Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dexter to wspaniały młodzieniec. Na początku był troszkę przestraszony, drżał i uciekał wzrokiem przed moim spojrzeniem, ale po kilkunastu minutach merdał już ogonkiem z jęzorkiem na wierzchu :) Spędziliśmy chwilę na trawce, co bardzo spodobało się Maluchowi, powąchał troszkę zieleni, by po chwili bez ceregieli wyłożyć się na niej, wystawiając brzuszek do głaskania :) Dexter ewidentnie lgnie do człowieka, myślę, że będzie z niego wielki miłośnik przytulania ;) Jest sympatyczny i przyjaźnie nastawiony, w kontakcie ze mną i podejrzewam ze wszystkimi, zupełnie nieagresywny. Wierzę, że szybko znajdzie swój jedyny domek i jestem przekonana, że wniesie do niego mnóstwo radości i optymizmu.

Posted

Joodith napisał(a):
Dexter to wspaniały młodzieniec. Na początku był troszkę przestraszony, drżał i uciekał wzrokiem przed moim spojrzeniem, ale po kilkunastu minutach merdał już ogonkiem z jęzorkiem na wierzchu :) Spędziliśmy chwilę na trawce, co bardzo spodobało się Maluchowi, powąchał troszkę zieleni, by po chwili bez ceregieli wyłożyć się na niej, wystawiając brzuszek do głaskania :) Dexter ewidentnie lgnie do człowieka, myślę, że będzie z niego wielki miłośnik przytulania ;) Jest sympatyczny i przyjaźnie nastawiony, w kontakcie ze mną i podejrzewam ze wszystkimi, zupełnie nieagresywny. Wierzę, że szybko znajdzie swój jedyny domek i jestem przekonana, że wniesie do niego mnóstwo radości i optymizmu.

Super czytać takie dobre wieści:)

Posted

A jeszcze "suprzej" ;) je przekazywać. Szczerze mówiąc trudno ocenić mi wagę Dextera, na pierwszy rzut oka nie sprawiał wrażenie wychudzonego, ale nie przyglądałam mu się bacznie pod tym kątem. Jak wspomniałam, na początku był przestraszony i nieśmiały, ale skoro w tak niedługim czasie, merdał już ogonkiem i się przytulał, o żadnym "zdziczeniu" nie może być mowy. Na jajeczka zerknęłam bardzo pobieżnie, nie jestem specjalistą, ale chyba wygojone. Książeczka jest uzupełniona. Czekamy na wieści od Murki :)

Posted

Rozmawialam z Tz i z Murką; piesio jest troszkę nieśmiały i troszkę chudziutki.
Ale na zdjęciach wyszedł na zadowolonego.
W książeczce nie ma tylko wieku psa, ale to nie problem.
Nasz dzisiejszy bohater przy Joodith:loveu:

Posted

Wygląda zupełnie jak brat Lusi, ciekawe, czy też tak będzie rządził w hotelu!!! Mały super, że koszmar bezdomności schroniskowej masz już za sobą, czekamy na Ciebie w Mielcu:) Joodith, Tolu, Żuniu i P. Jarku bardzo serdecznie dziękuję za pomoc w wyciągnięciu Dextera!!!

Posted

Dexter już w hoteliku w Brzyściu! Murka mówiła, że fajny z niego piesek, choć woli panie niż panów, bo tych ostatnich się boi, no i jest bardzo chudziutki! Ale odkarmimy Dexterka, zadbamy o futerko i będzie z niego miniaturowy psi przystojniak!

Posted

Kasia wkleiła filmik z Dexterem na wątku Pixie, na której miejsce Dexter pojechał do hotelu! Zapraszam obejrzyjcie jaki radosny piesek z niego!
http://www.dogomania.pl/threads/194562-Mielecka-Pixie-rarytas-w%C5%9Br%C3%B3d-ps%C3%B3w-ju%C5%BC-w-kochaj%C4%85cym-domku!!!/page18
Zdjęcia też wysłała mi zdjęcia na maila, ale mój komp nie działa i gościnnie korzystam z córki! Jak mi się uda je obrobić to wkleję!

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
wierzcie lub nie ale sie popłakałam...stał taki smutas w boksie, taki bez nadzieji na cokolwiek...
a teraz:placz::loveu:

Teraz to się trzeba cieszyć, że Dexterowi się udało wyrwać ze schronu i modlić, aby szybko znalazł dom, odstępując miejsce kolejnej bidzie!!!

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
wierzcie lub nie ale sie popłakałam...stał taki smutas w boksie, taki bez nadzieji na cokolwiek...
a teraz:placz::loveu:

Kolejny zamojski psiak, który drugie zycie zawdzęcza agusizet:loveu:
Niech ci się wiedzie malutki słodziaku:lol: