Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No lupa właśnie nie wiele dała, bardziej drogą eliminacji :lol:
Na początku pomyślałam, że to Misia bo takie uszyska klapnięte się zdają, ale potem pomyślałam, że w czasie posiłku ona raczej upięta jest :evil_lol:

Posted

To już historia ;)
Sokół woli swoją budę/pustelnię, w której jest cień i pozorny chłód, ale leży też sobie w pełnym słonku. Szczególnie nad ranem, albo w trawie gdzieś z boku. Przychodzi na czochranie i przytulanie. Nie bierze udziału w publicznym szczekaniu - nigdy za tym nie przepadał. Cichutka jest psina i kochana. Odpoczywa sobie po swoim ciężkim życiu.

Posted

Czyżby Hera wskoczyła innemu do budy?:evil_lol:
Czarodziejko,czy Sokół jest już jakoś zabezpieczony przeciw kleszczom?Psiaki Twoje dostają kropelki,czy noszą obróżki?Przepraszam,ze się pytam...,ale chciałabym wiedzieć :roll: A jak to finansowo wygląda?

Posted

Czarodziejko,to co robimy?Czy mamy wysłać Tobie pieniązki,a Ty zakupisz te preparaty u swojego weterynarza,czy my mamy kupić i przesłać Tobie to pocztą?Jak myslisz,co będzie lepsze dla niego,kropelki fiprex,czy obrózka kiltix?

Posted

OK,w takim razie już wysyłam pieniążki 40,-( na dwa miesiące)Jeżeli zapłacisz więcej za te kropelki fiprex to daj znać.
Ja tam wolę psiaka zabezpieczyć,zeby nic na niego przypadkiem nie wlazło...;)

Posted

Dzięki Kasieńko! Sokoła zakropimy jak trzeba.
A dziś dostałam od jednej z moich uczynnych ciotek torbę gnatów. Nieco już waniały, ale psom jak najbardziej pasowało. Sokół wzbudzał powszechne zainteresowanie, bo nie dość, że najładniej kość w łapach trzymał, to jeszcze zmysłowo stękał 8) Ciotka była w niebowzięta, że tak mu dogodziła :D

Posted

Kasiu to jeśli wysłałaś Dianie 40 zł to może ja dopłacę te dodatkowe 10 i kupi się mu Kiltix na allegro?? Działa 7 miesięcy a z tego co widzę to działa dłużej niż fiprex.

Posted

Na allegro są po 50,–?Moze faktycznie dorzucić dyszkę i kupić mu tego kiltixa.Luziu,no to jak mozesz to załatwiaj,bo ja z allegro w ogóle nie korzystam i po prostu się nie orientuję co i jak. Mam nadzieję,ze Czarodziejka nie zakupiła już tego fiprexu.Jak cos,to za miesiąc kupimy mu tą obróżkę.

Posted

Kupiłam kropelki po 18,50. Nie żałujmy. Sokół nie szlaja się nigdzie. Chodzi sobie po podwórku, nawet i galopuje, ale pod kontrolą. Trawa wykoszona, w krzaki się nie pcha. Wystarczy go kropnąć ;)
Poza tym dziś jest ten dzień, kiedy muszę użyć przemocy i go wreszcie wyczesać. Wszędzie po podwórzu walają się jego puszki, kłębki, filce i motki. Podchodzi ufnie na mizianie, ale kiedy wyczuwa, że go poskubuję - chociaż tyle - wyrywa się piskając i do budy. A masę ma konkretną. Nie da się go tak przytrzymać. Zresztą, wszystko ma nabite, żadnych fałd. Kiedy go przytrzymuję, zostaję sama z wyrwanymi filcami w rękach 8) Tak więc czekajcie na fotorelację. Będzie żałosna, bo zamierzam go uwiązać do drzewa i brutalnie zczesać.

Posted

Niestety. Sokół ślepak, ale intuicja genialna :D Wczoraj, kiedy tylko usłyszał, jak to pięknie przemawiam, natychmiast wyczuł podstęp i wpakował się do budy. Mieliśmy gości, więc odpuściłam. Dziś przygotowałam sprzęt i zabrałam się za najbardziej liniejące sierściuchy. Sokole oko i ucho łypało z bezpiecznej odległości, by za chwilę dyskretnie wcisnąć się w najdalszy kąt swej przepastnej budy i zasnąć jak kamień na dzień cały. Nie ruszył doopy cały dzień!!! Wyczołgał się na kolację 8) Wszystkie psy są elegancko wyczesane, a on stary filc. Już na sam widok śmiać się chce. Jutro już koniecznie muszę go wyczesać.

Posted

katarzyna09 napisał(a):
No i jak Czarodziejko nasz piękniś?Dałaś radę go wyczesać?:smile:Na pewno ciężko było...;)
Co do kropelek,kleszcze mamy z głowy-dzięki!
Luziu,a Ty zamówiłaś tą obróżkę?

Na razie nie zamawiałam z racji tego, że Czarodziejka uznała, że to zbędne :)