Estera Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 :loveu: Może coś nowego wrzucisz, co kofee? A może w ogóle założysz dziewczynkom galerię w "fotoblogach"? :loveu: Quote
kofee Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Miło, że cioteczka zagląda:lol: Nie mam ostatnio czasu nawet na fotografowanie, że o prowadzeniu galerii nie wspomnę. Poza tym mam jakieś takie głupie obawy:oops: , że znajdzie się jakiś poprzedni właściciel Bertki i będę musiała ją oddać...:shake: To jest absolutnie niemożliwe, żeby ktoś chciał się pozbyć t a k i e g o psa. TAKIEGO CUDOWNEGO:loveu: PSA. Tylko dlaczego jej nie szukał? Przecież była 3 miesiące w schronisku, na stronie adopcyjnej i w kilku innych miejscach (które znalazłam będąc już szczęśliwą posiadaczką Berciszki:cool3: ). Ostatnio na wystawie obejrzałam sobie dokładnie bordery i zaczęłam się zastanawiać, czy ja dobrze zrozumiałam, że tatuaż wykonano jej w schronisku przy sterylce. Bo nawet ma takie same gesty, ruchy jak bordki... Quote
Estera Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Pewnie, że zagląam, a co mam nie zaglądać do jednej z moich ulubienic :loveu: kofee- fakt faktem, że do roku właściciel może się upominać o swjego psa....ale jeśli Berciszka jest u Was i w schronie w sumie 1 rok, to właściciel może się pocałować w .... no wiesz gdzie :lol: Tatuaż na pewno został wykonany w schronisku bo wszystki psy i koty po zabiegu kastracji/setrylizacjigo mają ;) Ona mi od zawsze Bordera przypominała :lol: Quote
kofee Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Estera napisał(a): kofee- fakt faktem, że do roku właściciel może się upominać o swjego psa....ale jeśli Berciszka jest u Was i w schronie w sumie 1 rok, to właściciel może się pocałować w .... no wiesz gdzie :lol: To już mi jej:loveu: nie odbiorą, ufff... Ona jest dość spora jak na bordera - raczej taki typ sportowy. Obejrzeliśmy na tej wystawie pokaz agility i stierdziliśmy, że Bertka musi zacząć ćwiczyć - w celach odchudzających (chociaż - zaraz po kotce - i tak jest najszczuplejsza w rodzinie). Tylko nie wiem, kto dotrzymałby jej tempa, bo chyba nie ja... Ona pędzi jak błyskawica:cool3: Ale też potrafi bez ekscesów przesiedzieć 8 godzin w domu. No i co dziwne nie przepada za wodą. W ubiegłym roku w ogóle nie wchodziła do jeziora, w tym ledwie moczy pazurki, żeby się napić. Może ma jakieś złe skojarzenia? Jest taka lekko roztrzepana, bo jak każę jej np. usiąść czasem okręci się 3 razy, podejdzie i dopiero klapie. Ale oprócz tego - niessssamowicie posłuszna. Dzisiaj (dość może stanowczo) powiedziałam do dziecka "Odejdź od telewizora" (bo wkładało nos w ekran), a Berciszka zaraz pognała na miejsce, bo czasem słyszy "odejdź" jak próbuje żebrać przy stole. Jest taka kochana - trudno to opisać. Moja Nadinka też jest kochana i cudowna, ale Berciszka jest tak bardzo oddana i tak ze mną związana - chyba jest bardziej przyjacielska, bo Nadi to taka księżniczka na ziarnku grochu - ma swoje fochy. (No i cóż to jest innego, jak nie blog:evil_lol: ?) Quote
kofee Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Berciszka śpi obok - śni jej się chyba, że szaleje na dworze, bo poszczekuje i macha łapami. A siedzą biedaczki prawie cały dzień w domu, bo pada, a damy nie lubią moczyć łapek, albo - broń Boże - fryzur.:cool3: Quote
wiesial Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 witam wszystkie wielbicielki borderkowatych, córka przypadkiem znalazła przeglądając dogo link do Berty i dostałam natychmiast wiadomość :zobacz siostrę Rolfa", my też od przedświątecznego czwartku jesteśmy szczęśliwymi właścicielami mixa bordera psiny Rolfa, wzięliśmy go z sopockiego schroniska gdzie przesiedział bidulek ponad 2 lata, nie wiem dlaczego ktoś wcześniej nie wziął takiego mistera uniwersum wśród psiaków:crazyeye: może czekał na nas...... nie umiem wkleić tu fotek, ale podaję link, zobaczcie same, czy to nie rodzeństwo? oba są przecudne (i ta trzecia również) pozdrawiam Wiesia www.wiesia.pl http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5323467&posted=1#post5323467 Quote
Beata J. Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Rolfik we własnej osobie :lol: Nie mogłam się powstrzymać :evil_lol: . Ale ja jestem taki borderowy świr :evil_lol: Koffee dawaj foty Berty i Nadji. Ile będziemy czedkać. Nie leń się :mad: Quote
