kasiamaga Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 W schronisku w Bydgoszczy czeka na właściciela śliczna sunia Berta (nr katalogowy 428), bardzo podobna do berneńczyka, lecz bez rudych podpalań. Dzwoniłam, rozmawiałam, jest młoda i podobno grzeczna i łagodna, resztę informacji trzeba zebrać samemu, na miejscu. To naprawdę piękny pies, szkoda go to TAKIEGO miejsca (zresztą, jak każdego psa :cool1: ) Pozdrawiam, Kaśka adres strony: http://www.schronisko.org.pl/index.php?option=com_adopcje&Itemid=52 Quote
lon_cia Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 ten psiak chyba bardziej border collie przypomina:roll: Quote
kasiamaga Posted July 12, 2006 Author Posted July 12, 2006 lon_cia napisał(a):ten psiak chyba bardziej border collie przypomina:roll: Z umaszczenia - na pewno (choć tego białego mało) - ale z mordki :lol: berneńczyk jak się patrzy Quote
lon_cia Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 w kazdym razie jest piekna, hopsiaj do gory i szukaj domku... Quote
bigos Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Imię: BERTA Płeć: suka Wiek: 2 lata (chyba niecał Wielkość: duża Sterylizacja: TAK Piekna BERTA w typie berneńczyka (bez koloru brązowego). Znajda o miłym usposobieniu. Niechże trafi Jej się godny właściciel. BERTY bowiem nikt nie szukał!!! Quote
kofee Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Jeeezu, cudo, nie pies. Muszę pokazać rodzince, szukamy właśnie suki, która zaprzyjaźniłaby się z naszą collką i kotem. Quote
Beata J. Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Właśnie kofee działaj, bo niedługo kolejka będzie się po małą ustawiać Quote
kofee Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Ma koło 2 lat. Mąż mówi, że to za dużo, ale jak ujrzał to się zauroczył. Tylko dzieli nas od niej ze 250 km:roll: Jak myślicie: zadzwonić do schroniska i zapytać, wysłać maila? Quote
kasiamaga Posted July 13, 2006 Author Posted July 13, 2006 Witaj! Berta zauroczyła mnie od razu, dlatego o niej napisałam. Myślałam, żeby wziąć ją dla rodziców, ale mnie dzieli z nią zdecydowanie więcej niż 250 km. Ale postanowiłam jej pomóc i podać informację o niej dalej. Zadzwon do schroniska, ja z nimi rozmawiałam, pracują tam bardzo mili i kompetentni ludzie. Udzielą Ci wielu informacji, choć zawsze ostatecznie dowiesz się, że psiaka najlepiej przyjść samemu zobaczyć, wziąć go na spcer, pobawić się i dopiero wtedy zdecydować. Myślę jednak, że Berta jest tego warta :-) Pomóżcie jej! Kasia Quote
kofee Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 Napisałam maila, p. dyrektor odpisała:lol: , że jest w Austrii, podała kontakt do człowieka, ale jego akurat nie było, rozmawiałam z innym pielęgniarzem, obiecał że się zorientuje jakich ona jest rozmiarów (dla mnie im większa, tym lepiej) i jak się zachowuje. Mnie p. Iza Szolginia napisała, że to super suczka. Tylko mam jeszcze jeden problem: mogę ją wziąć dopiero w sierpniu(mąż mówi, że w połowie, ale myślę, że wynegocjuję początek). A co do tego czasu? Mogę wypełnić wszystkie dokumenty, zapłacić, zapłacić za hotel, ale u nas wokół domu jeszcze trwają prace, otwiera się bramę, wolałabym żeby już był spokój. Teraz nawet nie mam jek pojechać bo samochód w serwisie. :roll: Kurczę, gotowa jestem jechać pociągiem, tylko żeby ci tynkarze skończyli... Trzymajcie kciuki, myślę że miałaby u nas fajnie: ogród i towarzystwo mojej suni. Quote
kofee Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 Kasiamaga! Wszystko jest na dobrej drodze - rozmawiałam z chłopakiem ze schroniska jeszcze raz - jedziemy zobaczyć ją najszybciej jak się da - tzn. najwcześniej w przyszłym tygodniu:-( . Małż ugotowany, ja też. Mam nadzieję że się uda:lol: Dzięki za tego linka. Przeglądam różne strony, ale do schroniska w Bydgoszczy wcześniej nie zaglądałam. Quote
Beata J. Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 Kofee, schronisko w Bydgoszczy to naprawdę porządne schronisko. Na pewno uda Ci się wszystko z nimi dograć. Tu na dogo możesz pogadać z dziewczynami o nickach estera i limonka . One tam działają. Trzymam kciuki. Quote
