dzisiaj zrezygnował ze względu na problem z transportem . kontakt i wszystkie informacje na tym wątku: Hospicjum dla psów starszych , chorych , po operacjach -694-195-509 Quote
kasiek. Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Nie ma kto zrobic mu eventu na fb ......... bella zamilknij :crazyeye: Quote
zuzlikowa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='kasiek.']Nie ma kto zrobic mu eventu na fb ......... bella zamilknij :crazyeye:[/QUOTE] Jeśli będzie potrzeba, a Ty zrobisz wydarzenie, to zostanę współadminem. Może tak być? Może i Luzia będzie mogła być adminem wydarzenia... jeśli takowe jest potrzebne. Quote
bela51 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='kasiek.']Nie ma kto zrobic mu eventu na fb ......... bella zamilknij :crazyeye:[/QUOTE] Kasiek z najwieksza przyjemnoscia ! Bo dyskusja z Toba to zenada. Wpisuje Cie jako kolejna osobe, na lista ignorowanych i wypisuj sobie co chcesz. Ale jak sie dowiem, ze mi ublizasz, to nie skonczy sie na modzie. Quote
kasiek. Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='bela51']Kasiek z najwieksza przyjemnoscia ! Bo dyskusja z Toba to zenada. Wpisuje Cie jako kolejna osobe, na lista ignorowanych i wypisuj sobie co chcesz. Ale jak sie dowiem, ze mi ublizasz, to nie skonczy sie na modzie.[/QUOTE] No własnie to samo chciałam ci powiedzieć ..... kto jest opiekunem psa ,jak mam robić event ,to musze miec kontakt,tekst do ogłoszenia i jak z deklaracjami macie konto fundacyjne...? Quote
Recommended Posts