kofee Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 O rany, Rolfik ma już tyle fot, jakby miał domek już co najmniej pół roku:cool3: . Jest wspaniały. Gratuluję cudownego psiaka!:lol: Ma podobne piegi do Berciszki.:loveu: Beata, nie dziwię się Twojej manii. Lubię naprawdę wiele ras i nie-ras:cool3: , ale bordery to coś absolutnie niezwykłego. Złapałam odlot kompletny na ich tle. I pomyśleć, że tak naprawdę jechaliśmy do schroniska po psa "w typie berneńczyka";) Dobrze, że wtedy jeszcze nie miałam tego odlotu, bo może wcale bym się Bertą nie zainteresowała. W ogóle to odszczekuję, że Berta jest leniwa, jak na bordera. Ostatnio trochę posiedziały w domu, bo padało i maluch chory, no i Berta wpadła na świetny pomysł, co można robić, jak cię samą wypuszczą do ogrodu - kopać dołki:multi: Tylko potem trzeba wycierać łapy, a to już jest mniej fajne:roll: Tym samym wymusiła chociaż krótkie spacerki do lasu, codziennie:evil_lol: Quote
kofee Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Gabryjella napisał(a):z forum Muratora ;) Ano bywa się tu i tam...;) Ostatnio najfajniejsze zdjęcia psów mam na komórce i nie wiem jak to sie przegrywa. Jakoś przestałam chodzić z aparatem na spacery, może czas powrócić do tej tradycji. Quote
Beata J. Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 hehehehe Berta Kubica :lol: Aparat miej zawsze przy sobie.....:lol: Quote
kofee Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Beata J. napisał(a):Aparat miej zawsze przy sobie.....:lol: A kiedy obejrzymy sprawcę Twojego świra? Quote
Estera Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Podobieństwo Rolfika i Berciszki uderzające! Oba psiaki cudne :loveu: Berta-mistrz kierownicy boska :D Quote
kofee Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Jak tak spojrzałam jeszcze raz na Bertkę za kierownicą i Barona z banera w podpisie - to też podobne mają pyszczki, nie? Quote
Beata J. Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 kofee napisał(a):A kiedy obejrzymy sprawcę Twojego świra? ależ proszę bardzo PAKO vel Teddy Bear vel Lolek http://www.bordercollie.fora.pl/pako-teddy-bear-ko-to-ra-collies-t675.html Quote
kofee Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Łał, Beata, to już się nie dziwię, że masz świra. Piękny chłopak!:loveu: Czemu tak mało go pokazujesz? (Już rozumiem, dlaczego spodobała Ci się Berciszka - ma taki sam kształt strzałeczki na pysiu). Berta też lubi uciekać z zabawką - tak jak piszesz o Pako. Ostatnio w ogóle nie chce aportować, tylko właśnie zwiewa. Może czeka, aż będziemy ją gonić? Potem zostawia i biega jak szalona dookoła.:lol: BTW też mamy Pako - za płotem. Niestety Bertka nie chce się z nim bawići panicznie się go boi, bo to cudowny, ogromny, błękitny dog. Biedak, nie ma się z kim pobiegać - wszystkie psy się go boją. Jeszcze ewentualnie Nadi się nie boi, ale ona jest mało chętna do zabawy. Muszę go kiedyś zdjąć, jak podgląda moje dziewczyny zza swoich tuj:cool3: Quote
kofee Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Zgodnie z radą cioteczki Beaty aparat zabrałam do lasu. Sfotografowałam taką oto księżniczkę: Quote
kofee Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 A te księżniczki fotografowałam w domu: Berta gramoli się na ten leżak, ale tylko wtedy, kiedy ja na nim jestem:cool3: Quote
Estera Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 kofee- piękne zdjęcia i piękne dziewczynki :loveu: Prawie z krzesła spadłam przy "miss usmiechu" :loveu: :lol: Quote
kofee Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 To białe na pysiu, to już siwe włoski:lol: Ale wygląda, jakby tak była umaszczona, nie?:cool3: Quote
kofee Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Miss uśmiechu odsłona druga: Nie wiem, co tam jest - Nadi zawsze tarza się w tym miejscu.;) A teraz Bertka: Quote
kofee Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 A teraz obie: Tego dnia było piękne światło, na tych zmniejszonych zdjęciach nie widać Quote
Estera Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Powtórzę się, no ale co mam zrobić? :loveu: :lol: Dziewczynki cudowne :loveu: A Bertka jakaś taka....chuda, mała... Nadi zresztą też :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts