Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a lekarz nie może wystawić szacowanych kosztów badań z pieczatką i podpisem?nie chodzi mi o Ciebie eurydyko bo Ciebie każdy tu zna, tylko tak pytam, a potem na potwierdzenie fakturki wstawiać,tak sobie mysle że spryciarze powiedzą że zbieraja ,naciagną ludków i się zmyja nie pokazując faktur żadnych.Tylko nie wiem czy weci będą chcieli się podpisywać pod czyms takim?
jakby nie było w takiej sytuacji to pies potrzebujący wszystko jedno schroniskowy, na tymczasie czy nasz osobisty niewątpliwie jednak potrzebujacy a dla takich bazarek zorganizowano

Posted

lothia napisał(a):
tak sobie mysle że spryciarze powiedzą że zbieraja ,naciagną ludków i się zmyja nie pokazując faktur żadnych.

gdyby to było tak jak proponowałam to się nie zmyją ( chyba że bez kasy i fantów:diabloti: - szerokiej drogi:eviltong:) bo AFN wypłaca TYLKO na faktury. A te nieodebrane pieniądze z AFN- owej skarpety mogłyby po jakimś umownym czasie przjść na innego psa w potrzebie

Posted

Mam nadzieje że moderatorzy wyrażą Zgodę na to.

Ale jak ja zapytałam czy mogę wystawić rzeczy na swojego psa to usłyszałam o tym że
Zbieram na wyjazd do Egiptu i na nowe MP3........

Gdyby nie pomoc o kilku dogomaniaków to by nie miała diagnostyki.

Sabry już nie ma odeszła dzisiaj (*){*}
[*]

Posted

eurydyka napisał(a):
nie mam w obecnej sytuacji niestety czasu przebijac sie przez 22 strony (proponuje utworzyc FAQ na 1 stronie dla powtarzajacych sie pytan)

moj pies ma nowotwor, diagnoza wyniosla juz ponad 400 zl, jutro operacja szacowana na ok 700 zl, czy moge na pokrycie tych kosztow wystawic tutaj bazarek?

Zacytuję regulamin aukcji bazarkowych na dogo:
REGULAMIN
1. Niniejsze podforum służy do zakładania i prowadzenia prywatnych wątków aukcyjnych w celu uzyskania środków na pomoc dla psów bezdomnych , schroniskowych, azylowych, fundacyjnych i innych, które nie są albo nie mogą być otoczone właściwą troską przez ich własnych opiekunów. Inne aukcje albo propozycje kupna/sprzedaży oraz wątki naruszające ogólny regulamin będą usuwane.
Jeśli nie jesteś w stanie otoczyć swojego psa właściwą troską (ze względów finansowych) to wg. regulaminu masz prawo założyć aukcję na swojego psa.
;)

Posted

Właśnie miałam zacytować fragment ten regulaminu ale Baffi mnie wyprzedziła. :diabloti:
Tak więc nie ma przeciwwskazań abyś wystawiała bazarki. Jeśli wystawisz kolczyki wiszące/aniołki figurki to będę licytować. :eviltong:

Posted

Mam pytanie dot. bazarku: czy można tak ustawić swój komputer, żeby móc oglądać tylko nowo założone aukcje? Takie, których ja jeszcze nie czytałam?

Lubię szperać po bazarku, ale czasem, żeby odkryć jakąś nową aukcję trzeba dotrzeć aż do 10 strony...

Będę wdzięczna za odpowiedź. :roll:

Posted

bazyla napisał(a):
Mam pytanie dot. bazarku: czy można tak ustawić swój komputer, żeby móc oglądać tylko nowo założone aukcje? Takie, których ja jeszcze nie czytałam?

Lubię szperać po bazarku, ale czasem, żeby odkryć jakąś nową aukcję trzeba dotrzeć aż do 10 strony...

Będę wdzięczna za odpowiedź. :roll:

Nikt nie odpowiedział? Nie jest już za późno?

Jak wejdziesz na bazarek to na samym dole jest możliwość ustawiania kolejności tematu. Wystarczy zaznaczyć "początek tematu" a poniżej "ostatnie...dni" i już.:lol: W innych działach też to jest.

Posted

Proste prawda:lol: Ja się tak bardzo długo męczyłam aż w końcu zaczęło mi strasznie brakować czasu. Zaczęłam kombinować:evil_lol: No i wykombinowałam.:razz:

• 3 weeks later...
Posted

A ja mam taki pomysł żeby w "przyklejonych" założyć temat pt. "BAZARKI BEZTERMINOWE" i powklejać tam linki do tychże bazarków.

