Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agato, dziękuję.

Widziałam przedwczoraj program w telewizji. Te wszystkie stada bezdomniaków i zadowolonych z siebie urzędasów w wypasionym urzędzie. No i oczywiście o niczym nie wiedzący powiatowy. Prawda jakie to dziwne, że zawsze lekarz powiatowy dowiaduje sie o takich sprawach jako ostatni? Ciekawe, jak dostaje się do pracy co dzień i nie widzi tych psów?

Życzę starachowickim psiakom i wolontariuszom jak najefektywniejszej akcji. Może wreszcie miasto znormalnieje.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaaga napisał(a):
Agato, dziękuję.

Widziałam przedwczoraj program w telewizji. Te wszystkie stada bezdomniaków i zadowolonych z siebie urzędasów w wypasionym urzędzie. No i oczywiście o niczym nie wiedzący powiatowy. Prawda jakie to dziwne, że zawsze lekarz powiatowy dowiaduje sie o takich sprawach jako ostatni? Ciekawe, jak dostaje się do pracy co dzień i nie widzi tych psów?

Życzę starachowickim psiakom i wolontariuszom jak najefektywniejszej akcji. Może wreszcie miasto znormalnieje.

Też widziałam ten reportaż w faktach (nawet mam go już na dysku). A co do lekarzy powiatowych to rzeczywiście masz rację. Dowiadują się zawsze jako ostatni i jeszcze zazwyczaj nie widzą żadnych uchybień. To jest chore. Zawsze miałam przekonanie, że weterynarzem zostaje się z potrzeby serca, a tu się okazuje, że nie zawsze:( I miejmy nadzieję, że rzeczywiście coś to zmieni. Dodatkowo oczywiście nasz "kochany prezydent" jest na urlopie. Jak zawsze kiedy coś ktoś mu się chce do d..y dobrać:angryy: Zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie.

Posted

Ja mam ogromna nadzieję. Zapraszam wszystkich na czwartkowy Celownik:), dzisiaj byli. Jutro ma być Uwaga.
Zmiany już są na lepsze: jest rozwiązana umowa z dotychczasowym hyclem,mamy sponsorowane sterylki dla bezdomnych suk...tylko kto poniesie karę za bezpodstawne odebranie życia tym 400-stu psom:-(

Posted

Dobrze,ze sie troche zaczynają brać za temat. Bo do tej pory cisz raczej była. Celownik wg mnie super jest robiony, pamietam materiał z kieleckiego schronu- strzał w 10, więc jesli trzebaby wybierać między Celownikiem a Uwagą to obstawiałabym Celownik zdecydowanie. No a powiatowi, to kpina totalna! Jak słyszałam tego gościa co to nadzoruje "schronisko" z kangurem to normalnie :angryy:

Posted

Kompletnie. Nawet nie wiedziałam, że Divia już ogłosiła Agata, dopiero dowiedziałam się na PW. Wczoraj jakaś pani zadzwoniła do Andrzeja o sukę owczarka niemieckiego, ale nie mamy takiej. Czy ktoś ogłasza Sonię jako owczarka? Tak mysle, że może ktoś jej podał numer, nie widziała zdjęć i myslała, że to rasowa onka. Sonia z owczarka to niewiele ma, Agat znacznie więcej.
Wysilałam się ze zdjęciami Agata, żeby było go ładnie widać, bo myślałam, że przez to nikt o niego nie dzwoni, a tu kompletnie nikomu nie wpadł w oko. Wierzyć jakoś mi się nie chce. Jak weszłam na ten wątek, to znacznie bardziej podobał mi się niż Sonia.

Tak sobie pomyślałam, że może ogłosić go w psich miesięcznikach? Tylko to spory wydatek, jeśli ze zdjęciem. W "moim psie" chyba fotka 55 zł + 10 zł linijka.

Pozostali tymczasowicze tak samo. Tylko kot może dzis pojedzie do domu. O Muszkę i Barego cisza.

Posted

Ja jestem za ogłoszeniem w miesięczniku tylko proszę niech ktos nam podpowie w jakim konkretnie i jak to zrobić.
Ja mam taką cudną sunie w typie ON do adopcji, to jeśli możesz to przekieruj do mnie. Jeszcze jest przed sterylką i został jej jeden szczeniaczek ale za jakieś 2 tyg. bedzie gotowa do adopcji. Obecnie jest na terenie OŚ.

Posted

Ja jednemu Panu mam wysłąć zdjęcia psiaków, interesują go głownie szczeniaki ale na adopcje dorosłego nie mówi nie. Ogrodzenie 1,5 metra to chyba nie dla Agata.
Zdjęcia podeślę a co wyjdzie zobaczymy.

Posted

Aniu102, to miała być onka, a nie sunia w typie. Dlatego pytałam, czy ktoś tak ogłasza Sonię.
Ogłoszenia warto chyba dac do "mój pies" i "przyjaciel pies". W tym pierwszym mies. daje się przez internet po zarejestrowaniu i od razu płaci. Do drugiego dawno nie dawałam, wiec trzeba sprawdzić.

Posted

Ania102 napisał(a):

Agata mamy fundusze? Jesli nie to zrobimy bazarek.

Fundusze jakieś są, ale to są wpłaty tylko te na pobyt Agata i Sonii u Jaagi. Żadnych dodatkowych nie ma:(

Posted

Jaaga napisał(a):
Na jutro umówiła się pani ogladać nasze suczki. Pokażę tez Agata, może akurat.

To trzymamy kciuki mocno!!! Pieski, zaprezentujcie się dobrze! nie dajcie plamy ;)

Posted

Ja też podesłałam zdjęcia zainteresowanej adopcją rodzince i też się zastanawiają.Podesłałam jeszcze kieleckie.
A z ludzmi to jest różnie, w sobotę miałam świetny tel, umówiliśmy się że przy transporcie odbędzie się wizyta.Państwo zgadzali się na wszystko, umowę, sterylkę, wizyte...i dziś dupa tel nie zadzwonił- a to była wielka szansa dla bezdomnego szczeniaczka. Po kilku minutach rozmowy byłam ich pewna jak żadko kogo.
Mam nadzieję, że tak się nie pomyliłam i że Państwo zadzwonią jutro...

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Tu mnie jeszcze nie było;-)
Ogłaszam właśnie Agata z tymi nowymi super fotkami:-)
Soni foty muszę znaleźć na wątku;-)

Dziękujemy za ogłoszenia:) A co do fot to możesz podać mi swój e-mail na PW to Ci wyślę foty Sonii:)

Posted

Wrzuciłam go na Wrocław,Katowice,Opole,Kraków 2x,zaraz Kielce wrzucę i tak będę przerzucać w zależności gdzie będzie mała oglądalność.Odświeżam co 1-2dni.Może to coś pomoże.Wrzucam psy tylko na najpopularniejsze portale.

Posted

Już mam odzew w sprawie Agata- z Katowic.Babka napisała,że od dawna poważnie rozważa jego adopcję,ale chce go do bloku,więc ją odesłałam do Jaagi,bo ja piszę w ogłoszeniach,że preferowany raczej dom,nie blok (skoro on taki stróż-może dawać czadu w bloku).

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Już mam odzew w sprawie Agata- z Katowic.Babka napisała,że od dawna poważnie rozważa jego adopcję,ale chce go do bloku,więc ją odesłałam do Jaagi,bo ja piszę w ogłoszeniach,że preferowany raczej dom,nie blok (skoro on taki stróż-może dawać czadu w bloku).

To fajnie, że jakiś odzew jest. Rzeczywiście- Agat jest bardzo żywiołowy i z jednej strony mieszkanie w bloku mogłoby nie wytrzymać jego energii, ale z drugiej strony- może nie miałby takiego pociągu do kombinowania jak tu przeskoczyć ogrodzenie. Ciężko stwierdzić. Dużo zależy chyba od tego jak często siedziałby sam w domu. Myślę, że w ogóle najlepiej byłoby jakby babka pojechała go zobaczyć skoro mieszka w katowicach i sama by stwierdziła czy na pewno chce go adoptować.