Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Estera napisał(a):

A Bertka jakaś taka....chuda, mała... Nadi zresztą też :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Mam nadzieję, że mówisz poważnie:cool3:
Dziewczynki trochę się odchudzają (właściwie nie "się", tylko ja próbuję je odchudzać:cool3: ), bo Nadi doszła do :oops: 32 kg:oops: , Berciszki nie ważyłam, ale powyżej 25 chyba będzie:oops: (no, ale ona jest wysoka, Nadi zresztą też, to ważą trochę więcej):oops: :oops: :oops:
W ogóle u nas w domu, to ostatnio wszyscy grubi, nawet kotka trochę utyła:evil_lol: , a zawsze ważyła 3,5 kg (ona z kolei jest bardzo mała).
Kocham moje zwierzątki nieprzytomnie, ale trudno ich nie kochać - są cuuuudowne:loveu: :loveu: :loveu: , więc z miłości nie będę ich przekarmiać, jak to niektórzy robią, tylko raczej dieta żp:evil_lol:

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja tam znam dietę MŻ :lol:

Pisałam poważnie, tylko, że myślałam, że "chudnięcie" jest spowodowane okresem linienia :lol: Kot mój waży ponad 6 kg, pies ponad 11 :D

• 1 month later...
Posted

Za kilka dni minie rok, od kiedy zobaczyłam po raz pierwszy Bertę.:loveu:
W TYM WĄTKU NA DOGO.
To cudowny pies, ciągle nie mogę zrozumieć, jak to się stało, że znalazł się w schronisku i ciągle nie mogę się nią nacieszyć. Jest ulubienicą całej okolicy. (A tak właściwie to szukaliśmy psa, który mieszkałby w budzie, w ogrodzie - to miejsce dalej jest wolne:eviltong: , bo Berciszka absolutnie nie może być dalej niż metr ode mnie.:loveu: )

Posted

Się szykuje:loveu:
Miejsce wolne. Budy jeszcze nie ma:cool3:
Nie wiem, czy ja już tu pisałam, że Bertę mam dzięki temu, że ukradli mi rower. Wtedy zaczęłam przekonywac rodzinę, że pilnie potrzebujemy psa stróżującego, bo Nadi stróżuje świetnie, ale tylko w domu (rower był w garażu, w którym wtedy nie było bramy). No i ten berneńczkopodobny to by się do budy nadawał. Tylko, że Berta jest borderem:eviltong: I nadaje się na kanapę (nie korzysta), a nie do budy.
Bramę w garażu już mam od dawna. Nowego roweru jeszcze nie, ale i tak serdecznie pozdrawiam złodzieja mojego ślicznego błękitnego roweru (nie sądzę, żeby tu zaglądał:eviltong: )