Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
Skromniutko u mnie teraz ale narazie 25,00 jednorazowo wyskrobię!

Witam serdecznie, Pani Tereso. Bardzo dziękuję w imieniu psiaków. Przy okazji, czy dostała Pani jakies wieści z domu Pako, bo nie chcę męczyć doktora wypytywaniem?

Oby juz psiak dał się zabrać z ulicy.

Posted

Po chwilowej nieobecności (koszmarne przeziębienie) jestem na posterunku :)

Kaskę deklarowaną przelałam, dodatkowo dokładam uzbierane wśród znajomych deklaracje. Wyszło nam, że będziemy w stanie wpłacać po 30 zł na psiaka :multi: więc wpiszcie ode mnie 60 zł / m-c.
Jak już trzeba będzie wpłacać, to dajcie znać.

A, zamówiłam też banerek :p

Posted

Ciapek już u Was?
Pod tesco go dzisiaj w ogóle nie widziałam :/
I wgl to słyszałam, że kręcił się koło Waryńskiego dzisiaj ;)

Posted

Ania102 napisał(a):
Estralla dziękuję bardzo, koszty przesyłki następnej zakupionej rzeczy na jakimś moim bazarku biorę na siebie, buzka
no co Ty, nie trzeba :)
szybko tu działacie, czasem nie nadążam z czytaniem :):) i trzymam kciuki za Ciapka..

Posted

EnT napisał(a):
Ciapek już u Was?
Pod tesco go dzisiaj w ogóle nie widziałam :/
I wgl to słyszałam, że kręcił się koło Waryńskiego dzisiaj ;)

Ania102 właśnie na niego poluje...

Posted

aagataa8 napisał(a):
Nie dało dzisiaj rady:( Objeździłyśmy całe Starachowice i ani śladu:( A był na bank pod Tesco do południa. Jutro wznawiamy poszukiwania. Musi się udać

Udało się :D Właśnie przed chwilą :D - Przyszedł spać pod moją klatkę i właśnie jest w drodze samochodem z Anią102 ;)

BTW: Jak coś, to piszę się na fotografa :)

Posted

no to świetnie,że się udało ,fajnie EnT ,ze mamy takich informatorów jak Ty i wszystko na bierząco wiadomo. A jeśli chodzi o fotogrfowanie to jak najbardziej nam potrzebny zwłaszcza w Starach. i do pomocy Ani102 :)

Posted

Jaaga napisał(a):
Proszę o radę w sprawie bud na zimę. Nigdy nie zostawiłam psa w budzie zimą i nie bardzo wiem, jak to przygotować. Sonia zimą była w domu, ale w tym roku nie dam rady, bo psów jest za duzo.
Podobno najcieplej jest ze słomą. Zrobiłam dziś tak, że wyścieliłam budy słomą, a na to połozyłam ich koce. Czy tak może być, czy sa jakies inne sposoby na ciepło w budzie?
No i czy ta słoma jest się w stanie tak luzem w budzie przy psach utrzymać, bo zanim skończyłam ją wkładac, to już było wkoło wszystko porozrzucane.
Oskar ma w budzie na podłodze koc, a na nim drybed senior. Czy ktoś przetestował drybed zimą w budzie?

Na początek (po sterylce) sunia powinna mieć czyste i miękkie posłanie– kawałki słomy mogą jej przeszkadzać.
Po jakimś czasie od operacji, słomę można włożyć do poszewki (z poduszki) i wtedy słoma nie będzie wylatywać z budy. Ściany budy możecie ocieplić od środka styropianem, a w razie wiatru lub zimna – w otworze budy powiesić kawałek koca czy materiału.

Posted

mrs.ka napisał(a):
no to świetnie,że się udało ,fajnie EnT ,ze mamy takich informatorów jak Ty i wszystko na bierząco wiadomo. A jeśli chodzi o fotogrfowanie to jak najbardziej nam potrzebny zwłaszcza w Starach. i do pomocy Ani102 :)

To super, że się na coś przydam :)
Jutro będę 'koczować' na prążkowanego psiaka ;) . Jak się pojawi to dam znać ;)

EDIT:

aagataa8 napisał(a):
A tak z ciekawości: sam był? Czy z tym prążkowanym?

Sam ;) tak jak wyżej napisałam, jutro jak się pojawi, to dam znać :)

Posted

Do mnie normalnie podchodzi ;)
Dzisiaj próbowałam mu dać jeść, ale najwyraźniej nie był głodny...
Zobaczymy co z nim będzie jutro :)
Jestem dobrej myśli :D

Posted

EnT napisał(a):
Do mnie normalnie podchodzi ;)
Dzisiaj próbowałam mu dać jeść, ale najwyraźniej nie był głodny...
Zobaczymy co z nim będzie jutro :)
Jestem dobrej myśli :D

Mnie to się chyba boi po tym co się stało przed Biedronką, jak mu zabraliśmy Sunieczkę. I źle to odebrał, bo właśnie tamtego dnia jeszcze z chęcią wskoczył mi do bagażnika:)Pomijając już to że puścił tam bardzo śmierdzącego cichacza:)

Posted

Pies jest u mnie! Położył się na pleckach i bawi z moją tymczasowiczką Gabi, rodzice śpią nie wiem co bedzie rano- najwyzej przyjedzcie na moją stypę.
Ukryłam go przed walniętą Larą, bo mogłąby się rzucić i ślepym Willym, bo nie jest wykastrowany. Będzie dobrze:)
Ewuniu dziękuję bardzo!
Jaaga on w samochodzie chciał mi wejść na kolana i wchodził pod pachę, ale dobę po zabiegu będzie osłabiony więc mam nadzieję że podróż będzie bezpieczna. Agata kupi smycze i obróżki w piątek.