Co myślicie?

Np. bazarki Taks, gdzie oferuje szycie na zamówienie różnych cudeniek, bazarki, na których ktoś oferuje rysowanie psich portretów na zamówienie itp.
Bazarek JagnyP pt. TUPPERWARE

Nie trzeba by było wtedy zaśmiecać tych bazarków "hopkami". I ułatwiło by ich odszukanie.

Posted

[quote name='Evra']A ja mam taki pomysł żeby w "przyklejonych" założyć temat pt. "BAZARKI BEZTERMINOWE" i powklejać tam linki do tychże bazarków.

Co myślicie?

Np. bazarki Taks, gdzie oferuje szycie na zamówienie różnych cudeniek, bazarki, na których ktoś oferuje rysowanie psich portretów na zamówienie itp.
Bazarek JagnyP pt. TUPPERWARE

Nie trzeba by było wtedy zaśmiecać tych bazarków "hopkami". I ułatwiło by ich odszukanie.
Hmmm nie bardzo rozumiem jaki to ma sens...

Posted

Baffi - ano taki, że teoretycznie bazarki powinny trwać określoną ilosć czasu, więc powinny być zamykane. A więc np. wystawiam coś na fundację AST - sprzedaje się,albo i nie a bazarek się kończy i znowu go trzeba odnowić itd.
A jeśli ktoś jak Taks np. szyje caly czas, Czarodziejka - np. maluje to ich bazarki moglyby być podklejone i każdy latwo by je odnalazl gdy szuka konkretnych rzeczy. To samo mogloby się tyczyć bazarkow na konkretne schronisko czy fundacje pod warunkiem, że prowadzi je stale jedna osoba oczywiście

Posted

moim zdaniem lepiej jak ktoś założy jeden przyklejony "stały wątek" i tam podobnie jak w "usługowym", czy "co chcecie kupić" będą wklejane i moderowane linki do stałych bazarków.

• 4 weeks later...
Posted

Pytanie czysto teoretyczne... :razz:

Czy to jest łamanie regulaminu, gdyby ktoś sprzedawał swoje przedmioty na bazarku na cel np. zaczipowanie swojego psa, sterylka/kastracja?

Albo sprzedaż swoich przedmiotów, a za uzbierane pieniądze kupi produkt który jest do zaoferowania tutaj na bazarku np. smycz :roll:

Posted

1w0na napisał(a):

Czy to jest łamanie regulaminu, gdyby ktoś sprzedawał swoje przedmioty na bazarku na cel np. zaczipowanie swojego psa, sterylka/kastracja?

Albo sprzedaż swoich przedmiotów, a za uzbierane pieniądze kupi produkt który jest do zaoferowania tutaj na bazarku np. smycz :roll:

Tak jest to łamanie regulaminu bazarku

Posted

1w0na napisał(a):

Moim zdaniem jeśli nie stać kogoś na sterylkę własnego psa a chce ten problem jednak rozwiązać to należy mu pomóc.Nie miałabym nic przeciwko takiemu bazarkowi , gdzie ktoś otwarcie napisze że przeznacza kasę na swojego psa i dlaczego tu szuka pomocy i (co by było juz super) rozliczy wpływy np. rachunkiem z lecznicy.Przecież nie ma obowiązku kupowania na bazarkach i zawsze można ocenić czy cel nam odpowiada czy nie.

Posted

taks napisał(a):
Moim zdaniem jeśli nie stać kogoś na sterylkę własnego psa a chce ten problem jednak rozwiązać to należy mu pomóc.Nie miałabym nic przeciwko takiemu bazarkowi , gdzie ktoś otwarcie napisze że przeznacza kasę na swojego psa i dlaczego tu szuka pomocy i (co by było juz super) rozliczy wpływy np. rachunkiem z lecznicy.Przecież nie ma obowiązku kupowania na bazarkach i zawsze można ocenić czy cel nam odpowiada czy nie.

Jeżeli zbiera pieniądze na sterylizacje/ kastracje czy leczenie to oczywiście że trzeba takiej osobie pomóc.
Ale jeżeli planuje kupić smycz czy coś innego to stanowczo nie.................

