katarzyna09 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Czarodziejko,jak Sokół się czuje? Jaką pogodę macie? Quote
Luzia Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 katarzyna09 napisał(a):Zamówimy obróżkę troszkę pózniej,tak w lipcu -ok? Spoko :) Ja czekam na zakończenie jednego bazarku i biorę się za następny. Quote
Czarodziejka Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Pogoda upalna. Sokół śpi przed drzwiami na betonie z wyczesaną JEDNĄ stroną. Reszta sfilcowana i sama wyłazi. Sokolino ślepe, ale przypadkiem usłyszało jak kociczka woła nas z drugiej strony płotu. Wtedy trzeba podejść i ją wziąć na ręce - taka umowa ;) A nasz ślepaczek wytruchtał ścieżkę zdrowia, żeby kota kawałek uświadczyć. I jak się wytrzeszczał :D A jak ją niosłam to tak mnie wąchał. I powietrze wokół mnie :D Quote
katarzyna09 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Dobrze,ze chociaż ta jedna strona wyczesana...:DKurcze,ale on śmiesznie musi wyglądać:D Quote
Negrita8 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Chyba tak :evil_lol: Czarodziejko - może zrobiłabyś sesję fotograficzną Sokolikowi: lewa strona, prawa strona...? Quote
katarzyna09 Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 Luziu,przypomnij się CatAngel,dobrze?;) Quote
Luzia Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Ogłoszenia z tego co się orientuję to już zrobione, muszę jeszcze poprosić CatAngel o podanie linków żebym na pierwszą stronę wrzuciła :) Quote
Luzia Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Uzupełniłam rozliczenie i wkleiłam do pierwszych postów ogłoszenia Sokoła. Czarodziejko dziś wybiorę się do banku żeby wpłacić deklarację znajomej i kasę za Sokoła podeślę Ci jutro. Quote
Czarodziejka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Upały wywlokły Sokoła z budy i otworzyły go na świat. Zaczął sypiać pod drzwiami, oraz przychodzić pod bramę do pogłaskania i przytulenia, kiedy skądś wracamy. Morda ślepa kochana :) Quote
katarzyna09 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Czarodziejko,czy Sokół w ogóle coś widzi?Pogarsza mu się wzrok? Quote
Czarodziejka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Nie wiem, czy widzi, może jakieś zarysy. Kiedy z bliska cokolwiek mu podaję, to kłapie paszczą na ślepo, a kiedy stawiam przed nim gar, to muszę mu czasem wpakować pysk do środka, bo tak zapalczywie wącha, tylko nie w tym miejscu. Ale radzi sobie świetnie. Dziś wreszcie przyszła straszna burza, oczyściło się powietrze i mamy wciąż ulewę. Sokół cały dzień kręcił się koło domu, a kiedy zagrzmiało, to znalazł sobiesłodki kącik w drugim garażu za przyczepką ;) Trzeba było mieć nosa, żeby się tam wcisnąć, no i znaleźć to miejsce. Obok niego Gromiś - pod stołem i Bej pod drabiną. Jedynie Duke z przekrzywionym łebkiem dzielnie leżał na swoim miejscu, bo to jego osobisty garaż. Ma tam miseczki i kocyk ;) Quote
Luzia Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Czarodziejko wysłałam dziś 300 zł za czerwiec. Na koncie Sokoła jest 93 zł :) I na dniach będę rozliczać bazarek to będę wiedziała ile wyjdzie po podziale na niego i Romę. Quote
katarzyna09 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Luziu,wysłałam wczoraj stałą za czerwiec dla naszego ślepaczka;) Pod koniec miesiąca ruszam ze swoim bazarkiem,mam nadzieję,ze parę groszy wpadnie:smile: Quote
Czarodziejka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 U Sokoła wszystko dobrze, ale Daszeńka....raczysko ją zżera, a ja waruję przy niej jak pies. Sokół jest teraz bardzo towarzyski, widzę go galopującego po ogrodach, bo na łąki nie chodzi. Nie chce na smycz, a luzem się boję, bo potrafi być szybki. Nauczył się naszej przestrzeni i potrafi z drugiego końca oghrodu pędem wskoczyć na werandę, żeby nie trafić potem w swój gar :D I baaaardzo sie teraz garnie do przytulania. Apetyt ma nadmierny i zrobił się bardzo duży. Julka mówi, że taki był kiedyś drobniutki ;) Ale nie jest zapasiony. Jest masywny i nieźle umięśniony dzięki podbiegom i spacerom. Quote
katarzyna09 Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 No to fajnie,ze u naszego staruszka wszystko ok. Quote
Czarodziejka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 I może Rafi trójłapek pojedzie do adopcji ;) Quote
Czarodziejka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Sprzątając przed chwilką qoopy rozsiane po trawie natknęłam się na jedną z robakami :-? Nie wiem, który to pies, ale trzeba chyba odrobaczyć wszystkie. Popatrzę, który namiętnie skubie trawę, bo w qoopie była trawa i robaki, czyli sam się musi naturalnie przeczyszczać. Jutro pojadę do lecznicy i wykupię tablety...Jak nie urok, to srrrrru. Quote
katarzyna09 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Czarodziejko,ile jesteśmy Ci dłużne za tabletki? Quote
Czarodziejka Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Sokół wraz z Szarikiem są najmasywniejsi, więc dostali po 4 tabletki i 4 za 2 tygodnie, czyli 8 sztuk. Razem 40 zł. Quote
katarzyna09 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Tak myślałam,ze 4 tabletki:evil_lol: Czarodziejko,zaraz zrobię przelew(40zł);) Quote
Luzia Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Dziękuję Ci Kasiu, właśnie weszłam na wątek żeby zerknąć ile mam wysłać a tu proszę - jak zwykle mnie ubiegłaś :) Jeszcze raz dziękuję :) Quote
katarzyna09 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Ty nie ruszaj Sokoła pieniędzy!:evil_lol: Wysłałam jednorazówkę(50,-)dla Sokoła,jutro powinnaś mieć już na koncie.A ile uzbierało się z Twojego bazarku? I następna sprawa- Twoja skrzynka!:) Quote
Recommended Posts