kasiamaga Posted July 14, 2006 Author Posted July 14, 2006 Kofee, tak bardzo się cieszę, nie masz pojęcia! Ja nawet nie wiem po co i w jakim celu otworzeyłam strony schroniska dla zwierząt w Bydgoszczy :roll: Z ciekawości zajrzałam na adopcje - i proszę, Berta, cudo, nie pies!!! I tak widać musiało być - ja, potem inni pomogli, potem Ty i psiak znajdzie dom. Ot, przypadek, ale takie jest przecież życie. Napisz jak potoczyły się Wasze losy, z niecierpliwością czekam na wieści. I mam nadzieję, że będziecie mieli cudnego psiego przyjaciela :multi: Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie, Kasia P.S. A swoją drogą - ile to się trzeba nad tymi mężami napracować, co? ;) Faceci jakoś inaczej myślą:diabloti: Pa, Pa, Kaśka Quote
kofee Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Jedziemy po nią najszybciej, jak się da:lol: . Chciałabym w piątek, trzymajcie kciuki:lol: . Dam znać, jak coś się ruszy. Pozdrawiam Quote
Beata J. Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Super, bardzo się cieszę. Czekamy na dobre wieści Quote
kofee Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Przyjechaliśmy z Bertą do domu. Na razie cała ogłupiała, goni przed siebie, jak szalona. Mąż z synem poszli z nią i naszą sunią nad jezioro, dziewczyny się wykąpały, nawet trochę pobawiły, ale Nadi nie chce wpuścić jej do domu:shake: Berta (tak zostanie - mąż na początku nie chciał o tym słyszeć, ale przekonałam go, że to imię bezpretensjonalne i eleganckie, i takie czarno-białe, właśnie) będzie spała w sieni:-( Jutro zobaczymy:roll: Pozdrawiam, Kasiamaga dziękuję, to dzięki Tobie mamy Berciszkę:lol: Jeszcze muszę piec ciasto, uciekam, dam znać Ps. Berta jest mniejsza i chudsza od berneńczykam, rzeczywiście przypomina border collie, jest cudna:multi: Quote
Beata J. Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 No to trzymamy kciuk, żeby się sunie polubiły. Quote
kofee Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 :lol: Berta zrozumiała chyba, że jest w domu, zaczęła jeść, jest bardzo wesoła, niestety boi się naszej suczki Nad, która w dosyć niewybredny sposób pokazuje jej kto tu jest ważniejszy: kładzie się na jej posłaniu, pilnuje jej miski, itp. A dzisiaj się pogryzły:-(: miały zostać razem w domu, same, ale niestety musiały zostać oddzielnie. Potem na spacerze w lesie, nawet były do siebie miłe, a teraz młoda poszła nad jezioro, a Nadi została, bo mocno się zmęczyła w lesie. Biedny Berciszon zupełnie nie umie się bawić, nie wie do czego jest piłka, ale pokazałyśmy jej z Nadi i może wkrótce się nauczy, muszę chyba kupić jej nową, bo Nadi jest zazdrosna o swoje rzeczy. W ogóle Berta nie wie chyba, co to znaczy czesanie, bo była bardzo zaskoczona, kiedy próbowałam ją czesać i nawet łapała zębami za grzebień, ale szybko zrozumiała, że to nawet miłe. Ma piękną połyskującą, jedwabistą śierść, chociaż troszkę kołtunków do wyczesania. Na razie kąpie się tylko w jeziorze. Jest bardzo miła i przyjacielska, również dla kota, smuci mnie tylko, że nie bawią się z Nadi, ale wszystko przed nami. Nie bardzo pozwala sobie zrobic zdjęcie, bo jak widzi aparat natychmiast podbiega i próbuje go powąchać. Jak tylko troszkę się ucywilizuje obfotografuję ją i jeżeli gdzieś wyczytam, jak wstawia się zdjęcia, spróbuje to zrobić. Pozdrawiam:lol: Quote
Anna Rapp Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Życzymy aby suczki zaakceptowały się jak najszybciej.Pozdrawiam. Quote
kofee Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Jest coraz lepiej! Berta cały czas za mną biega, polubiła głaskanie (do tego stopnia, że domaga się pieszczot wręcz natrętnie). Rozkręca się. Nadi już ją przepuszcza i nie warczy, chociaz wczoraj niestety odrzuciła propozycję zabawy w berka, no, ale Nadi ledwie chodzi. I denerwuje się, że Berta ją wyprzedza, gdy gdzieś biegną razem. Berta jest dość niecierpliwa, np. podczas czesania, albo kiedy widzi, że można dostać nagrodę za mycie oczu rumiankiem - prawie głupieje. W ogóle z niejadka robi nam się łakomczuszek, co mnie cieszy, bo trochę ciałka jej się przyda. Mam nadzieję, że w dalszym ciągu będzie tak miła i przyjazna, jak do tej pory.:lol: Dzięki dziewczyny za wsparcie duchowe.:lol: Quote
lon_cia Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 tak czekamy na fotki i ogromnie sie cieszymy ze psinka ma swoj domek i jest szczesliwa:lol::loveu: Quote
Recommended Posts