Posted

[quote name='BeataSabra']
Ale jeżeli planuje kupić smycz czy coś innego to stanowczo nie.................
Jeszcze raz przeczytałam tamto pytanie dot. smyczy i właśnie mnie olśniło;)
bo w tym pytaniu jest fajny pomysł ukryty - wymiana
oczywiście to by musiał byc jakiś inny "twór" niż bazarek ale myślę że cieszyłby się wzięciem :
"mam to i to i zamienię na coś"
np. mam miski i pojemnik na karmę i zamienię na obrożę
zważywszy ile ludzie mają fajnych rzeczy dla psów których nie używają to ofert byłoby z pewnością multum ( a nie każdy jest zdeterminowany oddać za friko dla PWP:shake:)

Posted

taks napisał(a):

Przyznaję bez bicia, że taki właśnie bazarek założyłam. Nie miałam specjalnie wielkiego wyboru. Okazało się, że dogomaniaczki nie zawiodły i dzięki nim moje kociny mają jutro sterylkę :multi: Wreszcie dziewczynki przestaną cierpieć:roll:

Chciałam podziękować wszystkim, którzy nie traktują takiego bazarku w sposób negatywny. Nigdy nie przypuszczałam, że kiedykolwiek zrobię bazarek "na siebie'. Życie jednak dość brutalnie zweryfikowało mój spoób myślenia. Gdyby nie pozytywnie nastawione dogomaniaczki :loveu:, nie wiem jak długo jeszcze moje panienki by się męczyły. I czy nie musiałabym później szukać pomocy w leczeniu np. ropomacicza...

Korzystając z okazji życzę Wszystkim zdrowych, spokojnych i bardzo radosnych Świąt Wielkiejnocy. I pamiętajcie o smakołykach dla swoich cztero, trzy i dwułapkach, a także dla tych skrzydlatych i tych z płetwami, że o kopytkach nie wspomnę :loveu::loveu::loveu:

Posted

Wszystkim dogomaniakom i dogomaniaczkom...
Pogody, slonca, radosci
a Niedziele duzo gosci
W Poniedzialek duzo wody
to dla zdrowia i urody
Duzo jajek kolorowych
Swiat Wesolych, no i zdrowych!
czarna60

Posted

Mam pytanie:
Użytkownik X wziął dobrowolnie na tymczas jednego kota i teraz robi bazarki 'na jego utrzymanie' a równocześnie sam kupuje na innych bazarkach i wydaje nie mało pieniędzy. To nie fer - widać że pieniędzy mu nie brakuje, ale robi aukcje bo nie chce zbyt duzo 'zainwestować' w tymczasowicza.
Czy można coś z tym zrobić? :roll:

Posted

ale ja nie widze nic w tym zlego.. moze na swojego tymczasowicza moze dac okreslona kwote ze swoich pieniedzy a reszte pieniedzy potrzebna na leczenie itp uzbierac od dobrych osob dla ktorych ten kot nie jest obojetny.. a to ze kupuje na bazarku co w tym zlego? przeciez nie jest powiedziane ze majac kota, psa itp na tymczasie nalezy cale swoje oszczednosci wydac wlasnie na niego.. moze zainteresowalo ta osobe cos na bazarku co bedzie jej potrzebne- dlaczego nie moze tego kupic i wesprzec tym samym innego zwierzaka?

Posted

mam pytanie, czy nikt nie ma nic przeciwko,zebym wystawila bazarek, z ktorego dochod przeznaczony bylby na budowe woliery dla kotow przez moja mame. chodzi o 8 bezdomnych kotow, ktore mama dokarmia od dawna i sie u nas zasiedzialy, nie moga byc jednak w domu (astma taty), a sasiedzi od dawna sie skarza i nawet jeden jest gotowy tych kotow sie "pozbyc", woliera jest konieczna w ogrodzie, a niestety tanio to nie wyjdzie...

Posted

Słuchajcie muszę sie pozbyc świderków (takie małe ślimaczki, czyściciele akwarium) mam ich zdecydowanie za duzo i (jesli jest to zgodne z regulaminem) to moge je komus przekazac na bazarek. Ślimaki maja od kilku milimetrów do 2-3 cm, jest ich baaardzo duzo. Jesli ktos jest zainteresowany wystawieniem swiderkow na bazarku to prosze PW

Oczywiscie slimaki beda u mnie do czasu odbioru przez kupujacego :)

jesli ktos po za bazakreim jest zainteresowany swiderkami to tez prosze o PW ja je oddaje za darmo