Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miło, że cioteczka zagląda:lol:
Nie mam ostatnio czasu nawet na fotografowanie, że o prowadzeniu galerii nie wspomnę.
Poza tym mam jakieś takie głupie obawy:oops: , że znajdzie się jakiś poprzedni właściciel Bertki i będę musiała ją oddać...:shake:
To jest absolutnie niemożliwe, żeby ktoś chciał się pozbyć t a k i e g o psa. TAKIEGO CUDOWNEGO:loveu: PSA. Tylko dlaczego jej nie szukał? Przecież była 3 miesiące w schronisku, na stronie adopcyjnej i w kilku innych miejscach (które znalazłam będąc już szczęśliwą posiadaczką Berciszki:cool3: ).
Ostatnio na wystawie obejrzałam sobie dokładnie bordery i zaczęłam się zastanawiać, czy ja dobrze zrozumiałam, że tatuaż wykonano jej w schronisku przy sterylce. Bo nawet ma takie same gesty, ruchy jak bordki...

Posted

Pewnie, że zagląam, a co mam nie zaglądać do jednej z moich ulubienic :loveu:
kofee- fakt faktem, że do roku właściciel może się upominać o swjego psa....ale jeśli Berciszka jest u Was i w schronie w sumie 1 rok, to właściciel może się pocałować w .... no wiesz gdzie :lol:
Tatuaż na pewno został wykonany w schronisku bo wszystki psy i koty po zabiegu kastracji/setrylizacjigo mają ;)
Ona mi od zawsze Bordera przypominała :lol:

Posted

Estera napisał(a):

kofee- fakt faktem, że do roku właściciel może się upominać o swjego psa....ale jeśli Berciszka jest u Was i w schronie w sumie 1 rok, to właściciel może się pocałować w .... no wiesz gdzie :lol:

To już mi jej:loveu: nie odbiorą, ufff...
Ona jest dość spora jak na bordera - raczej taki typ sportowy. Obejrzeliśmy na tej wystawie pokaz agility i stierdziliśmy, że Bertka musi zacząć ćwiczyć - w celach odchudzających (chociaż - zaraz po kotce - i tak jest najszczuplejsza w rodzinie). Tylko nie wiem, kto dotrzymałby jej tempa, bo chyba nie ja... Ona pędzi jak błyskawica:cool3: Ale też potrafi bez ekscesów przesiedzieć 8 godzin w domu. No i co dziwne nie przepada za wodą. W ubiegłym roku w ogóle nie wchodziła do jeziora, w tym ledwie moczy pazurki, żeby się napić. Może ma jakieś złe skojarzenia?
Jest taka lekko roztrzepana, bo jak każę jej np. usiąść czasem okręci się 3 razy, podejdzie i dopiero klapie. Ale oprócz tego - niessssamowicie posłuszna. Dzisiaj (dość może stanowczo) powiedziałam do dziecka "Odejdź od telewizora" (bo wkładało nos w ekran), a Berciszka zaraz pognała na miejsce, bo czasem słyszy "odejdź" jak próbuje żebrać przy stole. Jest taka kochana - trudno to opisać. Moja Nadinka też jest kochana i cudowna, ale Berciszka jest tak bardzo oddana i tak ze mną związana - chyba jest bardziej przyjacielska, bo Nadi to taka księżniczka na ziarnku grochu - ma swoje fochy.
(No i cóż to jest innego, jak nie blog:evil_lol: ?)

Posted

Berciszka śpi obok - śni jej się chyba, że szaleje na dworze, bo poszczekuje i macha łapami. A siedzą biedaczki prawie cały dzień w domu, bo pada, a damy nie lubią moczyć łapek, albo - broń Boże - fryzur.:cool3:

Posted

witam wszystkie wielbicielki borderkowatych, córka przypadkiem znalazła przeglądając dogo link do Berty i dostałam natychmiast wiadomość :zobacz siostrę Rolfa", my też od przedświątecznego czwartku jesteśmy szczęśliwymi właścicielami mixa bordera psiny Rolfa, wzięliśmy go z sopockiego schroniska gdzie przesiedział bidulek ponad 2 lata, nie wiem dlaczego ktoś wcześniej nie wziął takiego mistera uniwersum wśród psiaków:crazyeye:
może czekał na nas......
nie umiem wkleić tu fotek, ale podaję link, zobaczcie same, czy to nie rodzeństwo? oba są przecudne (i ta trzecia również)
pozdrawiam
Wiesia
www.wiesia.pl
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5323467&posted=1#post5323467

Posted

Rolfik we własnej osobie :lol:

Nie mogłam się powstrzymać :evil_lol: . Ale ja jestem taki borderowy świr :evil_lol:
Koffee dawaj foty Berty i Nadji. Ile będziemy czedkać. Nie leń się :mad:

Posted

O rany, Rolfik ma już tyle fot, jakby miał domek już co najmniej pół roku:cool3: . Jest wspaniały. Gratuluję cudownego psiaka!:lol: Ma podobne piegi do Berciszki.:loveu:
Beata, nie dziwię się Twojej manii. Lubię naprawdę wiele ras i nie-ras:cool3: , ale bordery to coś absolutnie niezwykłego. Złapałam odlot kompletny na ich tle. I pomyśleć, że tak naprawdę jechaliśmy do schroniska po psa "w typie berneńczyka";) Dobrze, że wtedy jeszcze nie miałam tego odlotu, bo może wcale bym się Bertą nie zainteresowała.
W ogóle to odszczekuję, że Berta jest leniwa, jak na bordera. Ostatnio trochę posiedziały w domu, bo padało i maluch chory, no i Berta wpadła na świetny pomysł, co można robić, jak cię samą wypuszczą do ogrodu - kopać dołki:multi: Tylko potem trzeba wycierać łapy, a to już jest mniej fajne:roll:
Tym samym wymusiła chociaż krótkie spacerki do lasu, codziennie:evil_lol:

Posted

Gabryjella napisał(a):
z forum Muratora ;)

Ano bywa się tu i tam...;)
Ostatnio najfajniejsze zdjęcia psów mam na komórce i nie wiem jak to sie przegrywa. Jakoś przestałam chodzić z aparatem na spacery, może czas powrócić do tej tradycji.

Posted

Łał, Beata, to już się nie dziwię, że masz świra. Piękny chłopak!:loveu: Czemu tak mało go pokazujesz?
(Już rozumiem, dlaczego spodobała Ci się Berciszka - ma taki sam kształt strzałeczki na pysiu).
Berta też lubi uciekać z zabawką - tak jak piszesz o Pako. Ostatnio w ogóle nie chce aportować, tylko właśnie zwiewa. Może czeka, aż będziemy ją gonić? Potem zostawia i biega jak szalona dookoła.:lol:
BTW też mamy Pako - za płotem. Niestety Bertka nie chce się z nim bawići panicznie się go boi, bo to cudowny, ogromny, błękitny dog. Biedak, nie ma się z kim pobiegać - wszystkie psy się go boją. Jeszcze ewentualnie Nadi się nie boi, ale ona jest mało chętna do zabawy. Muszę go kiedyś zdjąć, jak podgląda moje dziewczyny zza swoich tuj:cool3:

Posted

Powtórzę się, no ale co mam zrobić? :loveu: :lol: Dziewczynki cudowne :loveu:
A Bertka jakaś taka....chuda, mała... Nadi zresztą też :evil_lol::evil_lol::evil_lol: