Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To Berciszka w domu.
Chyba się udało, to pokażę jeszcze Bertę z moją rezydentką Nadi, przed spacerkiem wieczornym:

Berta jest fantastico!
Super grzeczna, łagodna, powściągliwa wobec kotki. Po prostu anioł nie suka. Z Nadi coraz lepiej się dogaduje, chociaż troszkę podpadła, bo z niejadka zamienia się w łkomczuszka i wyjadła jej parę razy z miski:evil_lol:
Pozdrawiam:lol:

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko jedna rzecz mnie niepokoi, teraz mi się przypomniało, bo młoda śpi obok:ona bardzo niespokojnie śpi. Ja wiem, że psom często coś się śni, biegają we śnie, ruszają łapkami, ale jej to się zdarza bardzo często:roll:
Nie wiem czy to jakieś odreagowanie przeszłości nieznanej mi (Bertę znaleziono pod Bydgoszczą, jak się błąkała), czy po prostu ten typ tak ma.
To takie podrygiwanie we śnie, poruszanie łapkami, czasem jakieś westchnienie. Jak się ją obudzi, jest OK. Mam nadzieję, że to nic złego.

Posted

lon_cia napisał(a):
o nareszczcie fotki, slieczne :loveu:. cud miód :loveu: ona jest sliczna, taka borderkowata:loveu:

Rzeczywiście jest borderkowata - sierść ma bardzo podobną do mojej colleczki, tylko troszkę wystrzyżone (pewnie w schronisku jej powycinali kołtuny). Ma niewiarygodnie długi i puszysty ogon.:loveu: I jest bardzo grzeczna - to też borderkowate, chyba:lol: Dzisiaj Bertka dostała gryzak i nie bardzo wiedziała, czy może go gryźć. A jak się w końcu ośmieliła, to Nadi perwersyjnie zaczęła go podkradać, chociaż od dawna nie wykazywała zaintresowania takim czymś:roll:

Posted

Oj piękniutka Bertunia jest, bardzo piękniutka. Bardzo też borderkowata. Mój borderek też ma bardzo ekscytujące sny. Zdarzyło się że musielismy go budzić, bo tak przeżywał w śnie że myślałam że coś mu się dzieje złego.
Borderki są bardzo charakterne-często mają swoje zdanie, ale w tempie ekspresowym wszystkiego się uczą -nie trzeba im 10 razy powtarzać. To co innym psom zajmuje 1 godzinę, border łapie w 15 minut.

PIĘKNE FOTY -ŚLIJ JESZCZE ŻEBYŚMY SIĘ NAPATRZYLI :lol:

Posted

Piekna psina, pod troskliwa opieka jeszcze piekniejsza bedzie od swojej kolezanki - UWAZAJ, bo to je jeszcze bardziej moze poroznic - przeciez to BABY :evil_lol: ;) !
Pozdrawiam i zycze, aby sie jak najszybciej dogadaly.

Posted

Nadi to dama, przewrażliwiona na swoim tle i z humorami, a Berciszka to proste dziewczę, chociaż charakteru jej nie brak, bo już nawet warknąć na Nadi potrafi.:roll: Ale cuuuudna jest, tylko ma taką minkę wiecznie smutną:shake: , nawet jak się bawi, albo jak ją przytulam, a Nadi to łaskawie przyjmuje należne jej pieszczoty:evil_lol:

Posted

czemu ja nic nie wiedziałam, że to cudo ma wątek :mad::cool3: ciesze się, ze ma domek!!! :):multi::multi::multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: dzieki kofee :*

Posted

Też byłabym wdzięczna za przeniesienie wątku.
Moje dziewczyny coraz lepiej się porozumiewają. Dzisiaj Berta po raz pierwszy biegała bez smyczy w lesie. Wołaliśmy ją co chwilę i pięknie przychodziła.:lol: Ale na dłużej jeszcze jej nie spuszczam. Trudno opisać jaki to fajny pies.:loveu: Nie wiem, jak mogła tam być tyle czasu w tym schronisku. Jakby dla nas.:lol:

Posted

Beata J. napisał(a):
Widzisz Estera, nie możesz się przecież rozerwać :evil_lol:

no niestety nie mogę :roll:
kofee- niestety wiele kochanych, milusich, przyjaznych pieskow w schronisku siedzi i siedzie... :roll:
proponuje zmienić tytuł wątku- dopisać znalazł dom.
prosze wyciumkać niunię :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

Już 2 razy napisałam długiego posta, starannie dobierając słowa o tym jakie mam wspaniałe zwierzaki, jak się polubiły i już 2 raz mnie wylogowało:cool3: Chyba za długo pisałam:roll:
To teraz szybko:
:lol: Berta adoptowana ze schroniska w Bydgoszczy to jeden z 2 najwspanialszych psów na świecie.
:lol: Ten drugi to oczywiście moja starsza suczka Nadi, która się wyciszyła i zrobiła mniej szczekliwa przy Bercie (za to młoda nauczyła się od niej szczekać).
:lol: Dziewczyny już się dogadują bez problemów. Nadi udaje, że nie widzi, jak Berta wyżera jej z miski, zamieniają się na materace:loveu:
:lol: Schronisko w Bydgoszczy jest super, muszę w końcu zrobić fajne zdjęcia Berciszki i do niego wysłać.
:lol: Pozdrawiam:lol:

Posted

[quote name='Alenaa']wiecej zdjęć - prosimy ;)
Nie wywołuj wilka z lasu, bo jestem tak zachwycona swoimi psami:multi: , że gotowa jestem wkleić wszystko, co mam;)

Posted

kofee, dawaj wszystko co masz-damy radę. Będziemy zachwyceni. Ja na pewno. Dwie śliczne panny a jedna bardzo podobna do mojego kawalera, ale na pewno nie Berneńczyka tylko Border Collie:evil_lol:

Posted

I jeszcze na spacerku, maluch tylko do zdjęcia ją trzyma na smyczy, bo za bardzo ciągnie (dawno nas pies nie prowadzał na smyczy, oj dawno):

I jeszcze Nadinka z Danielem (niech ktoś wyłączy mi komputer:razz: ):

kotki nie wklejam, bo to Dogomania:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Pisałam do Moderatora w sprawie przeniesienia wątku, ale ciągle jest tutaj. (Może coś schrzaniłam i nie doszło?)
Muszę się Wam pochwalić, że Berta nauczyła się bronić domu.;) Nadi ją nauczyła szczekać na "obiekt" za płotem. Tylko, że Nadi szczeka na ludzi i zwierzęta, a Berciszka tylko na zwierzęta. (Stąd wiemy, kto idzie). Ale ostatnio przyszedł znajomy, którego Nadi zna, więc obszczekała kurtuazyjnie, żeby poinformować nas, że ktoś przyszedł, a Berta... dołączyła się ze szczekaniem.:crazyeye: Znajomy był zaskoczony, bo raptem obszczekały go 2 psy, a on wiedział że mamy tylko jednego...:evil_lol:
No proszę, jeszcze trochę, a Berta zacznie stróżować:lol: