Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sokołek ma dobre ciocie. A wczoraj odszedł piękny staruszek collie Kola. Biegał radośnie po łące, gdy nagle powołana została dusza jego. Odleciał za TM. Chyba nawet nie spostrzegł, że to już nie moje łąki, ale niebiańskie.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasiu, jak sobie życzysz. Sokołek dziś chodził za mną nieco zaniepokojony, bo wyprowadziłam większość psów na wybieg, żeby mogły wjechać ciężarówki z naczepami. Pozostały tylko jednostki i Grom strachulec, który sam trzyma się na dystans. Sokół w swojej budzie, Daszka na posłanku, Ząbal i Misiek przy mojej nodze, Szarik pod ścianą i Kasetka, bo nowa i niezorientowana. Kiedy nagle ucichły warkoty i psów na podwórzu brakło natychmiast wybiegł z budy wytrzeszczony Sokół z niemym zapytaniem na pysku. Chodził, biegał, wąchał, wytrzeszczał oczyska, a tu raczej pustka. Podkleił się do mojej nogi i chodził ze mną tu i tam, żebym broń Boże i ja nie zniknęła, bo kto gar napełni ;) Dawał się nadzwyczaj tulić i głaskać, zrobił się nawet namolny, a klepnięty w doopkę brykał jak źrebak. Pewnie myślał o tych pełnych garach i michach, na które braknie chętnych. Przy ogonie na grzbiecie Sokołowi zrobił się tłuszczak wielkości orzeszka. W poniedziałek będą wetki, więc go obejrzą, chociaż na pewno nie wymaga to natychmiastowej interwencji chirurgicznej.

Posted

Wybaczcie nawał obowiązków. Sokołkowy tłuszczak zniknął. Wczoraj macałam, żeby zademonstrować wetkom, ale pozostało trochę łusek jak po łupierzu i miejsce płaskie jak talerz. Tak więc nie ma problemu. Kupiłam Firpex. Jeden podany, drugi odłożony. Sokołek tłuścioch pozdrawia ciepło ;)

Posted

Nowe wpłaty na koncie Sokoła:
Rencia42 - 30 zł
Katarzyna09 - 20 zł
Kasia B. - 50 zł

Wysłałam również pieniążki za wrzesień ( 300 zł)

Na koncie Sokoła jest obecnie 257 zł na miesiąc październik.

Posted

Przegapiłam jeszcze wpłatę z bazarku 31 zł ( 8 zł miał być z tego dla Lei, ale jako że ona już w DS cała dopłata idzie na Sokoła ).

Na koncie : 288 zł

Posted

Grubasek wygrzewa się na słonku. Wczoraj pod okiem ugryzła go jakaś złośliwa mucha, albo osa i bardzo się drapał. Musiałam przemywać co chwila, bo oko od przecierania zaczęło ropieć, a było już opuchnięte. Biedaczysko po omacku przyszło się przytulić i wyżalić. Przemywałam, zakrapiałam i dałam mu zastrzyk brzeciwbólowy - homeopatyczny Traumeel, po którym Sokołek się uspokoił i przestał trzeć oko łapą. Taki był rozczulający, bo kiedy przemywałam to lizał mnie po rękach, a on nie jest z tych wylewnych. Pod wieczór się poprawił. Kolację wmłócił jak zazwyczaj. Dziś jeszcze troszkę oko jest opuchnięte, ale Sokół spaceruje spokojnie po ogrodzie i wącha sobie tu i tam.

Posted

Traumeel był dla Daszki, ale podaję wszystkim, którzy potrzebują. Nic nie trzeba zwracać. Mam to stosuję i cieszę się, że pomaga.
Robimy bazarki na Zeel i Traumeel dla całego stadka, żeby było na takie właśnie wypadki. To są bardzo drogie ampułki, ale warte ceny. Homeopatia jest łagodna a w przypadku starszych wyniszczonych psów jest to istotne. Na razie mamy 386 zł. Zeel kosztuje 240 Euro, Traumeel 100 euro...Mam sporo rzeczy na bazarek, tylko czasu mało, ale ogarnę się i wystawię.
Much i innych paskudnych insektów jest w tym roku zatrzęsienie. Starszy pies zaśnie i nie strzygnie uszami, nie poruszy się i nie odgoni.

Posted

bela51 napisał(a):
Luziu, czy ta wpłata bazarkowa - 31 zł , to jest 23 + 8 ? To 8 zł to miało byc dla Leah.

Tak to ta wpłata. Wiem tyle, że jako że Leah w nowym domu to całość przekazałam na Sokoła :)

Posted

Luzia napisał(a):
Wpłata o której zapomniałam na śmierć (dzięki Kasiu )
Blair69 za pendriv'a od Katarzyna09 - 40 zł ( nie 30 :) )

Na koncie Sokolastego jest 328 zł

Podziękowania i to wielkie dla Blair69:lol:

Posted

Pozbierane Sokołki ;) Zdjęcia robione przez Julkę w wakacje. Sokół nie lubi, żeby cokolwiek w jego stronę było wycelowane - szczególnie szczotka, albo aparat. Teraz przemywam mu oko, wciąż jeszcze nieco ropieje, bo wciąż je czasem przeciera. Kiedy go głaskam i przytulam jest słodki, kiedy tylko wyniucha watkę, pcha się w tył do budy i nie daje sobie nic zrobić. Muszę wejść za nim i podstępem partiami oczysko przemywać. Ale z zakrapianiem problemu nie ma. Daje sobie wpuścić kropelkę ;)

Sokołowa buda. Leży sobie nie widząc Julki.